Gå til innhold
Hundesonen.no

Mosatrollet

Medlemmer
  • Innholdsteller

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.Torkelsdagbok.com
  • Skype
    Hannah.hegge

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Karlsrud, Oslo
  • Hunderase
    Samojed
  • Mine dyr
    Samojeden Torkel, kaninene Lenin og Symra, og hamsterne i Hamsterhiet oppdrett.

Nylige profilbesøk

2,877 profilvisninger

Mosatrollet's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

28

Nettsamfunnsomdømme

  1. Litt mer bildespam. Torkel ble 9 månder 21. November, og det er mye som har falt på plass. Han er blitt ganske mye større! 57cm i mankehøyde, og vekta viste 21 kg ved 8,5mnd. Han blir ifølge dyrlegen aldri en stor Samojed, men vi vet jo at han har en enorm personlighet for sitt lille og nette ytre. Kosing blir det mye av, for han er blitt en skikkelig kosegutt som trives best på sofaen (og noen ganger, tilogmed oppi senga ).Han er fortsatt ganske fjortiss, på godt og vondt. Vi har så smått begynt å sykle litt med han, etter råd fra oppdretter. Korte turer med lett traving, for å bygge muskler og forbrenne ekstra energi. Dette har hjulpet litt på matlysten, hurra! I November avsluttet vi et grunnkurs for unghunder hos OHS. Vi har endelig lært oss hvordan vi skal få kontroll på han utendørs og rundt andre hunder. Han blir lett usikker og stresset rundt andre hunder, som kan resultere i mye bjeffing. Hovedsakelig fordi vi ikke har vært konsekvente nok med han tidligere.. Vi trener også aktivt på å gå pent, sitt, og legg deg, og det har vist gode resultater hittil!
  2. Jaa, for jeg synes han så veldig stor ut, nemlig!
  3. Så fin han er! Skikkelig flott kar. Kan jeg spørre hvor høy han er og hvor mye han veier??
  4. Bloggen har fått eget domene og kan nå leses på Torkelsdagbok.com! :D

  5. Her kommer 6mnd bildene fra stolen, hihehe. Torkel fylte 8mnd 21.Oktober, men jeg har ikke fått somlet meg til å ta 8mnd-bildene enda. Han er blitt ganske stor! 57cm (+/- en halv cm, litt vanskelig å måle utålmodig valp..) i mankehøyde, og vekta viste 20kg (forhåpentligvis et par kilo tyngre, ettersom han spiser mer og har lagt seg ut litt, hurra ) ved 7,5mnd. Han har så smått, og som sistemann i kullet på syv, begynt å miste valpepels og få grovere pels på mage og rygg. Veldig god å kose på! Og kosing blir det mye av, for han er blitt en skikkelig kosegutt som trives god på sofaen (og noen ganger, tilogmed oppi senga!) . Litt matlei er han, og vi sliter litt med å få i han anbefalt mengde med fôr. På matfronten har vi gode og dårlige dager, og det går litt opp og ned. Vi har så smått begynt å sykle litt med han, etter råd fra oppdretter. Korte turer med lett traving, for å bygge muskler og forbrenne ekstra energi. Dette har hjulpet litt på matlysten, hurra! Det har ikke blitt noen ordentlige sykkelturer, for vi har en del å øve på når det kommer til teknikk.. Haha! Enn så lenge blir det å øve på å ikke spore av veien for å markere, snuse eller hilse på folk og dyr. Utover dette, så avslutter vi grunnkurs for unghunder hos OHS på mandag. Etter noen uker med trening to dager i uka, en bruksdag og en bymiljøtreningsdag. Vi har endelig lært oss å få litt kontroll på han utendørs og rundt andre hunder. Han blir lett usikker og stresset rundt andre hunder, som kan resultere i mye ubevisst bjeffing. Vi trener også aktivt på å gå pent, sitt, og legg deg, utendørs, for å takle stresset han opplever der. Han viser smått forbedring, og det samme gjør vi. Jeg tror at hvis vi er flinke på å være konsekvente så vil mye falle på plass med tiden. Vi skulle gjerne gått flere kurs nå med det samme, for å opprettholde den gode treningsgrooven vår, men det er ikke mulig for oss økonomisk - dessverre. Men flere kurs skal vi gå, så får vi heller spinke og spare slik at vi kan gå på kurs igjen til vinteren/våren. Snart får han ikke plass i bildet, lenger.
  6. Tihi, må jo si meg enig. Takk for det! Navnet var nøye planlagt. Tusen takk! Takk for det! Han er en fantastisk modell, hehe. Det er det faktisk mange som sier, og at de har sett lignende kosedyr i lekebutikken! Haha.. Det ligger vel noe i det Så hyggelig, takk Det har jeg heller ikke glemt! Har ikke tatt for 8mnd enda, men har til 6mnd. Tusen takk for det! Tihi, ja, han ble jo vår verdens navle ved første øyekast. Takk Aahw, så hyggelig! For det finnes jo så mange flotte samojeder! Hehe, ja, han er ganske ekspressiv. Tusen takk! Nei! Vi er nok bitt av basillen. Han er like herlig i gemytt som i utseende. Dette blir nok ikke vår siste samojed.
  7. 25 August skulle vi endelig få oppleve vår første hundeutstilling. På Bjerke ble vi møtt av oppdretteren vår, Ann. Hun hadde med seg Torkels to eneste kullsøstre Nilla og Freya, og Alaskan Malamute’n Maddox. Samt var også to av Torkels kullbrødre der, Timo og Prinzen med sine hyggelige eiere. Alt i alt var det fem av syv i kullet som møtte opp, og det var utrolig moro å hilse på både hunder og eiere! Ann var heldigvis godt forberedt på at vi er helt ferske på dette, haha! Hun var så snill og stilte han ut for oss, og gikk noen runder med han før det bar ut i ringen. Torkel gikk veldig fint i ringen, uten å løpe for fort. Han bjeffet ikke i ringen, men han sto ikke eksemplarisk og var noe utålmodig. Vi har ikke trent på å stille opp, så det var jo ingen overrakslese. Ellers hadde han veldig flott fokus på Ann! Det er godt å se at han så omgjengelig og tillitsfull ovenfor andre – så fremt de lokker med pølse eller kjøttbolle. Han konkurrerte kun mot to av sine brødre, og det endte med en andre plass! Her er hva dommeren skrev om Torkel: “Nr 2: Velpresentert hannvalp. Trivlig hode, fine ører og bra ben. Noe utålmodige fremføtter. Bra kropp og pels, med utmerket hale. Rører seg med bra steg. Fin oppstilling.” – Oversatt etter beste evne fra svensk, haha… Vi er iallefall storfornøyde! og føler vi har fått et godt første inntrykk med utstillingsverdenen. Det var iallefall det vi ønsket å oppnå; et lite innblikk og et hyggelig møte – noe vi absolutt synes vi har fått! Det kan absolutt hende at vi gjør dette igjen. Ellers har vi oløpet av sensommeren vært på flere hytteturer, til både Beitostølen og Søre Osen. Vi har kost oss på flere fine turer i skog og mark, båt og sjø, men også hatt noen fine dager i hagen og på sofaen. Vi har fullført en-ukes-valpekurs i sommer, og er snart ferdig med første grunnkurs for unghunder. Samt har vi også vært så heldige å få til noen valpetreff, og andre hyggelige hundemøter på skogsturer! Torkel fyller hele åtte månder om ikke mange dagene, og han har vokst til hele 56cm i mankehøyde og blitt litt overkant av 20kg tung. Bilderaset fortsetter.. jeg er så heldig som har en så fin modell!
  8. Tusentakk for svar! Det var nemlig sånn jeg så for meg at han skulle felle valpepelsen, men det har altså ikke skjedd hos oss enda. Det blir spennende å se om den vil felle skikkelig i det hele tatt. Tviler litt på det egentlig, mtp. at han har fått litt ny og grov pels allerede. Kanskje han bare ikke får så mye pels! Han går fortsatt på valpefôr, og skal gjøre det en god stund til. Hvordan er Royal canin sitt energy 4800 innholdsmessig, sammenlignet med valpeför, om du vet? Vi bruker Eukanuba nå, men han spiser aldri anbefalt mengde for vekten hans. Han får i seg halvparten, noen dager mindre..
  9. Hei! Jeg har en Samojedgutt, som blir åtte månder 21. Oktober. Jeg lurer på litt ang felling av valpepelsen hans. Hvordan, hvor mye av gangen og når felles egentlig valpepelsen? Da vi møtte fem av syv av søsknene hans på utstilling da de var 6mnd, var Torkel den eneste som fortsatt hadde all valpepelsen sin. De to brødrene hans hadde allerede lang, grov og tykk pels. Å klappe de var som natt og dag! Nå som Torkel er snart åtte månder har han oppnådd samme lengde og grovhet i pelsen som de hadde for to månder siden. Han har generelt ligget etter i utvikling sammenlignet med brødrene sine og andre samojedvalper på samme alder. Han røyter litt (en håndfull i uka, kanskje?) hele tiden, og ca tre ganger så mye etter bading, i 3-4 dager i strekk før det gir seg. Og slik har det vært siden han var fire månder, ca. Smått, jevnt og trått. Vi grer igjennom han én gang i uka. Når vi grer så er det ikke så mye pels igjen på børsten. Jeg er litt redd for at han ikke får i seg nok av det han trenger, og at det kan være en avgjørende faktor. Han har vært matlei i godt over en måned nå, og det gjør såklart vondt i mammahjertet! Jeg synes selvsagt det er viktig at han får i seg alt han trenger nå som han vokser. Håper på svar! Sånn ser kjekkasen min ut nå, snart åtte månder <3
  10. Ekebergsletta er stappfull av fotballfolk nå. Hvor lenge de holder på vet jeg ikke. Jeg kan alle helger, og hverdager etter klokken 19 skal funke. Valpen min er ganske stor blitt, velogmerke. 5 månder og 15kg.
  11. Jeg var helt hysterisk og kjøpte nok mye mer enn jeg trengte.. Mye kan kjøpes etterhvert også! Selvom det er veldig gøy å handle, tihi.. Her er litt som kan være greit å få i hus før valpen; - skåler - soveplass(er?) og Bur - bilbur eller bilsele - Valpesele og kobbel, ID-tag. - fôr og godiser, bla. treningsgodiser og tyggetingester. - godbitpose og vannpose, evt vannflaske(?). - litt leker, anbefaler en kong, tauleker og noen kosebamser. - tannbørste og tannkrem - dersom du planlegger å pusse tenner kan det være lurt å starte tidlig. - pelsstellutstyr! Bla. kloklipper og valpesjampo. - også selvsagt, bajseposer! Det var det jeg kom på i farta.. Men det dukker jo opp ting man har lyst på, og ting man trenger etterhvert (evt innbiller seg at man trenger?), som feks refleksvest, blinkelys, potesokker, dekken, langline, vannfontene.. .
×
×
  • Opprett ny...