Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

tonjek last won the day on 21. Januar 2021

tonjek had the most liked content!

Om tonjek

  • Bursdag 12/21/1993

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Østfold
  • Hunderase
    Border Collie

Nylige profilbesøk

5,007 profilvisninger

tonjek's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well

Recent Badges

1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. tonjek

    Tralle

    Jeg kjøpte meg nettopp denne, brukte den for første gang i går. Kjempefornøyd hittil ? Den blir også ganske liten når den slås sammen, så tar ikke så mye plass i bilen som mange andre varianter kan gjøre. https://www.fjellsport.no/outwell-cancun-transporter-black-48-x-96-x-56-cm-wxlxh-storage-size-45-x-90-x-32-cm-wxlxh.html?q=Outwell
  2. Med tanke på hvor tykt Ambassadør er, og med den doble "flappen" som går en runde rundt brystet vil det nok bli veldig klumpete med et dekken på utsiden ?
  3. Jeg har både det vanlige vinterdekkenet fra BOT og det fórede regndekkenet. Jeg opplever dem som like tykke og like varme, men jeg synes regndekkenet har bedre passform til mine hunder. Når det er sagt synes jeg ikke BOT er spesielt varme. Jeg bruker mine masse, men da til vår og høst når det er plussgrader. Jeg synes heller ikke at bevegelsesfriheten i front er helt tilstrekkelig hvis det skal brukes på tur. Det varmeste dekkenet jeg har er Canelana Thermo. Det er likt som Ambassadør, men med vann- og vindavvisende softshell på utsiden (som jeg også opplever at holder varmen bedre inne). Thermo oppleves litt mindre i størrelsen enn Ambassadør fordi det er tykkere og dermed "bygger" mer (de skal være klippet etter samme mål). Jeg har også hørt mye bra om Non-Stop Glacier Wool, men har ikke fått testet selv. Vurderer å kjøpe et (hvis de faktisk kommer inn igjen på lager, de er utsolgt overalt) til unghunden, men litt usikker på hvilket dekken det skal "erstatte". Det skal vel kanskje mye til å være varmere enn Canelana Thermo? Men tipper det kanskje gir mer bevegelsesfrihet siden det er utformet annerledes, hvis tanken er å bruke det på tur når hunden er i bevegelse. Ambassadør er bedre der siden det er tynnere, men uten noe som beskytter mot vann og vind har det jo litt værforbehold.
  4. Jeg må innrømme at jeg egentlig foretrekker å bare ha én. Det er enkelt og behagelig, og jeg kan gi den ene hunden 100 % oppmerksomhet. Men så driver jeg med hundesport og konkurrerer aktivt, og da blir det fort lite med kun én hund. Og i en sport som krever mye av hunden fysisk og hvor skader dessverre ikke er helt ukjent, er det også veldig sårbart med én. Hadde jeg ikke hatt lyst til å drive med hund slik jeg gjør, hadde jeg trolig bare hatt en av gangen. Så lenge hundene er relativt like og krever mange av de samme tingene er det ikke alt som er dobbelt opp med to. Hvis man kan ha dem sammen inne, lufte sammen, gå turer sammen. Men det blir jo dobbelt opp med trening, plass i bilen og alle utgifter. Har man derimot veldig forskjellige hunder med forskjellige behov kan det fort bli dobbelt opp av alt... Så det kan være lurt å tenke litt på når man velger type hund som hund nr 2. Størrelse, aktivitetsnivå, energinivå, type gemytt, alder i forhold til hund nr 1 osv. Jeg har to av samme rase, og de har veldig godt selskap i hverandre, men samtidig føler jeg heller ikke at det var noe problem for hun eldste de nesten to årene hun var alenehund. Vi har et såpass stort hundenettverk, så hun har mange hundevenner hun møter stadig vekk ?
  5. Jeg tror jeg brukte Provit ca et år, og hundene fungerte veldig bra på det (nesten) hele tiden. Både den voksne og unghunden. Men jeg klarte vel kanskje ikke helt legge fra meg tanken om det egentlig var "fullverdig" nok på sikt. Både mtp proteinkilder (jeg brukte både kylling og storfe, så hadde to, men to er jo egentlig litt lite) og innholdet (veldig ensidig avskjær har jeg skjønt?). Etter å ha fungert veldig bra i over et år begynte begge hundene med magetrøbbel som gikk litt til og fra over mange uker. Endte til slutt med å skifte tilbake til VOM, og problemene ble borte på begge hundene. Er vel kanskje sannsynlig at det var en dårlig batch eller to, men fikk en veldig bra pris på VOM hos en annen dyrebutikk, og fant ut at jeg synes det var verdt å skifte over, så har ikke prøvd Provit noe mer i ettertid. Har brukt VOM sine kjøttboller (og noe halvkilospølser) nå siste par årene.
  6. Jeg driver aktivt enda ?
  7. Til vanlig bruker jeg egentlig hva som helst jeg har liggende... Har med tiden fått et ganske bra utvalg av tørrfór og godis vi har vunnet her og der, som jeg bruker som belønningsgodbiter litt om hverandre. Jeg er egentlig ikke så prippen på hva jeg bruker, bare plukker noe fra skuffen. Hundene mine har vært altetende og jobbet for hva som helst. Men med valp på kurs eller lignende har jeg alltid brukt noe ekstra snadder. I hovedsak grillpølser delt opp i små biter, men også slike ting som fiskepudding, kjøttboller og lignende som er ekstra godt og lukter mye.
  8. Råfórer 100 % fordi jeg tror det er best for hundene. Fórer med Vom og Hundemat fordi jeg stoler på at fóret deres er riktig sammensatt i forhold til å dekke hundens næringsbehov. Det er også lett tilgjengelig og prisen er bra. Kunne gjerne også fóret med MUSH, men det blir dessverre litt for dyrt synes jeg. Smaak sitt vet jeg ikke nok om, og tror heller ikke det slår VOM på pris? Rawfór føler jeg også er litt for nytt og "diffust" til at jeg tør å fullfóre med det, og det er også en del dyrere enn VOM. Jeg fóret en periode på Provit, men synes VOM er et bedre fór.
  9. Jeg er fornuftig rundt fóringsrutiner og håndtering av hundematen. Vasker hendene med én gang etter jeg har håndtert maten, og har ikke munnen til hunden helt oppe i ansiktet like etter den har spist. Har råfóret i 6 år.
  10. Det satt veldig bra ja! Dessverre er det ikke vårt ? Vi fikk bare prøve på. Frister å kjøpe et, men fornuften i meg sier at denne hunden allerede har bedre garderobe enn meg og ikke trenger et til... ? Hun har allerede Ambassadørdekkenet (i samme str). Jeg har også et Ambassadørdekken i str L, satt kjempebra på bc hannhunden på 59 cm rygglengde.
  11. Jeg synes dekkenet ser for stort ut, og ville nok også tenkt en mindre størrelse for denne hunden ? Men utover det trenger du ikke bruke klipsen, den kan klippes av hvis den er i veien. (Str M/L (48 cm) på en 15 kg bc-tispe med rygglengde 49 cm.)
  12. Bor på Østlandet og har mye flått. Har langhåret border collie og bruker Bravecto på 6. året nå. Ikke opplevd noen bivirkninger. Hender de kryper i pelsen, men de dør hvis de biter. Jeg gir kun en gang på våren når jeg ser den første flåtten. Opplever at en pille holder hele sesongen her.
  13. Det blir en border collie til, og ganske snart også håper jeg ?
×
×
  • Opprett ny...