Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,219
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tonjek

 1. Balansepute - tråden

  Har dessverre ikke råd til det for øyeblikket 🙈
 2. Balansepute - tråden

  Synes det er litt lite om det på nettet, faktisk. Så mange i verden som har fitpawsprodukter, så mange som har aktive brukshunder som har økt behov for balanse og styrke, og likevel så lite info om temaet? Det er veldig synd!
 3. Ditt siste kjøp?

  Klippemaskin! Genser pga klippemaskin 😂 Enhjørningsbamse Skunkebamse Kjørestrikk fra Non-Stop x 2 stk Og hodelykt så vi faktisk kan sykle i mørket også 😄
 4. Matskåler som kan vaskes i oppvaskmaskinen som rommer ca en liter og kommer i både blå og rosa?
 5. Dagens agilityøkt

  Huffy har jobbet en variant av 2x2-slalom en liten stund nå (litt uregelmessig i 1,5 mnd). Jobbet først og fremst 4 pinner. Hatt et par økter med 6 pinner, og en halv økt (mandagen) med 8 pinner. Hele veien har det vært litt åpent (svak allé, kanskje 10 cm?). Siste par øktene har jeg også pent prøvd å gå litt ved siden av, og et par slakke, enkle bakbytter. I dag satt vi frem alléslalomen, og jeg tenkte det var verdt et forsøk. Hun går nå tross alt 8 pinner, så da går hun sikkert 12 også, tenkte jeg, spesielt når jeg åpner alléen mer enn hun er vant til. Og det gjorde hun. Men det som overrasket meg, var ikke antall pinner. Det var den vanvittige selvtilliten og selvstendigheten hun viser ovenfor oppgaven sin! Hun poppet ut på pinne 6-7 første forsøket. Men deretter tok hun alle 12, og så taklet hun det så utrolig bra at jeg tenkte jeg bare skulle strekke strikken og se hvor langt det gikk før den røk. Og se her da! Kameramannen min burde egentlig stått lenger borte for å filme hva jeg faktisk gjør, for jeg gjør ALT annet enn å støtte henne her 😂 Bakbytter, løpe skrått fra, løpe fra 90 grader, gå rolig motsatt vei, whatever. Huffy løper 12 pinner, hun! Altså, wow! Jeg har ikke ord! Det er bare så fantastisk å se hvordan god grunntrening gir resultater 🤩 Jeg bare gleder meg til neste slalomøkt!
 6. Balansepute - tråden

  Finner dessverre ikke det jeg leter etter, så da håper jeg at det finnes en stand med rimelige fitbones på NO 😊 Flere som er aktive med balanse/styrkeøvelser for tiden?
 7. Running contacts

  Vi har nettopp begynt å snuse på det stadig voksende fenometet løpende felt, så da tenkte jeg at en egen tråd kunne vært interessant. Noen andre her som trener løpende felt? Del gjerne videoer, fremskritt, tanker og idéer rundt temaet. [emoji4]
 8. Balansepute - tråden

  Ah, da prøver jeg det! 😊
 9. Balansepute - tråden

  Yogaball har jeg, men den er ikke egnet til samme øvelser som på Fitbone. Jeg ønsker et slikt bein av samme utforming og størrelse som Fitbone ☺️ Hvis ikke det finnes, må jeg bare kjøpe Fitbone, men det er bare så sinnsykt dyrt.
 10. Balansepute - tråden

  Drar opp denne, siden balanse- og styrkeøvelser er vårt nye prosjekt 😄 Vi jobber nå hovedsakelig med peanut fra Fitpaws, og balansepute fra Biltema. Ønsker meg Fitbone, men det er så sinnsykt dyrt. Finnes det en billigere kopi eller noe slikt noe sted?
 11. Dagens agilityøkt

  Så bra! Men hun er definitivt fysisk i stand til å løpe mye fortere enn deg, så ville helt klart trent på det likevel! Hun får ikke sjansen til å bli selvstendig hvis du alltid må løpe foran henne for å dra henne i gang 😊 Det er nok lurt! Bryte det av helt og gjenta det som ble feil med én gang i stedet for å låse seg i samme spor 😄
 12. Dagens agilityøkt

  Skjønner! Men da bruker du back eller noe i stedet 😄 Bare hyggelig! Oppdater gjerne etter du har jobbet litt med det 😃 Jeg sjekker mine så ofte fordi jeg vet kiropraktoren finner noe galt såpass ofte. Hadde vi dratt dit og det ikke hadde vært noe snusk i kroppen, hadde vi ventet lenger til neste gang 😊 Så intervallen avhenger jo om det er noe i veien eller ikke. Er alt bra, er det jo bare for å ta en kontrollsjekk en gang iblant, og det er det ikke nødvendigvis så kritisk å gjøre annenhver måned.
 13. Dagens agilityøkt

  Mange som bruker "ut" også. Eller "bak". Finnes mange alternativer 😊 Jeg jobber masse selvstendighet ved å sende hunden alene til oppgaver. Altså f. eks sende på skarp sving på hinder fra lenger og lenger avstand, sender og stikker andre veien osv. Starter med å kun sende til belønning, deretter på hindervinge, så to hindervinger med tunnel mellom. Bygger etterhvert opp til helt hinder og gjentar øvelsen. Send og stikk, fra lenger og lenger avstand. Kan også gjøres på tunneler, slalom og alt mulig annet. I tillegg jobber jeg da litt fremadsending til ekstern belønning, loop'er (f. eks bøyd tunnel, tre hopp rett frem i ny bøyd tunnel, tre hopp rett frem tilbake i den første. Hunden lærer seg fort hvor den skal, og tør å trykke på med høyere og høyere fart og selvsikkerhet, mens jeg kan bli mer og mer passiv i midten og la hunden mestre selv). Kiropraktor/fysio/massør osv. Litt rar, tilbakeholden atferd KAN være låsninger eller vondter av noe slag (i tillegg til litt manglende forståelse/selvstendighet). Jeg synes aktive brukshunder som bruker seg hardt fysisk bør sjekkes regelmessig også forebyggende. Slik kan man behandle eksisterende problemer og oppdage småting og fikse på dem før de utvikler seg til problemer. Jeg sjekker mine ca hver/annenhver måned. 😊 Jeg tenker vel egentlig ikke at det nødvendigvis er noe galt med Tidi altså, trolig handler det mer om forståelse og trygghet, men det er aldri dumt å sjekke opp hvis man ikke allerede gjør det regelmessig.
 14. Dagens agilityøkt

  Er nok greit med kommandoer som ikke likner ja. Huffy setter seg når jeg sier slipp 🙄 Så vurderer å endre slipp'en til noe som ikke kan forveksles med sitt... Koda har derimot ingen problemet med sitt og slipp. Bruker du "rundt" til noe annet? Jeg synes egentlig hun konsekvent ligger litt bak deg? Får inntrykk av at hun prøver å løpe sammen med deg hele veien. Til og med på den rettstrekka rett i tunnel ligger hun knapt foran deg, hvor hun egentlig burde kunne skyte fart på egenhånd. Jeg ville helt klart trent masse selvstendighet og fremadsending. Tren på at du skal kunne stå stille og sende henne på hinder, sett opp fartsloop'er med rettstrekker og tunneler hvor du sender henne frem og selv ligger litt bakpå, og jobb gjerne med utlagt belønning hun må skyte frem for å ta uten at du blir med henne. Hvor ofte sjekker du opp kroppen hennes? Så gøy at ting dere trener på viser resultater! 💪😃
 15. Instagram! ?

  Tonjeskistad. Kun hund, stort sett agility 😆🤓
 16. Dagens agilityøkt

  Jeg opplevde det samme med "ven" og "vent" da jeg startet med retningskommandoer på Koda. Han hadde vent som en litt mer hverdagslig, ikke fullt så streng bli-kommando. Jeg løste det ved å slutte å bruke vent 😛 Vil du fortsette å bruke det, bør du kanskje endre svingkommando ja. Jeg bruker ven og høy som svingkommando på svake svinger, og left og right på skarpe. Men det finnes jo utallige ord man kan bruke, som fortsatt føles naturlig. Sving og back er jo ikke uvanlig. Cik og cap. Eventuelt utforske venstre og høyre på andre språk. Links og recht på tysk.
 17. ny valp i hus, valg av sele

  Helt enig. Valper vokser så sinnsykt fort at en regulerbar H-sele er gull verdt. Hvis du kjøper en størrelse som såvidt passer valpen på innerste stramming når du henter den, holder den en god stund. Synes også H-seler sitter mye bedre på enn f. eks Puppia. Billig er de stort sett også 😊
 18. Har Helsitar sin agilityvest, og er storfornøyd med den. Ble kjøpt i norsk nettbutikk for kanskje 2-3 år siden? Finner heller ikke i norsk butikk lenger, men en av elevene mine kjøpte nylig både vest og treningslommer direkte fra Helsitar sine nettsider 😊
 19. Noen hunder fungerer ikke på det fóret man skulle ønske dessverre. Men det finnes jo en haug med typer, så hvis man bruker litt tid kan man jo kanskje finne et bra et likevel 😊 Hannhunden min får mye og løs avføring og tilhørende analkjertelproblemer på både Orijen, Acana, Taste Of The Wild og Kingsmoor. Men han fungerer helt ok på Royal Canin... (Heldigvis fungerer han desidert best på råfóring, så han fullfóres på det og fungerer supert.) Men har kommet flere nye fór på det norske markedet siden jeg testet ut tørrfór på ham. Musti har jo et litt annerledes og spennende utvalg av tørrfór hvis man ikke kan råfóre. 😊
 20. Hvilken sele?

  Ta en som er regulerbar i halsen, som f. eks Rukka sin. Disse valpene vokser kjempefort! 😊 Jo flere steder som kan reguleres, jo lenger holder selen. Kjøp den størrelsen som passer når den er justert helt til det strammeste, så har du mest mulig å gå på.
 21. Ja? AllSafe er en sele som kommer meget godt ut i krasjtest, gitt at testdukken er festet godt til setet. De som tester Allsafe med forlengeren justert for lang, får mye dårligere resultater. Det sier seg selv at det er mye bedre for hundens kropp å sitte godt festet til setet kontra å bli slengt en halvmeter frem og får vridd hele kroppen idet bråstoppen kommer.
 22. Altså at hunden ikke kastes fremover for deretter å få en bråstopp. Hunden blir sittende igjen i setet. Om hunden overlever trykket kommer jo helt an på hvilken hastighet man krasjer i. Hvor mye de tåler i sele i en bråstopp vet jeg ikke. Det vet man faktisk ikke i et bur heller (selv om jeg tror de tåler mer i et bur enn i en sele). Men det er garantert mye bedre for hunden (og ja, også for fører/passasjer) å bli sittende godt fast i setet fremfor å få fart før det blir bråstopp i enden av forlengeren til selen.
 23. Hvis man dropper forlengeren og trer beltet direkte igjennom ryggdelen av selen scorer den mye bedre i krasjtest. Forlengeren kan forøvrig strammes inn ganske mye, med mine hunder får jeg festet dem ganske godt til setet. Forøvrig velger jeg også bur fremfor sele så lenge jeg kan, da jeg tror det er både tryggest og mest behagelig for dem (å spennes stramt fast i setet kan umulig være behagelig). Mine sitter i sele en ytterst sjelden gang.
 24. Valpegjengen 2018

  Gratulerer med valp! 😍 Jeg hadde også blandet meg. Skåne den voksne hunden for valpen hvis du ser den ønsker det. Og hjulpet den med å si ifra til valpen. Sier den voksne hunden ifra uten at valpen gir seg, ville jeg gått inn og fjernet valpen. Det fungerte veldig bra her. Den voksne hunden følte han fikk den støtten han trengte til å si ifra, og valpen lærte seg fort å respektere grensene.
 25. De kan jo bli bilsyke, så da kan de garantert bli sjøsyke også 😝 Det velger du helt selv. Mine hunder har ingenting på inne. Personlig synes jeg at de skal slippe å ha på seg utstyr mer enn nødvendig. Er hunden chippet vil de jo finne eier hvis den stikker av uansett. Jeg har alltid på id-tags med to tlfnummer når hundene er ute. Men da altså aldri inne. Hadde nok hatt på et smalt halsbånd med id-tags hvis jeg hadde hatt hunder som hadde en tendens til å f. eks smette ut døra og stikke av.
×