Gå til innhold
Hundesonen.no

MissHeike

Medlemmer
  • Innholdsteller

    933
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Alt skrevet av MissHeike

  1. Jeg må nok vente lengre, men det blir det verdt. Nå har jeg jo sett at en hannhundvalp er ledig og det er såååå fristende å si jeg vil kjøpe ham. Men det passer ikke i det hele tatt. Og jeg er redd jeg ikke klarer å være aktiv nok akkurat nå. Men det er noe jeg skal jobbe med i året som kommer. Jeg vil bevise for meg selv at jeg kan være aktiv alene også før det blir tid for ny hund. ❤️
  2. Åh, lykke til. Jeg ser på valpebilder på FB for tiden, er for tidlig til å kjøpe enda dog. Får nok smøre meg med masse tålmodighet!
  3. Dessverre døde min hund for en mnd. siden.. Så målet mitt for 2021 er å spare masse penger å gå ned i vekt, bli mer aktiv på egenhånd.
  4. Ja men tolker jo ikke at noen av fargene verken godkjente eller feil farger som point markeringer? Jeg finner ingen når jeg googler etter dem heller.
  5. Aner ikke helt hvor jeg skal spørre så tar det her. Men hvilke farger kan belgeren ha? Da spesielt tervueren. Har en som sier de kan komme i tricolour - altså points. Dette har jeg aldri hørt om og aldri sett før? Hun viste meg bilder men jeg.. er ikke sikker? Finnes det black and tan terv og så har ikke jeg vist om det, eller er det blandinger som var min første tanke.
  6. Graver opp denne, masse nytt som skjer, samt egg jakt! kan få sjeldne ting i bytte mot eggene man samler http://www.furry-paws.com/main/index/1157961
  7. Naboen min er oppdretter av Pinscher og de virker som fine familiehunder med godt øye for trening og konkurranse. Så jeg ville kikket litt mer på dem faktisk Hun naboen har konkurrert ganske mye med hannhunden sin og holder på med tispen også som er ganske ung akkurat nå Den er fra første kullet hennes så vidt jeg har skjønt.
  8. Beklager sent svar, har vært på reisefot. Jeg vil kalle det hysteri når enkelte legger ut tårevåte filmer av seg selv over hvor forferdelig behandlet hundene ble i serien. Jeg så hele serien på nytt sammenhengende når siste episode hadde kommet ut og ser at Maren ber de som napper i båndet om å ikke gjøre det helt fra starten av. Ber eier til Iris om å trampe i bakken isteden for eksempel. Selv om hun drar skikkelig i Anton's halsbånd noe jeg ikke helt liker, men skjønner at intensjonen er å bare få han inn i bilen slik at han får se at "oi, her var det jo ikke farlig i det hele tatt". Men det sier vel egentlig seg selv at om 80+ kg stritter i mot så kan man bare glemme det. Hadde jo vært en veldig mye bedre teknikk å bruke på min hund på 17kg, min hund kunne vi jo bare plukket opp å satt inn i bilen også, så vi hadde ikke trengt å røske av han hodet, det var en uheldig teknikk. Syns man ser at Anton beveger seg lettere på slutten av serien enn i begynnelsen og nei, 4kg er ikke så mye, men vi får håpe de fortsatte å få han ned mot normal vekt etter serien også. Vet ikke om de er på instagram eller noen ting jeg, hehe. Jeg syns fremdeles ikke at Maren er det kritikken hevder og jeg syns fortsatt at enkelte får det til å høres ut som at hundene, spesielt Iris blir banket opp. Det blir hun jo ikke og ser ikke ut som hun har tatt noe skade av at verken eier eller Maren har trampet og sagt strengt nei. Syns det var fin underholdning, men jeg likte formatet i Superhundene mye bedre. Jeg syns at Mali og eier var vinnere her, Mali var bølle og det var kjekt å se at de fikk skikk på hopping og biting med noe så enkelt som sitt - det kan være så lett også + at de jo da fikk kommet seg mere ut så Mali får brukt opp mer energi. Men vi fikk ikke helt vite hvordan det gikk å lære å ligge på plassen sin når lillebroren kom på besøk, eller har jeg oversett det? Skulle ikke forundre meg om jeg mistet det altså, hehe.
  9. Syns det var fint å komme med litt kritikk på hysteriet som går over dette jeg.
  10. Det er jo bare meningsløs designer avl grunnlagt egoistiske ønsker spør du meg. Jeg kan faktisk ikke se noen annen grunn for designer avl annet enn å lure latterlige summer penger av godtroende folk som ikke vet bedre. Om det nå bare er fordi "åh så søte" så er jo dette også et veldig egoistisk ønske. Vi har faktisk over 400 godkjente raser, det er super rart at så mange mennesker ikke finner en fin nok hund blant disse og må på død og liv designe nye raser hele tiden. Man blir litt matt.. Isteden for å gnåle om at rasehunder er så syke kan man vel bidra med god avl på dem isteden for å prøve å lulle seg selv til å tro at sykelig ren rase x sykelig ren rase = helt frisk superhund med alle de beste egenskaper fra begge sider...
  11. Men når du har en blandingshund, hvilke referanser annet enn fra ditt ene individ kan man gi? Hva du sier om din hund vil jo ikke gå for alle de andre av denne blandingen? Så det er jo bare å si at slik kan det være. Er litt sånn med min rase, de kan være veldig forskjellig, både i gemytt, utseende og størrelse Har selv en liten hannhund på bare 17,5kg mens andre har rundt 22kg hannhunder og noen har bordere som er helt oppe i 30kg uten å være overvektig o-o'' Så det er litt vanskelig å si til noen størrelse de kan få på sin når det kan variere så mye, hvis du skjønner
  12. Er det ikke bedre å få en Staff eller Rottweiler som begge sikkert er mer dokumentert enn denne designer blandingen?
  13. Tusen takk, de fleste skjønner at det beste er å gå forbi heldigvis. Eneste er at jeg har en nabokjerring som har det for seg at jeg misshandler hunden min Sånn pensjonert røy som ikke har noe bedre å gjøre og er over nysgjerrig på alt og alle... Får så mye angst av det mennesket, men prøver å ikke tenke på henne. Vi løper unna henne hver gang vi ser a osv. Slikt skulle ikke vært lov, men men, hun pussa MT på oss og de var bare fornøyde, ville jeg skulle prøve å være litt mer aktiv med hunden men det var opp til meg. Det er godt at man har MT på lag meg seg i det minste når man nå har fått dem på besøk.
  14. For min hund så virker ikke kontakt lyd når rullegardinen går ned og han er veldig frykt aggressiv på hunder. Men det virker ikke å trampe i bakken å si nei heller. Om vi kommer til at det skjer er det viktigste for meg å få han i en posisjon hvor han ikke kveler seg selv og holde godt tak i han så jeg ikke mister han. Jeg bor slik at jeg ikke kan hoppe i grøfta da grøfta er ett 5 meter stup og den andre er full av hager og hus. Om vi møter hund på vei ut herfra så må jeg bare holde i han og vente til de andre får seg forbi. Han roer seg ned så skjelver han og søker trøst, det er vondt at det er slik. I alle andre settinger, selv når han gjeter bil så kan jeg bryte han ut med kontakt lyd eller ei "ØYH!" Men ikke på hunder.
  15. Ja det er jeg enig i at det er jo ikke det som trengs på alle. Med min funker det ikke å trampe i bakken å rope strengt nei. Så det er ikke slik at jeg tror det funker alltid. Min har mye frykt for diverse han også. Frykten på hunder får jeg ikke gjort noe med for eksempel. Jeg vet ikke hvor vi skal begynne, det nytter i alle fall ikke med avstand å bygge seg nærmere heller da. Så det er sagt. Er det nært nok så driter han i alle godbiter og leker og trekker bare rullgardina ned. Det er leit at det er sånn.
  16. Skulle gjerne sett det funke på en BC jeg da.
  17. Jeg blir paff... Har ikke Maren dette som fulltids jobb? Eller har hun null erfaring fordi hun bruker metoder noen ikke liker? Jeg syns hun er realistisk og jeg tror neppe hun går inn for å prøve hardere metoder fordi hun liker det.. Som Tyttebæra sier så lærer folk seg å trampe i bakken og klappe mot hunden, wow.. Skulle jo tro at de lærte seg å fike til hunden, slenge den på rygg å andre CM metoder fra TV-serien hans. Det er faktisk slik at man skammer seg når man sier at man baserer treningen av hunden sin på positive metoder, pga hvordan folk oppfører seg over dette her. Good Dog er forresten en av de sidene jeg har likt veldig, sånn bortsett fra at de bastant kaller feil bruk av seler kjempe bra og riktig bruk av halsbånd kjempe feil og skuffende, som jeg har fått enormt avsmak på. Enn å lage tårevåte filmer om hvor forferdelig hundene som er på serien har det.. Kom til å tenke på at folk er vel så gale at de finner eierne av hundene og truer dem også.. det skulle ikke forundre meg.
  18. Nå har jeg sett episode 4 og kjenner meg skikkelig igjen med eirne til Iris. Det kan gå bra litt, og så virker det som om man ikke har gjort en skit for å trene i det hele tatt. Rullegardina bare glir ned igjen. Så måtte jeg le litt av Maren når hun henter Iris på slutten av episoden for jeg så noen hundehår på klærne hennes. Ja, sånn er det her også. De blir liksom med over alt ?
  19. Der får vi vel bare være uenig. Men jeg er sikkert farget av at doodler og cobberdog bare er en bønsj av pengesluker som i dag er designet til å lure folk trill rundt. Mega tragisk å se på folk argumentere at cobberdog er en rase i utvikling under en mini organisasjon uten hold i en ordentlig kennel klubb. Men de tror helt fult og fast på at det er legite greier. Jeg tror cobberdog det bare er en ny måte å selge doodler til folk som begynner å legge to og to sammen om hva som foregår. Den går jo virkelig inn for å gå rett i hjertet på folk, service hund, navnet betyr venn osv. Nei uff.. det er sykt hvordan det brukes for å spille på folks følelser.
  20. Jeg har sett at forskjellig pris på valpene etter farge er vanlig for BC "oppdrettere" som helt tydelig rir på popularitet bølgen å skal ha mest mulig gryn ut av det, men på labrador!? Det er jo bare 3 farger og de er vel ikke noe særlig sjeldne noen av dem!? Jackdog.. tragisk..
  21. Det jeg ikke skjønner med doodler og cobberdog generelt som liksom blir laget for å være en allergi vennlig service hund, hvorfor? Er ikke Stor/Standard Puddel brukt som en allergi vennlig service hund da?? Hva er det som er galt med Puddel som gjør at en smarting i Australia fikk den "gode" ide å blande Labrador og Puddel, hva er det med Puddel som gjør at den mangler det lille ekstra som tilhengere så bastant mener at cobberdog skal dekke? Og still... ser ikke noen cobberdog service hund enda? Jeg ser puddel, labrador, golden, schæferhund som de fire mest brukte rasene som service hund. Ikke bare i Norge, men det virker som disse 4 generelt blir brukt som oftest over hele verden. Uten at jeg kan si hva som gjør at en service hund bruker får den ene eller den andre av rasene. Jeg tror ikke det har noe med "smak og behag" å gjøre. Og puddelen er allergi vennlig. Ikke for alle dessverre, og jeg tenker at det er ikke cobberdog heller. Men jommen er det noe av det som legges mye vekt på i annonsering for dem, de er såååå allergi vennlige at det spruter regnbuer og roser ut fra hele hunden. Pluss at den er så lettlært at du ikke trenger å oppdra den, det skulle man jo tro fra annonsene. Hvorfor syns ikke cobberdog tilhengere at det er en uheldig måte å annonsere sin "rase" med?
  22. Det er jeg også, jeg unner ingen å ha det eller noe annet som kan være vanlig av problemer med denne flotte rasen.
  23. Nei det er det ikke bare du som sier, men det er jo slik det fremstår her inne generelt, at det er den eneste måten og den virker bestandig uansett hva. Hvorfor skulle Maren holde på i det uendelige med en trenings måte som eier allerede har prøvd? Hvis det er prøvd, det vet vi vel for så vidt ikke? Jeg vil jo selvfølgelig også bruke denne metoden før jeg tyr til noe annet, det er jo best - om det funker. Jeg har forsøkt å hjernevaske min, men har ikke helt lykkes i det. Holder vel på med ett slikt prosjekt igjen nå, uten at jeg egentlig tror jeg lykkes denne gang..
  24. Like artig å komme hit å lese om at alle tror at den magiske øke avstand å jobbe seg nærmere metoden virker bestandig... Edit: Det kunne kanskje blitt sagt flere ganger, men det ble altså tatt opp i første episode at det er last resort om de må gå hardere til verks. Merkelig at det flyr alle nerdene hus forbi eller er det bare meg som ser episodene på NRK sine nettsider?
  25. Jo men det har jo alle de andre ekspertene også, de har gått på kurs og observert andres hunder med disse problemene. Beklager, men for meg er det ikke helt det samme. Det er som at du ser toppen av is fjellet, det går dypere liksom. Jeg vil helst kunne bruke den at man står så langt unna at hunden ikke reagerer, som jeg sa så fungerer det helt fint til ett visst punkt. Og uansett hvor mye vi går tilbake og så prøver å rykke fram så kommer vi aldri noen steder. Det er ett steg fram og ett steg bak, frem, bak hele tiden. Noen ganger er hunden så fiksert at det rett og slett ikke funker. Hva skal man gjøre da? For min del hadde jeg løsningen å legge på kommandoer og la han gjete. Men det funker jo ikke for alle. Jeg syns ikke noe om å dra i båndet mens hun sier nei heller. Men samtidig forstår jeg handlingen så godt, fordi jeg har jo en sånn hund selv. Det sier jo ikke at det er en unnskyldning, men man skjønner hvorfor det blir sånn. Og samtidig er det mye verre ting de kunne ha funnet på liksom. Jeg leste på FB folk som pekte fingre og gnålte om hvor dårlig trening det var og de var sååå skuffa over Maren for hun gjorde så bra ting i forrige program før jeg så episoden og trodde jo at nå hadde Maren kastet seg over hunden og skremt livskiten av den eller noe. Så bare trampet eier i bakken og sa strengt nei.. What? Var det alt? Okay.. slikt gjør at jeg skjønner litt hvorfor så mange syns positiv trening er bare tull og vås. Selv om jeg trener min hund 100% positivt og tror veldig på at det er den beste måten. Jeg er veldig spent på hva de får til med Iris. Andre enn den lille hunden som var usikker og den som beit eier på tur hele tiden, samt at de med Schæferhunden må lære seg å håndtere den litt bedre for den er da vitterlig bare en typisk Schæferhund!? så syns jeg ikke de fleste hundene var så bøllete akkurat.
×
×
  • Opprett ny...