Chako

Medlemmer
 • Innholdsteller

  391
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Chako

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rena

Nylige profilbesøk

3,879 profilvisninger
 1. Jaaaa! Petter the man[emoji123] Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 2. Nå MÅ Petter bare vinne! Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 3. Jeg tipper han velger Petter. Han er en humørspreder i gruppa, og da får han samtidig gjort Lothe og Lavrans forbanna. Samt at Petter kan bli litt for dristig i valg av gren da han vil bevise hva han har oppnådd med prosjekt mann. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 4. Den minst kjente kjendisen, Jarl er den mest PR-kåte av alle på farmen! Synd han ikke røk ut for han driver meg til vanvidd. I morgen kommer disse to damene å skal kjempe om å bli med på moro også. Håper Ida blir storbonde nå, og velger Jarl på ny[emoji28] Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 5. Hvor mange katter har du, og hvor stor kvanta kjøper du hver gang? Jeg har selv 2 voksne damer som fullfòres med royal canin, og kjøper 10 kg sekk som varer lenge. Type 3-4 mnd før den er tom. Det koster litt ekstra i engangssum når man kjøper stor kvanta, men det lønner seg i lengden.
 6. Denne helgen er travel med masse besøk av interesserte og kommende kattungekjøpere. Det resulterer i en bra sliten gjeng kattunger. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 7. Disse kjendisene forsvinner jo fortere enn fortest! Snart ikke damer igjen jo Kanskje Kari kommer tilbake?
 8. Jeg elsker at alle undervurderer Aylar så sinnsykt masse, hun er egentlig rå! En skikkelig fighter type, og over 8 minutter med melkespann holding, da har du vilje av stål! Gleder meg til å se hvem som blir storbonde i dag Tipper det blir ei dame.
 9. I det minste så er han fri for lidelse. Håper dette er begynnelsen på slutten for spekkhuggere, og andre delfiner/hvaler i fangenskap!
 10. Jeg gjør mye av det samme som ChristinB. Har de på eget rom den aller første tiden, når de bare ligger i fødekassen med mor. Etter det flytter de ut i en binge, eller lekegrind løsning. Det synes jeg er veldig greit når de begynner å spise fast føde, og skal lære å bruke dokassen. Når de klatrer ut av seg selv, så er de overalt i 2.etasje til de lærer å gå i trapp. Når de lærer det er de i hele huset. Den første tiden er veiingen en god stund med tanke på håndtering og sosialisering. Når de flytter ut av den, og inn i bingen så tilbringer jeg x antall timer sittende i bingen sammen med de. Da klatrer de mer enn gjerne i fanget, og man kan håndtere de i større grad. Begynner med kloklipp, se på tenner, se i ører og masse kos og lek. I denne perioden er også besøk velkomne, og bidrar til sosialisering av ulike typer mennesker. Både store og små. Nå holder jeg heller ikke tilbake på hverdagslyder, jeg støvsuger f.eks ikke de første 3 ukene når de ligger i fødekassen. Da vasker jeg kun på rommet der de befinner seg. Ønsker ikke unødvendig stress i denne kritiske perioden. De blir også fotografert ukentlig, og dette byr på god håndteringstrening også synes jeg. Jeg synes det er så fascinerende å se hvordan katter som kommer fra et trygt, og godt oppdrett bare spaserer inn i sine nye hjem som om de alltid skulle bodd der. Jeg føler at jeg legger en bit av sjelen min i hver enkelt kattunge, og det er ikke noe som positive tilbakemeldinger fra kjøpere på hvor trygge og harmoniske kattungene er når de kommer i nye hjem.
 11. Jeg er rimelig fersk som oppdretter, da dette er mitt andre kull. Fikk stamnavn i 2014, og første kull i fjor. Jeg elsker å være katteoppdretter. Er generelt interessert i avl og genetikk, og da jeg fikk muligheten til å starte eget oppdrett slo jeg til. Jeg tror at det ikke er så mye forskjell fra å drive oppdrett på hund eller andre arter. Hund er nok mer krevende, og et større ansvar da hunden har en helt annen, og større rolle i samfunnet. Jeg tror mine egenskaper som kontrollfreak, og øye for detaljer egner seg godt for oppdrett. Jeg liker det å planlegge, og følge et kull hele veien. Fra man kjøper en katt med tanke på avl, valg av kombinasjoner, til parring og fødsel hvor man ser resultatet. Det å følge opp et kull underveis, og se forskjell med tidligere kull er kjempegøy. Noe som også fascinerer meg er det å kunne følge generasjoner tett. Det er ganske mye jobb med å ha kull i over 12 uker(har mine i minimum 14 uker). Slik er det vel med alle som driver oppdrett, at det er opp- og nedturer. Når de blir 8+ uker og river ned planter i vinduskarmer, klatrer i gardiner osv så river man seg i håret, og tenker hvorfor driver jeg med dette her? Spesielt når man har hatt en tøff dag på jobb i tillegg. Jeg tenker at uten lidenskap, så kommer man ikke spesielt langt. Jeg begynner også å sette mer og mer pris på prosessen med å møte nye mennesker i jakten på de perfekte hjemmene til kattungene. Det er masse flotte mennesker der ute som deler denne lidenskapen for dyr, og man kan knytte nye forbindelser og vennskap. Jeg har ingen mål om å drive stort, og er avhengig av samarbeidspartnere. Jeg ønsker ikke masseprodusere, men ønsker å tilføre noe til rasen over tid. Avler for økt base, og for å kunne drive mitt avlsarbeid videre. Holder på å bygge opp linjer som er "mine", eller som jeg ønsker å jobbe videre med.
 12. Gjengen har blitt 5 uker gamle, og så morsomme
 13. https://vimeo.com/197207587 Begynner å bli mer action nå[emoji6] Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 14. Aldri hørt om lignende, ville dratt til veterinær for undersøkelse. Det kunne minne meg litt om en hundesykdom som heter AHE, som er en nevrologisk sykdom. Men jeg vet ikke om det er en sykdom som finnes hos katt også. Kanskje ta en MR av henne for å se om det er noe feil i hodet hennes?
 15. Hvis man er allergisk og skal ha katt er vel rasen som det er mest dokumentert effekt på at gir mindre reaksjoner, sibirkatt. Av de tre skogkatt-rasene, er de den minste. Det som er så fint er at det finnes en god del testhjem hvor man kan komme å teste om man reagerer på de i forkant av et eventuelt kjøp. Jeg kjenner flere som er allergiske mot katt, som reagerer sterkere på kattunger enn voksne individer. Så at det kan være slik med sibirkatten også er jeg ikke forbauset over. Det er som regel når de blir kastrater at pelsproblemer oppstår, men god kvalitet på pelsen gir generelt en bedre kastrat pels også. Uansett så er det bedre å gre over litt daglig, enn å ta en stor gjennomgang av pelsen ukentlig. Da får man løst opp eventuelle knuter før de blir for massive, og må barberes vekk.