Jump to content
Hundesonen.no

Krimman

Medlemmer
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

126 Excellent

About Krimman

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Rhodesian ridgeback

Recent Profile Visitors

1620 profile views
 1. Krimman

  Galastop - fremskynde løpetid

  Hei. Galastop (cabergolin) er en veldig vanlig medisin å bruke mot melkeproduksjon og innbildt svangerskap, som sikker mange blant annet på dette forumet benytter seg av. Blant annet min hund akkurat nå. Ord som "veldig kreftfremkallende" og "kreftrisikoen steg allerede med første bruk" er ganske skremmende ord å si om en mye brukt medisin! Men min veterinær har ikke nevnt det med ett ord, det står ikke i pakningsvedlegg, og et enkelt søk på nett ga heller ingen store svar på at dette virkestoffet fører til kreft. Derimot kan det se ut som det benyttes som medisin mot enkelte former for kreft. Hvis det er sant at Galastop er "veldig kreftfremkallende", er det selvfølgelig noe alle burde få informasjon om. Men man bør kanskje være forsiktig med å skrive slikt uten å kunne dokumentere det med noen bedre kilder? Om du har kilder, kan du gjerne dele de.
 2. Krimman

  Valpen er matlei

  Hva med å få smaksprøver på nye fortyper, og blande med foret du har? Finner du et hun ser ut til å like er det fint å ha igjen litt av det gamle og fore litt av begge i en overgangsfase, noen kan reagere på brått forbytte. Syns forøvrig det er fint å tilby hunden mat den liker, hvis man ser den er litt lei. Hunder vil også sette pris på variasjon, det gjør min i hvert fall.
 3. Krimman

  Hvor lar du hunden tisse?

  Artig spørsmål!det må jeg tenke litt på faktisk. Det blir svære brune flekker med dødt gress der min tispe tisser, så jeg prøver få henne til å tisse på grusen utenfor hos oss på morgenen... tisser hun på plena vår må vi vanne etterpå for å unngå at plena blir stygg... så jeg lar henne ikke tisse på stelt plen, inngangsparti etc. Aldri opplevd sånn med hund før!
 4. Litt enig med de andre som har svart. Gratulerer med normal valp Ville bare legge til at dere antakelig ikke kan forvente at valpen lærer en kontaktlyd eller kommando, som fungerer i alle situasjoner, når den er 10 uker og dere har hatt den i to av de. Det er fint å begynne å øve, men ikke krev mer enn dere vet den kan lykkes med! I starten ville jeg bare forsterket adferd valpen gjør av seg selv, og evt lagt til kontaktlyd når dere har kontakt, legge til «sitt» hvis den likevel setter seg om dere ønsker det som en kommando, men ikke begynt å kreve det ennå, om du skjønner forskjellen? Dere har god tid på å lære inn ting, begynn bare med å legge grunnlaget nå. Og ang kontakt, det er lettere å trene inn om dere går baklenge og får han til å følge? Enn at dere snur dere og bryter øyekontakten. Lykke til og senk skuldrene, valper er kos og kaos!
 5. Hei! Min tispe blir i hvert fall betraktelig roligere under og særlig etter løpetid, og får tydelig innbildt, men uten mye graving og hiadferd og valper. Men hun får melk (så større patter/jur), og blir rolig. Sist løpetid fikk hun mørk illeluktende utflod også, så jeg ble kjemperedd for livmorbetennelse. Jeg endte med å ta temperaturen på henne og følge med denne, fordi - med rasjonell tankegang - så viste hun ingen andre tegn (dårlig/slapp/utilpass, mye drikking etc- tvert i mot, glad og fornøyd) og dyrlegen sa at det var veeeldig sjeldent på så unge hunder. Og engang hun ble skikkelig dårlig av magevirus e.l. så fikk jeg litt innsyn i hvordan hun ser ut når hun faktisk er syk. Så kan anbefale å ta tempen på henne, da har man en viss kontroll på det som skjer "inni" også Det hjalp meg i hvert fall!
 6. Krimman

  Trenger sårt råd/hjelp😭

  Noen valper er ekstreme bitemonstre. All sympati fra meg! Noen tips du kan prøve om du vil: Roligbånd i stedet for timeout i bur. Fest et bånd inne i noe solid og valpesikre rundt, og sett henne fast der så hun ikke når deg. Om du vet hun er overtrøtt kan det fungere å holde henne fast til hun sovner, om du og hun er komfortabel med det. Jeg holdt min valp rolig fast og satt - til hun roet seg/sovnet. Det klør nok voldsomt i tennene, min valp likte å få kjøkkenhåndklær jeg dyppet litt i vann, slo knute på og la i fryseren så det frøs til is, det lindret og var spennende å tygge på. Lag hundeis, rør ut litt rå kjøttdeig, leverpostei e.l. i et engangskrus med vann, frys det. Det lukter godt, lindrer og de bruker en stund på det = kanskje sliten etterpå? Nb. Gis ute! Mye søl 🙂 La henne søke godbiter i gresset, la henne rive opp melkekartonger, kjøp kong og frys den med noe mat og gi måltid i den. Ellers - lag et mantra «det blir bedre!» Lykke til, og så fint at hun er så flink ute på tur. Høres ut som en fin valp 🙂
 7. Krimman

  Settervimsen og tervtøtta

  Om du får bytta til sen trening imorra kan du sitte på med oss om du vil
 8. Krimman

  Førstegangshund - Labradoodle? Goldendoodle? Annet?

  Ang. løpetid...Min erfaring er at løpetid hos tisper kan variere veldig! Mi tispe endrer ikke særlig adferd, men blir litt mer voktete enn normalt. Hun blør myyyye, det mer renner enn drypper til tider, og truser hjelper ingenting. Så søl og mye vasking av håndduker/tepper blir det. Hver dag i mer enn 3 uker! Lengste her var nærmere 5 uker. Hun blir innbildt, men uten at det plager henne tilsynelatende mye. Litt sutrete innimellom, ellers rolig. JEG synes ikke noe av dette er noe stress. Men det kan være litt mer enn bare noen få små dråper.. ville bare få fram det Hannhunder har jo løpetid året rundt. Men sånn er nå det. Jeg tenker hannhund vs tispe er mest en personlig preferanse. Til TS: sett på lagotto? Røytefri, men må klippes. Mellomstore. De få individene jeg har møtt/vet om virker kosete og enkle. Glad i aktivitet ute, men slapper av inne.
 9. Krimman

  Valpebiting og små barn utendørs

  Jeg ville fokusert mindre på det valpen ikke får lov til, og heller lagt til rette for at valpen gjør det den får lov til. Altså fokus på adferden du ønsker. Det betyr ikke nødvendigvis at du skal overse adferden du ikke liker/den ikke får lov til om den likevel Gjør det (avhengig av hva den Gjør tenker jeg). Men legge til rette for at den "velger" en adferd du ønsker, feks ved langline. Du trenger ikke at valpen først gjør noe den ikke får lov til for å lære den hva du ønsker den skal gjøre, om du skjønner! Men det er mitt perspektiv da!
 10. Krimman

  Valpebiting og små barn utendørs

  Hva med ei tynn langline? Da har valpen fortsatt en følelse av å være løs/fri, men du kan hindre den i å nå bort til 3-åringen? Og kanskje ta med noen leker som valpen kan ha utendørs?
 11. Krimman

  SMELLER- en annerledes hundesport

  Nettopp. Ja, da får jeg fortsette sånn jeg også. Det eneste "dumme" er at hun har en veldig god markering stående, mens jeg føler vi tar et steg tilbake ved markering i dekk (eller bukk, det gjør min også). Men på sett og vis ett det jo kanskje nettopp det vi må gjøre.. Selv om hun har en god frysmarkering stående så betyr ikke det at hun har en god frysmarkering fra dekk/bukk.. Takk for innspill!
 12. Krimman

  SMELLER- en annerledes hundesport

  Heisann! Vi trener litt smeller for aktiviseringens skyld - både hund og eier syns det er artig! Vi har frysmarkering. Vi trener litt hjemme med noen frittstående syltetøyglass på gulvet. På trening går vi bane eller kasse. Hjemme har hun nå plutselig begynt å dekke samtidig som hun frysmarkerer, men da er markeringen litt mindre presis syns jeg, hun presser ikke snuta likegodt ned, den kan likegjerne ligge rett over rett boks. Bør jeg la henne fortsette å dekke (evt sette krav til snuten nedi), eller bør jeg la henne kun frysmarkere stående? Hun har til nå markert veldig fint å tydelig, og jeg har fått beskjed om at det er viktig at hun er helt "nedpå" når hun markerer. Litt av årsaken er kanskje høyden på boksene når hun ligger, det er mer "behagelig" å ligge med snuten rett over enn å presse den ned som blir naturlig når man står. Fram til nå har jeg akseptert både stående og liggende, men jeg krever at snuta er relativt godt nedi. I praksis betyr at det om hun løfter snuta for tidlig/ikke er helt nedpå fra starten, så belønner jeg ikke, men venter med å telle (for å øke tida på markeringen) fra hun skifter stil. Samtidig er det viktig å holde motivasjonen og gøy-faktoren oppe, hun tåler litt korrigering og pirk, men ikke for mye! Noen innspill/tips?
 13. 40 kg. Men dyrlegen tok seg godt betalt for å signere også da. Kan være det er prisforskjeller på det også! Var ikke min vanlige dyrlege, tok en som var på veien, den gangen du kunne gi én gang i Norge før helgetur i Sverige.
 14. Blir jo litt å spare på det! Skal kontakte dyrlegen min og be om resept :-) edit: ble noe rart med siteringa...
×