Chako

Medlemmer
 • Innholdsteller

  431
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Chako

 • Rang
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rena

Nylige profilbesøk

4,214 profilvisninger
 1. Her ventes det på disse 5, som forventes å komme til verden om 9 dager
 2. Tenker at det var alternativ B som var årsaken. Jeg husker ikke i detalje, men var mye som skurret med hele dama..
 3. Nå driver jeg med katt, men dog - får en del rare henvendelser. Den som for meg står seg mest ut som negativ hendelse er ei dame som ble sur før hun i det hele tatt hadde vært på besøk(hun var hjertelig velkommen, og besøket var bestemt), fordi hun bare viste at jeg kom til å velge noen andre. Dette hadde alltid skjedd med de tidligere. I tillegg var dette en kattunge med spesielle behov, og jeg ville at rette vedkommende skulle vite om dette, og at livet til kattungen skulle være tilpasset situasjonen. Hun virket heller ikke se på det som noe stort problem, og etter en stund sa jeg til henne at jeg fikk så negativt inntrykk at de kunne spare seg for turen. Også dukket det perfekte hjemmet opp rett etterpå
 4. Hva med Finsk Lapphund? Har inntrykket av at de er allsidige familiehunder, men de har jo litt pels. Vet ikke hvor mye jobb det er med den.
 5. Det kan nok endres i fremtiden det også, da mange er bekymret for småfuglene..
 6. Nei, det skjer ikke i morgen nei. Prosessen startet når rasekatt avlen ble satt i system, og det er noen år siden.. Når det kommer til huskatten er veien mye lengre å gå, men kanskje om 40 000 år så har ting endret seg for huskatten også.
 7. Selvsagt er hunder glad i å tilbringe tid med oss, og være med oss mennesker. Hunder knytter seg til mennesker på en helt annen, og dypere måte enn katter. Katten er i ferd med å forandre seg som art, og bli mer avhengig av oss. Den vil nok fortsatt være mye mer selvstendig, da dette er en egenskap hos katter som art, men et betyr ikke at livskvaliteten behøver å gå ned hos kattene. Jeg tror at det i fremtiden blir mer vanlig å ha rene innekatter, som enten luftes i bånd eller luftegård. Rasekatter avles jo i generasjoner hvor dette er levesettet, og de vil med tiden tilpasse seg dette livet i større grad, slik som hunder har tilpasset seg sin plass ved vår side. Kanskje noen synes dette er negativ utvikling, men min mening er ikke slik.
 8. Verden blir stadig mer urbanisert, og kattens rolle endrer seg, og vil mest sannsynlig møte større forandringer i fremtiden pga mennesker. Vi har ikke lenger de samme behovene for katter som det var tidligere, og katter blir mer og mer avhengig av mennesker. De vil selvfølgelig aldri bli som hunder, da de ikke er samme art, men jeg mener at dagens katter får mer den samne rolle som hunder har i våre hjem. Nå tenker jeg først og fremst på rasekatter, da huskatter fortsatt har sterkere tilknytting til de gamle tradisjonene i samfunnet. I dagen samfunn møter katter større og flere farer enn tidligere. Det er mer trafikk, tettbygde strøk hvor det kanskje er overbefolket med katter og det blir flere kamper om territorier. Folk er fortsatt for dårlig til å kastrere og id-merke, vi har fortsatt mange hjemløse, villekatter som lider. Sykdom pga villkatter, ukastrerte og vaksinerte dyr. Innekatter er omdiskutert, men jeg mener at det er en mer moderne løsning. Det er faktisk mange positive sider ved det, og en stor negativ - at de aldri vil oppleve frihet utendørs slik deres forfedre engang gjorde. Noen ganger veier de positive sidene opp for det negative. Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 9. En litt artig tanke er at dette er samfunnsnormer vi har, at katter skal være selvstendige som skal ha all frihet, og leve utelivet. Mens hunder de skal være lojale, følgesvenner som bor inne med oss mennesker, og kun får frihet når vi tilbyr det? Er jeg den eneste som tenker at det skurrer litt her? Da hunder stammer fra ulven som vandrer store avstander i det fri, mens dagens moderne hund ikke er i nærheten av sine forfedre. Det er akseptert at hunder ikke har den samme friheten lenger, mens jeg føler litt av vi henger etter når det kommer til katter på mange måter i dagens samfunn.
 10. Jeg har innekatter, Den eldste er interessert i å være ute, den yngste ikke. Derfor bygget jeg kattegård i vår, og nå har de trygge ute-omgivelser de kan oppholde seg på. Hun eldste kan også gå turer i bånd. Jeg ønsker ikke ha frittgående katter her jeg bor nå pga ulike årsaker, og da har jeg heller lagt til rette så godt jeg kan. Jeg tror absolutt at innekatter har gode liv selv om de ikke er ute, eller har begrenset området utendørs. Tenker det blir litt som at mange har problemer med hunder som kun bor ute, det er mange meninger, og man kan kun gjøre det man selv mener er best for seg og sine dyr. Så for folk mene hva de vil, men forhåpentligvis respektere andres valg.
 11. Noen som har lest bøkene bak Tv-serien Outlander? Hvordan er de i forhold til tv-serien?
 12. Tusen takk, Poter
 13. Takk Far til dete kullet eies av ChristinB her inne. En flott herremann fra Sverige. Blir en klassisk tabby kombinasjon, som også kan gi solide avkom. Gleder meg til å se kjønn og farger.
 14. Jeg gleder meg masse til midten av november, for da ventes det nemlig smått her igjen Denne gangen er det CH NO*Kolbykattens Bjørgen NFO ns 09 22 som skal bli mor, og det er ekstra stas da hun er fra mitt første kull som oppdretter. Dette blir da 2.generasjon i mitt oppdrett.
 15. Det er forståelig, viktig å tenke på hva som er best for katten