Gå til innhold
Hundesonen.no

Bellafanten

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Contact Methods

  • Website URL
    http://siljeengland.com

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Tomter, Hobøl
  • Interesser
    Foto og hund
  • Hunderase
    basenji x2

Nylige profilbesøk

6,285 profilvisninger

Bellafanten's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

8

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for hjelp alle sammen. Ja, jeg får ta en titt i dagslys og se. Kontakte bonden hvis jeg finner han er nok lurt ja. Er mye jorder rundt her og skulle gjerne benyttet meg av dem :)
  2. En ting som er viktig å huske med hunder som er redde og utagerer er "trigger stacking" som betyr at hunden din kanskje ikke reagerer så du ser det, men at han allikevel stresser ved hver hund/person han passerer. Det som til slutt skjer er at stresset øker og til slutt klarer han ikke takle ting han tidligere håndterte. En stressreaksjon blir i kroppen en god stund og kan bygge seg opp. Du kan oppleve å ha en hund som er fin ene dagen, men dagen etter stokker det seg fullstendig fordi det ble for mye dagen før selv om han ikke utagerte. Eller fin 2/3 av turen men siste biten er det stopp. Det er fullt mulig å trene vekk, men det krever at du alltid er der for hunden, trener riktig, har god kunnskap og ikke setter hunden i situasjoner den ikke er klar for å håndtere. Les grundig informasjonen som er på linken jeg sendte. Er en fantastisk gruppe på facebook som heter Reactive Dogs hvor det er profesjonelle trenere, atferdskonsulenter og mannen i gata med en redd hund. De har også bokanbefalinger og masse linker til nyttig info, artikler, studier osv. Det finnes ingen quick fix, men det er mulig å trene seg til en trygg hund Har det vært for mye en dag, ta en pause å gå tur på et rolig sted i noen dager eller gå en kjapp tur ut for det nødvendige og gjør trening og mentalstimuli inne så kroppen og hodet får hente seg inn igjen.
  3. Ho har gått med potesokker i noen uker nå pga saltingen i Oslo, så kan være potene hennes ikke tåler like mye som før. Men de rosa flekkene på jordet, hva kan det være? Nei, det var 8+ og bare vått. Kulde har ho aldri slitt med
  4. Hvis han er veldig redd og utagerer på "triggere" så er det ikke uvanlig at noen hunder er så pumpa av adrenalin at de biter i alt som er i nærheten og det blir fort eier hvis du prøver å ta i han. I en sånn situasjon har ikke hunden din kontroll, har ikke mulighet til å lære noe som helst og kun reagerer. Er ikke sikkert det er derfor han biter, men kan være en av grunnene. Det at du blir frustrert og er dritt lei hjelper nok ikke på heller og kan i stor grad gjøre at han blir værre. Se det på en annen måte. Hunden din sliter og er mest sannsynlig veldig redd og trenger din hjelp, støtte og trygghet. Jeg ville gjort som andre sier å kontaktet en adferskonsulent via http://nafs.no/ Ellers ville jeg sjekket ut denne siden http://careforreactivedogs.com/
  5. Vi tror det er det første jordet (stubbåkeren). Samboer sier nå at han så noen rosa flekker på det jordet. Kan det være gjødsel? Ho gikk der på søndag, men da uten problemer, men hvis det er de rosa flekkene så kanskje hun unngikk dem da. Vi flyttet hit på lørdag så aner ikke når de gjødsler, men tenker vi tar en runde å ser på jordet i helgen når vi har dagslys og uten hund.
  6. Ja det kan jo være gjødsel, men er bare så rart at den andre hunden vår ikke fikk problemer. Den første var en kornåker. Vanligvis går vi ikke på sånne pga de harde stråene som står igjen, men her ligger det meste flatt. Det andre jordet var pløyd og leirete.
  7. Det var så og si alle potene. Ingenting å se bortsett fra at de var røde og irriterte. Vasket de og smurte med alovera og det lindret det litt, men tok nesten en time før det ga seg. Nå sover ho heldigvis, men tør ikke gå der igjen før det er snø.
  8. Vi har akkurat flyttet fra Oslo til bondelandet og i dag gikk vi ut på et jorde bak huset. Vi har gått der en gang før uten problemer, men i dag fikk ene hunden veldig irriterte og smertefulle poter. Ho var helt desperat og gnagde, sparket og slikket. Den andre hunden vår har gått på de samme stedene og hadde ingen problemer. Det må være noe ho har tråkket i, men skjønner ikke hva det kan være. Ho viste tegn til ubehag allerede på stien som går bort til jordet og der er det kun gammelt dødt gress. Noen som aner hva det kan være?
  9. Hehe, takk for den Hjelper å ha utdannelse innen foto og veldig fotogene dyr De er nå bra flotte dine samuraier også!
  10. Jeg lurer bare på om det er noen her inne som har trent inn Karen Overalls Protocol for Relaxation og kan dele deres erfaringer både under inntrening og hvordan de synes det har fungert som verktøy i hverdagen?
  11. Vi var vel nesten ferdig, men vi kom til øvelsene hvor du skal vente i 2min osv og stakkars dyret ble så frustrert at han peip og ble helt utafor så vi fullførte ikke, men planen er å gjøre det. Men tror jeg gjør hele greia på nytt, får bare passe på å avslutte hver økt med litt selvtillitsboost og ting han liker Det finnes også et onlinekurs på Coursera hvor du lærer mye om forskningen som ligger bak Dognition og mye annet spennende om kognisjon og domestisering.
  12. Mine drømmer og har vekket seg selv med det. Jeg ser ofte at de har mareritt etter dager hvor det har skjedd spennende ting. Tispa får bust og høy puls. Hannhund får bust, bjeffer på basenjivis, høy puls og noen få ganger knurrer. Jeg lar de bare være for jeg tenker det er som med oss at vi/de kanskje bearbeider ting vi har opplevd via drømmer, men jeg følger fasinert med Mine er også mørekredde og rasen er jo kjent for det. Plutselig er en søppelkasse veldig skummel, ting de vanligvis ikke reagerer på. Men ting blir også ekstra skummelt hvis det regner
  13. Boken " slipp kontrollen løs" med Leslie McDevitt handler om akkurat dette. De har den på Canis
  14. Jeg har gjort en test med hannhunden min som ble veldig stresset etter løpetiden til tispa vår. Han hadde problemer med å roe seg ned når vi kom hjem etter tur. Jeg tenkte at siden hunder er så dyktige på å assosiere lukt, lyd, situasjon, oss osv med adferd, at kanskje kunne jeg bruke det til å roe han ned. Så jeg fant et utvalg av sanger fra Erik Satie som jeg satte på repeat når han sov eller lå helt rolig og avslappet. Før noe skulle skje så skrudde jeg av musikken og dette har jeg nå holdt på med i noen dager før jeg testet om jeg kunne bruke det aktivt til å roe han. Når han har kommet inn etter tur og er ganske rolig, men fortsatt ikke lagt seg så har jeg satt på musikken og det er umiddelbar effekt. Han reagerer med en gang jeg setter det på, han spisser ørene, luften går ut av han og han går å legger seg for å sove/ slappe av. Det virker som han vet at nå skjer det ikke noe i hjemmet og nå er det bare å finne Ole Lukkøye. Jeg ville bare dele dette med andre som har litt stress i heimen og jeg lurer på om det er noen som har opplevd noe lignende? Jeg var på en måte sikker på at det burde funke hvis jeg gjorde det riktig, men det var litt magisk allikevel
×
×
  • Opprett ny...