Gå til innhold
Hundesonen.no

Linn-K

Medlemmer
  • Innholdsteller

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Linn-K

  1. Er snakk om golden ja. Allt feiler han. HD, stoffskifteproblemer, og masse allergier. Han var i tillegg veldig styrt av hormonene, så i samråd med vet ble han kastrert. Og alt dette på under 4 år. Fikk ikke igjen penger og har heller ikke behov for det altså ? håper jo at vår var den eneste i kullet som ble så plaget. Har sett på dogweb at noen har HD, men det er desverre vanskelig og unngå, tror jeg da. Er jo ikke inne på oppdrett eller noe slikt, og vil ikke henge ut noen heller. Har som sagt hørt mye nå, og ingenting positivt. Når det er sagt er jeg og «glad» for at vi fikk den hunden vi fikk, for vi gjør virkelig alt for å gi han ett godt liv til tross for at han ble så plaget.
  2. Ok? nå er jeg ikke helt sikker på hvordan situasjonen er der borte, men har hørt lite godt fra flere uavhengige og ukjente personer. Gjør meg og opp en mening når hunden vi kjøpte ble så syk som han ble i tillegg. Det er vel da det er greit og høre hva andre tenker om disse tingene, så jeg ikke svartmaler oppdrettet helt ?
  3. Hei, har noen spørsmål jeg håper dere kan svare meg på. Kjøpte hund fra ett oppdrett som viste seg og kanskje være litt useriøst. Stiller derfor noen spørsmål her for å få klarhet i noen tanker. Er det normalt at valpemor blir tatt bort fra valpene etter 5 uker for at mor er lei? Vil påstå at det ikke er det selv. Har dere som har hart valper selv hatt de i en garasje? Den var isolert og varm vel og merke. Og er det normalt og avle på flere raser under samme kennelnavn?
  4. Fikk påvist allergi mot husstøv, katt og lagermidd
  5. Immunterapi håper vi på etterhvert, men vetrinær snakket med de som tilbyr det(baddaky?) og det var vel ikke helt bra med immunterapi når han går på stoffskiftemedisiner. Men dette skulle vi komme tilbake på ? Ja han gikk på vom og hundefor før, og hadde lite og fin avføring, men nå må jeg fylle alle lommer med poser for det er jo opptil 5 stoore kabler han legger iløpet av en tur. Skjønner jo det blir mer avføring når man gir tørrfor, men dette er jo helt ekstremt! Odin vaskes med pyoxo duo og er fornøyd med det, børster og sjekker jevnlig for skorper, men det er lenge siden det har kommet nye, og de er mest i buk og litt nedover lårene ? Barberer han og når han får de så jeg får fulgt bedre med. Når dette startet for 1 år siden konkluderte vetrinæren med at det var våteksem og fikk en krem mot det. Da spredte det seg over hele hunden, og han så ikke ut, får ordentlig dårlig samvittighet over at jeg trodde det bare var eksem og fortsatte og smøre. Ønsker virkelig ikke å ha en hårløs golden igjen! Skal teste han på kylling, okse og lam når vi er ferdig på anallergenic men mistenker allergi mot lam.
  6. Har god kontroll på innemiljøet, støvsuger 5-7 dager i uken ig skifter på senga hans 2 ganger i uken samt at jeg vasker magen hans med medisinsk shampoo. Utsletter har blitt myye bedre. Han fikk smaksprøve fra foret til hund som hobby, og vi tenkte oss ikke om å ga han et par biter. Dette resulterte i kortisonbehandling i ørene hans. Han har påvist allergi mot støv, lagermidd og katt. Når vi begynner på hypoallergenic skal vi og begynne å teste han på andre varer for å finne ut av hva han er allergisk imot. Men er det sann at hvis han feks reagerer på lam (som var i smaksprøven fra hund som hobby) så kan han spise tørrfor som er basert på kylling?
  7. Heisann, sitter i forjungelen nå og trenger litt hjelp. Vår golden Odin har fått en rekke allergier og lavt stoffskifte. Han går nå på anallergenic fra royal canine men skal snsrt over på hypoallergenic. Ønsker egentlig ikke å fore med royal canine da han driter sin egen kroppsvekt nå. Har tidligere gitt vom og hundemat og slet fremdeles med allergi så det er ikke ett alternativ engang? Vi vet heller ikke enda hvilke proteinkilder han reagerer på da han kun får anallergenic nå. Er det noen som har erfaringer med hypoallergenic tørrfor som kan tipse meg om gode merker? ?
  8. har nettopp investert i ett MR kobbel til kalven min. Har fått med meg at det er det som er det beste av det beste når det kommer til kobbel. likte veldig godt at man kunne skifte ut strikken på kobbelet. Når jeg fikk kobbelet i posten, måtte jeg jo se hvordan det var laget, men jeg skjønner altså ikke hvordan man skal skifte ut strikken om det ryker noen som har gjort det og kan fortelle meg hvordan det gjøres? fant ikke noe på google, og regner med at vi må skifte vår strikk ganske ofte
  9. Selger en svart Julius K9 sele i størrelse 3 for 200 kroner. Selges da vår hund rygger ut av den. Selen er hel og pen. Kjøper betaler frakt ?
  10. Lagde body av en gammel genser ? Vetrinæren her på øya har akkurat begynt her så hun hadde ikke fått på plass så mye utstyr her.
  11. Odin har fått noen bitt på magen som han ikke må røre, og vetrinær hadde ikke krager, er det noe annet jeg kan bruke som krage eller body som holder seg på plass ?
  12. Ååh, tusen takk for svar, tror jeg kjøper webmasterselen og prøver den på han da, så får jeg heller selge den om den bakerste reima tar borti stellet hans ? Hvor har dere kjøpt deres webmaster?
  13. Odin er tidenes luring, og nå for tiden er han veldig stresset og styrer veldig på tur. Han har en besettelse på vann, og det ender somregel opp med at jeg regelrett drar han etter meg mens han ligger på grusen. Sint og sur for at han ikke får bade ? Han har for tiden en julius sele og en gå pent sele. Vi bruker kun gå pent sele for tiden da han rygger ut av julius selen. Siden han styrer en del på tur og jeg ofte drar han etter meg når vi passerer bekker og vann gnager bandene som går under "armhulene " av pelsen og det kommer til å gi han gnagsår etterhvert. Jeg trenger derfor ny sele til han, som må være like idiotsikker som gå-pent selen hans. Er det noen som har noen anbefalninger? ?
  14. Er ikke på heksejakt om det er det dere tror, bryr meg egentlig lite om bjeffing, men kjenner det er slitsomt å høre på hylingen og skrikingen til nabohunden. Dette er jo og noe som har pågått i over 1 år. Naboene virker ikke til å ta noe noe hensyn når de står i en annen del av hagen og jobber, og plutselig bare drar fra tomten når de selv hører hunden skriker og styrer i luftegården. Skjønner at hunden varsler når han ser folk og biler, og det er greit for meg, men hvis han er så engstelig for å være i luftegården burde de ikke ha han der så ofte mener jeg. Synd å høre Djervekvinnen og Wilhelmina, har selv opplevd noe i den duren.
  15. Tror ikke det er så ille altså TonjeM tror eierne er borte, for jeg har ikke hørt noe idag, og det var utrolig godt! Som oftest når de er borte er hunden alene hjemme og det kommer noen innom for å sette han i luftegården, så da kan han godt stå ute alene i fire timer og det er ikke ett eneste menneske på tomta så ser han før de kommer tilbake for å hente han inn igjen.. Jeg jobber mye kveld så er ikke hver dag jeg hører han, men de dagene jeg kommer tidlig hjem kjenner jeg at jeg blir sprø etter 30 min skriking og bjeffing og vræling, så lurer på hva de andre naboene tenker om dette
  16. Ja, deres nermeste nabo har sagt ifra, men til ingen nytte.
  17. Som overskriften sier, så har naboene en hund som irriterer mange i nabolaget, han kan stå ute hele dagen å bjeffe, å da mener jeg ikke ett og annet boff, men hysterisk bjeffing og skriking. Ser hundehården hans fra min hage og ser at han desperat prøver og hoppe over den. Det har skjedd flere gang at eierne forlater hunden ute i flere timer, og da blir han enda mer desperat og bråkete. Vet at flere har sagt ifra men det blir ikke bedring. Har selv en hund som reagerer på lyder og er nysgjerrig på alt, men tilogmed han bryr seg ikke, for det er jo blitt en helt vanlig lyd i nabolaget. Er ganske slitsomt og komme hjem fra jobb og ikke kan åpne noen vinduer for og lufte f.eks, for man blir sprø av nabohunden Jeg kunne aldri latt min hund stå på dette viset!! Er dette i det hele tatt lov?
  18. Min er en real latsabb, kan godt sove til 12-1 på dagen, og tar kveld igjen rundt 9, han tilpasser seg ikke min døgnrytme, og er heller ikke gira på tur de dagene jeg er ferdi på jobb halv 9
  19. Har prøvd å ventr, men stabeistet kan sikkert ligge i en time på trass, lengste jeg har ventet er vel 15-20 minutt. Går vi sammen ned noen å de går videre hjem når vi skal inn til huset legger han seg ned og følger jeg ikke med så springer han etter de andre, men går vi alene legger han seg bare i grøfta, følte meg ikke så veldi kul idag når jeg dro en "lam" hund etter meg mens han står å lager lyder som om jeg var på tur å kvele han.. andre så rart på meg da ja.. tror egentlig dette kun er trass, å satser på at det går over.. han syns jo det er ubehagelig når jeg drar han etter halsbandet, og finner til slutt ut at kampen er tapt, men han skal jo kjempe denne kampen hver eneste tur.. inne er han jo verdens roligste, mens ute er han som en treåring som ikke går godteri på butikken!
  20. Ååh nå er jeg så frustrert! Goldengutten min på 2,5 år trasser sann på tur, normalt går han fint å det er hyggelig å gå på tur med han, men i det siste har han begynt å trasse. han legger seg ned å nekter å gå, kan ikke bare dra han med meg heller for da vrir han seg ut a sela, han stresser seg opp å kan finne på å hoppe på meg(skjer ikke hver gang) Det er heller ikke nøye om vi går alene eller sammen med noen. Blir så frustrert at jeg nesten gruer meg til å gå tur med han! Har begynt å ta meg et ekstra band så jeg klipser i halvstrupbandet hans når han begynner, å han går jo fint til slutt da, men er ikke gøy når jeg må dra han etter to bånd å slite han med meg hver gang vi skal gå siste stykket hjem! Tror selv dette er en fase, men kunne trengt tips til å få en slutt på dette tullet hans!
  21. Var ute med hunden idag (golden 40 kg) Gikk langs en mørk vei å hadde bare en hodelykt så jeg så ikke så mye, men han har tydeligvis funnet seg en harefot med bein og pels og kjøtt.. prøvde å lokke han når jeg kom hjem med masse godbiter, men han hørte ikke etter åg jeg turte rett og slett ikke å ta det fra munnen hans, så på et øyeblikk har han spist opp hele greia :-o finner ikke info på nett, så jeg lurer bare på om dette er farlig? Burde jeg ringe vetrinær?
  22. Har gått over på vom og hundemat nå ☺ fann noen kattunger ute for noen uker siden, å det viser seg at de antagelig har smittet han medd øremidd. Forklarer endel av ørekløingen hans det da.
  23. Hva er dette som er på albuen til hunden min? Han er ikke særlig plaget av dette. Lurer på om han har noen form for allergi for han røyter ganske mye og har tilbakevendende sopp i ørene. Verste er jo soppen, for han er såå redd for ørene sine og lar meg ikke vaske dem skikkelig.. har lest at allergifor kan løse problemene, kan man kjøpe dette og prøve ut før man tar allergiprøver?
  24. http://www.helg.no/nyheter/donna/helgeland-politidistrikt/truer-med-a-skyte-loshunder/s/5-24-54837 "Det er fortsatt fugler som hekker på Nordøya på Dønna. Men det ser ut som enkelte hundeeiere gir blaffen og slipper hundene løs, sier lensmann Edvard Børø, lensmann på Herøy og Dønna. Egg og kyllinger Både grågås og andre fuglearter ligger ennå på reir i dette området, og det kraler til tider av nyklekte kyllinger i graset. De har ikke en sjanse når bikkjene kommer rasende. Et glefs og så er det over. Problemet har vært økende nå under ferietida. Lensmannen lover at de ikke vil nøle med å skyte løshunder hvis eierne nå ikke tar ansvar."
  25. Leser her at det er mange meninger om dette temaet og at "ingen hunder blir så vanskelige" Jeg trente med hunden, gikk mye turer, og prøvde mange metoder på å få han til å roe seg ned, men når løpetiden kom stresset han i 4 måneder!! Kunne ikke gå tur blant folk med han for han reagerte så sterkt på allt og alle og kunne legge avgårde, jukke på meg, bite i bandet og gud vet hva.. Når vi var inne hadde han vanskeligheter med å spise, sove, tilogmed dusje! Det kokte i hodet på hunden min! Vi prøvde kjemisk kastrering med gode resultater og han kunne plutselig allt jeg har lært han, han bare klarte ikke å styre seg når han ble stresset! Vi tok steget og kastrerte, og jeg angrer ikke en dag! Har kun gått 13 dager men allerede ser jeg stor forskjell! Han kan møte allt på sin vei og han bryr seg nesten ikke! Jeg har ikke vært ute med han på dagen blant folk på ca 10 måneder, men det er faktisk mulig nå! Vil påstå at min hund fikk et bedre liv som kastrert! Så får bare jeg ta konsekvensene om han blir lat og tykk, for det er faktisk lettere å gjøre noe med!
×
×
  • Opprett ny...