Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,201
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

963 Excellent

Om tonjek

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 12/21/1993

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Østfold
 • Hunderase
  Border Collie

Nylige profilbesøk

2,695 profilvisninger
 1. Ja? AllSafe er en sele som kommer meget godt ut i krasjtest, gitt at testdukken er festet godt til setet. De som tester Allsafe med forlengeren justert for lang, får mye dårligere resultater. Det sier seg selv at det er mye bedre for hundens kropp å sitte godt festet til setet kontra å bli slengt en halvmeter frem og får vridd hele kroppen idet bråstoppen kommer.
 2. Altså at hunden ikke kastes fremover for deretter å få en bråstopp. Hunden blir sittende igjen i setet. Om hunden overlever trykket kommer jo helt an på hvilken hastighet man krasjer i. Hvor mye de tåler i sele i en bråstopp vet jeg ikke. Det vet man faktisk ikke i et bur heller (selv om jeg tror de tåler mer i et bur enn i en sele). Men det er garantert mye bedre for hunden (og ja, også for fører/passasjer) å bli sittende godt fast i setet fremfor å få fart før det blir bråstopp i enden av forlengeren til selen.
 3. Hvis man dropper forlengeren og trer beltet direkte igjennom ryggdelen av selen scorer den mye bedre i krasjtest. Forlengeren kan forøvrig strammes inn ganske mye, med mine hunder får jeg festet dem ganske godt til setet. Forøvrig velger jeg også bur fremfor sele så lenge jeg kan, da jeg tror det er både tryggest og mest behagelig for dem (å spennes stramt fast i setet kan umulig være behagelig). Mine sitter i sele en ytterst sjelden gang.
 4. Valpegjengen 2018

  Gratulerer med valp! 😍 Jeg hadde også blandet meg. Skåne den voksne hunden for valpen hvis du ser den ønsker det. Og hjulpet den med å si ifra til valpen. Sier den voksne hunden ifra uten at valpen gir seg, ville jeg gått inn og fjernet valpen. Det fungerte veldig bra her. Den voksne hunden følte han fikk den støtten han trengte til å si ifra, og valpen lærte seg fort å respektere grensene.
 5. De kan jo bli bilsyke, så da kan de garantert bli sjøsyke også 😝 Det velger du helt selv. Mine hunder har ingenting på inne. Personlig synes jeg at de skal slippe å ha på seg utstyr mer enn nødvendig. Er hunden chippet vil de jo finne eier hvis den stikker av uansett. Jeg har alltid på id-tags med to tlfnummer når hundene er ute. Men da altså aldri inne. Hadde nok hatt på et smalt halsbånd med id-tags hvis jeg hadde hatt hunder som hadde en tendens til å f. eks smette ut døra og stikke av.
 6. Ditt siste kjøp?

  Ny frakk til valpen 😁
 7. Beste bilen for hund

  Det tviler jeg ikke på. Ikke uvanlig at hunder på 30-40 kg har bilbur på samme størrelse som min bc på 20 kg har.
 8. Hvilken bilsele til hund?

  Den på første linken ja. Den er krasjtestet, og jeg har sett videoen. Holdt hunden trygt i setet. Den på andre linken er kun et "håndtak", altså som skal klipses i en sele og deretter festes i bilen. Ikke sett noen krasttest på den, så det hadde jeg ikke våget. Dessuten er du uansett avhengig av en sele å feste den i, og det hjelper ikke at håndtaket holder hvis selen ryker. Da er man like langt 😛
 9. Hvilken bilsele til hund?

  Jeg har AllSafe til hannhunden min. Solid og bra sydd sele, men veldig stiv. Også veldig kort bak albuene, så Koda synes den ikke er spesielt behagelig å ha på. Vurderer å kjøpe sele til tispa også. Kjekt å ha. Men da tenker jeg heller å prøve EzyDog Drive. Så bra ut på krasjtest, og virker godt konstruert (uten at jeg har rukket å tafse på den enda).
 10. Sele som ikke dras over hodet

  Har sett i fysisk butikk flere ganger. Så er nok bare å ta en runde rundt og høre.
 11. Running contacts

  Vanvittig frustrerende. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har vurdert å bare kjøre 2av2på på svingene for å slippe å jobbe mer med det. Problemet er at han ikke greier 2av2på i sving heller, og bruker omtrent et år på å gå i posisjon, så det har vært like håpløst der 😂 Så jeg har bare vært nødt til å jobbe videre. Vært så demotivert så mange ganger. Men nå kjenner jeg endelig på gleden ved rc igjen. Og endelig er jeg ferdig med å ha klasse 1-hund. Vært utrolig kjedelig å henge fast i klasse 1 i ag når vi har opprykk og er klare for hopp 3... Endelig kan vi få utfordringer og begynne å kjempe litt på stevnene igjen og forhåpentligvis utvikle oss mer 😊 Men kampen er ikke over enda. Så fort jeg føler han er mer selvsikker på svingene, må vi begynne med diskrimineringer. Koda har løpt rett frem på bommen i over et år. Og han er veldig vanedyr, samt dårlig til å høre etter på verbaler. Så å faktisk løpe en bane hvor det står et hinder rett frem, og jobbe han AV dette for å ta et på siden, uten å jobbe han så hardt av at det ikke blir noe treff, kan bli veldig spennende 😂 Så neste på planen er å bli trygg på å trene sving selv om det står et fristende hinder rett frem. Og så må vi lære oss å veksle mellom rett frem og sving. Mistenker det blir litt frustrasjon her ja 😂 Men den som gir seg har tapt! Jeg er fryktelig sta, og greier stort sett å holde motivasjonen oppe så lenge jeg ser en form for fremgang i det vi gjør.
 12. Hvordan definerer du størrelse på hund?

  Både høyde og vekt. En hund på 50 cm og 25 kg og en hund på 50 cm og 13 kg er ikke like store, selv om de er like høye. Det handler mye om opplevelsen av hundens størrelse, ikke bare cm i høyden. Den på 25 kg vil oppleves relativt stor, mens den på 13 kg tar jeg lett under armen.
 13. Telefonstativ til filming av trening.

  Veldig praktisk! Har hatt den lille i et par år, og det har vært utfordrende å finne høye nok ting å plassere den på for å få bra vinkel til filmingen 😝 Men det nye stativet er det null stress 😄
 14. Alternativ til V&H, råforing.

  Klart man kan gi det tint 😊 Provit sine pølser er vel a la V&H. Mens terningene ikke er kvernet, så de holder nok formen bedre.
 15. Norwegian Open 2018!

  Da har hun det nok bedre i bilen ja 😊
×