Gå til innhold
Hundesonen.no

Alaskahusky

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Alaskahusky

  1. Hei! Her en utrolig fin valp på straks 10 uker. Det er en østsibirsk laika, og den er veldig kjær for både mennesker og dyr. Vi har allerede lært inn sitt, og dette går veldig greit. Han fikser også å gå tur uten bånd enn så lenge. Slik jeg ser det er det viktig å kunne komme på inkalling, og har lest om flere metoder på hvordan det kan gjøres, men tenkte det ville vært fint og se hvilke metoder dere bruker?
  2. Alaska husky var det som slo meg først, men da må det være fra kjente gode langdistanselinjer
  3. Alaska husky var det som slo meg først, men da må det være fra kjente gode langdistanselinjer
  4. Østsibirsk laika? Da har du muligheten til å jakte rovdyr i tillegg til at det er en fantastisk familiehund! Rolig inne og veldig glad! Kløver og trekker den delen av året den ikke brukes på jakt EDIT: Med laika kan du og jakte storfugl og mår og mink utenom elgjakta. De er også lettlærte. Laikaene er kjent for sitt tette samarbeid med jegern, og det passer vel ganske bra i mindre drev?
  5. hei! Da har hunden og jeg vært endel sammen, og vi har allerede knyttet et bånd! Han er inmari daltete, og er der jeg er.. problemet nå er at han ikke kan noen komandoer, verken sitt, ligg/dekk eller noe som helst. Hvordan lærer dere dem dette? dette er en 3åring. setter kjempestor pris på hjelp!
  6. Har selv en alaska husky nå, og den er utrolig mye energi når vi er på langtur, men i det øyeblikket vi kommer inn døra hjemme skal han helst sove. I går gikk vi 2,5 mil, mesteparten i langline og mens han trakk en trestamme. Dette var ekstremt gøy, men da vi kom hjem la han seg ned og sov i tre timer. Ville ikke ha annet enn et par slurker med vann. Da han våknet spiste han litt, og koste litt også sovnet han igjen. Litt av en livsnyter...
  7. Da er det morgen, og natten gikk kjempebra! Han var skikkelig kosete og skulle absolutt ligge enten oppå meg, eller under dyna med meg! Våknet av at slikket på i ansiktet mens han dytta meg med labben. Han gjorde fra seg både 1 og 2 på dagens morgentur (som er den samme som vi gikk i går) og han virket veldig mye bedre i dag! Han vil ikke gå i trapper, eller gå på ting med mye høydeforskjell, men han hoppet nettopp opp i sofaen, og nå ligger han der og slapper av Når kan jeg begynne med kløvtrening? Vil gjerne at han bærer kløv på turer, og tenker at det er fornuftig at han bærer kløv på en tur om dagen for trimmen og øvelsens skyld. Han er vant til hundespann og snørekjøring, men vet at han har vært med på endel sykkelturer.
  8. Hei! Nå har han ligget litt i senga, og han er ikke skeptisk til meg mer! Han søker kontakt hos meg hvertfall! Han virker også rolig, og han ser ut som at hn har det bra når han ligger i det kjølige soverommet. Han responderte overraskende bra på navnet sitt, og kom da jeg ropte på han da vi brukte lang line på tur i stad! tror dere at det kan styrke båndet mellom hunden og meg at det må jobbes endel?
  9. Hei! I dag tok jeg over en hund som egentlig er en utehund. En alaska husky. Han er tre år gammel, og har bodd ute de to siste. Året før bodde han inne. Han var ganske sky og reservert da vi hentet han, og han likte definitivt ikke å sitte i bur. Han virket nervøs i båndet da vi gikk tur, men når vi hadde gått i tre timer ble det bedre. Han var skikkelig redd for katter, og ville ikke ha noe med andre hunder og gjøre. Da vi kom hjem etter fire timer, var han nervøs da han gikk inn. det syntes på hele han, og etter ca 10 min tissa han midt i stua. Senere sonvet hunden inntil meg i gangen, og han blir mer og mer kosete. Tror dere dette er fordi: 1) han ikke er stueren 2)fordi han var nervøs fordi alt var nytt 3) en blanding? det kan vel også være at han måtte no inmari på do, fordi han ikke gjorde fra seg på turen, verken det ene eller det andre? Det gjorde han heller ikke på kveldsturen, etter at han har vist bedring i tilliten. Lurer også på hvor det er best å ha han de første nettene? Er det best i hagen, eller på soverommet? Hilsen en litt rådvill ungdom og moren hans..
  10. okai, takk for mange svar. I hverdagen kan jeg tilby et par timer med trening, enten på sykkel, eller turer i skog og mark omtrent rett utenfor døra. Har også tenkt å bruke hunden til mest kløv, så det blir nok endel trening med kløv på hunden. Tenker litt mer på malamuten, hvordan kan den være som en hund som er inne, sett at den får nok mosjon? Jeg klarer ikke helt å legge fra meg tanken på at det er det jeg vil ha, selv om mange ikke anbefaler den over de andre. Jeg synes det er en vakker hund, og har truffet noen, og de virket helt fine utifra det jeg kunne skjønne. de stod med flere andre hunder, også forskjellige raser. Setter forresten kjempestor pris på hjelpen her inne! Kjempefint å bli møtt med seriøse svar fra flere hold, det hjelper i valgets kvaler!
  11. Takk for utfyllende svar! For meg er det viktig at hunden kan bære endel, og ikke at den løper fort. Har egentlig litt lyst på en malamute, men har hørt mye negativt om den, som agresjon mot andre hunder, og at den biter i stykker ting i hjemmet. Dette er to ting som diskvalifiserer ift å ha den hjemme. Et pluss er jo at den blir stor, kunne tenke meg en bamse. Hadde satt pris på litt erfaringer rundt malamuten også. Egner den seg som familiehund? Barn?
  12. Hei, hunden er ikke nødvendigvis ment som en jakthund. Det viktigste er at den funker i en familie med barn, og som en turkammerat. Ja, jeg har vurdert malamuten sterkt, men har hørt fra flere hold at den ikke kan være hjemme alene uten å begynne å tygge på ting. dessuten er det en fordel om den kan være sammen med andre hunder.
  13. Hei! Jeg er en gutt på 16 år. Jeg er inmari glad i jakt og friluftsliv. Jeg har skilte foreldre, og en søster som er 13. Jeg er på telttur hvertfall to helger i måneden, og i det siste har jeg savnet en hund i teltet, og ved bålet. Det er også mye bedre og gå med en hund, mer motivasjon til å gå. Jeg har hatt hund før, og stortrivdes med det, men denne gangen vil jeg ha en hund som kan trekke på ski, som kan dra pulk og bære kløv. Den må ikke nødvendigvis være veldig rask, men gjerne være blid uansett vær osv. Har en familie med flere barn, så den må være barnevenlig. Den vil også være hjemme mens vi er på skole og jobb. Spørsmålet er hva slags hund jeg skal ha? Har lyst på en hund med litt størrelse, og synes samojeden er en fin hund. Har lest masse og skjønner at det er en fin familiehund dersom den får nok mosjon. Har også sett endel på Alaskan husky, og andre polare raser. Hunden trenger ikke brukes på jakt, da jeg er mye mer på tur enn på jakt. Kjør på med meninger og erfaringer! Alt av innspill settes pris på, da jeg er temmelig usikker på hva jeg skal velge!
  14. det har man tenkt på, og jeg vet ganske sikkert hva jeg skal, og hvor
  15. Jeg er gjerne på lange turer, og ønsker først og fremst å ha hunden i bånd. Jeg vil gjerne at den tåler kulde og å være ute. Innendørs skulle det gjerne vært en som kan ligge i sofaen og slappe av, men søker oppmerksomhet fra mennesker og setter pris på kos, og at den er tolmodig med litt mindre barn (10 år). fint om man slipper dekken! turene er hele året, men tar gjerne med noe som hunden kan ligge på! Har sett litt på malamute, og de ser ut som et fullverdig alternativ. hva slags erfaringer har dere ift rasen? Må bare si at jeg er utrolig positivt overrasket på responsen på forumet, og jeg føler jeg blir møtt på en trivelig og saklig måte! Settes pris på!
  16. dette er helt riktig oppfatning, og det gjør ting enklere! takk for en oppklaring
  17. hei! jeg kunne tenke meg en så stor hund som mulig, en skikkelig bamse! dersom det er noen raser jeg har gått glipp av som kan bære kløv og er skikkelig stor, si gjerne ifra! usky er egentlig mest fordi jeg vil ha en stor og sterk hund som kan bære kløv og dra meg på ski på vinteren osv.. alternativer er hjertelige velkommen!
  18. Hei! Tusen takk for utfyllende svar, det settes pris på! Jeg bor i Ski, 2 mil sør for Oslo. Ja, jeg lurer på en ting til: har skilte foreldre, med mulighet for å bo hos en, men hvordan takler en hund å flytte ca hver 2./3. uke?
  19. her bruker vi prege/lære hunden om hverandre, men da sier vi bare å få den som en godkjent ettersøkshund...
  20. hei, en liten diskusjon her: hvordan vil en hund tåle å flytte litt mellom foreldre med et par ukers mellomrom, gjerne et større mellomrom mellom hver flytt. har noen noe å si om det vil prege hunden? har søkt litt, men fant ikke noe konkret..
  21. Så klart, men dersom en kan prege den på kadaver, er det godt nok for meg.
  22. så klart, er det jeg mener med å hjelpe
  23. Jeg er jeger, så litt instinkter kommer godt med, flere er oppsatt på å hjelpe til med trening av en eventuell hund.
  24. ja takk! ønsker så mye info som mulig!
×
×
  • Opprett ny...