Jump to content
Hundesonen.no

mowgli

Medlemmer
 • Content Count

  858
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mowgli

 1. mowgli

  Låne hund for å teste evt. Allergi.

  Jeg lånte bort en av mine hunder i to uker for at vedkommende skulle få kjenne litt på om rasen passer de og deres livsstil. Riktignok "kjenner" jeg vedkommende fra før da h*n har gått kurs hos meg og hatt noen privattimer. Forsøket ble så vellykket at h*n falt for rasen og kommer til å vøre forvert for meg om det blir noe kull på nyåret.
 2. Jeg har forsøkt kjemisk kastrering på an av mine hunder som ligger relativt høyt i stress, men nå etter tre måneder må jeg si at den har hatt NULL effekt på han. Ingen endring overhodet den ene eller andre vegen.
 3. Vet liksom ikke helt hvilken kategori dette går under, men regner med at denne blir flyttet dit den skal om det blir feil her. Satte nesten formiddagskaffen i halsen i dag og må sterkt revurdere planene for 2017 etter å ha sett publiseringen til NKK i dag om økning av priser og innføring av nye. Påmeldingsavgiften til utstilling og lydighet øker til kr. 405,- pr. hund og jeg håper for Guds skyld at ikke klubbene henger seg på denne prisen! Prisen for bruks (NBF) øker til kr. 400,-. http://web2.nkk.no/no/nyheter/Prisendringer+2017.b7C_wlLS4N.ips Fra og med 1. juli innføres det også avgift for registrering av både championater, mellomtitler og andre titler. http://web2.nkk.no/no/nyheter/Prisendringer+fra+1.7.2017.b7C_wlLS5O.ips Med tre hunder i fire konkurransegrener + utstilling så sier det seg selv at her må det strammes inn på antall stevner og hundene prioriteres etter lommeboka gitt!
 4. Har en hannhund på 6 år som er av den litt stressede og usikre typen. Han er bl.a. veldig lydberørt og klarer ikke å stoppe bjeffingen på lyder selv om de varer over tid. Han er også en veldig aktiv type som er kreativ og høyt og lavt. Dette kan jeg forsåvidt forsette å leve med. Det som er så utrolig slitsomt, eller mest frustrerende, er at dette er en type hund som nesten blir uutholdelig på ha i hus uten at han får brukt hodet sitt, men det å trene han er så utrolig slitsomt da hele hunden dirrer av forventninger og stress. Han klarer rett og slett ikke å konsentrere seg, vente og å høre etter. Vurdere derfor å kjemisk kastrere han og lurer på om noen har erfaringer å dele om å kjemisk kastrere mot stress og ikke kjønnsdrift?
 5. mowgli

  Kjemisk kastrering mot stress?

  Takk for tilbakemeldinger. Dette er en omplasseringshund jeg har hatt siden han var 6,5 mnd og som kom til meg etter å ha vært innom fire hjem og som var spekket med stress og fryktaggresjon. Tro meg at jeg har jobbet med denne hunden! Kjemisk kastrering er faktisk den absolutt siste løsningen jeg prøver og veterinæren, som har kjent han siden jeg fikk han, synes også det er verdt å prøve. Han er ingen bråkebøtte, men alle hunde han hilser på bare måååå han prøve å få "tredd på knaggen" før han skjønner at det ikke er noe å få. Chip ble satt inn i går så det blir spennende å se hvilken veg det slår OM den virker på han.
 6. mowgli

  Kjemisk kastrering mot stress?

  Det er jeg inneforstått med, men jeg lurer på om det er noen som har noen erfaringer å dele.
 7. mowgli

  Innestengt i bur 18 timer i døgnet

  Nope! Kan ikke se at det var det jeg skrev... Poenget mitt er at all fokuset er kun på burbruken hennes, men det er andre ting der som gjorde at telefonen i 2010 til MT ble tatt...
 8. mowgli

  Innestengt i bur 18 timer i døgnet

  Denne sakens kjerne er faktisk ikke antall timer hundene står i bur, men det generelle holdet av hele flokken der. Hygiene, stell, helse etc. er det hun er anmeldt for til MT. Ja, jeg kjenner damen og hundene så derfor tør jeg å påstå det.
 9. mowgli

  NKK øker prisene og innfører nye

  Jo, de registreres under Andre prøver i Dogweb. Er kun prøver fra RIK-programmet som ikke registreres. Noe jeg synes det er veldig rart at de større raseklubbene som schæfer- og rottweilerklubben f.eks. ikke har prøvd å få til.
 10. mowgli

  NKK øker prisene og innfører nye

  Ja, det er det allerede og med en prisøkning på kr. 50,- per påmelding så sier det seg selv at det blir for dyrt. Ihvertfall for meg. Nå skal det og sies at jeg gidder ikke stille ut mer enn jeg må da jeg har mer interesse av andre type konkurranser. Håper da virkelig ikke klubbene følger etter med denne prisen. I den nye prislisten har NKK redusert aktivitetsavgiften fra 6,5 % til 2,5 % fra og med 1. juli. Så klubbene sitter igjen med et ganske greit overskudd uten å ha overstrømmende masser av påmelding. De færreste arrangører, unntatt NKK, har vel store utgifter til hall, personale osv. Det er vel dommer(ne) som er den som koster penger.
 11. mowgli

  NKK øker prisene og innfører nye

  Har ikke funnet akkurat den selv men det ble nevnt i en tråd på Facebook av ei som selv starter aktivt i NBF.
 12. mowgli

  Sonens Championer

  Navn: Jimmy Rase: Norsk Buhund Tittel: AD BH NUCH RLI Klasse II i LP RRP2 2. premie i blodspor
 13. mowgli

  Sonens Championer

  Navn: Smooth X-clusive Darrel of Torrosly Rase: Collie korthår Tittel: AD BH N DK UCH 1. premie LP Elite Opprykk til NBF B spor Opprykk til RSP3 Opprykk til RRP2 Mestvinnende i NCK flere ganger innen LP/Bruks
 14. Jeg har buhund og kan skrive under på at de har mye lyd. Og det skal de også ha da de avlet nettopp for å være selvgående voktere og vaktmestere på gårder. De er små evighetsmaskiner med stor utholdenhet som krever sin porsjon av både fysisk og mental stimuli. Jeg bor på bygda med stor inngjerdet tomt, går minimum en time hver dag, trener LP, rally og rundering og allikevel så blir han type "slitsom" i kreativ form dersom det blir for lite "jobb" for han i perioder. Ei uke eller to uten annet enn hagelufting og en kjapp tur i skogen går bra, men lengre enn det så slår det ut i mer bjeffing og ett høyere uønsket aktivitetsnivå. Buhunder er superflotte hunder, MEN de krever sitt da der er laget for å jobbe.
 15. mowgli

  Kan buhund og norsk elghund gå løs?

  Buhund har og blir brukt til både jakt og gjeting. Ja, de er førerorienterte, men med både jaktlyst og selvstendighet i bagasjen så er det ikke den optimale rasen å ha løs på tur i skogen. Min buhund trener og konkurrerer i rundering og så lenge han er på jobb i løypa eller i feltet kan det regne vilt uten at han enser de, men til daglig er han på "jakt" etter vilt på tur i skogen og må derfor 90% av tiden gå i langline.
 16. mowgli

  Rallytråden!

  Vi startet for andre gang i rally kl 1 og begge to fikk 197 poeng og en 6. og 7. plass. Da har begge to 1. premier og vi tar sats på å gå ett par konkurranser til før vi prøver oss i kl 2. Gratulerer til alle med flotte resultater!
 17. Dr. Clauders har ett produktet som inneholder både glukosamin og grønn leppet musling som heter Mobil & Fit leddpulver: http://www.dr-clauders.no/products/leddpulver Jeg bruker dette på mine hunder og er superførnøyd!
 18. mowgli

  Tibetansk spaniel drept av løs schæfer

  Spiller det egentlig noen som helst rolle da tibben var i bånd på tur med sin eier og schäferen hadde stukket av fra sin hundepasser?
 19. Dette var ikke en stakkars hund som bare skulle forsvare eieren sin. Hunden har en forhistorie med uønsket og farlig adferd, men heldigvis har det gått bra. Helt til nå...
 20. Prøver med en etterlysning her også da jeg ikke har hatt hellet med meg ved å etterlyse rundt om på Facebook eier av en boxer som overfalt min miniatyrhund på Hamar onsdag den 3. juni. Onsdag den 3. juni sånn rundt kl. 14.30 luftet jeg mine to hunder, collie korthår og pappilon/pomeranianmix, i bånd på gangstien mellom parken og badestranda på Koigen i Hamar. Vi passerte en ung, pent kledd mørkhåret mann og ei eldre gråhåret dame kledd i en stor militærgrønn jakke som hadde med seg to løse boxere på stranda. Begge boxerene var røde med sorte masker, en med halsbånd og en med sort sele. I det vi har passert de kom boxeren som hadde sele på seg løpende etter oss og prøvde først å "mose" collien, men hun løp og gjemte seg bak damen da jeg slapp båndet hennes. Boxeren kastet seg da med full kroppsvekt over miniatyrhunden min. Mannen fikk relativt kjappt fjernet boxeren fra henne. Etter at jeg hadde fått kjeftet meg ferdig og trukket meg unna for å se over min egen hund litt bedre, ser jeg at damen forlater stedet med boxeren som overfalt min hund gående mot Brygga. Mannen står igjen på stranda med sin hund da jeg går derfra. Det så i utgangspunktet greit ut, men etter noen dager viste deg seg at hunden min fikk ødelagt kneet på venstre bakben i støtet. Jeg ønsker derfor å komme i kontakt med eieren av den boxeren. Send gjerne PM om noen har noen tips!
 21. mowgli

  Kjøpe ut forverthund

  Er det noen som vet hva som er vanlig praksis når man ønsker å kjøpe ut en forverthund? I avtalen står det ingen ting om gjenkjøpsrett annet enn at tispen skal ha to kull.
 22. mowgli

  Vom og hundemat til katt, går det?

  Mine katter spiser V&H så det tydet og har gjort det i alle år. Riktignok får de kattetørrfor ved siden av da.
 23. mowgli

  Valg av rase

  Norsk buhund har mye jakt, stor radius og er veldig selvstendige. En del av kriteriene dine er mer treningsbaserte enn rasespesifikke, men det regner jeg med at du er bevisst på.
 24. mowgli

  Valg av rase

  Da har du nok vært uheldig - jeg har to og de ELSKER å jogge, sykle, sparke og gå på ski. Eller JEG sykler, sparker og går på ski mens de elsker å være med og trekke. Kortistispe har jo en grei størrelse da om du er på jakt etter en hund som ikke regnes som stor.
 25. mowgli

  Sag til VH

  Jeg bruker øks på både pølser og blokker. Hogger opp i passa stykker og slenger rett i fryseren - ikke noe klin og dogsa digger å renske bakken etterpå.
×