Gå til innhold
Hundesonen.no

mowgli

Medlemmer
  • Innholdsteller

    907
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    4

Innlegg skrevet av mowgli

  1. On 10/17/2022 at 8:01 AM, Smartingen said:

    Jeg er uenig i dere som sier hundekjøper ikke har krav på noe. Kjøpsloven gjelder kjøp og salg mellom privatpersoner, "varen" skal fortsatt funke. Her er en sak om alle som har klaget på selger og fått tilbake penger for varen: https://dinside.dagbladet.no/okonomi/har-hunden-din-en-sykdom-se-om-du-kan-klage/60981223

    Jeg ville først kontaktet oppdretter og spurt om å få tilbake kjøpesummen, eller i allefall det som ikke er blitt dekket av forsikringen (forresten, hadde dere ikke livsforsikring?). 
    Hvis det ikke fører frem, ta vare på dokumentasjon på kommunikasjonen, så ville jeg tatt kontakt med forbrukertilsynet: https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage/finn-ut-om-du-har-grunn-til-a-klage
    De har litt lang ventetid på behandling, men jeg mener det er verdt det og heller en prinsippsak. Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kampen. Det sender også signaler videre til miljøet om at man ikke kan slippe lett unna ved å avle på syke dyr. 

    Kjøpsloven sier:

     

    Du har helt rett! For mange år siden kjøpte jeg en schæfervalp som gjorde at jeg la igjen x antall tusenlapper hos veterinær i løpet av svært kort tid de første måneden etter kjøp - konklusjonen var svært alvorlig allergi. Oppdretter trakk på skuldrene og mente at det var min skyld fordi det var høst og jeg hadde vært ute med valpen i regnvær (schæfervalper tåler ikke regn iflg. oppdretter). Av prinsipp gikk jeg til forbukerrådet med saken og vant frem - oppdretter måtte tilbakebetale halve kjøpesummen samt dekke min egenandel hos veterinær og for medisiner.

    Har også hatt en hund med HD som ikke ble mer enn knappe 3 år. Samme utfall her også via forbrukerrådet - oppdretter ble dømt i Forbrukertvistutvalget til å betale tilbake halve kjøpesummen. 

    • Thanks 2
  2. Trener LP, rally og blodspor. Har gode bøker, flotte kurs og seminarer i "verktøykassa", passer på å trene en kombinasjon av momenter, kjeding og konkurranselikt, er med i ei treningsgruppe som samles en gang per mnd. med instruktør og deltar på fellestreninger i den lokale hundeklubben samt private treninger med likesinnede. Fokuset mitt er uansett å lære inn ting riktig fra starten av og alltid på en morsom måte slik at både hunden og jeg har det gøy. 

  3. 2 minutes ago, Eva1986 said:

    Ok.

    Prøvde vom på mi men kunne ikke bruke det.

    Hun blei så har i magen og røytet hele året.

    Mine fores på Vom & Hundemat og det har jeg gjort i snart 20 år. :)  Ja, de kan bli harde i magen så derfor tilsetter jeg vann, grønnsaker og en liten kaffekopp med tørrfor. 

    Har du prøvd flere varianter av V&H? 

    Kortisen er jo kjent for å røyte MYYYYE når de først røyter. Min hannhund drysser litt utenom også, men ikke mer enn at det anses som normalt for den type pels/hund. 

  4. 2 minutes ago, Eva1986 said:

    Ok.

    Har lest at hviten og plommen hjalp.

    Men hvordan er dine i pelsen?

    Flasser de.

    Tror det er flasse mi gjør,

    Eller så er hun tørr i pelsen.

    Og tenkte og prøve rått egg I maten hennes.

    De er helt fine i pelsen og huden, men nå råfores de i hovedsak så jeg tror de får godt nok for i bunn og grunn. 

  5. 11 minutes ago, Maren&Bunyip said:

    Man må så klart regne med at de slites ut etter hvert. Men etter en og en halv dag med turer som ikke var så lange på grunn av såret var litt lite. De fra xxl høres mye bedre ut.

    Disse fra XXl holder så absolutt flere turer enn det. ?

    • Like 1
  6. On 1/3/2022 at 12:36 PM, QUEST said:

    Takk for svar :) Hva legger du i ‘skarpere’? For min del er omgjengelighet innad i flokken ( husets hunder) alfa og omega. Dvs. at hundene må kan omgåes sammen uten noen form for adskillelse, hverken når husets folk er hjemme eller når de er borte. 

    Skarpere som i mer "hund", "hardere" mentalt, mer vokt og mer drive og pågangsmot enn langhåren. Som oftest, men finnes selvfølgelig unntak og variasjon.

    Collien, uansett hårlag, skal være en konfliktsky og omgjengelig rase. Og de aller, aller fleste er nettopp det - de liker ikke bråk og konflikter og demper ofte uroligheter. 

    Min hannhund liker egentlig ikke andre hunder noe særlig, men han kan fint omgås andre (han bor jo sammen med to aktive buhunder) så lenge de ikke maser på han. Synes han det blir for mye energi så prøver han å dempe de med språket sitt og går unna. 

  7. Målene min for 2021:

    1 - få siste 1. premien i kl. 3 i rally på Jimmy buhund ✔️

    2 - få en 1. premie i kl. 3 i rally på Darrel collie ✔️ Bonusen her var at vi klarte 3 X 1. premie!

    3 - få 3 X 1. premier i kl. 1 rally på Jesse buhund ✔️

    4 - debuterer i LP med Jessie buhund ✔️ Vi klarte 2 X 1. premie og 1 3. premie på tre starter

    5 - stille ut Jessie buhund ✔️ To utstillinger rakk vi og det ga oss 2 X Cert og NJV-21

    6 - klare LGT 1 på Darrel ✔️ Vi tok like greit den og LGT 2 + LGT 1 på Jimmy og LGT 1 + 2 på Jessie

     

    Målene for 2022:

    1 - debutere i Elite rally med begge gutta

    2 - LP1 tittelen på Jessie 

    3 - debutere i klasse 2 LP med Jessie

    4 - 3 X 1. premier i kl. 2 rally med Jessie

    5 - NUCH på Jessie

    6 - starte i NW konkurranser med Darrel

     

     

  8. Jeg har kortis! Og det er en toppers rase på alle måter. Spesielt om du er glad i hår på brødskiva. ?

    Jeg bruker å si at rasen har to store bakdeler - det blir mye hår etter de i røytinga og de er som Smashreklamen da det er vanskelig å holde seg til bare en. 

    Helsemessig er rasen generelt friskere enn langhåren da det er lite øyesykdommer, minimalt med HD og de fleste er nervefaste mtp. lyd og underlag. Men det har dukket opp en og annen AD på rasen (jeg var vel en av de første som begynte å røngte både HD og AD...) og det kan være noe allergi ute og går på enkelte. 

    De fleste er trivelig hunder som går overens med alt og alle, men de er hunder og dette kan derfor selvfølgelig variere. Har igjen en hannhund nå da jeg mistet tispa mi for ikke lenge siden, og han er ikke noe særlig glad i andre hunder. Han bor sammen med flere så er det ikke værre enn at han trekker seg unna og vil helst ha litt avstand. Ikke utagere han heller mot fremmede, men han viser tydelig med hele seg at han ikke ønsker nærkontakt.

    Klarer seg fint gjennom den norske vinteren, men bruker potesokker da han fort blir kald på tottisene sine. 

    • Like 1
  9. Jeg bor selv i et "rolig" nabolag litt ute på bygda OG jeg har en bjeffert så jeg kjenner meg igjen i dette - både som naboen med bjeffert, men også som naboen som må "tåle" støy andre vegen også. ?

    Riktignok bjeffer han ikke konstant, men han varsler på alt og han høres. Jeg gjør så godt jeg kan med å ta hensyn til naboene da jeg selv kan bli litt lettere irritert på han og oppgitt. Så derfor blir det kun korte tisseturer i hagen tidlig og sent samt at jeg begrenser så godt jeg kan bjeffinga ellers i døgnet. 

    Har full forståelse for mine naboer at det kan være innmari irriterende om de vekkes av at han bjeffer ett par ganger sånn mellom 06.30-07.00 og etter kl. 21.00 om kvelden. Like irriterende som at jeg da blir vekket av naboens trang for å starte opp alt som kan gå på motor til alle døgnets tider uavhengig om det er mandag eller søndag (eller kjefter på kjerringa). Spesielt da jeg jobbet helger og kvelder var det ikke gøy å bli vekket av "støy". 

    Skriver "støy" for jeg mener at uansett hvor og hvordan man bor så vil man alltids høre at folk bor der - de har hunder, maskiner, barn...ja, de lever! ?

    Om en hund derimot står og bjeffer over tid så hadde det nok vært på sin plass å ta en prat med naboen.

    • Like 1
  10. Han er ingen grov eller stor hannhund - 58 cm og 25 kg både som unghund og nå som veteran. 

    Han ville ikke blitt ansett som for "lett" som voksen utfra bilde nr. 1. 

    Hans manglende hvite pelskrave juger på han en kortere og bredere nakke enn han egentlig har. ?

    Langhår kontra korthår - den største forskjellen er vel at det som oftest er litt mer fart og sprut/drive i korthåren enn langhåren og at de kan være bittelitt skarpere. Generellt mer hund. Men når det er sagt så er det stor variasjon på linjene, så man må nesten se mer på stamtavla enn på hårlaget da det i noen land krysses lang- og kort. Det er ikke lov i Norge, men man kan fint kjøpe en hund fra slike "kryssninger" til landet og registrere de ut fra hårlaget. 

    • Like 1
×
×
  • Opprett ny...