Gå til innhold
Hundesonen.no

maysofie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,137
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

maysofie last won the day on 13. April

maysofie had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

7,104 Excellent

3 følgere

Om maysofie

 • Rang
  Rægekompani
 • Bursdag 07/14/1995

Contact Methods

 • Website URL
  http://lynwyr.wix.com/lynwyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Larvik
 • Hunderase
  Border Collie x2,5
 • Mine dyr
  RLII Lyn NO34923/13
  Lynwyr Floss NO54841/17
  RLII My Trusted Friend Kane’s Glen NO44004/13

Nylige profilbesøk

8,552 profilvisninger
 1. Akkurat nå juni 2018

  Gratulerer så mye med valp, spennende med noe litt ‘uvanlig’ rase! Og så godt at dere endelig har funnet ut hva som har skjedd med pus, selv om det tok lang tid og slett ikke var hyggelig Jeg håper også veldig gjerne at dere skriver mail til arrangørklubb angående behandlingen på NM, mildt sagt hårreisende! Ikke at det rettferdiggjør noe, for det gjør det slettes ikke, men det kan nevnes at klasse 1 og 2 også gikk på søndag, ikke bare erfarne hunder i norgestoppen.
 2. Dagens hundetrening!

  En måned siden alt, selv om vi ikke har vært på sau mer enn en håndfull ganger, så har det absolutt skjedd ting! Villdyret våknet indeed, som forventet! Selvtilliten sa pang og gjeterhunden likeså. Kan dog banne på at det ikke er noen svak hund ifht. utfordrende sau - «flytt deg!», sier Floss Vi har dermed den siste måneden gått mye i line for å roe ned tempo/intensitet litt, på nye, større områder med ny sau så ble det også litt tilpassing sådan. Dermed har det blitt veldig drivete, noe hun låste seg litt i. I dag gredde vi opp den floken og hentet frem de gamle taktene ifht. fine flanker, selvsagt kombinert med litt drivingsfundament. Hun samlet hodet og husket at hun skulle pushe seg mellom gjerdet, ikke drive mot det, samt at sau som løper skal stoppes, ikke buses. Målet videre er å få mer løsning på dette, slik at vi kan gi beng i lina igjen. Dog, før den tid så må vi lære oss å ligge mer enn 0,2sek av gangen, selv når jeg beveger meg. Umulig å skulle posisjonere seg når bikkja aldri ligger i still Fordelen er jo at hun bryter liggen for å ta av for trekk (altså viser god dyrefølelse) og har en interesse for å flytte på dyra. Det prosjektet er altså i gang, en god ligg og litt rammer for hunden jeg tenker kan finne på å bestemme mye selv - herunder inngang på start og avslutning med innkalling/ferdig-signal. Det skal riktignok være morro og givende for en unghund, så vi finner ut av balansegangen mellom rammer og finne ut av ting selv
 3. Påmelding hundesonens snap

  18/6 - 19/6 - @Paranomia 20/6 - @maysofie 21/6 - 22/6 - @Poter 23/6 - 24/6 - @tmp
 4. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Istemmer også puddel! Nå er ikke jeg så kjent med helsebiten på dem, dog.
 5. Iom. at dette gjelder bare EU, så lurer jeg på hvordan det blir fra resten av verden?
 6. Hund jaget og drepte sau

  Det kommer veldig ann på lammingsdatoer, rase og tilvekst. Noen er nettopp ferdig med lamming, andre har levert lam til slakt som grillam allerede.
 7. Hund jaget og drepte sau

  Selvsagt trenger man mindre kraft for å drepe et lam, men det er likevel ikke LETT. Lam er i tillegg mer 'skittish' enn voksne dyr, samt mindre å få tak på, ergo øker det vanskelighetsgraden ytterlige på dette viset. Uavhengig av graden det er vanskelig å drepe et får, så syntes jeg, som har sett min andel hunder rundt sau, at det likevel er hårreisende at èn hund klarer å ikke bare skade, men ta livet av flere får. Da er det ikke lengre bare tilfeldigheter at bare jaktinstiktet trigges, men det trengs kraft, utholdenhet og viljestyrke. Men for all del, det er supert å få minnet på hvilke instinkter og egenskaper den gjengse familiehunden egentlig innehar, bare synd det må slakting av beitedyr til. Avvikene er de som angriper hunder? Tvert i mot! De fleste NKS med lam, selv hvor vandt med gjeterhund, beskytter lammene sine, spesielt i trange situasjoner. Det såppas at når vi bruker hundene våre til å flytte søyer med lam, så gjøres det på et vis for å unngå mest mulig konfrontasjoner gjennom arbeidssettet til hunden (herunder avstand, energi/intensitet, tålmodighet osv). Hver sesong så florerer det av videoer hvor hunder rygger sau og blir stanget. Hvor overførbart det er til å bli jaget av hund kan sikkert diskuteres, men samme faktene har absolutt vist seg i de situasjoner vi har fanget løsbikkjer på beite. Poenget med chihuahuaen, eller hvilken som helst annen hunderase, var at jaktinstinktet likevel ligger i dem fra sin opprinnelse. Kaster du en ball eller liknende foran en hund, vil de fleste løpe etter den. På samme måte som at alle saueraser har sin del av instinkter. Noen raser har bedre ivaretatte instinkter enn andre pga. selektiv avl, både hos hund og sau.
 8. Hvordan lære dette triksen?

  Dette er jo rett og slett bare target Sette seg ned på stuegulvet med godis og klikker, så shape det inn. Finner nok mange videoer av target på YouTube om man trenger inspirasjon!
 9. Hund jaget og drepte sau

  Sau, lam, søyer, værer, får generelt er ikke lett å drepe, det trenger kraft og jaktinstinkt til, uansett rase. For joda, jeg har dessverre sett mine antall ubrukelige gjeterhunder prøve nettopp det, å drepe sau - ikke minst har jeg deltatt i å forsøke fange et par løshunder som har kommet seg inn i flokker på innmarksbeite. Jeg har heldigvis tilgode å selv se noen lykkes, selv om jeg vet det forekommer. Jeg tørr også påstå at jeg har relativt god erfaring med å se sau bli gjetet/jaget av hund, både NKS, spæl av diverse slag, pelssau, villsau, texel, suffolk, dorper osv. En ting har de alle til felles; sau som blir jaget av rovdyr, løper, uansett rase. Og sau løper fort, selv NKSen og andre tunge raser, selv om de ikke er lette nok til å bare sprette fra stein til stein. Dine meninger og oppfatninger om sau og bønder skal du selvsagt få ha. Men en NKS flytter seg selvsagt for en hund i jakt, de blir ikke stående. Jeg har sett dem knekke ribbein og slå hodeskader på hunder som truer deres små når lamma ikke kan følge eller søya er fanget uten utvei. På lik linje med Fru Hansens ankelbitende chihuahua har jaktinstinkt etter så mange år med avl fra det naturlige, har alle saueraser bevarelsesdrifter, dog i varierende grad.
 10. Hund jaget og drepte sau

  Å drepe sau er ingen lett oppgave. At en hund er i stand til å få has på sju stk er hårreisende, og ikke minst et bevis på hvilken kraft og ihuggede jaktegenskaper enkelte hunder innehar.
 11. Trekkhundtråden

  Mente selvfølgelig kickbike! Autocorrect har formening om at jeg ville ha kickspark i vinter
 12. Akkurat nå Mai 2018

  Med det så var 6/6 av Lyn-valpene tent på sau, gurimalla så spennende! Selv verdensmestre kan produsere avkom som ikke er det fnugg interessert i sau, så litt nervepirrende har det vært, men veldig morro
 13. Unghund, tispe - selges på deleie Lynwyr Bell NO54843/17 Født 01.09.2017 (8,5 mnd) Far: GK VALLH PR Geirr REGV1159/2014 (K. Evans’ Jimmy x T. Hvalrygs Bjørk) - HD: A, CEA og IGS Normal, øyelyst fri, konkurrerer og vinner av svensk IK2/klasse 3 Mor: RLII Lyn (A. Sands Shep og Lotte) - HD: B, AD: 0, rygg uten anmerkning, CEA, TNS, IGS Normal, øyelyst kat. trolig etter skade ellers UA. Godkjent gjeterhundprøve, FM klasse 1. Bell er en korthåret, sort/hvit lita snelle med mye futt i kroppen! Hun kom hit til oppdretter for knapt en uke siden, og har siden da blitt introdusert til sau på tre økter, hun viser gode takter og samarbeidsvilje. Ingen hund man trenger krangle med. Fornuftig type som ikke jager eller biter unødvendig fra første start, sålangt gått i mot i konfrontasjoner. Nivå er altså tent/påbegynt skjerming, video finnes her. Bell er en trivelig tispe, sosial med folk og hunder, tilstedeværende frøken. Hun er grunntrent i litt AG/LP/RL, men søker seg et hjem hos et fornuftig menneske som kan litt om hund, hvor hun får brukt gjeteregenskapene sine aktivt. Oppleves som enkel i hverdagen. Innimellom litt forsiktig i enkelte situasjoner, men frempå og nysgjerrig selv - kan ha en sammenheng med at hun er midt i herligste spøkelsesalderen per tiden. Bell er ikke vandt med barn, samt er oppvokst innendørs. Både mor og kullsøster finnes her også her hjemme i Larvik, Vestfold om man ønsker hilse på 😊 Mer informasjon kan finnes på hjemmesiden, eller ta gjerne kontakt! Del gjerne om du kjenner noen som ønsker et nytt tilskudd i flokken! (Kort om deleie; selges til halv valpepris, delte helseutgifter ol. avlsfremmende, delt avlsrett)
 14. Lynwyr: Lyn x Geirr

  Hun er en lekker lita snelle på knapt 12kg - spent på hvordan hun ser ut som voksen! Litt lettere bygd og lengre i beina enn muttern, det kan jeg godt like, men ellers veldig lik henne. For noen år siden ville en sort/hvit korthår, til og med hvitfaktorisert, vært meget langt fra hva jeg ønsket, men denne har vokst på meg
×