Gå til innhold
Hundesonen.no

HHH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

HHH last won the day on 3. April 2023

HHH had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.ridehest.no

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Schäfer

Nylige profilbesøk

3,722 profilvisninger

HHH's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

822

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har ikke hatt husky noen gang, men hatt flere forskjellige mynder. Disse blir også regnet for å ha et stort jaktinnstinkt, uten at det har vært et problem sammen med kattene i huset. Noen garanti har man aldri, uansett rase, men jeg tror at når hunden vokser opp med katten så vil det gå veldig fint. Om hunden får en allminnelig oppdragelse underveis, og ikke får lov til å jage katten, så vil det gå seg til.
  2. Et et ikke uvanlig problem, særlig med hunder som har stor forventning til figurant og belønning der ute. Å svare uten å ha sett hunden blir jo på generelt grunnlag, men jeg hadde ikke latt den gått på påvis når avleveringen ikke er korrekt, særlig siden øvelsen apport er stabil, og han nesten alltid avleverer korrekt ved funn. Gjør du noe annerledes inne hos deg i en vanlig apportøvelse, annet enn at jeg regner med at belønningen kommer fra deg da? Belønner du godt nok inne hos deg når han kommer inn med melding, eller er det påviset og figuranten som er belønningen? Det å hele tiden balansere verdien av avleveringen til deg kontra funnet er viktig, sånn at han tar seg tid til å avlevere korrekt, og ikke bare har tanke på å skynde seg ut igjen. Mange hunder slurver med avlevering fordi øvelsen ikke er adskilt nok fra helheten. Allerede på vei inn med melding er de fokusert på det som kommer etterpå, dvs raskt ut til figurant og belønning. Ta deg god tid på midtlinjen, og ikke stress. En hund som har figurantinteresse vil ikke glemme påviset, det blir bare enda en belønning for den.
  3. HHH

    Mixalex Rav

    Uansett hvilken vei man velger, så er det en overgangsfase man må jobbe med, og jeg har erfart motsatt av deg. Jeg har tatt mitt valg, og jobber ut fra det.
  4. HHH

    Mixalex Rav

    Fordi det er en ren meldingstrening, jeg venter med påvis til meldingen sitter bedre. Påvis er lett å legge til i ettertid, og da begynner jeg med påvis på figuranter og ikke gjenstander.
  5. HHH

    Mixalex Rav

    Noen videoklipp fra hva Rav og jeg har gjort frem til nå. Hun er nå 10 måneder, og vi har lagt et lite grunnlag til videre utdannelse. Søk og markering på små fertbilder: https://youtu.be/fOhBkuwozvY Overværsøk og meldingstrening med løsbitt: https://youtu.be/UTwSv5aaLZE USAR (urban search and rescue) Søk i vanskelig miljø https://youtu.be/mMxAOnRZG3k Litt lydighet: https://youtu.be/JcenPSVO_A4 https://youtu.be/-9Id4yG9npE Frisøk med melding på gjenstand: https://youtu.be/wKU2yKnWstA
  6. Jeg kjenner veldig lite til oppdrettere av utstillinglinjer, og har egentlig ikke noen gode tips å komme med.
  7. Schäfer er en så delt rase at man knapt kan sammenligne bruks- og utstillingslinjer med hverandre. Mange oppdrettere av schäfere fra utstillingslinjer, lager i utgangspunktet selskapshunder. Bruksegenskapene er stort sett avlet bort for å passe «Hvermannsen», men det har gått på bekosting av både mentalitet og helse. Veldig få avkom fra disse oppdrettene blir røntget, mentaltestet eller brukt til noe, så det er lite kvalitetssikring på hva de egentlig lager. Det finnes heldigvis oppdrettere som gjør en god jobb, og som drar opp statistikken, men jevnt over er det lite eller ingenting igjen som minner om en tjeneste-/brukshundrase her. Bruksavlen har en mye høyere grad av testing av både mentalitet og helse, og det er nok lettere å få en oversikt over hva linjene står for, og bruksegenskaper er et stort fokus i avlen. Det har ført til at disse linjene er mye hund, og å skaffe seg hund fra brukslinje uten å ha ambisjoner om å trene aktivt, er sjelden veldig vellykket. Om man ønsker å skaffe seg schäfer som familiehund, så er en fra et seriøst oppdrett av utstillingslinjer antagelig et bra valg. Oppdrettere som har krav til valpekjøpere om både røntgen og mentaltest, og som bruker foreldredyrene aktivt selv, og ikke bare har en eller annen fiktiv tittel fra utlandet. En stødig mentalitet er grunnlaget for en bra hund, og de hundene som «vokter» eller gjør utfall mot folk og dyr, er i nesten alle tilfellene hunder med svak mentalitet. En stødig og trygg hund har ikke behov for å holde på sånn.
  8. HHH

    Mixalex Rav

    Rav kom til oss 8 uker gammel, og nå har hun allerede blitt 8 måneder, så det er på tide med en presentasjon ☺️ Meningen er at hun skal bli en redningshund, om alt går etter planen. Vi trener foreløpig bare grunnleggende, og lite målrettet mot akkurat redning, men vi har god tid. Siden jeg allerede har en godkjent hund i Ivo, og jeg ikke trenger to godkjente hunder samtidig, så jeg bruker heller litt god tid på å jobbe med et godt og bredt grunnlag. Hun har vokst mye på disse drøye 6 mnd jeg har hatt henne, og er nå rundt 30 kg. Veldig driftig og arbeidsvillig, og største utfordringen blir å styre galskapen. Hun går på med dødsforakt på alt, og har veldig lite sperrer og impulskontroll. Blir en spennende tid fremover!
  9. HHH

    Mål 2021

    Målene mine for 2021 er ikke så veldig ambisiøse. Har fått en hund til, en schäfer som nå er snart 7 mnd. og som er tiltenkt å bli min neste redningshund. Har det ikke travelt med henne, for jeg trenger ikke to godkjente hunder uansett, så det kan nok hende vi etterhvert tar noen omveier via konkurranser og prøver. Rav - Grunnleggende lydighet, og jobbe mye med søksutvikling få et godt grunnlag. Ivo - Ny regodkjenning ettersøkning (NRH), dvs søksprøver spor og rundering.
  10. Schäfer er eneste alternativet mitt, og da selvfølgelig av brukslinjer. Ikke noen andre raser som frister med tanke på bruk/tjeneste, men en mynde som tilleggshund er absolutt innafor.
  11. HHH

    Hente valp ?

    Jeg har nettopp hentet en valp på 8 uker, og hadde 6 timers kjøring hjem. Så lenge valpen sov så kjørte jeg, og stoppet for å lufte når hun våknet og begynte å røre på seg. Det ble så jeg luftet to ganger underveis, og hadde et stopp i tollen i tillegg, hvor hun var igjen i bilen. Hun var vant med halsbånd, men aldri vært festet i bånd, uten at det var noe problem når jeg luftet på turen. Jeg vet ikke hva slags rase du skal ha, eller hvordan du bor til, men våre valper har alltid vært med mye ute helt fra de er små. Vi bor sånn til at vi nesten alltid kan ha de løse når vi lufter, men trener på å ha på bånd innimellom allikevel. Lykke til med valp!
  12. Jeg har bare hatt Whippet selv, men har møtt en del italienere, og for meg er det nesten ingen likheter, annet enn at de begge er mynder. Whippet er en mye mer robust hund, både i kropp og sjel. De kan være med på det meste, de er lærenemme og aktive, men har allikevel ro i kroppen og liker å slappe av. Vet at mange har valper og unghunder som kan være over gjennomsnittet aktive og oppfinnsomme, men ingen av mine har vært noe annet enn normale valper/unghunder. Sosiale mot alt og alle, og ikke noe sky og tilbakeholdne på noen måte. De italienerne jeg har møtt har vært mye mer «pinglete» og forsiktige, og veldig lite sosiale ovenfor fremmede, men som sagt jeg har ikke hatt noen selv. Hannhund eller tispe er vel mest en «smakssak», og whippet er vel ikke den rasen med mest kjønnsforskjeller, men normalt er vel tisper enklest å ha for de fleste raser.
  13. Så flink hun er ??
  14. Jeg har redningshund, og hundene er normalt ikke mer en noen hundrede meter unna. Vi er mange timer i skogen hver uke, året rundt, og uten konflikter. Problemet er at mange fremstiller det som at hundene blir nappet ut av «hånda» på folk, og folk tør ikke gå på tur fordi de er redde for å bli angrepet. Ja, ulv kan ta hund, og drivende hunder er mest utsatt, naturlig nok, siden de er lenge ute på egenhånd. Den lovlig forvaltningen, har jeg sagt noe om det? Jeg snakker om ulvemotstandere generelt. Man skal ikke lese mange innlegg fra noen av disse, før man finner uttalelsene som regelrett går ut på ønske om å «torturere» ulv. At mange av de uttalelsene syder av hat er det ikke tvil om.
  15. Jeg gidder egentlig ikke å engasjere meg i diskusjoner om ulv, for partene står ganske fast på sine kilder og «fakta» uansett. Jeg bor på bygda i Hedmark, og har sett ulv, bjørn og gaupe på nært hold. Jeg trener med løse hunder, men har aldri opplevd konflikt, selv om jeg vet de har vært i nærheten. Gaupa og bjørnen forsvinner så fort de får mulighet, ulven kan være nysgjerrig, men har alltid holdt avstand og trukket seg tilbake. Det som skremmer meg, er hvor kyniske og uten skrupler folk blir i hatet sitt til ulv, og det er tydeligvis helt legalt å bruke de mest bestialske metoder å bli kvitt de på. Det rare er at de samtidig argumenterer for dyrevelferd. Rovdyr, og da særlig ulv, blir fremstilt som noen forferdelige skapninger, og alt den gjør drives av ren ondskap
×
×
  • Opprett ny...