Gå til innhold
Hundesonen.no

tinamarie12

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Nes på Hedmarken
  • Hunderase
    Italiensk spinone

Nylige profilbesøk

1,030 profilvisninger

tinamarie12's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har en 10 år gammel spinone, som har fått en slags flekk på ene øyet. Jeg kan ikke huske å ha sett den før. Den er ikke veldig godt synlig. Når man ser øyet fra siden, ligger den liksom i front av iris/pupill, liksom ganske langt fram i øyeeplet. Det det ser mest ut som er at det ytre laget av pupillen har løsnet og flytt fram. Dette er sikkert ikke mulig på noen måte, men dette var det første jeg tenkte. Flekken er liksom så stor som pupillen, og rund. Jeg har fått tatt bilde med blits av begge øynene hans, der man ser den godt på det ene bildet, med pil. Er det noen som vet hva dette kan være? Eller er det bare jeg som aldri har tenkt over det før?
  2. Hunden min, en spinone på 30kg, tok seg en løpetur etter en katt eller noe annet for 3 uker siden. Nå han kom tilbake ville han ikke gå på ene forbeinet. Jeg fant ut ved å undersøke ham at han hadde gjort seg noe like over den tappen som stikker ut bak, øverst på labben. Den tappen var fin, men rett over der var det markant hovent. Han hater dyrleger, det er veldig stress for ham, og på slike skader som dette, er min erfaring at de ikke gjør mer enn det jeg kan tenke meg fram til selv, så jeg droppet å dra dit. Han kunne gå på beinet, men han haltet sterkt. Jeg tenkte at er noe brukket, vil han ikke kunne gå på det. Så jeg regnet med det er en slags kraftig forstuelse, eller en kraftig strekk av sene, muskelfeste e.l. Dette var sent på kvelden, så ville se han an neste dag. Fortsatt veldig halt, ville helst ikke gå på det i det hele tatt, men kunne såvidt halte seg en halv km for å gå på do. Påfølgende uke tok jeg dag for dag, og se om det ble noen bedring. Det ble det, men det gikk sakte. Vi gikk så korte turer som mulig, kun for å komme på do, og veldig sakte. Jeg passet på at han ikke gjorde noe som kunne forverre det. Veldig lite aktivitet i ca ei uke. Han haltet mindre og mindre, gikk 1 km, så 2, så 4 og 5, etter 1,5 uke + var det ingen halting. Nå er det ingen halting eller noe. Men hevelsen er fortsatt markant. Absolutt ikke så mye som den første uka, men markant forskjell fra det andre beinet. Han er glad og aktiv, som vanlig. Men, etter en del aktivitet, f.eks en 5 km tur, pluss en del lek i hagen etterpå, kan han noen ganger lette på beinet, eller avlaster det når han står og sitter. Synes det er rart at hevelsen er såpass merkbar fortsatt. Er det noen som har opplevd lignende, og kan dele litt innsikt?
  3. Vi bor ved en vei, hvor det ferdes gående og syklende. Hagen er sikkert inngjerdet, og hunden vår har ingen sjans til å hoppe over eller komme seg gjennom. Men han tar ofte rennefart og bjeffer ved gjerdet når det kommer syklister. De blir jo selvsagt skremt om de ikke har syklet her før og vet om ham. Men har vi egentlig noe mer ansvar så lenge hunden er forsvarlig sikret innenfor gjerde? Jeg er enig, det er absolutt ikke bra, men har jeg tatt mitt ansvar iforhold til regelverk?
  4. Jeg har en italiensk spinonegutt på 13 mnd, som trenger andre hunder å omgås. Han er veldig snill, men og veldig leken og for noen hunder litt for leken til tider. Kunne trengt noen litt eldre/roligere hunder å omgås og sosialisere med, siden det sammen med andre valper/unghunder kan bli et energinivå som kan gå litt for høyt til tider, spesielt om de girer hverandre opp. Ønsker stabile, snille hunder å omgås, både frilek, turgåing, og trening. Bor på Nes i Hedmark, ikke langt unna Stavsjø, og hadde vært supert om det er noen i området som kunne tenkt seg dette :oD
×
×
  • Opprett ny...