Gå til innhold
Hundesonen.no

Myndelove

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Eiet og elsket av mynder

Nylige profilbesøk

837 profilvisninger

Myndelove's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar-) Helt klart- angrer veldig nå i ettertid på at jeg sa ja til å passe den andre hunden, men jeg sa ja lenge før det var bestemt at jeg skulle ha valp,.. og etterpåklokskap er en utrolig fin ting.. så derfor vil jeg nå forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen. De har fortalt meg at å ja det stemmer- vi har slitt litt med det.. kjipt. Får Men okey.. litt usikker på hvor mye valpen min har kopiert den andre- men i dag når jeg gikk ut med søpla så hørte jeg de begge 2.. forhåpentligvis så var det bare "støttehyl". Får kjøre litt hjemmekontor første uken og ta det derifra..
  2. Håper det er noen kloke hoder som kan gi meg ett godt råd her nå.. for en stund tilbake så sa jeg ja til å passe en hund i 14 dager ( den er 11 mnd gml) uken før den kom så kom min egen valp. Ble fortalt at denne hunden var vant til å være i bur og trygg på dette når den var alene hjemme.. fortalte de at det var helt supert- at jeg ville benytte meg av muligheten til å la min egen valp få en god hjemme alene trening.. men så viser det seg at denne hunden har sterk seperasjonsangst- uten bur så åpner han døren - uansett så hyler og skriker han så fort jeg går ut av døren. Dette har da valpen min selvfølgelig kopiert.. så hva gjør jeg nå? Meningen er at jeg skal begynne på jobb igjen nå på mandag- i første omgang 3 timer 3 dager.. Hvor lang tid bør jeg ta ekstra ferie for å starte treningen på nytt med min egen valp- ( han er 12 uker nå).. er det egentlig håp om å få det til? Takker så mye for gode råd! Tone ;-)
  3. Her har jeg alltid latt de gå sammen til tispa blir for innpåsliten og masete- gjerne ett par dager før de er klare for parring. Da har jeg satt opp bur midt i stuen, å ha guttene i bur funker dårlig- for småtøsene er så billige at de stiller inntil buret og vifter med dåsa. Når jentene har havnet i buret- da har gutta tatt seg en velfortjent hvil på sofaen.. puh endelig fred å få. Stress i forbindelse med lufting men det anser jeg som helt naturlig - men helt klart det som har funker best her er at de vet hvor de er..
  4. Sikker på det? På alle disse årene jeg har reist med hund så har jeg faktisk aldri opplevd at noen toller har scannet hund- De har sett på passet og stempelet fra dyrlegen vedr. vaksiner NÅR vi har levert passet i luken- men aldri sjekket at det faktisk ER riktig hund- ei eller om eier stemmer etc.. Var nettopp hos dyrlegen for å vaksinere og ta ormekur på min hund- hvor jeg ikke står som eier i passet.. (overtok som voksen) skal til Sverige i morgen og de nevnte ikke noe om det..
  5. Først må jeg si.. så utrolig kul tråd!! :-) Må kommentere galgo, da jeg var så heldig å få ei galgo tispe på besøk her.. nå har hun vært her i snart 6 måneder:-).. på mange måter veldig typelik whippet . Super lydig på innkalling, har litt større radius løs, elsker kos og ligge på fange. Reservert mot fremmede ja, men når resten av flokken er super sosial ( 3 whippet + en saluki), tar det ikke lang tid før hun også stikker nesen frem. - da SKAL hun ha kos. Men ellers er det helt greit at hun ikke er som de super sosiale whippetene mine, som gjerne hopper på alle som ønsker å hilse.. hun har tross alt en smule lenger ben enn de:-) Har man i tillegg nyvasket hår- som lukter godt, ja da skal det gnis;-). Aboslutt en rase å vurdere om man ønsker en litt utradisjonell men vakker mynde!
  6. De fleste whippets som blir omplassert blir det pga eiers livsendring, og er derfor lite kompliserte. Enig med deg om at whippet er perfekt hund for din mor, enklere og bedre hund tror jeg ikke man får, dersom man kun er ute etter selskap og kos. Man trenger egentlig lite hundekunnskap- men har man masse med kjærlighet og omsorg, er det gode forutsentninger for å få ett lykkelig liv med whippet. Siden de er godt voksne mennesker- vil jeg anbefale en voksen- for valpetiden kan være en prøvelse, de er utrolig oppfinnsomme og har masser med energi,. Oppdrettere liker å forbrede valpekjøpere i forkant med at valper KAN være som AD/HD barn x 10- da forventer man det verste og blir lykkelig overrasket dersom det ikke stemmer;-) Ta kontakt med oppdretterene- da har du størst forutsetning for å få god hjelp til å finne den beste... Whippet har heldigvis lang levetid ;-)
  7. Dette jeg mener gjelder alle hundeeiere.. Jeg har veldig veloppdragne hunder, de går super flott i bånd og oppfører seg helt eksemplarisk.. er vel kanskje derfor så mange småhund eiere ikke tauer inn sine småttiser når vi kommer.. fordi mine ser så ufattelig snille ut, så langt har det heldigvis gått bra. Men greia som jeg lurte på- hvem hadde vært ansvarlig dersom mine hadde svart tilbake på angrepet fra dachsen? jeg er ikke dummere enn at jeg vet at det kunne fort ha blitt stygt- dersom han som ble bitt hadde svart tilbake-og kanskje resten av gjengen hadde bestemt seg for å hjelpe han... Presiserer igjen at mine var i bånd og det var eier av dachsen som lot sin hund komme bort til mine.. Eller er det slik at de bare må godta å bli bitt av sånne små? Har virkelig vi med store hunder ett større ansvar enn de med små?
  8. Vanskelig å si hva som er sammenheng her.. for dette er som tidligere nevnt, veldig veldig uvanlig for en whippet. Og ihvertfall en valp på 6 mnd.. har du fått denne i fra en seriøs oppdretter? Leser at du også bare har hatt valpen i litt over en uke.. kan det være at den er litt usikker i hvor den hører til i flokken? Kan det være at den brygger opp til løpetid? Kontakt oppdretteren din og forhør deg der. Men du må bare sørge for at den IKKE har noe å forsvare..hadde gitt den klar beskjed om at slikt gjør man ikke. og la den få masse løp og lek med den voksne whippeten din..så håper jeg det ordner seg for dere. Whippet er vanligvis noe av det mildeste og vennligste som finnes, og de bruker å være best i flokk uansett rase;-)
  9. Dette er veldig uvanlig whippet adferd.. dersom det er agressiv adferd. Men whippet har en veldig rå og heftig lekestil, som gjerne ikke andre raser helt forstår. De "angriper", biter i strupe,nakke og lager masse lyd og bruker hverandre som bowlingkjegler..Det både ser og høres veldig brutalt ut.. men det er dems lekestil. Ta med deg valpen og den voksne whippeten ut på ett jorde/fotballbane og la de få spole fra seg;-)
  10. Liten hund vs stor hund- sier seg selv at kan bli fatale skader på den lille.. Er ikke dermed sagt at den store faktisk MENTE å drepe... På 2 dager nå- har vi blitt angrepet av 1 dachs ( den bet den ene min som har ett lite sår) og 2 andre som har vært rimelig klar for fight.. hvor vi heldigvis klarte å komme oss unna før de rakk bort.. alle 3 har hatt smilende eiere i andre enden av den lange flexi tingen... men kanskje munnkurv vil skremme de bort?
  11. Altså.. innlegget var ikke hverken for å trolle eller å fyre opp noen som helst debatt.. det er bare en bekymring jeg har, når jeg er ute å går med mine mynder ... hvem er ansvarlig dersom det skulle bli skader på den lille.. Daglig møter vi småhunder i flexi line- hvor eier ikke helt forstår/vil ikke forstå eller jeg aner ikke helt hvorfor de gjør det. lar sin lille hissige fido komme helt opp i flokken min, hissig som en lemmen.. de forstår likeom ikke helt at liten hund vs stor kan få fatale følger for den lille.. Dersom de bestemmer seg for at nok er nok.. Men takk for en super hyggelig mottagelse...
  12. I går på tur med min herlige flokk med mynder- ble vi angrepet av en liten hissigpropp av en dachs... Heldigvis er mine gutter så herlige at jeg kan slippe de, slik at de kom seg vekk fra dette .. Har lurt en masse på dette- hvem hadde hatt ansvaret dersom denne lille fyren hadde blitt hardt skadd eller drept? Med 4 mynder i bånd- og som ikke finner seg i å bli angrepet av en slik hissig greie, og det kan det ta litt tid før jeg hadde klart å reddet dyret... Kunne dette helt klart ha blitt den hissige lille fyren's siste angrep..hadde det da vært mine hunder som hadde måttet bøte med livet i tillegg?
×
×
  • Opprett ny...