Gå til innhold
Hundesonen.no

Kinea

Medlemmer
  • Innholdsteller

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Kinea

  • Bursdag 12/01/1994

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo
  • Mine dyr
    Foreldrene mine har pudler, så det er de det vil bli skrevet om først og fremst. Planlegger Italiensk mynde-valp så fort det lar seg gjøre. :-)

Nylige profilbesøk

1,412 profilvisninger

Kinea's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

32

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg MÅ ikke bo i Oslo, men jeg "må" bo vest/nord av byen fordi jeg går på Høgskolen (Pilestredet), jobber på Grefsen óg i Hønefoss, derfor vil det bli litt for lang reisevei til Hfs hvis jeg må helt på andre siden av byen for å komme meg hjem... Har altså tittet en del på Lilleaker og helt ut mot Haslum-området. Akershus er ikke uaktuelt, men da bør det være en grei pris ettersom kollektiv transport vil øke med 3-4-500 kroner mer i måneden jo lenger utenfor byen jeg kommer, og det er grenser for hvor mye jeg har råd til å betale i faste utgifter som ung student... Ja, igjen, her kommer problemet med å være student inn. Jeg får 7k i stipend, og da vil det bli litt knapt hvis jeg må bruke mye av lønning også på faste utgifter... Ja, det er det jeg håper på, at jeg ikke HAR hund, men har planer om å få en hund - og at den i tillegg er liten... Og søt! Samboer/bofellesskap er jeg noe skeptisk til ettersom jeg er introvert med et stort behov for alenetid. Dette virker kanskje sært, men det er jo faktisk sannheten. Spesielt ettersom jeg allerede er vant til å bo alene og kan disponere alt når jeg ønsker det, og ikke trenger å forholde meg til andre i særlig stor grad når jeg er hjemme hos meg selv. Ser selvfølgelig fordelene ved at det blir billigere og eventuelt kan man bytte litt på hundepass, matlaging eller lignende. Hvis jeg flytter fra studentboligen ila 2014 eller tidlig 2015 vil det nok bli hund ila 2015 - og det er jo det jeg ønsker at jeg skal få til. Da vil jeg flytte med en plan om å bo der i hvert fall (så lenge alle forhold er avklart og i orden med husleier, og at jeg er fornøyd) til jeg har fullført bacheloren min og vesle italieneren har blitt litt større. Tror neste sted blir å legge ut en "Ønskes leid"-annonse, men jeg tror jeg drøyer det til litt nærmere sommeren i håp om at Oslos boligmarked blomstrer samtidig med våren. Det er jo lov å håpe! Uansett blir det nok en annonse hvor jeg presenterer ting som det er, og sier at jeg med tiden vil ha en liten hund i huset. Jeg er glad for at jeg ikke har dårlig tid, for da kan jeg ta meg tid til å finne et sted jeg faktisk tror jeg kan trives fremfor å ta en forhastet beslutning!
  2. Er ingen hast. Jeg har faktisk tittet litt ekstra på den annonsen, det var en fin leilighet og virket som veldig kurrante folk! :-) Og - en whips! Jeg er dog litt skeptisk til bofellesskap ettersom jeg trives med en del alenetid og liker å kunne disponere kjøkken/stue osv som det best passer meg - men det er jo ett av de mer aktuelle bofellesskapene jeg har sett! Kjelsås er ikke så dumt det heller, faktisk!
  3. Har sendt en mail! :-) Tok bare litt tid før jeg rotet meg inn på hundesonen igjen, men dette kan jo absolutt høres bra ut! Tusen takk, vi får snakkes videre på mail!
  4. Hei! Jeg leter (som flere kanskje vet) etter en hybel/leilighet i Oslo hvor jeg kan ha min kommende italienervalp jeg ønsker meg så mye. Dette er lettere sagt enn gjort... For tiden bor jeg i studentbolig og må nøye meg med å ha hunder på besøk (noe som er litt i grenseland angående hva som er lov iflg SiO), eller dra på besøk til foreldrene mine. Denne tilværelsen går greit enn så lenge fordi jeg trives i denne delen av byen, og hybelen er helt grei. Jeg vil ikke være i kollektiv, og vil leie alene uten samboer, men med hund. Dette er et tilnærmet umulig prosjekt har jeg erfart etter å ha sett etter, ringt på, vært på visning til og spurt utallige hybler. Få visninger, mange spørsmål om dyrehold fra min side, og mange nei fra utleiers side. Jeg forstår det godt ettersom mange er allergiske eller de er redd for ekstra slitasje på huset, men det er også litt vanskelig å kjøpe noe så tidlig i arbeidslivet så jeg får mitt eget sted. Det burde jo være en måte å løse det på? Jeg leter fortsatt og håper på at det snart er min tur til å finne et sted hvor både jeg og hund kan trives godt, noen år til! Vet mange har bodd ulovlig med hund i studentbolig tidligere, men jeg har sendt en personlig søknad med legeerklæring for å prøve å få medhold i at jeg får ha hund her, så jeg kan ikke dra unnskyldningen om at jeg "ikke visste at det var ulovlig"... Hvordan har dere løst det? Har du hund i byen? Tips? Kjenner du noen?
  5. Jeg ville ikke bodd på Grønland. Har vært der en del da min ekskjæreste bodde der, og som lav jente med ikke nevneverdig store muskler virker ikke miljøet på Grønland som noe for meg. Grønland har noen fine områder (på dagtid), men jeg hadde ikke følt meg trygg der alene uansett.
  6. Tja, det du beskriver skjer faktisk svært sjeldent. Det kan ha noe med at de er to og har selskap i hverandre (... og katten) når vi er hjemme. Vanligvis ligger de i sofaen med oss og koser, leker med oss/hverandre eller sover. Svært sjeldent jeg opplever at mine hunder "kjeder seg", men begrepet er også litt uklart for meg i forbindelse med hund.
  7. Det gjør ikke jeg heller... De er like glade uansett. Forøvrig er jeg litt usikker på hva Lola sier, fordi jeg ikke tror så mye på at hunder "kjeder seg" ekstremt mye. De er ikke mennesker. Jeg skjønner poenget med at selvfølgelig holder fordøyelsen på selvom vi er borte og at det er en fordel at de blir luftet innen rimelig tid, men de kan holde seg lenge. Har hatt en kineser, regnet det var han ikke ute på en eeevighet - for kaldt for den gutten. ;-)
  8. Her er jeg HELT enig! En valp er tidkrevende, må luftes ofte - og selvfølgelig vil jeg bli godt kjent med hunden min og kunne forme den som jeg vil. Jeg tenker at når jeg skal ha hund (forhåpentligvis neste vår ettersom det ikke ble noe av i år ) vil jeg få den i sommerferien. Som student er man bortskjemt og har tre måneder sommerferie, så jeg tenker at det er et passende tidspunkt å få en valp på! Haha, nå lo jeg. Jeg er helt enig! Og ja, her er vi også helt enige. Godt å få frem begge sider av saken, for ofte føler jeg at jeg blir litt "alene" i diskusjoner om alenetid for hund. Samtidig vet jeg jo at så og si alle jeg kjenner som er ferdige med studier jobber fulltid og har hund - og det går helt fint. Dermed synes jeg ofte diskusjonen blir veldig ensidig fra de som har mye tid og ikke jobber. Godt det er flere med samme synspunkt som meg, for jeg tror absolutt ikke hunden har vondt av det så lenge den er lært til å være alene og aktiviseres/stimuleres ellers.
  9. Nemlig! Jeg vet at mine foreldres hunder har det bra. De blir luftet før og etter, gått lengre turer med på vei, i skog, i åsen, de får gå løse og blir kost mye med. I tillegg blir de stimulert. Den store (SP) har jeg gått konkurranselydighet med og han har blitt trent i agility. Sølvi (Toy puddel) blir også med på tur og blir stilt ut mye - noe hun elsker. De blir tatt med på puddeltreff og blir sosialisert. Jeg synes nesten det er rart at det er så mange med en negativ holdning til at hundeeiere skal ha full jobb. I et annet hundemiljø var det flere som sa at folk med 100% stilling burde bli diskvalifisert som valpekjøpere. Daaa mener jeg det begynner å bli et veldig unyansert syn på det å ha hund. Hunder kan ha det helt fint selvom folk jobber.
  10. Tja, jeg tenker at det viktigste er hva du gjør med hunden(e) din(e) de timene du ikke jobber. Virker hunden tilfreds og blir stimulert godt ser jeg ikke noe problem i å jobbe 100% stilling med hund. ... Det er jo det de aller fleste gjør, er det ikke?
  11. Har diskutert dette i et annet forum også, og jeg tror egentlig aldri man blir enige ettersom hunder og eiere er forskjellige og har ulike meninger. Jeg er faktisk helt sikker på at familiens hunder har det helt fint alene en hel arbeidsdag. Da jeg bodde hjemme skaffet vi noen som kunne lufte om hunden var alene lenger enn 8-9 timer, men en hel arbeidsdag med litt reisevei til og fra tror jeg ikke de har skade av så fremt de får luftes rett før vi går og med en gang vi kommer hjem. Hunder sover maaange timer i løpet av et døgn, og når hundene er vant til å være alene tror jeg de har det helt greit alene en hel dag. Husk at veldig mange (jeg vil anta flertallet) av hundeeiere jobber fulltid, det er jo det som er "vanlig" hvis man skal ha råd til hus, bil, hund osv... Våre sover også i bur fordi vi ikke vil at de skal ødelegge seg selv eller tingene, samt at de bruker buret som et trygt og stille sted når vi er hjemme også - jeg tror de trives. Når jeg får egen hund i leiligheta vil den også være alene hjemme (i bur, dog burdiskusjonen er et helt annet kapittel). Jeg er jo student noen år til og vil da ha mye tid til hund, men jeg har to jobber nå og vil ut i full jobb etter studier. Hva svenskene gjør forstår jeg virkelig ikke... Det er kjempebra at de har en form for "dyrepoliti", men en så kort frist som 4/6 timer alene hjemme virker uoppnåelig i hjem for alle i husstanden jobber.
  12. Takk! Hun er snart ferdig utfarget nå, så hun får en veldig fin sølvfarge! I dag ble det CK, Cert., BTK og BIR på Sølvi! Hun koste seg virkelig i ringen i dag og fikk god kritikk!
  13. Jeg har holdt på med en hals som siste prosjekt. Morsomt "drop stitch"-mønster! Nå har jeg begynt på en ølvott, ettersom jeg ikke har noen bestillinger inne og gjerne vil bli kvitt litt restegarn! Her er halsen: (Beklager forferdelig dårlige bilder, jeg har ikke blitt helt venn med kameraet mitt igjen etter 1 år++ tørketid.
  14. Fikk god kritikk og Res.Cert. Helt fint det, men merker at man blir bortskjemt på kritikkfronten når man ikke reagerer noe særlig på res.cert. Spent på hva morgendagen bringer! Er så fint å se at hun liker å være i ringen og å se puddelfamilien sin (den ekte) igjen!
  15. Og, hvordan gikk det med dere andre som stilte?
×
×
  • Opprett ny...