Gå til innhold
Hundesonen.no

tonjek

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,293
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av tonjek

  1. Jeg har både det vanlige vinterdekkenet fra BOT og det fórede regndekkenet. Jeg opplever dem som like tykke og like varme, men jeg synes regndekkenet har bedre passform til mine hunder.

    Når det er sagt synes jeg ikke BOT er spesielt varme. Jeg bruker mine masse, men da til vår og høst når det er plussgrader. Jeg synes heller ikke at bevegelsesfriheten i front er helt tilstrekkelig hvis det skal brukes på tur.

    Det varmeste dekkenet jeg har er Canelana Thermo. Det er likt som Ambassadør, men med vann- og vindavvisende softshell på utsiden (som jeg også opplever at holder varmen bedre inne). Thermo oppleves litt mindre i størrelsen enn Ambassadør fordi det er tykkere og dermed "bygger" mer (de skal være klippet etter samme mål). 

    Jeg har også hørt mye bra om Non-Stop Glacier Wool, men har ikke fått testet selv. Vurderer å kjøpe et (hvis de faktisk kommer inn igjen på lager, de er utsolgt overalt) til unghunden, men litt usikker på hvilket dekken det skal "erstatte". Det skal vel kanskje mye til å være varmere enn Canelana Thermo? Men tipper det kanskje gir mer bevegelsesfrihet siden det er utformet annerledes, hvis tanken er å bruke det på tur når hunden er i bevegelse. Ambassadør er bedre der siden det er tynnere, men uten noe som beskytter mot vann og vind har det jo litt værforbehold.

  2. Jeg må innrømme at jeg egentlig foretrekker å bare ha én. Det er enkelt og behagelig, og jeg kan gi den ene hunden 100 % oppmerksomhet. 
    Men så driver jeg med hundesport og konkurrerer aktivt, og da blir det fort lite med kun én hund. Og i en sport som krever mye av hunden fysisk og hvor skader dessverre ikke er helt ukjent, er det også veldig sårbart med én. Hadde jeg ikke hatt lyst til å drive med hund slik jeg gjør, hadde jeg trolig bare hatt en av gangen. 

    Så lenge hundene er relativt like og krever mange av de samme tingene er det ikke alt som er dobbelt opp med to. Hvis man kan ha dem sammen inne, lufte sammen, gå turer sammen. Men det blir jo dobbelt opp med trening, plass i bilen og alle utgifter. Har man derimot veldig forskjellige hunder med forskjellige behov kan det fort bli dobbelt opp av alt... Så det kan være lurt å tenke litt på når man velger type hund som hund nr 2. Størrelse, aktivitetsnivå, energinivå, type gemytt, alder i forhold til hund nr 1 osv.

    Jeg har to av samme rase, og de har veldig godt selskap i hverandre, men samtidig føler jeg heller ikke at det var noe problem for hun eldste de nesten to årene hun var alenehund. Vi har et såpass stort hundenettverk, så hun har mange hundevenner hun møter stadig vekk ?

  3. 17 timer siden, Stjerneskinn skrev:

    Noen som har brukt dette over tid og er fornøyde? Vurderer gå helt over til Provit istedenfor VOM av samme grunn som tonjek, enklere rett og slett og bollene blir dyrere enn disse terningene. (Så tilsetter jeg bare litt andre proteinkilder nå og da.)

    Det som gjør meg usikker på det som fullfôr er at jeg synes vitaminene virker så slump, akkurat samme mengde vit som skal tilsettes de forskjellige variantene, liksom ikke noe hensyn til at det inneholder bein eller ikke fra før av f.eks? ?

    Jeg tror jeg brukte Provit ca et år, og hundene fungerte veldig bra på det (nesten) hele tiden. Både den voksne og unghunden. Men jeg klarte vel kanskje ikke helt legge fra meg tanken om det egentlig var "fullverdig" nok på sikt. Både mtp proteinkilder (jeg brukte både kylling og storfe, så hadde to, men to er jo egentlig litt lite) og innholdet (veldig ensidig avskjær har jeg skjønt?). 
    Etter å ha fungert veldig bra i over et år begynte begge hundene med magetrøbbel som gikk litt til og fra over mange uker. Endte til slutt med å skifte tilbake til VOM, og problemene ble borte på begge hundene. Er vel kanskje sannsynlig at det var en dårlig batch eller to, men fikk en veldig bra pris på VOM hos en annen dyrebutikk, og fant ut at jeg synes det var verdt å skifte over, så har ikke prøvd Provit noe mer i ettertid. Har brukt VOM sine kjøttboller (og noe halvkilospølser) nå siste par årene.

    • Like 1
  4. På 11/16/2020 at 12:04 PM, Salka skrev:

    Jeg drar opp igjen denne litt, jeg, og håper det er flere som har interesse av det :)

    Er det noen her inne lenger som driver (mer eller mindre) aktivt med agility? Etter å ha vært hestenerd i "alle år" syns jeg det er så gøy å oppdage at hundesporter også terper teori, teknikk og metoder! Har meldt oss på grunnkurs om et par uker, og sluker alt jeg kommer over av videoer, ord og uttrykk og beskrivelser. Gleder meg til å komme i gang og lære mer i praksis, og håper at denne tråden kan bli mer aktiv igjen så jeg kan få hjelp her inne når jeg står fast ?

    Jeg driver aktivt enda ?

    • Like 1
  5. Til vanlig bruker jeg egentlig hva som helst jeg har liggende... Har med tiden fått et ganske bra utvalg av tørrfór og godis vi har vunnet her og der, som jeg bruker som belønningsgodbiter litt om hverandre. Jeg er egentlig ikke så prippen på hva jeg bruker, bare plukker noe fra skuffen. Hundene mine har vært altetende og jobbet for hva som helst.

    Men med valp på kurs eller lignende har jeg alltid brukt noe ekstra snadder. I hovedsak grillpølser delt opp i små biter, men også slike ting som fiskepudding, kjøttboller og lignende som er ekstra godt og lukter mye.

  6. 17 timer siden, Rocket skrev:

    Hååååper på valp ila 2021 om alt går etter planen! ❤️ Men det begynner å bli noen år siden jeg måtte finne frem i fôrjungelen. Foreløpig er planen nok å fortsette slik som gamlehunden med 50/50 tørt og rått. Da V&H/Smak, eventuelt mush, men de to første er lettere å få tak i for meg. Tørrfôr derimot er jeg litt lost på, regner med det har skjedd litt de siste 5-6 årene, Rocky gikk på spesialfôr siste 2 årene pga div helsegreier så har ikke gjort noe research siden det før det. 

    Dere som har skrevet her i tråden, og andre for den sak skyld. Hvorfor har dere valgt det fôret dere gir? :) 
    Endret rapporten til FDA om DCM hos hunder i 2018/2019 på hva dere gir? (Har det i det hele tatt kommet noen konklusjon i den saken enda?) 

    Råfórer 100 % fordi jeg tror det er best for hundene. Fórer med Vom og Hundemat fordi jeg stoler på at fóret deres er riktig sammensatt i forhold til å dekke hundens næringsbehov. Det er også lett tilgjengelig og prisen er bra. 
    Kunne gjerne også fóret med MUSH, men det blir dessverre litt for dyrt synes jeg. 
    Smaak sitt vet jeg ikke nok om, og tror heller ikke det slår VOM på pris? Rawfór føler jeg også er litt for nytt og "diffust" til at jeg tør å fullfóre med det, og det er også en del dyrere enn VOM.
    Jeg fóret en periode på Provit, men synes VOM er et bedre fór.

    • Like 1
  7. 1 time siden, Grønn skrev:

    Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her.

    Jeg er fornuftig rundt fóringsrutiner og håndtering av hundematen. Vasker hendene med én gang etter jeg har håndtert maten, og har ikke munnen til hunden helt oppe i ansiktet like etter den har spist. Har råfóret i 6 år.

    • Like 2
  8. Akkurat nå, Serehtt skrev:

    Så fin hun var? Det dekkenet satt som støpt på henne.

    Venter i spenning på dekken i S/M nå. Det skulle først komme i går, så i dag, men det er enda ikke kommet... Så det kan jeg se langt etter. Håper virkelig det kommer i morgen, men Posten er blitt helt udugelig, så har ikke store troa på dem.?

    Her er galgoen med sitt på, det er størrelse L (58cm tror jeg) og han er 60cm i ryggen (det satt som støpt på han også!): 

     

    121039709_786429822209421_1415943089202680859_n.jpg

    Det satt veldig bra ja! Dessverre er det ikke vårt ? Vi fikk bare prøve på. Frister å kjøpe et, men fornuften i meg sier at denne hunden allerede har bedre garderobe enn meg og ikke trenger et til... ? Hun har allerede Ambassadørdekkenet (i samme str). 

    Jeg har også et Ambassadørdekken i str L, satt kjempebra på bc hannhunden på 59 cm rygglengde.

    • Like 1
  9. På 9/7/2020 at 12:44 PM, Opie skrev:

    Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav ?

    Men jeg spurte oppdretter som svarte:

    De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale.
    Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.

    Det er kun NKK sine internasjonale utstillinger man kan stille bc på uten gjeterhundprøve x2 ja. 

  10. 9 timer siden, Thea skrev:

    Størrelsen er også litt ukurant til agility. Vi har en liten hannhund som blir en liten largehund. Idealhøyden er mellom 45 og 51, og det er klart at 45 cm ikke er en fordel i agility med dagens størrelsesklasser. Men jeg syns det virker som det avles ganske mange store tollere, så om man enten har en liten tispe som går i medium eller en svær hannhund som ikke blir liten i large, så kan det jo funke :)

    Dette blir vel forhåpentligvis ikke et problem etter nyttår ?

  11. 1 time siden, Kristin_nord skrev:

    Venter meget spent på pm i disse dager ? er jeg alene om å være utålmodig? ? 

    Venter i spenning på klasserekkefølge i agility, så det går an å begynne å planlegge kjøring... Med kun én ring og enkle klasser ("standard" gammelt oppsett) burde det i teorien ikke være rakettforskning. 

  12. Har ikke hørt podden, men "fear free" og husbandry er jo i vinden for tiden. Jeg tenker vel at det i utgangspunktet er positivt, men selv opplever jeg det helt uproblematisk å bare tilvenne valpene til normal håndtering fra starten av. Ikke opplevd traumer ved å holde fast hundene mine og klippe klør/ordne tenner/rense sår/undersøkelse hos veterinær/pelsstell eller hva som helst annet. Hos meg blir de vant til å bli håndtert på en trygg måte, med ros og belønning underveis og etterpå, og håndterer det fint, selv om de "må" og kanskje ikke synes det er så utrolig morsomt der og da. 

    Men når jeg har jobbet på dyreklinikk, i hundebarnehage og i dyrebutikk, har jeg sett og erfart utrolig mange hunder som er dårlig håndtert og har store problemer med alt fra kloklipp til barbering til blodprøver. Noen har kanskje også mer dyptliggende problemer eier ikke kan noe for, hvor det kanskje ikke hadde holdt kun med "normal" håndtering fra valpestadie og man som eier kanskje måtte vært nødt til å legge mer jobb i det (men mange hadde garantert vært normale hunder med "normal" håndtering fra valpestadiet). Med hunder som allerede har problemer vil nok kanskje også en "fear free" tilnærming være det beste valget?

    • Like 2
  13. Nei, absolutt ikke. Kun lov på gress/grøftekanter/busker (men ikke pent opparbeidede hekker eller inne på andres plen). Og ikke annenhver meter. Synes det er en uting med hund som markerer overalt, og synes det er grisete å la de markere på ting som gjerder, lyktestolper, søppelkasser osv. 

    Har avbrutt hunden og sagt "nei" når jeg har sett han har vurdert å tisse på noe jeg ikke tenker er greit. Og evt sluppet opp og sagt "gå tisse" når det er ok. Han lærte seg fort hva som var greit og ikke, og jeg måtte ikke krangle med ham da vi gikk steder som hadde få egnede steder å tisse. 

×
×
  • Opprett ny...