Jump to content
Hundesonen.no

Chako

Medlemmer
 • Content Count

  439
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

789 Excellent

About Chako

 • Rank
  Bekjent

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Rena

Recent Profile Visitors

4758 profile views
 1. Chako

  Valpegjengen 2018

  Hvordan er det med vaksinering nå, er de ferdig grunnvaksinert ved 12 eller 16 uker?
 2. Chako

  Valpegjengen 2018

  Ble plutselig en del av denne gjengen, hils på Katthsone`s Je M´appelle Tristan! Til daglig heter han Ludde, og er 14 uker gammel.
 3. Noen med Whippet som har tips for gode utstillingsbånd til valpeshow med Whippet? Er helt grønn på utstilling, og så det var ulike lengder på bånd osv..
 4. Chako

  Kattetråden!

  Skulle jeg hatt mine katter på pensjonat ville jeg også tatt et testdøgn før selve turen dere skal på, da får dere litt inntrykk av stedet også.
 5. Chako

  Kattetråden!

  Takk, nei hun er ns 02 21 62
 6. Chako

  Katt tar hund Hjelp!

  Tror absolutt at å kastrere vil hjelpe. Høres ut som en veldig territorial katt, og med mindre hormoner vil det forhåpentligvis roe seg litt. Bare vær klar over at det kan ta 6 uker før alle hormoner er ute av systemet etter en kastrering, så ikke forvent mirakler over natten. Synes også du burde fortelle katten at det ikke er greit å jage valpen. Hun trenger også å vite at det finnes regler for hva som er ok, og hva som ikke er det. Lykke til!
 7. Chako

  Kattetråden!

  Tida går så raskt med kattunger i hus. Nå er de 7 uker gamle, og vi er halvveis til de flytter ut.. Dette er mitt Game of Thrones kull, og de har fått navn fra quotes fra tv-serien - NO*Kolbykattens A Dragon Is Not A Slave "Dany" - NO*Kolbykattens A Girl Has No Name "Arya" - NO*Kolbykattens You Know Nothing "Ygritte"
 8. Jeg kan forstå at noen synes det er utrivelig, og at de kan bli av redd av å komme så tett på ulven. Det er jo fordi det ikke er så ofte man møter på et av de store rovdyrene. De situasjonene hvor man går med hund er nok de mest utrivelige fordi det er da ulven er mest nærgående. Alle vet jo at hund og ulv ikke er en god kombinasjon, og jeg som tidligere hundeeier hadde gjort hva som helst for å forsvare hunden min skulle vi gått på ulv. Allikevel ville jeg ikke klandre ulven, fordi det er naturlig for den å ta ut individer den ser på som inntrengere/konkurrent til sitt territorie/flokk/byttedyr. Synes at man bør prøve å se ting fra begge sider, selv om det er utrivelig for en selv. Mener at det skal være åpent for å ta ut individer som blir for nærgående, eller bruke skremsel taktikk for å prøve å lære ulven at mennesker er noe man skal frykte. I slike hund/menneske møte-situasjoner er jeg redd for at ulver flest går inn i en tilstand hvor lite annet en fokus på hunden når inn... Derfor synes jeg det er merkelig at i denne forvaltningen at det ikke var Slettås flokken som skulle taes ut, da det er den flokken som det har vært mest ubehagelig møter med( i det minste hva man har lest i media). I stedet har de blitt radiomerket. Mener også at i en sunn forvaltning tar man ikke ut alfa-paret.. det er mer naturlig å ta ut ungdyr/valper. Det har jo blitt forsket på at når man tar ut alfaene fra flokken kommer det bare nye streif ulv til for å ta over det ledige territoriet. Så de blir ikke kvitt det som ses på som "problemet"..
 9. Jeg bor midt i jakta. Det første bildet som var publisert i denne tråden er fra fjellet rett bak huset mitt. Jeg passerte jaktlaget for Julussaflokken på vei hjem fra jobb på torsdag. Jeg vet hva det vil si å bo tett på ulven. Jeg hadde hund, og jeg turte fint å slippe ham i terrenget selv om jeg var klar over at det fantes en ørliten mulighet for at han kunne bli tatt av ulv. Det er ingen i bygda her som har vært redd for å gå ut alene, eller etter mørkets frembrudd. Eller for å la barna sine være ute alene, eller gå til skolen om morgenen. Jeg jobber i barnehage, og vi har vært aktive brukere av nærområdet uten å måtte bekymre oss for ulv eller andre rovdyr uansett årstid. Jeg er ikke redd for ulv, og kommer ikke til å bli det heller. Det er når man lar frykten tar overhånd, at det går ut over livskvaliteten.
 10. Nei, det er langt fra det samme - det var ikke det jeg mente. Det jeg mente er at det er litt det samme typet hatet rett mot levende vesner. Et bunnløst hat som jeg ikke forstår. Greit at ulven tar sau, og det er forståelig at det er en lei situasjon for bønder. Greit at ulven tar løs hunder, og at eierne synes det er en kjip ting. Greit at ulvene tar elg, og at grunneiere/jegere er frustrert fordi det blir mindre elg på de(penger). Men HVOR kommer hatet fra?! Jeg synes det er mange kjipe, og leie ting som skjer i hverdagen, men jeg går ikke rundt å hater ting for det om. Det er stor forskjell på å mislike noe, og å hate noe. Jeg har møtt mange mennesker som hater ulv(da mener jeg virkelig hat altså!), og særs få som bare misliker ulven..
 11. Lurer på når det ble greit at mennesker leker gud? Dessverre har vi distansert oss selv som art så langt fra vår opprinnelse som en del av naturen, og miljøet rundt oss at det har blitt akseptert å fjerne arter som skaper problemer for vår næringsdrift. For våre behov kommer først. Det skal produseres mer, og med mindre jobb. Alt skal effektiviseres. Det som skremmer meg aller mest er det bunnløse hatet mot en art. Det får meg til å dra paralleller mot 2.verdenskrig og nazistenes jødehat og utryddelse... det er skremmende det!
 12. Chako

  Kattetråden!

  Godt nyttår fra trekløveret mitt!
 13. Chako

  Kattetråden!

  Her ventes det på disse 5, som forventes å komme til verden om 9 dager
 14. Tenker at det var alternativ B som var årsaken. Jeg husker ikke i detalje, men var mye som skurret med hele dama..
 15. Nå driver jeg med katt, men dog - får en del rare henvendelser. Den som for meg står seg mest ut som negativ hendelse er ei dame som ble sur før hun i det hele tatt hadde vært på besøk(hun var hjertelig velkommen, og besøket var bestemt), fordi hun bare viste at jeg kom til å velge noen andre. Dette hadde alltid skjedd med de tidligere. I tillegg var dette en kattunge med spesielle behov, og jeg ville at rette vedkommende skulle vite om dette, og at livet til kattungen skulle være tilpasset situasjonen. Hun virket heller ikke se på det som noe stort problem, og etter en stund sa jeg til henne at jeg fikk så negativt inntrykk at de kunne spare seg for turen. Også dukket det perfekte hjemmet opp rett etterpå
×