Gå til innhold
Hundesonen.no

Mindi

Medlemmer
  • Innholdsteller

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Alt skrevet av Mindi

  1. Jeg har sett og hørt om flere dobbelmerle-hunder med særdeles svekket eller ikke-eksisterende syn og hørsel, og må si at jeg har litt vanskeligheter med å akseptere at disse har fått livets rett.
  2. Er det pembroke eller cardigan du er ute etter? Jeg vet ikke om noen oppdrettere som rutinemessig røntger hundene sine i Norge. Den norske Corgiklubben ser dessverre på HD som et ikke-problem innenfor rasene. Vet om noen få i Sverige og Danmark som røntger, og i Finland er mange flinke på røntging av både hofter, rygg og albuer. Corgirasene er i tillegg til HD i stor grad belastet med AD, short ulna, LTV og ryggprolaps. Jeg ville vært veldig nøye i min research om jeg skulle hatt corgi, og sett etter linjer med litt lengre bein, så rette forlemmer som mulig, samt lettere kroppsbygning (særlig viktig hos cardigan, der mange er overdrevent tunge).
  3. Mindi

    Hundebil

    Det kan fås som ekstrautstyr på Peugeot Rifter. Vet dessverre ikke om flere.
  4. Mindi

    Valg av valp

    Det var ikke slik det mentes. Vedkommende mente at det plutselig ble vanskeligere å skulle velge valp med en oppdretters øyne med tanke på utstilling og evt. videre avl, fremfor å skulle velge valp som en ordinær valpekjøper.
  5. Mindi

    Podcast om hund

    Hundesuksess Bikkje Pødden Hundorama Non-Stop Unleashed Sexier Than A Squirrel
  6. Listen over urealistiske drømmeraser går gjerne på at de har et tiltalende utseende, men stryker på andre punkter. Bullehunder og mastiffer som dogo argentino, amstaff og amerikansk bulldog (Scott) er nydelige, men de to første er ulovlige i Norge per dags dato, i tillegg til at jeg tror de kan bli litt mye for meg å håndtere, iallefall slik det er nå. Dogo argentino Fra den ene enden til den andre, mynder og primitive hunder! Afghansk mynde, saluki, borzoi, basenji, shiba og taigan er raser som oser en eleganse og ynde helt utav en annen verden. De blir nok likevel for sære for min smak da jeg ønsker en mer førerorientert/"tam" hund. Taigan Jakthunder. Settere, münsterländere, jaktspaniels og jaktretrievere er utrolig vakre. Jämthunder og elghunder virker generelt ukompliserte og gode gemyttmessig. Samtlige stryker dessverre da jeg verken jakter eller føler jeg er i stand til å aktivisere en slik hund tilstrekkelig. Blue picardie spaniel Det finnes også mye lekkert i gjeterhundgruppen, blant annet bruksschäfere, belgere, hollendere og diverse collieraser. Jeg elsker drivet og allsidigheten hos enkelte av disse rasene, samt "godheten" jeg får inntrykk av hos bearded collie og langhåret collie. De to sistnevnte kan absolutt være aktuelle som enten neste eller påfølgende hund. Bearded collie Det viktigste for meg i valg av ny rase vil nok være å finne en rase med generelt godt og stabilt gemytt, samt med få sykdommer og uten store fysiske ekstremiteter som hindrer funksjonalitet i stor grad. Som tidligere og nåværende eier av kun miniatyrhunder ser jeg absolutt fordelene i at de er lett transportable og småspiste, og kunne gjerne tenkt meg en liten/mellomstor liten hund til ved et tidspunkt. Problemet er at det virker utrolig vanskelig å finne mentalt stabile og funksjonelle småhunder. Begge mine miniatyrhunder (omplasseringshunder) har slitt/sliter med mentalitet i ulik grad. Drømmerasene innen småhunder er for tiden dvergpinscher og australsk terrier. Ellers kan nok finsk, svensk, lapsk lapp-/vallhund, dansk-svensk gårdshund, mittelspitz og shetland sheepdog være aktuelle. PS: Dere må også gjerne dele bilder!
  7. "Jeg ønsker veldig å kunne gi mine to hunder til et godt hjem. Jeg klarer ikke å ta vare på de, de trenger begge kloklipp og Nita trenger tannbehandling. De er heller ikke renslige, da jeg ikke har hatt noe overskudd til å jobbe med de. De begynner å bli godt voksne. Nita er tispe, langhåret. Hun er født 031008. [...] Nita har vært hos meg fra hun var 9 uker." Altså, hvis du har hatt henne i nærmere 12 år og ikke har klart å få henne renslig, klipt klør eller gått til tannrens burde du kanskje innsett dine begrensninger litt tidligere?
  8. Fra Snowlight? Håper du lager tråd til den lille! Stabij er en spennende rase.
  9. Tenkte på Cairn Terrier. Les gjerne mer om den i rasetråden.
  10. Ta gjerne en titt på Mittelspitz og Japansk Spisshund også.
  11. Hun har kanskje "feil farge", men rålekker er hun likevel!
  12. Hvordan gikk det i dag? Hvilken klasse er dere i?
  13. Så hyggelig å se deg her igjen, Anette!
  14. Mindi

    EDIT 1.oktober 2019

    Får ikke sett bildene. Kommer bare som brutte lenker.
  15. Kan det være denne? https://www.facebook.com/dogsupport.no/posts/868401973531736
  16. Tenker dual purpose eller jaktlinjer av Golden/Labrador eller kanskje Engelsk Springer.
  17. Her spanderte vi på oss refleksdekken i dag!
  18. Da var det den tiden av året igjen da. Godt nyttår! Måtte det nye året bringe dere mye godt, hver og en av dere!
  19. Så fint å høre @Rocket! En god Chihuahua er virkelig en fantastisk hund. Vet du hvilken oppdretter hun er fra?
  20. Her koser vi oss med årets første snøfall. Gud, hvor glad jeg er for å ha fått en hund som ikke er så værsær. Noen andre som har fått snø i dag?
  21. Store fremskritt på bare noen få små økter.
  22. De ble nok enige om noe... For 7 år siden.
  23. Vi kjøpte en 8kg sekk uten forsegling til vår Chihuahua på nesten 3kg, og det kommer nok til å vare i minst et halvt år siden hun får vom i tillegg. Vi ordnet en løsning med borrelåsbånd som man får kjøpt på Clas Ohlson f.eks. Ellers er oppbevaringsbokser som flere foreslår over en god løsning.
×
×
  • Opprett ny...