Gå til innhold
Hundesonen.no

Ginaml

Medlemmer
  • Innholdsteller

    340
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    7

Innlegg skrevet av Ginaml

  1. Lenge siden jeg har oppdatert her. Siden sist har Vizla rukket å bli 1 år! Det ble hun forrige lørdag, så ikke så lenge siden. Hun har også hatt sin første løpetid og er stort sett en veldig trivelig hund å ha i hus. I sommer har vi vært på biltur i 2 uker, hvor målet var Lofoten. Det ble noen lange dager i bilen, mange netter i telt og mange fine turer. Hun stortrivdes hele veien, så det var godt å se. Ellers har vi vært hjemme hos familien i Stvg i sommer, hvor hun har kost seg masse som gårdshund på gården. Hjemme hadde vi også mange fine dager i fjellet. 

    Siden sist har Vizla blitt utredet for allergi. Kløen har ikke gitt seg og ørene hennes har i perioder vært veldig ille. Utredningen begynte vi med i juni, og vi har nå kommet frem til at hun reagerer på husstøvmidd og lagermidd. Utrolig kjedelig å ha en kronisk syk hund, og det var hud- og allergi problemer jeg bekymret meg for når jeg bestemte meg for rasen. Nå som utredningen er ferdig er neste steg å finne ut hvilken behandling hun skal gå på. Håper hun blir satt på en behandling slik at hun slipper å ha ubehag og vondt, det er målet. :)

    Litt bilder:

    IMG_8995.thumb.jpg.eb5e478a17509c9021b1429fbc307cb9.jpg

    IMG_9041.thumb.jpg.2f82f540bf1a38413a96eb0edc30b5c8.jpg

    IMG_9095.thumb.jpg.1b135e34e97c3efcc8808a33db299331.jpg

    Kvaliteten ble ikke den beste når jeg lastet de direkte opp her, menmen. 

    • Like 3
  2. Vizla har blitt 6 mnd, og begynner å bli stor jente nå. Veide henne forrige uke, og da var hun 21kg. Hun er også blitt ferdig med tannfellingen, deilig! Merker at hun er kommet i spøkelsesalderen da hun blir redd for ting som skilt langs veien, personer som ser litt/oppfører seg litt annerledes osv. På den andre siden så går usikkerheten hun har hatt ovenfor hunder stadig bedre, og nå får vi til en del passeringer uten et eneste bjeff. Vi er også med å trener med hundeklubben innimellom, og det går veldig fint. Hun må alltid bjeffe litt i starten for å "si ifra at hun er der", men slutter heldigvis nå raskt med dette. Etter ca. 5 min er hun rolig og holder fint fokus på meg slik at vi klarer å trene litt vi også. :) 

    Nå er vi igjen på en liten ferie hos familien på Vestlandet og jeg blir like overrasket hver gang om hvor snill Freia, familiehunden, er mot Vizla. :heart: Hun har blitt gammel og mer gretten for hvert år mot nye hunder, men hun er altså så rettferdig og grei mot Vizla. Satser på det fortsetter slik, Vizla skal jo gjennom en unghund-periode også. 

    Utenom dette så er hun i mine øyne verdens herligste. :wub: Finnes ikke noe vondt i henne, og hun er så snill og grei. Hun kjenner ikke sin egen størrelse helt enda da, og når hun blir så glad at hun ikke klarer å styre seg så synes noen det blir litt voldsomt med en hund på 21 kg hoppende på dem, noe som selvfølgelig er forståelig. Satser på at dette roer seg med tiden!

    Legger ved litt bilder fra i går.

    53868133_327226977900514_667877399897466

    53383981_2314537742148239_34265077675343

    53323444_816969231995097_500374172710679

    53289849_2298469066901995_44179522972465

    Også noen bilder sammen med en av Vizla's favoritthunder, Azawakhen Coco:

    54433066_2092587270854847_7570865219186954381418_2329460697087012_51856170049286

    • Like 8
  3. 11 timer siden, Anni skrev:

    Bc er ikke aktuelt da jeg har kjent ett par bc og skulle passe en en gang. Etter å ha gått lang tur + litt lydighet ute en dag også skulle være inne og slappe av litt etterpå var den rolig i kanskje 1 time før den begynte å stresse rundt veldig. Var slitsomt å ha i huset. Kan hende det var bare det individet da men har nok desverre ikke øynene for bc stressnivået. 

    Raser jeg tenker på nå er flatcoated  (slev om det er hakket mer pels enn ønsket) jaktlabbe, storpuddel, dalmatiner, portugisisk vannhund og korthåret collie. Dette er veldig ulike raser da men da har jeg i værtfall noe å gå ut i fra. ? Vet ikke om du har noe erfaringer med noen av disse? 

    Jeg har dalmatiner, hun er fortsatt ganske ung, men jeg kan fortelle litt om mitt generelle inntrykk av rasen. Jeg tror ikke det vil bli noe problem å få en dalmatiner til å trekke, de aller fleste sliter med å få dem til å ikke trekke i bånd (inkludert meg selv). Jeg har hatt med min tispe på et par korte skiturer for å venne henne til det da hun i utgangspunktet var redd for ski. Jeg har da hatt hun litt i bånd i starten før jeg lar henne springe løs resten av turen, og hun trekker som bare det. 

    På treningssiden så er vel rasen sånn midt på treet. De aller fleste er jo veldig matglade, og gjør det meste for en godbit, men jeg skal helt ærlig si dansk-svensk gårdshunden jeg har er mer lettlært enn dalmatineren, til sammenligning. Å konkurrere i lavere klasser vil nok være mulig med rasen, men ikke en rase du kjøper om du har store ambisjoner. 

    De aller fleste dalmatinere jeg kjenner/har møtt kan gå løs, inkludert min egen så langt, men kommer ikke alltid som et skudd på innkalling. Min "skal bare" sjekke noe først, også kommer hun løpende når hun er ferdig med å snuse på en flekk, tygge på en grein osv. :P Hun har aldri stukket av eller gått lengre enn 30-40 meter fra meg da, hun holder seg alltid i nærheten og har generelt liten radius. 

    Jeg tror at rasene storpuddel, portugisisk vannhund eller en retriver er mer treningsvillige enn det dalmatineren er, om det er viktig for deg. Vil derimot tro at dalmatineren er mer treningsvillig enn det en vorseth eller pointer vil være.:)

  4. Jeg er enig med @Malamuten jeg, ser heller ikke helt problemet med en hund på 14 kg og en større, om han har godt språk og kan sette grenser. Føler mange her legger til grunn det verst tenkelige scenarioet. Selvfølgelig, det er jo en liten mulighet for at de verst tenkelige scenarioene vil inntreffe, og det er det viktig å være forberedt på, men jeg tror sannsynligheten er mye større for at det kommer til å gå helt fint og vil by på lite problemer, ihvertfall i voksen alder. Om du setter grenser for hva som tillates og ikke tillates av unghunden, skjermer den eldre hunden i den perioden det vil være behov for det, og har mulighet for å skille de hjemme ved behov, så tror jeg dette kommer til å gå helt fint. 

    • Like 2
  5. 57 minutter siden, Inevs skrev:

    Jeg er ikke så sterk nei, men tilrettelegging i noen måneder midlertidig må la seg gjøre. Er jo flere før meg som har gjort?

    Jeg bærte med meg min dalmis valp på tur de første 1,5-2 månedene, men hun er tispe, hannhundene er jo litt tyngre. Men tror ikke du skal bekymre deg sånn for det. Etter disse 2 mnd ville hun helst gå selv uansett, så det jeg har gjort er å gå mest mulig turer på plasser hvor jeg kan ha henne løs, slik at hun kan styre tempoet sitt selv. Da vil jo også den voksne hunden din ha mulighet for å løpe i fra seg i sitt tempo. 

    Nå når hun er blitt 5 mnd så kan vi fint være ute på tur i 1-2 timer, men da får hun som nevnt over gå løs. Så jeg vil tro at det bare er de første mnd som vil være litt stress mtp den voksne hunden.?

  6. 15 timer siden, Inevs skrev:

    Ja jeg går fort rett i krise ved slike ting, hønemor nummer 1! Vil også bare tipse om at å råfore på vom og hundemat også er veldig bra for hunden, spesielt med tanke på hud og ører. Hvis det skulle vise seg at det kom tilbake altså (og med mindre du allerede forer på det!) 

    Nå forer jeg 50/50 med vom og tørrfor, men tenker litt på om jeg kanskje skal gå over til å fullfore på vom når vi er ferdig med de sekkene med tørrfor jeg har igjen! Får tenke litt på det. ?

     

    12 timer siden, Debbie skrev:

    Vakker dalmisfrøken du har. Rykker i dalmishjertekroken min kjenner jeg.? Men allergi, sykdom og litt forskjellig mentale ting, gjør at jeg nok ikke skaffer meg den rasen med det første. Men lykke til med en herlig humorbombe:) Er det jeg savner mest, smilet og personligheten.

    Takk for det! Dalmiser er herlige vesener. :wub:  Rasen er ikke plettfri nei, men det er det heller ikke mange raser som er. Satser på at hun blir en frisk og trygg hund likevel! ?

  7. 12 timer siden, Inevs skrev:

    Åh, hun er bare nydelig! Hjelper ikke noe mot dalmis-valpesyken min å se på disse vakre bildene:rofl: Har veldig lyst på dalmis som hund nummer to, men allergien skremmer meg litt altså.. Godt å høre at ørebetennelsen ikke var kommet tilbake, så får du satse på at det ikke er noe mer enn bare det. Min blanding med hengeører hadde også en ørebetennelse når han var rundt 5-6 mndr og har ikke fått ørebetennelse igjen før nå og nå er han 2,5 år! 

    Tusen takk for det, hun er helt herlig. :heart:  Ja det er jo litt allergi på rasen, så krysser fingrene for at vi slipper det. Godt å høre at andre også har hatt ørebetennelse i tidlig alder, men at det ikke nødvendigvis trenger å bety at det er noe bakenforliggende! :) Tenker jo fort det verste med en gang.

    • Like 1
  8. Den siste måneden har det skjedd litt. Hun har nå blitt 5 mnd, og er straks ferdig med tannfellingen. Ørene har, bank i bordet, vært fine etter ørebetennelsen i desember, så krysser fingrene for at det fortsetter sånn. 

    Problemet med bjeffing på andre hunder pga usikkerhet er vi ikke blitt kvitt enda, men vi jobber mye med det. Vi går på light-trening 1 gang i uka, hvor vi er 8+ hunder, og hun har forbedret seg betraktelig. Nå sist roet hun seg raskere ned og vi fikk trent en del. Vi har også møtt en del hunder for å prøve å gi hun gode opplevelser og erfaringer, slik at hun forhåpentligvis forstår at andre hunder ikke er noe skummelt. Dette har gått veldig fint, og hun blir raskt komfortabel og byr opp til lek. 

    Hun virker som generelt en litt usikker type, men med litt tilvenning takler hun det meste fint. Personer på ski var jo veldig skummelt de første gangene og måtte bjeffes på, denne uken var hun med meg på en kort skitur for første gang, og hun storkoste seg! Sprang løs hele veien. 

    Utenom de få problemene vi har hatt så er hun bare god og grei. Vi storkoser oss masse ute på turer i fjellet hvor hun får springe løs, og inne i sofaen på de kaldeste dagene. 

    Legger ved noen bilder fra den siste måneden.

    51949016_307915553412840_914847973863168

    51630223_2301221896587326_71355149946233

    51520563_1163191480508701_37373449875163

    51590800_237161973835268_860207788617996

    51364620_2266930026697146_41904614387891

    51912012_626300711124276_251165881699559

    Også litt bilder sammen med "søstera", hunden til venninnen min som vi bor sammen med. 

    51579136_812583932426043_501103263595521

    51989150_2275640419361717_84722358622711

    52303900_306812609859691_819806191764688

    51921144_313747369275194_543566281542153

    • Like 7
  9. Kjenner meg veldig igjen i pkt. 2! Har en 5 mnd gammel valp som også har fått den uvanen og bjeffe på hunder, men hun bjeffer fordi hun er usikker, så blir jo litt annerledes igjen. Hun reagerte også en periode på mennesker som gikk på ski, det var jo døds skummelt, men dette har hun heldigvis sluttet med nå ved hjelp av trening. 

    Måten vi trener på er veldig lik den måten Sprettballen over foreslår. Vi prøver å ta god avstand, og jeg belønner kontinuerlig når hun ser på hunden/personen på ski. Nå har vi kommet til det punktet at hun kun bjeffer akkurat i det hunden passerer når vi ikke har god nok avstand. 

    Du er ihvertfall ikke alene! ?

    • Like 1
  10. Når begynner dere å ta med valpen/unghunden deres med på tur med mål og mening, og kortere joggeturer?

    Jeg har hørt litt snakk om at hunden ikke skal være med på noen form for belastende mosjon før den er rundt året, da det vil slite på ledd og kanskje føre til HD(?). Min egen oppfatning er derimot at så lenge du ser an valpen og tar det i dens tempo, så er det ingenting i veien for å ta med en ferdig utvokst unghund på over 6 mnd på kortere fjellturer og korte joggeturer. Kanskje med unntak av tyngre raser og raser som er spesielt utsatt for HD. Tror ikke min dalmatiner valp kommer til å være særlig morsom å ha i hus frem til sommeren om hun ikke får mosjon.
     
    Hva mener dere? :)

  11. Går fortsatt veldig fint med Vizla, men siden sist har det dukket opp et par problemer. Har egentlig gått rundt å ventet på at det skulle dukke opp noen utfordringer, da valpetiden så langt har gått over all forventning.

    Hun har startet å bjeffe på andre hunder ute på tur fordi hun er nervøs og vil "skremme" dem bort. Fryktelig frustrerende, får ingen kontakt med henne når hun først setter i gang. Hun er sosialisert en hel del, og har mange faste hundevenner, men hun trenger et par minutter på å bli trygg på nye hunder. Så nå jobber vi med å få til passering på en grei måte. Har begynt og "sladde", og det fungerer greit, men ikke alltid jeg har like god plass å får stor nok avstand til den andre hunden. Sliter også med at mange bare slipper hundene bort, veldig frustrerende. Regner med at dette er noe som vil gå over når hun får bedre selvtillit og med trening.

    I tillegg til dette så fikk vi konstatert startende ørebetennelse hos dyrlegen i går. Hun har klødd seg litt ekstra i et par uker, og nå den siste uka begynte det og lukte og ørene var litt røde. Satser på at det gir seg med antibiotika, og at det ikke blir et tilbakevendende problem, eller at det er allergi.. Prøver å ikke tenke for mye på det, men vet jo at allergi ikke akkurat er et ukjent fenomen på rasen. 

    Utenom dette så storkoser vi oss, og hun er virkelig verdens beste! Tannfellingen har startet, og hun virker ikke plaget av det. Ingen ekstra biting eller noe. Hjemme alene treningen går også supert, og vi har begynt og trene litt mot utstilling på nyåret. :ahappy: Hun oppførte seg eksemplarisk på julaften med fullt hus. Vi var 15 stk, og hun lå og slappet av og sov i kurven sin mesteparten av kvelden. Hun vokser raskt, og nå veier hun 14,5 kg! Legger ved noen bilder fra de siste ukene.

    48416648_343582899789868_871073823948642

    48384900_569664943461071_915621518518517

    48379841_1588913941208033_93144502199805
    Noen har lært seg gi labb. :P

    48394877_374397336628140_870069436827041

    • Like 7
  12. Mine mål for året:

    - Bestå alle eksamener på 2- og 3 året på bacheloren. 
    - Gå mange fine turer i fjell og skog.
    - Spise sunnere og bli mer aktiv. Er alltid flink første halvdel av året, også dabber det av utover høsten.
    - Bli mer økonomisk av meg.
    - Drikke mindre brus.
    - Telte! :ahappy:
    - Stille ut Vizla noen ganger i løpet av året og få henne HD og AD røntget.


     

    • Like 1
  13. Akkurat nå, trill skrev:

    Anbefaler ulldekken eller thermodekken fra Canelana til kalde dager! Tror ikke jeg ville brutk penger på det før hun er ferdig med å vokse (så neste vinter antakelig), men vår frysepinn er veldig mye mer fornøyd ute når han får på seg det. 

    Høres ut som dere har en veldig fin valpetid. Også er hun jammen søt altså :wub:

    Takk for det, og takk for tips! :D Har sett på Canelana, og blir nok å kjøpe et når hun er ferdig utvokst, men er så kjipt å bruke masse penger på et dekken som hun vokser ut av på 3 uker. Nå er vi oppe i størrelse 45, og de fleste dalmatiner-tisper ender på 55/60, så ikke alt for lenge igjen heldigvis. :ahappy:

  14. Vizla er snart 3,5 mnd så tenkte det var på tide men en liten oppdatering! Mye har skjedd siden sist, og hun har fått bedre kroppskontroll og mye mer energi, så nå er hun med på litt lengre turer (har gått maks 50 min). Hun har også vært med på sine første fjellturer hjemme på vestlandet. Hun satt en del i sekken på den litt lengre turen, mens den korte gikk hun opp og ned helt selv (40 min sammenlagt). 

    Vi har kommet oss tilbake til Lillehammer, og hun trives i snøen, foruten at hun fort blir kald, selv med dekken. Hun har også vokst mye de siste ukene, og har nå like stor som min venns finsk lapphund tispe som vi bor med. Hun har sluttet og bite på hender, sover gjennom hele natten, har ikke hatt noen uhell inne på 2 uker og er rett og slett bare skjønn. Vi har også begynt og øve oss på å være hjemme alene, men hun har foreløpig bare vært hjemme alene sammen med en annen hund. Idag var hun faktisk hjemme alene i 1,5 time for første gang, og foruten om at juletreet veltet, så gikk det strålende. Jeg filmet alt, og Vizla var rolig hele tiden. Hun gikk litt rundt og logret, bet på noen julekuler, og lekte sammen med den andre hunden. Så ikke ut som om hun enset at vi var borte en gang. :D

    Legger ved litt bilder fra de siste ukene:

    Julekort bilder: 

    46913278_1755312271241108_59024523938653

    46955601_487090065133064_266430547227364

    Også noen på tur i snøen en fin dag:

    48281652_2034109703352933_69435229342206

    48059257_1212353335588207_76101253348510

    48368692_572688256526130_185936991457011

    47687958_204900230447749_910566140577159

    48182271_427860304417776_811829736986850

    47580757_2090507094348815_48653062467328

    47579374_2082238701832875_64399083448356

    48059161_1196418153848981_56847851005715

    • Like 2
  15. På 30.11.2018 at 1:00 PM, Stjerneskinn skrev:

    @Ginaml Hun er så søt ?

    Det er helt feil det veterinæren ga beskjed om, etter man har overtatt valpen skal h*n ha ormekur før 12-ukersvaksinen (1 uke før er absolutt anbefalt), så ved 6 mnd, og så en uke før 1-årsvaksinen igjen. Deretter kun ved påvist orm.

    Takk for det! :D Hm ja synes det hørtes veldig rart ut, så tror jeg skal ringe til en annen dyrlege for å høre.. 

  16. 2 timer siden, trill skrev:

    Hun er altså helt nydelig :wub:
    Også så fin genser da! Er den kjøpt eller hjemmestrikket?

    Tusen takk! :ahappy: Genseren er det faktisk min mor som har strikket til familiehunden vår, vi låner den litt nå mens den passer valpen. :innocent:

    2 timer siden, Djervekvinnen skrev:

    SÅ nydelig :wub:  Og fiiin genser!


    Tusen takk, så hyggelig.:D

  17. Vizla blir 12 uker i morgen, og idag var vi hos dyrlegen for å ta 12 ukers vaksine. Hun er nå 10kg, og det virket ikke som hun la merke til at sprøyta ble satt, hun var opptatt med maten som lå på bordet. :D Dyrlegen anbefalte meg å gi hun ormekur en gang i måneden frem til hun var 6 måneder, så vi fikk resept for disse. Aldri lest eller hørt at det er normalt å gi ormekur så ofte på en valp, noen som vet? 

    Uansett så er hun fortsatt en trivelig valp. Merker at hun begynner å få mye mer energi, noe som jeg er glad for. Gleder meg til å kunne ta hun med på litt ordentlige turer, og ikke bare korte og rolige rusle turer som vi har gjort til nå. Vi reiste hjem til familien på vestlandet forrige uke, og her skal vi være frem til starten av desember før turen går tilbake til Lillehammer. Familiehunden var ikke overbegeistra for valpen i starten, hun vil helst ha oss for oss selv. :P Men det gikk bedre for hver dag, og nå virker det nesten som om hun blir glad for å se Vizla igjen når vi har vært borte noen timer. Den siste uka har vi fartet litt rundt forbi, og hun har fått sosialisert seg med en del nye hunder og mennesker som hun har taklet veldig fint. Hun er et lite bitemonster da, alt skal bites på. Gleder meg til de skarpe valpetennene begynner å falle ut! Noen bilder fra tidligere i uken:

    46451020_191155388431060_532807537071541

    46441686_2116336585293882_12102757977979

    46492441_316293589099845_158124989143318

    46453139_2229436070659637_11905660253728

    46482681_201551793987935_136504595362663

    46519461_329985461119268_174690738133532

    46506284_365609067344600_921187791409669

    46524122_295424977974742_257697921366386

    46491557_349964035559816_733717848815304

     

    • Like 7
×
×
  • Opprett ny...