Gå til innhold
Hundesonen.no

Carmenlita

Medlemmer
  • Innholdsteller

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Border Collie-mix

Nylige profilbesøk

784 profilvisninger

Carmenlita's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg er så usikk på hvilken rase som er rett for meg. Lists med krav blir bare lenger og lenger. Jeg mener ddt er uhyre viktig å tenke nøye gjennom dette valget, men mulig jeg har tippa over nå, og tenker litt for mye... Jeg ønsker neg en middels stor hund. Jeg liker veldig godt type Boxer, Pit, CC, DC og Am Bull. Men, jeg liker også Groenendael, Lapphund og Eurasier! Jeg hadde egentlig bestemt meg Boxer for mange år siden. Men så sier mange at de krever SÅ mye mosjon! Også er det dette med sykdommer. Jeg vil.ha en.friskest mulig hund uten plager. Hvordan er det egentlig med Boxer, har den store plager grunnet utseende? Jeg er ikke en.veldig god leder, så.jeg kan.ikke ha en veldig egenrådig, stri, dominant hund. Jeg vil.ha hannhund. Jeg går to turer om.dagen med han jeg har nå, 30-60 minutter. Jeg er ikke veldig sporty, så.å.tro at jeg skal begynne med agility ol er ikke aktuelt. Mao ikke veldig høyt aktivitetsnivå. Og ikke en supersmart rase som må aktiviseres mentalt. Igjen, agility - skjer ikke. Jeg kan.godt tenke meg litt vakt, men.det er ikke viktig. Ikke en.arbeidshund, men en.kompis :-) En glad, lærevilig, ikke for smart, underdanig hund. Og nei, ikke Labrador :-D Noe mer spennende.
  2. Hunden min har tester positivt på gresspollen og innendørs allergener. Han har nå stått på Atarax i snart 14 dager, uten bedring. Han er tidvis så ille at han klør, napper, biter og slikker. Han har klødd av mye pels, og har også utslett. Dette tror jeg kommer av at han stadig klør seg. Han er nå såpass ille at jeg mener vi må gå videre. Kortison er noe jeg virkelig hadde håpet å unngå. Når jeg leser og hører noen av bivirkningene, vil jeg ikke gi han den type medisin! Men jeg kan ikke la ham klø seg syk heller! Bør jeg begynne med Prednisolon, eller Atopica, som en annen vet mente var mye mindre bivirkninger? (Jeg har ikke forsikring, så må betale alt selv. Penger skal selvsagt ikke være avgjørende, men jeg må være realist.) I fjor sommer visste vi ikke hva han feilte, og han ble diagnostisert med lymfekreft, fordi de ikke fant noe annet!! Midt i august fikk han en injeksjon med kortison, og ble nærmest på dagen bra. Han sluttet helt å klø! Dette, sammen med at dert var sent i pollen-sesongen, var nok med på å hjelpe ham over allergien. Han var fin i hele vinter, men nå er han altså dårlig igjen. Hva gjør jeg? Prøver ut enda en medisin, Atopica? Som jeg forstår kan ta opptil 4 uker før den virker? Eller gir jeg ham Prednisolon tabletter, og håper at det virker like bra som i fjor? Eller spør jeg vet om hun heller burde sette en injeksjon på ham, selv om det jo er tidligere i sesongen, og kanskje ikke har like god effekt? Så mange spørsmål, så lite svar! Man kan jo bli spør av mindre :-/
  3. Jeg får vondt i hjertet når jeg leser dette. Det gjør meg så vondt når dyr er syke, om må ha medisiner, men alt det medfører. Jeg håper virkelig hunden din er blitt bedre nå! Det er utrolig skremmende at kortison kan ha så heftige bivirkninger. Er det ingenting annet man kan forsøke? Jeg kan ingenting om immunmediert artritt. Ei heller om autoimmune lidelser. Men er det forsøkt antiinflamatoriske medikamenter? Jeg finner også at noen veterinærer foreskriver immundempende medikamenter, noe som heter Azatioprin. Det har visst mindre bivirkninger enn kortison. Jeg lurer på om det kan være noe i likhet med Atopica? Det er kun en antagelse - jeg er ingen farmasøyt ;-) Er selv i en situasjon med en allergisk hund. Han reagerer veldig om våren, og har testet positivt på gresspollen og innendørs. Han har stått på Atarax i snart 14 dager uten å bli bedre. Nå er allergien så ille at han i perioder klør, napper, biter og slikker helt panisk. Han har utslett, som trolig kommer av at han klør seg, og hårdottene flagrer. Jeg føler det er på tide å prøve noe annet. Å gå over på kortison er noe jeg overhodet ikke har lyst til! Når jeg leser disse bivirkningene, blir jeg veldig redd! Men hva skal jeg gjøre? Hunden har det tydelig ikke bra. Det må være grusomt å klø så og si hele tida utover kveldene. Bør jeg begynne med Prednisolon? Eller eventuelt Atopica. som en vet mente var bedre. I fjor sommer visse vi ikke hva som feilte hunden, han ble til slutt diagnostisert med lymfekreft, fordi de ikke fant ut av noe annet!! Midt i august fikk han en injeksjon med kortison, og omtrent umiddelbart sluttet han å klø! Og var helt fin fram til våren kom igjen. Bivirkningene han fikk av dette, var at han drakk masse, og derfor måtte på do 2-3 ganger hver natt. Men det varte ikke mer enn ei uke, så det var verdt det, han ble jo bra. Det at han ble så fort bra, har nok også noe med at det var sent i sesongen, og mindre pollen enn det er nå. Så hva gjør jeg? Man blir jo huegal av dette her!
  4. Så bra at hunden ser ut til å responderer positivt på behandlingen :-) Det var nok bare meg som overreagerte, grunnet de erfaringene jeg selv har. Beklager! Jeg er rimelig sikker på at du da har fått rett behandling. Hunden har trolig fått noe i løpet av kurset. Min erfaring er at vet ofte jobber etter elimineringsmetoden, og finner ut hva som IKKE er galt. Jeg forstår at det er vanskelig å diagnostisere dyr, de kan jo ikke prate. Men når jeg ser andre vet, for eksempel på tv, er det tydelig at de er mye mer dyktige visse jeg har vært borti. Dette var jo gode nyheter, lykke til videre! Jeg er sikker på at hunden er på veg til å bli helt bra :-)
  5. Jeg lurer også på om du fant ut hva som var grunnen til kløen.
  6. Hei! Dette blir litt utenom det du egentlig spør om... Har veterinæren funnet ut at hunden din har "utøy" som det kalles? Denne type behandling er jo ment mot parasitter, det være seg lopper, midd, og flått. Jeg var gjennom et h***** med min hund i hele fjor vår, sommer, og langt ut på høsten, grunnet kløe, og senere utslett. Fikk alt mulig av preparater, deriblant disse pipettene, shampoo, kremer, geeler, antibiotika - you name it! Uten at det ble bedre, eller at de fant ut hva det var, og ting ble bare verre! Hvis du har mistanke om at hunden har parasitter er dette rett behandling, du kan uansett ikke gjøre noe galt ved å gi hunden dette. Men hvis den er sterkt plaget av kløe, og ikke blir bedre, ville jeg sett etter utslett. Har den det, finner du god informasjon på nett. Min hund ble først denne våren diagnostisert med allergi. Så når jeg hører om hunder med kløe, tenker jeg allergi med en gang. Håper ikke jeg gjorde deg usikker nå, det var ikke meningen. Føler bare at mange veterinærer ikke har god nok kunnskap når det kommer til kløe, utslett mm, og at de kan meget lite om allergi.
  7. Vi mennesker kan bli/være allergiske mot det meste. Er det slik med hunder også? Kan de reagere på andre husdyr, som katt eller kanin? Min hund reagerer positivt på innendørs allergener, og er veldig allergisk mot pollen. Jeg har to katter. Kan allergien hans bli verre pga kattene? Er det ikke slik at mennesker med allergi mot husstøvmidd, helst ikke skal ha dyr inne? Fordi dyr også bidrar til midd og slikt? Eller er ikke det noe problem, siden han er et dyr selv? Er det noen som har erfaring med dette?
  8. Takk for svar! Først må jeg poengtere at jeg ALDRI ville prøvd ut medisiner på hunden, som ikke er foreskrevet av veterinær!! Det gjelder både reseptfrie legemidler, reseptbelagte, naturmedisin, vitaminer, eller andre ting! Både Atarax og Zyrtec som jeg skriver om her, er skrevet ut av vet. Jeg vet ikke om dere ikke har lest det jeg skrev godt nok, eller hva som er grunnen til at flere nevner at jeg ikke må gi hunden medisiner uten å snakke med vet. Vi har vært hos flere vet, som har kommet med ulike behandlingsalternativer, derfor ba jeg om råd her inne. Jeg var skeptisk til Atarax, pga bivirkninger, men etter mye prat med apotek, tre vet, bestemte jeg meg for å prøve. Noe måtte jeg gjøre, og jeg vil forsøke antihistaminer før andre, sterkere medikamenter. Ga ham 1 Atarax på torsdag, og han har fått en daglig. Han ser ikke ut til å reagere negativt på dem, så i dag tenker jeg å øke til en på kvelden i tillegg. Han er stort sett rolig og klør ikke mye på formiddagen og utover på ettermiddagen. I kveldingen begynner han å klø mer. Tror ikke det bare har med at han får Atarax. Tror kanskje det har noe med at det blir så varmt utpå ettermiddagen at jeg må lufte litt. Sola står rett på leiligheten. Turene vi går, går vi nå seint på kvelden, etter kl 22. Etter det tar vi kveldstell på kaninene. Dette er noe han har vært med på fra han var valp, og jeg føler det er viktig at han får bli med på mest mulig av det han alltid har vært en del av. Men jeg synes det er veldig trist at vi ikke kan være ute på dagtid når sola skinner, og det er perfekt sommer ute. Det gjør meg vondt. Vi kunne gått lange turer i skogen, eller dratt til et vann for å leke med ball. Det virker ikke som om han klør noe mer når vi kommer inn om kvelden, og jeg synes heller ikke det har vært veldig ille om nettene de siste dagene. Det er et slikt rykk utpå kvelden, så jeg prøver å finne ut hva som fremkaller dette. Jeg ser mange gode råd her, som jeg skal prøve. Dette med å bytte klær høres smart ut. Jeg børster som regel av ham før vi går inn, dette også pga flått. Og jeg skal begynne å vaske teppene hans ofte, og støvsuge oftere. Og kvitte meg med ting, så det blir greiere å holde det reint. Akupunktur er absolutt noe jeg har lyst til å prøve. Både på Emil, og på meg selv. Hun som driver med det, sa hun hadde hatt flere hunder som hadde respondert meget bra, og hadde redusert allergiplagene betraktelig! Er i dialog med henne for å få det til praktisk. Han er redd og stressa på Dyreklinikken, og må som regel ha beroligende for å bli undersøkt. Så å få satt nåler i ham der, virker lite sannsynlig. Å ta ham med hjem til henne, i et nytt miljø, og forvente at han skal ligge i ro, er også lite sannsynlig. Han er en meget vilter krabat. Hjemme har han god ro, så håper vi kan få til en løsning med at hun kan komme hit. Det hadde vært utrolig spennende å prøve! Jeg ser at mange anbefaler å gå rett på Kortison. Det forundrer meg litt. Jeg vet at det er veldig effektivt både på mennesker og dyr. Har selv fått injeksjon mot såkalt "tennisalbue", noe som var meget effektivt. Men det er jo en meget heftig type behandling, med bivirkninger som i verste fall kan føre til alvorlige sykdommer, deriblant diabetes. Den ene injeksjonen Emil fikk i fjor, ga bivirkninger. Han drakk enormt mye, og var på do hele tida. Dette er en hund som har vært meget opptatt av renslighet fra jeg fikk ham, da han var 7 uker gammel. Det at han må vekke meg om natta for å gå på do, er nesten utenkelig. Å vite at han ligger der og er så trengt at han holder på å sprekke, er vondt for meg. Det var ikke bra for noen av oss at han måtte ut på do 3 ganger hver natt. Men det er klart. Om ikke noe annet tar bort plagene hans, må vi jo bare bruke kortison. Men jeg skal prøve ut mye annet før vi er der. Nå krysser jeg fingrene for at Atarax hjelper ham! Og at vi får til en løsning med akupunktur, og at det er så effektivt at han ikke trenger medisiner til neste år :-)
  9. Jeg har en Border Collie blanding, som heter Emil, og er 7,5 år gammel. Og her kommer en lang forklaring, som jeg håper dere orker å lese. Det er vanskelig å få alt med, og holde et kort. I fjor vår begynte Emil å klø noe veldig. Han fikk utslett, og mistet masse pels. Vi var hos vår mangeårige, faste veterinær, frem og tilbake utallige ganger. På det verste var vi der ukentlig, men vet fant mest ut hva det ikke var. Midt på sommeren oppdaget vet at han hadde hovne lymfekjertler i bakbeina. Han ble satt på antibiotika i 2-3 uker, og ble bedre mht lymfene. Kløen og utslettet var det samme. Et par uker senere var vi hos vet igjen, ettersom Emil klødde fremdeles. Dette var midt i august. Da viste det seg at han hadde hovne lymfer mange steder i kroppen. Det ble tatt en rekke blodprøver av nyrer, lever, og andre viktige ting. Alle prøvene var helt fine. Vet konkluderte derfor meg at Emil hadde lymfekreft. Emil fikk en injeksjon med antibiotika, og en injeksjon med kortison. Jeg fikk med meg en resept på begge deler. Jeg var totalt knust, helt satt ut. Jeg er jo så glad i hunden min, han betyr alt for meg! I hele denne perioden hadde Emil vært i topp form. Han spiste som normalt, normal avf, superglad, og veldig aktiv, som han alltid har vært. Jeg syntes derfor det var rart at han kunne ha en så alvorlig diagnose, og samtidig være helt frisk - sett bort i fra kløe og utslett. Søkte masse på nett om teamet, og besluttet å få en vurdering fra en annen vet, før jeg satte i gang med medisiner. Noen dager etter, dro vi til en ny vet, og ho var virkelig flott. Ho tok meg og alle mine spørsmål og bekymringer på alvor. Ho tok seg tid til å svare, og brukte en hel helg på å sette seg inn i alt omkring Emil. Ho sa at ho selvsagt ikke kunne garantere noe, men ho ville i første omgang ikke satt en kreft-diagnose på ham. Ho ville behandlet ham som en hund med hudproblemer, inntil vi eventuelt fant bevis på noe annet. Alt da vi var hos ho, var kløen blitt redusert. Vi ble enige om å vente og se litt, og snakkes nærmere. Heldigvis trengte jeg ikke ha mye mer kontakt med ho, for fra da var kløen så og si borte. Og Emil har vært helt fin i hele vinter! Så kom våren. Og med den kom kløen! Ikke mye, men den var der. Jeg ble selvsagt veldig redd, fordi jeg fryktet at det var lymfe-kreft, og at det nå ville gå den gale vegen. Oppsøkte derfor vår nye vet i slutten av april i år. Ho sjekket ham, men kunne ikke se noe galt, og lymfene var helt fine. Det jeg tenkte, og som jeg sa til henne, var at dette kanskje er noe sesongbetont. Men hva? Ettersom det ikke var snakk om store plager, ble vi enige om å vente og se. Så gikk det er par-tre uker, og det ble litt verre. Ho var da bortreist, så jeg oppsøkte en annen, ny klinikk, hvor vi tok blodprøve for allergi-screening. Og svaret på denne viste at han er klart positiv på innendørs allergener, samt svakt på gresspollen. Jeg synes dette er et rart resultat, ettersom han var fin hele vinteren! (Vi tror at den ene injeksjonen med kortison i fjor høst, gjorde at han kom seg over allergien. På den tida var også den verste pollensesongen over, noe som også trolig var medvirkende.) Men hvordan kan han være symptomfri hele vinteren om han er allergisk mot midd og slikt? Han blir jo dårlig på våren, så jeg ville trodd han var mest allergisk mot pollen. Men jeg er bare superforvirret av alt! Hodet holder på å eksplodere :-/ Vet som tok blodprøver sier vi må bytte for og gå på en 8 ukers kur hvor vi kutter ut alt annet han spiser, i tilfelle matallergi. Han fikk et middel mot flått og ytøy, og vi begynte med selolje. I tillegg har jeg dusjet han en gang. I tillegg mener hun at vi burde forsøke vaksine Om ikke det har effekt, kortison, og den type sterke medisiner. Hun skrev ut Zyrtec som vi skal forsøke i to uker. Vet som vi vanligvis bruker, sier at dette med foret ikke har hensikt. Da burde vi gjort det før vi tok blodprøver. Hun sier at selolje er ok, og at jeg bør dusje ham med en spesiell Shampo hver uke. Hun sier at vaksine til en så voksen hund er bare tull. Vaksinen har minimal effekt på hunder over 4 år, i følge henne. (Jeg har ikke forsikring, og må eventuelt betale alt selv.) Hun skrev ut Atarax for å prøve i to uker. Nå er vi der at Emil klør såpass mye, at jeg må gjøre noe. Så derfor ønsker jeg råd. I første omgang tenker jeg å begynne med et antihistamin. Atarax er det "gamle" produktet som kom før Zyrtec. Noen sier det har flere bivirkninger, mens andre mener det er så og si likt. Ho som skrev ut Atarax, sier at man ikke har erfaring med Zyrtec hos dyr, og derfor ikke vet å dosere. Men jeg har googlet meg frem til folk som har brukt det på hundene sine. Og jeg har tross alt fått det på resept fra en annen vet. Etter hva jeg forstår, er Zyrtec også reseptfritt. Det må jo bety at det er en mild type medisin? Men er den trygg på hunden min av den grunn? Jeg er så forvirret! Hvorfor kan ikke bare alle være enige, og gjøre likt?! Jeg må velge det minste av to onder. Vil ikke at Emil skal gå rundt og føle seg trøtt og "rusa". Men vil at han skal få hjelp mot kløen, for den plager ham nå. Tusen takk til dere som orket å lese alt dette her! Beklager, men jeg måtte bare få ut masse frustrasjon :-/ Krysser fingrene for gode råd og erfaringer med allergi og disse medikamentene.
×
×
  • Opprett ny...