Gå til innhold
Hundesonen.no

ppp

Medlemmer
  • Innholdsteller

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ppp

  1. Vil anbefale å se på andre raser enn bullmastiff. De aller fleste hunder kan gå normale turer av ulik lengde. Men noen vil nok trives mer med lange turer i fjellet sommer og vinter. Kjenner ikke til bullmastiffen som rase (så beklager hvis jeg tar feil), men ser for meg en veldig rolig (litt sedat?) hund som ikke er glad i å være ute i vær og vind og som trives med rolige turer.

    Ville sett nærmere på retriverrasene f eks. Enkle og omgjengelige hunder som er med på det meste :)

    • Like 3
  2. Hei! En boxer hadde passet godt inn hos dere. Er godt kjent med rasen (har og har hatt flere). Den vil elske å være med på jobb. Men en ting du skal være obs på er at en del individer ofte er veeeeldig sosiale, nesten overdrevet sosial i hilsesituasjoner (ikke alltid like lett å lære/avlære med oppdragelse). Man må være bevisst på at den ikke skal hilse på alle kunder når den er liten, men lære den å ligge på bakrommet f eks. så den ikke får forventning til alle som kommer inn. En annen potensiell utfordring mht boxer og møbelbutikk er at boxer sikler mer enn en del andre raser :drool: men ellers er det gjerne trivelige og sosiale hunder som elsker å være med familien sin og være med på det som skjer :)

  3. 2 minutter siden, tillito skrev:

    De jeg har truffet har virket stødige hunder. Arbeidsjern. Et par har hatt en del lyd (piping) som kan være problematisk. Har bare truffet dem sånn dann og wann på kurs, så har ikke så altfor mye mer å komme med. Det har sikkert andre.

    Om du ikke er «låst» på jaktlabrador av en eller annen grunn så er det liten grunn til ikke å vurdere jaktgolden i samme slengen. Det er store likheter selv om golden nok er litt mer happy-go-lucky. 

    Liker best korthårete hunder. Og helst ikke for happy-go-lucky :P

  4. Jeg har blitt litt nysgjerrig på jaktlabradoren og vurderer om det kan være en aktuell rase i fremtiden. Jeg driver med bruks og redningshund, og ønsker meg en søksmaskin i hendig størrelse, men gjerne uten vokten og alvoret som gjerne kommer med mange av de andre kjente bruksrasene. Har allerede en slik :)

    Er det noen her som har erfaring med jaktlabradoren til bruks? Jeg har mange spørsmål, som jeg ikke synes det er lett å finne svar på.

    Hvordan er jaktvarienten ift det sosiale? Er de naturlig trygge og sosiale med folk og hunder? Synes jeg ofte hører om usikkerhet mot folk.
    Hvordan er de på overvær vs spor? Hva ligger mest latent for de?
    Hvordan er de på belønning? Er det lett å få de gira på lek? Ball? Lek med fremmede?
    Hvordan er de løse i skogen når de ikke er på jobb? Holder de seg nært eier eller går de langt? Springer mye? Interesse for vilt?
    Hvordan er de på miljø? Underlag, støy etc.
    Liker de å trekke og springe langt og mye på ski og barmark?

    Vet det ofte er store individuelle forskjeller innenfor en rase, men er interessert i å vite hva man normalt kan forvente :ahappy:

     

  5. Mine to fikk Fish4dogs en lengre periode (i tillegg til Vom og hundemat). De er ikke spesielt kresne. Foret gikk ned på høykant i starten, men plutselig ville ikke den ene hunden ha det lengre... Det var overraskende. Usikker på det var noe med den ene leveringen eller foret generelt.

    Mye avføring da.. men det gjelder vel alle/de fleste tørrfor.

  6. Dette høres ut som ganske normal atferd for en valp som kjeder seg :) Du kan f eks forsøke å avlede den med å gi den et bein eller en leke, finn en neve med godbiter og trene litt med den, godbitsøk på plena eller gå en tur i skogen. Og generelt gi den passe med tur og aktivisering slik at den er sliten når kvelden kommer :) 

  7. Gratulerer med en helt normal valp!

    Opplever ofte at mange førstegangskjøpere har urealistiske forventninger til hvordan det er å få valp hus. Selv om man som dere har ventet på valpen i ett år og lest seg opp på forhånd, tror jeg likevel mange blir overrasket. Det er mye arbeid!

    Vedrørende biting: Fortsett som dere gjør. Det kommer til å gå over med tiden. De gangene han får raptus og fortsetter å bite er han trolig overtrøtt. Da må dere bli flinkere til å se tegnene på dette, slik at dere kan f eks ta han på fanget og få roet han ned, legge han i valpegrinda med et tyggebein, kong og lignende. Helst før han blir overtrøtt :)

    Vedrørende kontakt: Valper på 10 uker har kort konsentrasjon! De glemmer lett hva de holder på med. Og dere kan ikke forvente at det den "kan" foran dere på stuegulvet automatisk fungerer i andre situasjoner. Alt må læres inn og generaliseres. Den må lære at dere er kulere enn alt annet her verden. Det er deres jobb å lære den det :) 


    Ellers vil jeg si at hunder er ulike. Og ønsker han å ligge i fred når han sover må dere for all del la han gjøre det. Dette har ingenting med at han ikke er glad i dere... Det er en hund, ikke et menneske. Hunder ønsker gjerne fred når de sover og ikke alle har samme behov for å ligge sammen med flokken.

    Kos dere med valpen, høres ut som en helt normal valp og det ordner seg med tiden :) 

    • Like 5
  8. På ‎10‎.‎05‎.‎2017 at 11:36 PM, tillien skrev:

    Har en jakgoldentispe på 12 mnd som jeg nå har begynt å trene mot retrieverjakt. Var nylig på kurs og hadde håpet å få hjelp med apporten der, men slik ble det ikke på tross av at det var dette jeg på oppfordring hadde sendt inn som hovedmål for vår del for kurset. Kurset var elendig lagt opp og forberedt, med med hyggelige og kunnskapsrike instruktører så kom man i alle fall i gang. Og man fikk tilbakemelding om at det var en hund med stort potensiale, så det er ikke der problemet ligger.

    Problemet er at hun ikke avleverer. Hun vil enten ligge å gnage på dummyen selv, eller hun inviterer til en slags katt og mus lek (ikke spør hvordan det ble slik, det gjør meg bare flau :D ). Hun løper til dummyen (enten den kastes eller plasseres ut og plukker den opp som en helt, og som oftest kommer hun løpende tilbake, men forbi. Så legger hun seg 5m bak og begynner å gnage/riste/leke. Evt kommer hun mot meg for å se om jeg kommer etter - da hopper hun unna. OBS dette er ikke noe vi har gjort mye, bare nok til å få adferden bekreftet. Jeg hadde mine mistanker om at det var slik siden hun gjør det med andre ting hun finner - enten det er grener, leker ... hva som helst.

    Det jeg finner om emnet nå er stort sett at den beste måten å lære inn apport på er ved baklengskjeding. Det høres ut som en veldig fornuftig tanke å lære inn avleveringen først - får man det til så er jo resten mye instinkt og man slipper problemer som dropping av apport eller manglende avlevering. I mitt tilfelle gir det jo mening uansett, det vil være en effektiv måte å takle problemet. Problemet er at jeg får det ikke til! Det feiler på første trinn - det å frivillig ta dummyen i munnen med meg foran henne. Hun viser null interesse for dummyen om jeg sitter foran henne og holder den i hånden. Eller legger den på gulvet foran henne. Hun har ved et par anledninger tatt den i munnen, men bare en gang. Prøver vi å repetere det er hun helt uinteressert.

    Tips mottas med takk! Om det er alternative metoder enn baklengskjeding så er det selvsagt like interessant (ikke tvangsapport)

     

     

     

    Hei! Baklengskjeding gir en veldig sikker apportøvelse :-) MEN, det nytter ikke å baklengskjede apporten før alle delmomentene sitter. Del opp øvelsen og tren de hver for seg (slik at hunden har god flyt på alle ledd), før du kjeder de sammen.

    Eksempel på momenter i en apportøvelse:
    - utgangsstilling
    - hold fast av gjenstand (begynn gjerne med en annen gjenstand). Først 0,5 sek og deretter jobb deg opp mot 10 sek, minst
    - plukk opp gjenstand fra bakken
    Disse tre momentene setter du sammen til en delkjede (husk å baklengskjede den også): plukk opp gjenstand + hold fast i utgangsstilling...

    Full oppskrift på dette finner du nok mange plasser på nett. 

    • Like 2
  9. Enig i at mange i bruksmiljøet er dårlige på å varme opp/skritte ned hunden før/etter en treningsøkt, f eks i rundering. Men det er vel strengt tatt ikke nødvendig å skritte ned hunden i 10 min etter feltsøksøkt? :)

    For øvrig er det man gjerne avhengig av hverandre når man trener bruks. Du fikk sikkert hjelp til å trene felt og de forventet det samme av deg når du ikke trente egen hund? Så skjønner godt at de ble litt sur, selv om de skulle forklart deg "regelen" på forhånd.

  10. Hei!
    Hva er tidsperspektivet ditt i forhold til evt. valpekjøp? Jeg vil sterkt anbefale deg å møte flere individer av rasen, å se de live/i trening! Hvorvidt man skal velge malle/hollender eller bruksschæfer  handler vel mye om hva slags hund man trives med.

    I Sverige er det flere hollendere i tjeneste i politiet (ta kontakt på pm hvis du er interessert i tips til kennel).

  11. Både jaktspringen og jaktcockern kommer til sin rett når det er snakk om jakt eller søksarbeid (spor, rundering, nosework etc). Har sett flere i søksarbeid og der har de en utømmelig kapasitet!

    Har også sett noen med usikkerhet knyttet til folk og andre hunder. Men så lenge de er godt trent, har utviklet en god forsterker og vet hva som er jobben, trenger ikke dette å være noe problem.

    Til lp ville jeg helt klart gått for jaktgolden jf. med cocker og springer.

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...