Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,236
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tonjek

 1. Alternativ til V&H, råforing.

  Ja 😊 Fórer fortsatt en blanding av storfe og kylling.
 2. Valpegjengen 2018

  Måltidet midt på dagen var gjerne mindre enn de to andre, og ble ikke alltid et rent måltid. Stort sett trente jeg det bort
 3. Første løpetid?

  Hvor stor risiko er det egentlig for komplikasjoner knyttet til trusebruk? Både jeg og de fleste av mine venner med tisper bruker truser under hele løpetiden, og ingen av oss har hatt trøbbel så vidt jeg vet.
 4. Valpegjengen 2018

  Ca 5-6 måneder 😊
 5. Dogs4All 2018

  Det er nok flere av oss 😆
 6. Dogs4All 2018

  Krysse fingrene for at det hovedsakelig er gulsløyfejakt.
 7. Første løpetid?

  Jeg har også en av den trusa der til tispa mi. Den er for bred og stram til at hun klarer å vaske seg med den på. Men med de andre trusene (selvsydd og et par fra LykkeLita) klarer hun fint å dytte til side for å vaske seg selv med trusene på. Disse er smalere under og med strikk.
 8. Hvor ofte tisser en 11 uker gammel valp?

  Gløttet i notatene mine, og ser ut til at yngste min tisset 10-15 ganger i døgnet da hun var 11 uker. Men om det er mye/lite/normalt for alderen vet jeg ikke, siden jeg ikke har noe å sammenlikne med.
 9. Ville ikke bekymret meg om størrelsen på leiligheten. Jeg bor i en liten leilighet med to aktive border collier, og det er absolutt ikke noe problem (og dette til tross for at jeg faktisk tillater at de leker og styrer litt inne hvis de vil, noe man absolutt ikke trenger å tillate). Bildet er tatt akkurat nå, og er sånn de ser ut mesteparten av tiden vi er inne uten at det skjer noe. Med det bruket du skisserer, ville jeg som de andre også fokusert mer på omgjengelighet (med både mennesker og hunder) og førerorientering, og også valgt en rase som er glad i fysisk aktivitet. Hvis du tenker å overnatte litt ute om vinteren kan det også være en tanke hva slags pelstype hunden har (selv om det selvfølgelig også går an å kle på dem). Edit: Dette med rutiner ville jeg heller ikke hengt meg så mye opp i. Hunder tilpasser seg, og ser ikke hvorfor det skulle være et problem hvis hunden er vant til det fra starten av. Jeg og mine hunder har ytterst få rutiner, dagene våre har aldri samme mønster. Og det ser de ikke ut til å ofre en tanke.
 10. Av en eller annen grunn har ikke Musti de i nettbutikken, men vet noen butikker fortsatt har noen FeelActive helrefleks regndekken igjen i butikk.
 11. Kastrering av hannhund

  Hvorfor kastrerer du ikke kirurgisk? Må da være bedre å snippe ballene og være ferdig med det, enn å tulle til hormonene flere uker hvert eneste år? Kjemisk kastrering er vel heller ikke anbefalt som en permanent løsning? Til TS; hvis kjemisk kastrering hjelper, er det en sjanse for at kirurgisk kastering hjelper også. Men det er ikke sikkert, så det er en risiko å ta.
 12. Dogs4All 2018

  Må innrømme at jeg synes det er litt klønete (og uvant) å ikke vite slike ting før man melder på... Jeg skal ikke gå agility på D4A, men handleren av hunden min skal det. Men nå har vi fått tak i backup-handler til henne igjen, så da meldte jeg på dyret og håper ting går fint 😅
 13. Dogs4All 2018

  Hvordan finner jeg ut om det krasjer å både stille border collie og gå agility? Finnes det noe spesifikt tidsskjema?
 14. Testet Zero DC Short? Vet ikke hvordan den sitter på akkurat RR, men det er en veldig god sele som sitter godt på mange forskjellige type hunder ihvertfall.
 15. Kjøpe hund på Finn.no

  Ser ingen problemer med å kjøpe hund via Finn. Spiller ingen rolle for meg hvor den annonseres. På min rase er det veldig mange kull som ikke annonseres i det hele tatt (kanskje annet enn "valper selges, ring **** 🙄). Ville mye heller gjerne ha dem på Finn og/eller kjøp og salg-sider på Facebook, så det er lettere å finne og vurdere. Jeg har på varsler på min rase på Finn og følger med hele tiden, selv om jeg ikke skal ha ny valp.
 16. Dagens agilityøkt

  Når jeg er fornøyd med svingen, øker jeg avstanden og selvstendigheten. Sender fra lenger avstand, stikker tidligere ol. Så kjører jeg øvelser med hindervinge - tunnel - hindervinge i forskjellige variasjoner, hvor hunden skal plukke hindervingen selvstendig. Jeg trener også opptil 360 grader på en vinge, og setter dette i "kombinasjon" med to og tre vinger. Deretter setter jeg opp helt hinder og begynner "på nytt". Kort avstand, lavere hastighet og jobber på nytt svinger. Introduserer så bakbytter (svinge tight vekk fra meg). Veksler mellom disse, først på et hinder, så på to, og så på to med tunnel mellom, og mange andre variasjoner. Kjører også her bakside wrapper og s-svinger. Parallelt jobber vi med "inn" i forskjellige variasjoner - først på én vinge, deretter helt hinder 😊
 17. Dagens agilityøkt

  Jeg sender hunden den veien jeg ønsker med kroppen min, og legger samtidig på verbal for den svingen hunden gjør. Jobber da kun med én vinge, ikke helt hinder. Dermed vil den egentlig nesten ikke kunne ta feil vei i starten. Etterhvert som hunden går på både venstre- og høyresvinger med stor forståelse, fader jeg ut mer og mer av kroppsspråket mitt mens jeg fortsetter med verbal, helt til jeg kan stå stille i nøytal posisjon og kun sende hunden på verbal. Typisk står jeg da med hunden mellom beina og et hinder rett frem, og sender hunden venstre og høyre. 😊
 18. Balansepute - tråden

  Har dessverre ikke råd til det for øyeblikket 🙈
 19. Balansepute - tråden

  Synes det er litt lite om det på nettet, faktisk. Så mange i verden som har fitpawsprodukter, så mange som har aktive brukshunder som har økt behov for balanse og styrke, og likevel så lite info om temaet? Det er veldig synd!
 20. Ditt siste kjøp?

  Klippemaskin! Genser pga klippemaskin 😂 Enhjørningsbamse Skunkebamse Kjørestrikk fra Non-Stop x 2 stk Og hodelykt så vi faktisk kan sykle i mørket også 😄
 21. Matskåler som kan vaskes i oppvaskmaskinen som rommer ca en liter og kommer i både blå og rosa?
 22. Dagens agilityøkt

  Huffy har jobbet en variant av 2x2-slalom en liten stund nå (litt uregelmessig i 1,5 mnd). Jobbet først og fremst 4 pinner. Hatt et par økter med 6 pinner, og en halv økt (mandagen) med 8 pinner. Hele veien har det vært litt åpent (svak allé, kanskje 10 cm?). Siste par øktene har jeg også pent prøvd å gå litt ved siden av, og et par slakke, enkle bakbytter. I dag satt vi frem alléslalomen, og jeg tenkte det var verdt et forsøk. Hun går nå tross alt 8 pinner, så da går hun sikkert 12 også, tenkte jeg, spesielt når jeg åpner alléen mer enn hun er vant til. Og det gjorde hun. Men det som overrasket meg, var ikke antall pinner. Det var den vanvittige selvtilliten og selvstendigheten hun viser ovenfor oppgaven sin! Hun poppet ut på pinne 6-7 første forsøket. Men deretter tok hun alle 12, og så taklet hun det så utrolig bra at jeg tenkte jeg bare skulle strekke strikken og se hvor langt det gikk før den røk. Og se her da! Kameramannen min burde egentlig stått lenger borte for å filme hva jeg faktisk gjør, for jeg gjør ALT annet enn å støtte henne her 😂 Bakbytter, løpe skrått fra, løpe fra 90 grader, gå rolig motsatt vei, whatever. Huffy løper 12 pinner, hun! Altså, wow! Jeg har ikke ord! Det er bare så fantastisk å se hvordan god grunntrening gir resultater 🤩 Jeg bare gleder meg til neste slalomøkt!
 23. Balansepute - tråden

  Finner dessverre ikke det jeg leter etter, så da håper jeg at det finnes en stand med rimelige fitbones på NO 😊 Flere som er aktive med balanse/styrkeøvelser for tiden?
 24. Running contacts

  Vi har nettopp begynt å snuse på det stadig voksende fenometet løpende felt, så da tenkte jeg at en egen tråd kunne vært interessant. Noen andre her som trener løpende felt? Del gjerne videoer, fremskritt, tanker og idéer rundt temaet. [emoji4]
 25. Balansepute - tråden

  Ah, da prøver jeg det! 😊
×