Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
 • Innholdsteller

  317
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Ginaml last won the day on 28. Oktober

Ginaml had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

285 Excellent

2 følgere

Om Ginaml

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Lillehammer
 • Hunderase
  Dalmatiner

Nylige profilbesøk

2,135 profilvisninger
 1. Dalmatineren Vizla

  Tusen takk
 2. Dalmatineren Vizla

  Ja det er en nydelig rase. Er faktisk veldig spent på hvor mye hun kommer til å røyte når hun blir eldre, håper på det beste, men er selvfølgelig forberedt på det verste. Synes ikke moren eller mormoren røytet veldig ille når vi var på besøk hos oppdretter, men jeg er jo vandt med litt røyting og den type hundehår fra før. Ja dalmatiner er absolutt en herlig rase! Jeg vurderte faktisk ridgeback, men endte opp med dalmatiner. Kan se for meg at rasene hadde trivdes veldig godt sammen ja.
 3. Dalmatineren Vizla

  Vizla har idag blitt 10 uker. De første 2 ukene har gått veldig bra. Så langt er hun en rimelig enkel valp. Må fortsatt ut om natten noen dager, men hun sover fint til 7 etter det. Hun har også forstått at hender ikke er til å bite på, og med litt hjelp så klarer hun fint å finne roen inne. Vi bor jo sammen med en venninne av meg som har en finsk lapphund tispe på 8 mnd, og de to er gode venner allerede. Kan bli litt mye tull og herjing innimellom, men det regnet vi jo med med to såpass unge hunder. Hun har vært med en del på tur i sekk, og det takler hun helt fint. Har også startet med miljøtrening, og vi har blant annet vært en tur i gågata. Det tok hun på strak arm og hun syntes det var veldig gøy med alle som ville hilse på. Noen bilder som jeg tok tidligere i uken:
 4. Dalmatineren Vizla

  Tusen takk dere, er selvfølgelig helt enig!
 5. Dalmatineren Vizla

  Vizla, eller Cani Lee Choice of Diamonds, er en dalmatiner tispe født den 31. august. Hentet hun hjem på lørdag og så langt går alt strålende! Tenkte det var kjekt å opprette en tråd som det går an å se tilbake på. Hun er så etterlenget! Jeg har ønsket og planlagt hundekjøp i mange år, og endelig stemte det med tid, økonomi og bosted. Planene for hun er rett og slett å være en god turkompis og kanskje litt trening på si for gøy. Har også tenkt å prøve meg litt på utstilling! Hun har virkelig blitt varm i trøya de siste dagene, og virker veldig trygg på både meg og hjemmet. Så nå fremover skal vi utforske verden utenfor! Litt bilder fra idag: Gleder meg til fortsettelsen!
 6. Valpegjengen 2018

  Tusen takk, er selvfølgelig helt enig! Det var vel egentlig mest fordi jeg selv synes navnet er fint og annerledes!
 7. Valpegjengen 2018

  Ja, er selvfølgelig helt enig!
 8. Valpegjengen 2018

  Da har Vizla kommet hjem! Ble en lang kjøretur i går med 6 timer hver vei for å hente henne, men hun taklet turen fint! Hun pep litt i starten men sov for det meste resten av turen. Har vært mye inntrykk det siste døgnet, men hun ser ut til å takle det fint. Blir noen rolige dager fremover nå slik at vi kan bli skikkelig kjent med og trygge på hverandre før det blir en del miljøtrening! Er helt forelsket i hun allerede og gleder meg til forsettelsen.
 9. Valpegjengen 2018

  Idag er det en uke til jeg henter valpen! Krysser fingrene for at den neste uken går fort
 10. Valpegjengen 2018

  Så herlig! Mammaen til valpene virker som en helt fantastisk hund. Stødig og trygg. Får jeg en hund som ligner det minste så er jeg veldig fornøyd.
 11. Valpegjengen 2018

  Sniker meg inn i denne tråden! Da var det endelig min tur, og om 3 uker henter jeg hjem en etterlengtet dalmatiner-tispe. Gleder meg så ufattelig mye.
 12. Min neste hund *drømmetråd*

  cfvvdbdbdg Ja, to ganske forskjellige raser, som virker herlige på hver sin måte. Whippet og sheltie står ikke på drømmehund-listen min lenger, selvom de begge virker som fine raser. Det er bare andre raser som tiltaler meg mer, og som jeg tror jeg hadde trivdes bedre med enn disse to. Basenji er fortsatt en favoritt, men planen er å gå til anskaffelse av hund i løpet av det neste året, og det blir ikke basenji denne gangen. Dette fordi jeg har funnet en annen rase som jeg tror vil fungere bedre med meg og min hverdag slik den er nå. Skal ikke se vekk i fra at hund nr 2 eventuelt blir en basenji da.
 13. Hjelp en "noob-fotograf"

  Linken @litchi linket til over forklarer hva "det gylne snitt" er ganske bra. Det handler rett og slett om å plassere elementene i bildet på en plass som gjør bildet mer balansert, og "det gylne snitt" er en enkel hovedregel for hvor det vil være mest attraktivt og plassere elementene i bildet. Helt enig med deg at det er vanskeligere å få gode bilder når du hunden er i mye bevegelse og ikke blir "stilt opp". Når jeg tar bilder av yngre hunder og valper så er dette ofte tilfellet. Er det en liten valp pleier jeg rett og slett og bare legge meg ned på magen slik at jeg kommer på samme høyde som valpen, og knipser i vei mens valpen beveger seg rundt på området og når den setter seg ned eller står rolig. Her er noen eksempler: Her har valpen lagt seg ned og jeg prøver så raskt jeg kan og finne den vinkelen jeg synes bildet blir bra i og knipser i vei helt til valpen beveger seg videre. Valpen har funnet noe å tygge på og er opptatt i noen sekunder med det. Jeg setter meg ned i samme høyde som valpen og knipser noen bilder. Valpen setter seg ned og jeg knipser noen bilder. Viktig å ha litt tålmodighet Angående å komme seg ned på samme høyde som hunden så ser jeg alltid an størrelsen på hunden. Er det en liten hund/valp pleier jeg å legge meg ned på magen, er det en litt større hund så holder det kanskje med å sette seg ned på kne. Men ja, en god huskeregel å prøve å komme i samme høyde som hodet til hunden. Jeg pleier også å stille inn kameraet mitt manuelt. Her kan du lese litt om du ulike funksjonene: https://www.tek.no/artikler/slik_bruker_du_et_speilreflekskamera/67155
 14. Hjelp en "noob-fotograf"

  Jeg er kun en selvlært hobbyfotograf selv, men kan jo prøve å komme med noen personlige tips til hva jeg synes hadde forbedret bildene dine! Bilde 1: Her ville jeg nok satt meg ned på samme høyde som hunden, zoomet litt ut, og vippet kameraet litt opp slik at du får litt mer luft over hunden, da ville bildet blitt litt mer balansert. I tillegg ville du fått med mer av bakgrunnen ved å sette deg ned på høyde med hunden og vippet kameraet litt opp. Bilde 2: Her ville jeg passet på å fått hunden midt i bildet, eventuelt litt mot den høyre siden da hunden står mot venstre. Jeg ville nok også prøvd å funnet en annen mindre rotete bakgrunn, men kan forstå det kan være litt vanskelig i slike "action-foto" hvor du ikke stiller hunden opp og planlegger omgivelsene. Bilde 3: Skjønt bilde, men personlig hadde jeg nok selv zoomet litt mer ut og fått litt mer luft rundt hunden. Bilde 4: Dette bildet synes jeg hadde fint fokus og fint lys. Bildet er dog litt skeivt, så til en annen gang kan du jo tenke på å prøve å holde kameraet rettere, eventuelt redigere vinkelen litt i etterkant. Her kunne du også med fordel satt deg ned på hundens høyde og fått litt mer luft over. Bilde 5: Her er ikke hunden helt i fokus. I tillegg ville jeg passet på at du ikkje "skjærer" av en liten del av hunden med mindre det faller naturlig. Alt i alt synes jeg dette er en god start, øvelse gjør mester. Dette er dog bare mine personlige meninger, så andre kan nok si seg uenig! Her er eksempler på to bilder jeg tok for noen dager siden. Fokuserer alltid på at hunden enten står i sentrum av bildet eller i "det gylne snitt", at fokuset er rett (øynene og ansiktet til hunden), prøver å holde meg på samme høyde som hunden jeg tar bilde av, og passer på å få nok luft rundt hunden. Pleier også og ta bilder på plasser hvor jeg synes bakgrunnen er fin. Jeg etterbehandler bildene mine i Lightroom, og bildene mine blir betydelig bedre etter lys- og fargeredigering. Så det programmet anbefales varmt.
 15. Takk for tilbakemelding! Billigvariantene til noen hundrelapper utgår nok ja, klarer ikke se for meg at de er særlig kollisjonssikre dessverre.. Jeg får undersøke litt videre.
×