Gå til innhold
Hundesonen.no

May_Kristin

Medlemmer
  • Innholdsteller

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Om May_Kristin

  • Bursdag 04/24/1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.mayasmat.com

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Trondheim
  • Interesser
    Har en brennende lidenskap for matlaging og alt som smaker godt. Skriver egen matblogg :) Har også alltid vært veldig glad i dyr, selv om jeg ikke har hatt dyr selv før. Arya tar opp mesteparten av tiden min, vi har vært på noen få valpeshow, på valpekurs og på miljøtrening. Vi har begynt litt forsiktig med jakttrening, og gleder oss til kurs i april. Bronsjemerkekurs er vi ferdig med, og forhåpentligvis får vi tatt bronsjemerket i mai, vi skal hvertfall prøve :)
  • Hunderase
    Golden Retriever
  • Mine dyr
    Arya er en av tre tisper i et valpekull på til sammen 8 som tanta mi har hatt på sin Golden Retriever. Hun ble født i 29. januar i 2013, og jeg hentet henne 3. april. Hun er tøff, arbeidssom, hypersosial og kosegris. Skikkelig herlig liten vovvs.

Nylige profilbesøk

2,171 profilvisninger

May_Kristin's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

43

Nettsamfunnsomdømme

  1. Forhåpentligvis får vi hjem ei lita goldenfrøken til i løpet av høsten, og så lenge vi er to voksne og to hunder går det veldig fint med stasjonsvognen vi har (toyota auris). Vi vil jo gjerne ha noen tobeinte barn etterhvert og, så jeg lurer på om noen har tips til biler som har plass til både hunder og barn (med det som kreves av utstyr). Helst vil vi ha nok plass til å kunne kjøre på langtur innimellom, og om bilen er en hybrid (har mulighet til ladbar) er det et veldig pluss.
  2. Jeg kan skjønne at folk synes at begreper som "hundebarnehage" utfordrer profesjonen deres. Førskolelærere har jo faktisk treårig utdanning, og at begrepet barnehage og hva det innebærer ikke henger sammen med hundepass er jeg forsåvidt enig i. Likevel ser jeg ikke det største problemet, men jeg tror det er bedre begreper som gjør alle fornøyde.
  3. Takk for gode tips. Jeg skal kjøre fra Trondheim til Vadsø, via Sverige og Finland, har planlagt to overnattinger på veien, slik at det ikke blir alt for lange etapper. Rabiesvaksine er allerede tatt, time til ormekur er bestilt, er det flere gode tips å huske på før vi reiser?
  4. I sommer har jeg planlagt å bruke bilen som fremkomstmiddel mellom de ulike plassene jeg skal feriere. Hunden min trives godt i bil, så jeg tenker at det skal gå helt fint, men jeg lurer på hvor lange intervaller folk kjører? Og hvor mange timer totalt hver dag?
  5. Min hund var akkurat på samme måten, og som førstegangs hundeeier hadde jeg problemer med å være konsekvent. Hun var faktisk over året før jeg fant ut at det som funket for min hund var time-out. Hver eneste gang hun "tuller" med båndet eller med meg så settes hun fast i nærmeste tre, lyktestolpe, gjerde, alt etter hva som er tilgjengelig. Jeg stilte meg utenfor rekkevidde med ryggen til, og der fikk hun stå til hun var rolig. Det kan bli veldig kjedelig når man tidvis må stoppe hver tiende meter på denne måten, men jeg lover at det fungerer. Hun kan få seg en raptus en sjelden gang nå (gjerne i perioder hvor vi har ligget litt på latsiden med mental trening), men nå roer hun seg ned på vei mot lyktestolpen ol. Helt tydelig at hun har forstått at slik atferd ikke lønner seg. Når hun roet seg ned løsnet jeg henne, latet som ingenting og gikk videre. Jeg kan godt rose henne med stemmen når hun går pent i bånd, slik at hun får forsterket at hun faktisk gjør rett.
  6. Jeg har DNB og er veldig fornøyd, de krever riktignok at man er totalkunde for å forsikre dyrene sine der. Betaler rett over 2000 i året, da er livsforsikring inkludert, og de dekker veterinærutgifter på inntil 30.000 i året. De ble kåret til best i test av tv 2 i 2013. Godt mulig at vilkårene til de ulike forsikringsselskapene har forandret seg siden da, men her kan man lese hva tv 2 fant ut hvertfall http://www.tv2.no/a/4112140
  7. Min goldentispe har akkurat bikket 1,5 år. Hun er fra showlinjer, men jeg blir ofte spurt om hun er jaktgolden fordi hun har så ekstremt mye drive. Vi har brukt laaaang tid på å få klarhet i hvem som faktisk er lederen av flokken, men bortsett fra det er hun et fantastisk vesen med en lærervilje uten like. Bare det blir skikk på mammaen som aldri har hatt hund før så skal vi nok få til litt etter hvert Jeg signerer glatt lista som ble nevnt lenger oppe, og vil påpeke at selv om mange golden kanskje er mye mer aktiv enn hva man forventer så får man så uendelig mye glede av dem. Jeg trener retrieverjakt med mi, og er veldig glad for all energien hennes, selv om hun tidvis tar seg både en og to seiersrunder med dummyen i munnen.
  8. Min erfaring er at zoolac-en er mye billigere på apoteket enn hos veterinæren. Hos min veterinær betaler jeg vel rundt 170 for en tube på 30 ml, på apoteket betalte jeg rundt 120. Verdt å sjekke ut
  9. Jeg har flere favoritter, dette troner på toppen akkurat nå <3 Også disse to vinterbildene, som sier alt om hvordan Arya er som hund
  10. Jeg har en golden retriever som er 17,5 måned og hun har ikke hatt løpetid ennå. Hun har riktignok en tante som var nesten 2,5 år før første løpetid, så jeg venter i spenning.
  11. Selv har jeg en Arya og er ikke helt sikker på om jeg ville hatt menneskenavn på mine hunder. Jeg kjenner riktignok både en Kurt, en Hugo og en Hjørdis, noe jeg synes er utrolig passende og kule navn
  12. Tullehund som jager snøballer
  13. Om det hadde skjedd meg så hadde jeg syntes at vennene mine hadde hatt ansvar for å betale dersom jeg hadde presisert at hunden MÅTTE gå i bånd. Men tror det hadde vært vanskelig for meg å be om det. Hadde det vært jeg som passet en hund og ikke fulgte anvisningene til eierne tror jeg at jeg hadde tilbudt meg å betale.
  14. Ukens dilemma hos Adresseavisen var såpass interessant at jeg gjerne vil høre litt utdypede synspunkter. De stiller altså spørsmålet: En venn passer hunden din, men går ikke med den i bånd slik du maste om. Hunden angriper og skader en annen hund, og du får en høy veterinær-regning. Ber du vennen betale? Hittil har 82% svart at de ville bedt vennen sin betale, hva ville dere gjort, og hvorfor?
  15. Fantastisk formidlingsevne Håper situasjonen er litt satt på spissen. Til tider var jeg helt opprådt for hva jeg skulle gjøre med min lille (som nå har blitt 7,5 måned). Om det er noen trøst kan jeg si at det blir bedre, og at det eneste som hjelper er å være konsekvent. Med tanke på turgåinga er det beste trikset jeg har lært på kurs å bare gå, ikke lokk og lur for å få hunden med, bare gå. Som ene instruktøren på valpekurset sier "har du noen gang sett en hund si til en annen hund "komkomkom, nå går vi"?"
×
×
  • Opprett ny...