Gå til innhold
Hundesonen.no

rvaa

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    mops

rvaa's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ja, gikk inn på NKK sine sider, trykka bli medlem, valgte norsk mops klubb og trøndelag selskapshundklubb. Betale litt pr klubb pluss en andel til NKK på 100 lappen eller noe. Grunnen til at jeg ble litt stuss er fordi det på NMK sine sider står helt andre priser, så ble usikker på om det ble helt rett..
  2. Jeg hadde litt lyst å melde meg inn i norsk mops klubb, men fant ut at jeg måtte melde meg inn i NKK først. Gikk inn på hjemmesiden til NKK, og trykka på bli medlem, og valgte NMK og Trøndelag selskapshundklubb og betalte kontigenten. gjorde jeg det riktig, får man medlems nr og PIN sånn, for så å deretter melde seg inn i NMK? Skjønner ikke helt hvordan man skal gjøre det.. Og er det noen som vet om mopsen har eget medlemsblad eller om jeg får NKK sitt medlemsblad bare?
  3. Ja, tenkte på lek først jeg og, men når hun vil leke pleier hun egentlig bare stille seg opp med rumpa i været å småbjeffe. Den her "pokingen" går myyye roligere for seg. Litt sånn slow-motion greie :-P Red: Nå begynte de akkurat med den pokingen, etterfulgt av skikkelig klining, ser helt snålt ut der de sitter å vifter med labbene oppi ansiktet til hverandre , mens de innimellom sleiker på hverandre, hehe
  4. Spør bare av nysgjerrighet, men hundene mine (to mops , 3 år og 6 mnd) gjør det ofte når vi sitter i sofaen. Pleier å ha en på hver side av meg, men fra tid til annen tusler den ene bort til den andre også sitter de helt rolig og løfter labben gjentagende oppi fjeset til den andre. Som oftest den eldste som gjør det på valpen.. Hva betyr det? Vil hun ha oppmerksomhet eller lek eller hva ?
  5. Ok, burde kanskje vurdere det ja. Men ser at valpen har trygghet i at den eldste er der også, men hun begynner jo bli såppas gammel at hun godt kan være alene. Men har filmet de når de er alene flere dager på rad, og en episode sånn har aldri skjedd da. De sover øyeblikket jeg går ut, å våkner ikke før jeg er hjemme igjen. Ligger helt rolig, med unntak av å bytte seng sånn innimellom.
  6. Takker for svar ! Vil gjerne understreke at jeg selvfølgelig har brøytet når de ryker sammen. Det jeg mente var at jeg hadde gjort det for tidlig (les: ikke en slik situasjon, men en der tispa bare korrigerte valpen når den var helt vill). Og DA kanskje skulle latt henne sagt ifra til en slitsom valp slik hunder skal. Har også skrevet over her, at jeg som oftest ikke rekker å reagere da dette skjer utrolig fort. Har vært klar på at jeg SKAL bryte inn, og at jeg prøver så godt jeg kan å være i forveien. Det jeg er usikker på er HVORDAN. Men fikk noen råd her nå, så fra nå av skal jeg signalisere til tispa i Caps Lock om at dette ikke er greit. Har begynt å skille dem noen timer på ettermiddagen når de er slitne også, prøvde igår, og da sov de begge på hvert sitt rom, og det var stor gjensynsglede fra begge sider :-) Skal også fokusere på gooode turer sammen.
  7. Hun har ikke hatt løpetid enda nei, og kan heller ikke se noen tegn til det heller. Den eldste fikk ikke første løpetid før 9 mnd alderen men det er vel store individuelle forskjeller på den fronten antar jeg.. Men dette har foregått i mer eller mindre grad i iallefall en måned kanskje, godt mulig to tror jeg. Før det syns jeg eldste tispa var i overkant tålmodig med valpen.
  8. Har fått ett lite problem, som jeg ikke vet hvordan skal håndtere. Har en valp på snart 6 mnd og ei på snart 3 år. Begge tisper og av rasen mops. Den eldste "tar" valpen, slik som jeg ser det, uten provokasjon. Selvfølgelig kan det være at jeg ikke oppfatter det, men valpen sitter som oftest helt rolig, eventuelt lukter på noe. Det pleier å skje inne for det meste. I starten skjedde det gjerne i forbindelse med foring, men det fikk jeg orden på når jeg begynte å få forings rutinene bedre på plass. Men nå hender det bare at valpen sitter helt rolig, så begynner eldste å stirre intenst på valpen, før hun hopper rett på henne. Da blir hun vill i øynene, og lager ett salig bråk. Valpen piper og ynker seg å høres ut som hun får vondt. Det var ikke så brutalt i starten, men siden jeg var så dum å var redd for valpen brøyt jeg kanskje inn alt for tidlig, og ikke gjorde saken noe bedre. Nå som det har utviklet seg, har jeg fortsatt å bryte inn(ofte på en dum måte, fordi jeg rett å slett ikke vet hvordan bryte opp, uten å ødelegge hundespråket, om det er mulig) men ender ofte med at jeg løfter opp/flytter en av dem fysisk, fordi det gjerne også skjer i sofaen feks. Kan jo ikke la den eldste angripe valpen på den måten heller? Skjønner at det ikke er noe sjakk trekk å løfte opp en hund i den situasjonen men vet rett å slett ikke hvordan jeg ellers skal få eldste til å slutte... Det beste har jo vært om jeg har fått fokuset til eldste bort fra valpen når hun blir sånn stiv i blikket men det har jeg sjeldent klart da hun blir så utrolig intens. Ofte skjer det så ut av det blå også så rekker ikke reagere. Skal sies at de ofte har det fint sammen, leker godt sammen nå som valpen er blitt eldre innimellom, og sover sammen av og til. Noen konstruktive forslag til hvordan løse dette? Vet ikke om jeg forklarte meg helt bra nå men..
  9. Går ofte med de hver for seg ja, å da går hun mye bedre i bånd. Men som sagt så gjelder dette da jeg skal plasser der begge skal være med, feks om vi skal gå til stranda å være der noen timer, eller bare være ute. Tisseturene tar jeg som oftest hver for seg.
  10. Det pleier og gi seg når vi har gått en liten stund men istarten blir eldste mann plaget veldig, har prøvd å si nei, avbryte, stoppe å gå, alt mulig egentlig, men for valpen går det bare rett igjenom. Har prøvd å ha de i hversin hånd også, ender da opp med en ganske bra styrke trening for å holde hendene rett ut for å skape avstand.. Eldste tispa syns jeg egentlig er ioverkant tålmodig med valpen og skulle egentlig ønske hun sa ifra litt kraftigere, får når hun sier ifra når tar valpen det som oppmuntring til lek, å blir egentlig bare enda heftigere i "leken". Kanskje eldste fruen sier ifra litt bedre når valpen blir eldre, men foreløbig er det ingen tegn til at det skal roe seg. Skal sies at det hender jeg slepper eldste hunden bare, for hun tusler uansett etter bare, når det ikke er folk ute, men da går bare valpen på meg, og hopper etter leggene. Biter godt gjør hun og Kanskje dette bare går over med alderen, men kan virkelig ikke huske det var så slitsomt med valp når jeg hadde første hunden.. Er vel som de sier, en hund er en hund og to er ti. Føles litt sånn til tider iallefall..
  11. Har en mopsevalp på rundt 4 måneder, og en eldre tispe på snart 3 år. Ofte når jeg går på tur med begge to, pleier jeg å la eldste hunden få litt lengre bånd sånn at ikke valpen hopper å biter på henne hele tiden(noe hun gjør veldig ofte, for å oppmuntre til lek). Men det resulterer som regel i at valpen bare går på fortere, får å hele tiden ta igjen hunden som alltid vil ligge foran. Føler hun da stresser mer enn hun burde på tur, mtp at hun er så ung er det jo andre ting som burde utforskes på tur. Noen som vet hvordan jeg kan få valpen til å være litt mindre interessert i eldste hunden på tur? Går som sagt på tur alene med valpen ofte også, men som oftest er det mest praktisk å la eldste hunden være med også.
  12. Joda, hunden liker å ligge i sofaen. Hun pleier som oftest å ligge der, eller i sengene. Er kun om det er en skikkelig varm dag hun foretrekker gulvet, men er ikke spesielt varmt her nå. Hvordan lære valpen det da? For hun oppfordrer jo bare til lek, så kan jo heller ikke lære bort å ikke oppfordre til lek?
  13. Har en rakket av en valp her hjemme nå, på snart 10 uker. Har bare vært her et par dager. Har også en eldre hund på snart 3 år. Valpen er selvfølgelig helt turbo som den skal være, men eldste hunden har vært i litt dårlig form i det siste og syns valpen er litt mye. Ser hun blir irritert å har ved flere anledninger prøvd å si i fra til valpen. Har latt de prøve å finne ut av det selv men klarer ikke helt lese situasjonen mellom de. Valpen kommer ikke seg opp i sofaen eller sengene, men det gjør eldste hunden så det blir jo et slags friområde. Men likevel legger eldste hunden seg på gulvet. Hva betyr det? Skjønner hun ikke at hun får fri om hun hopper opp, eller betyr det at hun kanskje ikke blir så plaget av det som det ser ut til? Og en ting til, valpen er helt vill på tåbiting. Bare å gå over gulvet er en utfordring. Hvordan lære av denne vanen? Har prøvd å ha en leke med meg overalt, å erstatte denne med tåa mi hver gang hun prøver seg, men finnes ikke noen leke i huset her som slår tåbiting. Hun er distrahert med leken ca 2 sek før hun fortsetter jakten på tærne. Og disse valpe tennene er helt utrolig skarpe altså. Husker hun første holdt på med dette også, og tok laang tid før hun sluttet, men tenker det er verdt et forsøk.
  14. Oj ja, beklager. Er ganske ny på forumet. Skal lese litt rundt nå :-)
  15. Får en mopsevalp til om tre uker, og er litt usikker på en del ting, så hadde håpet jeg kunne få noen svar/gode råd 1. Indrodusere valpen til eldste hunden? Oppdretter har spurt om jeg kan ta med eldste hunden når jeg henter valpen fordi det er samme oppdretter, og derfor har de veldig lyst å møte henne. Er det smart? Å når vi kommer hjem, skal jeg ta de med i parken eller utenfor blokka så de får hilse ute først? Å burde valpen å gå inn først å snuse før jeg tar inn eldste hunden? Eldste hunden er forresten ei mopsetispe på 2,5 år:) 2.Hvordan burde ukene etter valpen kommer være? Tenker litt sånn, 1 uke, bare være hjemme og rundt blokka. Uke 2. Park turer og litt lengre unna hjemmet. Buss/trikk turer eventuelt. Samme uke 3. ? Hvor fort skal jeg utvide området liksom? 3. Når kan jeg begynne hjemme-alene trening? Etter en uke hjemme er det nok, å burde jeg ha hjemme trening sammen med den andre hunden, eller burde jeg la valpen være helt alene? Får valpen må jo etterhvert tåle at jeg tar med eldste hunden på tur uten valpen innimellom. Eller bytte på kanskje? 4. Hvordan gå frem med sosialisering med andre hunder? Valpen møter jo eldste hunden med engang, men når møte andre hunder? Og isåfall under hvilke omstendigheter? 5. Hvordan skal det være mellom hundene hjemme, mtp leking ol. Sånn når de blir eldre vil jeg ikke ha regler om leking inne. Jeg syns det er koselig med inne leking. Men når valpen er liten må dette sikkert unngås så ikke valpen blir får sliten eller stressa. Hvordan gjør man dette? Bor i en ganske liten leilighet, så er ikke så enkelt å avgrense områder. 6. Jeg er alene med hundene mellom halv 1 og halv 10 for da er samboer på jobb, hvordan gjør folk det med to hunder, blir sikkert vanskelig å få eldste hunden til å få like mye aktivitet som hun er vandt til. Går det greit for noen uker før valpen kan være med? 7. Hunden min pleier å sove i senga, å da gjerne så tett inntil meg som hun får til. Veldig opptatt av nærhet, å veldig klar på at på mitt fang er hennes plass. Blir hunder sjalu? Å isåfall hvordan unngå dette? Pleier som regel å ha hunden på fanget på overfylte busser ol. Men dette blir jo litt vanskeligere med to, hvordan vil eldste ta det når valpen får hennes plass..? Dette ble visst veldig mange spørsmål gitt.. Håper noen kan gi meg litt klarhet i noen av dem iallefall Lurer sikkert på en hel haug flere ting, kjenner jeg er mer stressa for hund nr to får nå vet jeg hva som kan gå feil, i motsetning til første hund da jeg ikke hadde peiling på noe.. Hehe Andre tips/råd taes også veldig gjerne imot!
×
×
  • Opprett ny...