Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,255
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av tonjek

 1. tonjek

  B vitamin

  Hva slags fór? Hills J/D? Hun trenger nok ikke gå på spesialfór selv om hun har HD. Men hun bør få leddtilskudd i maten. Og det kan du kjøpe og gi ved siden av 😊 Min HD-hund går på Provit og V&H, og får glukosamintilskudd og fiskeolje i maten hver kveld.
 2. tonjek

  HD og AD bilder

  @Carro92 har rerøntget og fått bedre resultat. Min eldste bc er også røntget to ganger. Først som 12 mnd med resultat D-D, deretter som 3 år gammel med samme resultat.
 3. Ja, det er min erfaring også 😊 Men jeg skulle veldig gjerne hatt en luke! Så kunne jeg åpnet ved behov på vinteren og lukket om sommeren. Evt åpne under kjøring hvis jeg får fikset A/C, og lukke igjen når jeg parkerer. Men litt ugreit å begynne å skjære i skilleveggen kanskje 😅 Hvordan ser luka di ut?
 4. Men det siger vel tilsvarende varme bakover på sommeren også, så vinninga går nok opp i spinninga for min del. Når bilen står parkert på sommeren er det MYE varmere foran enn bak, så vil helst ikke slippe inn mer varme bak. Jeg har hunder med pels som får dekken på om vinteren, så temperaturen i bilen når vi kjører på vinteren er egentlig ikke et problem for meg
 5. Neida, er glass der også. Jeg tenkte på å ta det ut, men jeg tror egentlig det bare ville blitt leven fra lasterommet frem i kupéen, og varmen fra kupéen vil sige bak om sommeren. Og tror neppe det hjelper så mye om vinteren egentlig. Da måtte nok hullet i skilleveggen vært betraktelig større.
 6. tonjek

  Tisper som begynner å slåss

  Høres kanskje ut som om det bunner i ressursforsvar, basert på det du skriver? Ressursforsvar ovenfor hunder og ovenfor mennesker er vidt forskjellig og trenger ikke henge sammen. Jeg har selv en hund med kraftig ressursforsvar ovenfor andre hunder, så jeg har vært veldig streng her hjemme på ressurser. De får absolutt ikke lov til å stjele mat og tyggeting fra hverandre, noengang. Heller ikke stå og mase på den andre når den spiser. I starten da den nye valpen kom i hus stod jeg da som en fysisk sperre mellom hundene og kontrollerte situasjonen. Etterhvert lærte de seg at det ikke er lov til å stjele mat og tyggeting fra hverandre, så nå håndterer de det fint selv. Eldste har blitt veldig trygg på at yngste ikke vil prøve å stjele noe, så han er avslappet rundt henne og lager aldri bråk.
 7. tonjek

  Seler til valp, størrelse??

  Spørs litt hvor stor valpen er. Min hannhund hadde nok passet S/M fra levering, mens tispa ikke nådde brystomkrets på 40 cm før hun var 10-11 uker, så da måtte hun nok ha hatt XS-S de første par ukene. Hun var 20 cm i halsen og 35 cm i brystet som 8 uker, og veide 4 kg. Hannhunden derimot veide nesten 7 kg da han var 8 uker og var betraktelig større.
 8. tonjek

  Munnhygiene hos hund.

  Har testet et par bokser tidligere, men vet ikke egentlig hvorvidt det fungerer eller ikke. Nå råfórer jeg hundene og gir de frosne kjøttstykker slik at de får brukt tennene sine skikkelig, så da trenger vi ikke slikt.
 9. Tenker du på skilleveggen i bilen? Ikke skiftet ut noe, den er slik den skal være. Glass og gitter.
 10. tonjek

  Balansepute - tråden

  Det er mulig. Agility har selvfølgelig en stor skaderisiko. Men det er nettopp derfor jeg legger så mye tid og energi i grunntrening, svingtrening, hoppteknikk, styrke, balanse og smidighet. At jeg spør om tips til å styrke lenden er rett og slett fordi jeg har en ung, urutinert hund som må hoppe mye høyere hinder enn egen mankehøyde, og økt styrke i lenden hjelper på teknikken og dermed minsker skaderisikoen på sikt. Jeg ser at veldig mange unge agilityhunder mangler nettopp styrken i lenden til å hoppe korrekt over høyere hinder, så derfor legger jeg litt ekstra fokus på dette. Jeg prøver så godt jeg kan å kjøre øvelser som styrker hele kroppen best mulig, men jeg synes de fleste øvelser beskrives som styrkende enten for front eller bakpart, mens det nevnes veldig lite om ryggpartiet.
 11. tonjek

  Balansepute - tråden

  Du ga tips, og jeg takket for dem. Jeg formulerte meg kanskje dårlig rundt svingene, for jeg mente ikke svinger hundene løper i stor fart på høye hinder ute på banen. At du antyder at jeg skader hundene mine med treningen synes jeg er mindre hyggelig.
 12. tonjek

  Balansepute - tråden

  Hvilken bjelle mener du det skal ringe? Jeg har ikke sagt jeg har en hund med svakhet i lenden. Mine hunder får masse god grunntrening, og styrke/balansetrening for å ha et godt grunnlag for å tåle sporten vi driver med.
 13. tonjek

  Balansepute - tråden

  Takk. Da gjør vi nok det meste fra før av De jobber allerede stillingsskifter med enten låste frambein eller bakbein. Cavaletter har vi, men ikke brukt så mye enda. Svinger løper de i alle former og variasjoner, siden dette er agilityhunder ☺️
 14. tonjek

  Balansepute - tråden

  @Fitdogs Har du noen tips til øvelser for å styrke lenden?
 15. tonjek

  Balansepute - tråden

  Dette er jo en peanøtt, så til annet formål enn FitBone 🙂 Nå har riktignok Caroline fått kjøpt inn litt utstyr til klubben, og jeg er så heldig at jeg bor i klubbhuset, så da får jeg stjele klubben sin FitBone iblant 🙂 Jeg ville nok jobbet med noe større først, hvor han får til å få på alle 4 beina av seg selv. Og så jobbet meg nedover 😄 Kanskje også jobbet samme prinsippet med kasser. Starte med større kasse og så gå mindre og mindre. Alle 4 bein nedi. Med stor hund og liten balansepute er det nok fysisk vanskelig å få alle beina oppå.
 16. Jeg kirurgisk kastrerte min hannhund halvveis i chippens varighet. Veterinæren sa det ikke spilte noen rolle.
 17. tonjek

  Akkurat nå- desember

  Tørrfór holder omtrent en halv evighet Månedesvis etter utløpsdato så lenge det oppbevares tørt og ca lufttett (i lukket pose, boks el). Merker etterhvert at fettet på utsiden harskner, det blir seigt og litt guffent å ta på. Men hundene spiser det likevel og jeg har ikke merket noe forskjell (riktignok som godbiter, ikke som hovedfór). Har opplevd én gang at tørrfóret har blitt for dårlig til å gis, og det tok 3 år. Så å bruke 7 måneder på en sekk er nok ingen fare. Det er nok ikke utenfor utløpsdato engang. Det går også an å putte sekken i fryseren, da holder den enda lenger 😃
 18. Kjemisk kastrerte hannhunden min med chip. En i utgangspunktet vanvittig trygg og tøff hund, som etter kastrering plutselig ble skuddredd, redd for fyrverkeri, vind i rullegardina, rømte rommet når stuevinduet stod oppe osv. Ble litt skrullete, rett og slett. Han har landet en del igjen nå da, etter 3 år. Ingen problematiske redsler lenger, selv om han fortsatt ikke er like trygg som han var.
 19. tonjek

  Dårlig matlyst

  Bra ting er tilbake til normalen. Men kan være verdt å notere seg bak øret til neste løpetid. Vi har akkurat hatt en runde på ca 3 uker her hvor den ytterst matglade altetende tispa plutselig bare rynket på nesa over måltidene sine. Startet 2 mnd etter løpetid og ga seg nå for et par dager siden. Ungtispa til ei venninne har akkurat hatt samme runden, bare en måned tidligere enn oss.
 20. tonjek

  Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Feilfritt og innenfor 15 % av antall startende (men minimum pallen). Det har blitt hakket færre napp i klasse 1, men vesentlig flere i klasse 2. Så teknisk sett er det ganske greit å komme seg til klasse 3 med "treig" hund, gitt at man holder seg unna tidsfeil selvfølgelig. Men - agility handler jo om fart, så hvis det er en sport som man ønsker å drive litt med, er det jo en fordel å velge en rase som har et godt utgangspunkt for å hevde seg fartsmessig også. Kjedelig å gå et godt feilfritt løp og havne 9 sekunder bak pallen...
 21. tonjek

  Alternativ til V&H, råforing.

  Ja 😊 Fórer fortsatt en blanding av storfe og kylling.
 22. tonjek

  Valpegjengen 2018

  Måltidet midt på dagen var gjerne mindre enn de to andre, og ble ikke alltid et rent måltid. Stort sett trente jeg det bort
 23. tonjek

  Første løpetid?

  Hvor stor risiko er det egentlig for komplikasjoner knyttet til trusebruk? Både jeg og de fleste av mine venner med tisper bruker truser under hele løpetiden, og ingen av oss har hatt trøbbel så vidt jeg vet.
 24. tonjek

  Valpegjengen 2018

  Ca 5-6 måneder 😊
 25. tonjek

  Dogs4All 2018

  Det er nok flere av oss 😆
×