Gå til innhold
Hundesonen.no

Karianski

Medlemmer
  • Innholdsteller

    155
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Flat

Nylige profilbesøk

2,688 profilvisninger

Karianski's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

86

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå skal ikke jeg skryte på meg stor erfaring i ekte jakt, men jeg tror at momentene i jaktprøvene er korrekte for ekte jakt. Tenker at den største forskjellen er kanskje at i praktisk jakt så er det lengre perioder med fot enn på jaktprøver og kanskje mye lenger perioder i ro bak et nett. Så jaktlydighet er viktigst.
  2. To mulige tips er 1. Når du lager sårleiet, så legg igjen litt hår fra kløven i sårleiet i tillegg til blod. Litt annet luktbilde gjør at han kanskje markerer mer? Og når han markerer, gi han gjerne litt godis/ros slik at han forstår at han gjør det riktig. 2. Legg godbiter i sårleiet. Enkel belønning :-) Lykke til!
  3. Det er jeg enig med deg i! Litt for opptatt av korrigering i starten, men mye bra øvelser. Jeg har bare bestilt den nye versjonen, ikke lest. Håper hun har moderert seg litt ?
  4. Så moro at du vil trene jakt! Jeg har ikke lest boken som LinL linker til, men den ser jo bra ut :-) Andre bøker du bør vudere er denne: https://www.tanum.no/_retrievertraning-pa-mitt-satt--lar-kanna-din-retriever-och-anpassa-traningen-efter-just-din-individ-lena-bratsberg-karlsson-9789163963032 Ellers er apportering til hverdag og fest en fin alternativ bok. På generell basis vil jeg anbefale deg å ikke hoppe over basisen med sitt og bli, innkalling, fot og ikke minst ro. Det er veldig viktig at hunden din ikke får for høye forventninger og tror at den skal hente alt som blir kastet. Nå kommer tilbudet på kurs litt an på hvor du bor i landet, men det er ekstremt mange flinke folk der ute. F.eks i retrieverklubbene rundt omkring + mange private tilbud. Lykke til, bare spør om du lurer på noe :-)
  5. Jeg anbefaler alltid rotrening og lydighet som oppvarming. Alltid greit å få hundene litt ned før moroa starter :-) Vi prøver å starte hver trening ved å bare stå og slappe av ved siden av hunden. Hunden skal virkelig slappe av og ikke "jobbe" i rosituasjonen. Dvs det belønnes ikke mye når vi står der. Så har vi sitt og bli. Gjerne innkalling av en og en hund. Så kan vi gå litt fot, først uten forstyrrelser, så med at vi kaster en dummy og går mot den. Generelle gruppeøvelser er det fryktelig enkelt å kjøre seg fast i et spor. Vi trener mest på dirigeringer om dagen, så våre treninger består av å bygge opp områder. Hvis vi er 4 stk på trening, lager vi 3 områder. Hund 1 får en markering 2,3 og 4 går til hvert sitt område. Så varierer vi på om Hund en henter markering først eller etter en stund. Hjalp det, mon tro?
  6. Er du fornøyd med mush? Jeg har lest litt, men ser ikke den store forskjellen mellom det og vom? Og det er fordeler med liten hund ser jeg ?
  7. Jeg er stadig på jakt etter det perfekte fóret til hundene mine. Men noe fór er upraktisk å oppbevare, noe er dyrt osv.. Nå opplever jeg at den ene hunden min ikke nødvendigvis holder vekta med det jeg fórer med og jeg må enten gi store mengder eller bytte. Og da startet jeg å regne litt på hva det koster meg PR dag.. Nå fórer jeg med essentials (fra petgarden). Betaler med rabatt ca 600,- for 12,5 kilo. Den siste sekken ble borte på 15 dager på begge hundene, det utgjør en kostnad på 40kr dagen, eller kr 20 PR hund. Hva gjør dere og hvor mye koster det?
  8. Bruk retrieverklubbens valpeliste. Da oppfylles ihvertfall klubbens krav til avl På generelt basis ville jeg dratt og besøkt kennelen og hilset på hundene som bor der.
  9. Jeg har særdeles få faste regler. Den jeg er flinkest til å holde er at det ikke er lov å gå ut av bilburet før jeg har gitt signal på det. Og de er relativt flinke til å få i bånd og ikke minst komme på innkalling. Da er jeg happy liksom. Ellers får de lov til veldig mye og har mye frihet i hverdagen. Her har de tilgang til sofa, seng og alle rom.
  10. Ingen av mine trenger spesielt mye aktivitet etter min mening, men de har kanskje et "høyt" krav minimumsaktivitet. Dvs gode turer hvor de kan får brukt kroppen, men de takler fint å ha rolige dager hvor det ikke skjer så mye. Men det må helt klart være flest dager med godt med aktivitet. Mine trekker på ski, spesielt gode på nedoverbakker og bortover, ikke så gode i oppoverbakker. Eldstemann (på 5) er helt klart best, yngste er bare 2,5 år har kun hatt noen få skiturer bak seg. Er ikke så mye snø i Østfold ;-) Jeg tror ikke en flat nødvendigvis trenger mer enn en labrador, og så lenge du er på en del hesteturer hvor den kan få løpt og brukt seg godt vil jeg tro at du uansett får en harmonisk flat om du også legger vekt på rotrening når den er liten. Men jeg hadde lagt inn noen hodeøkter innimellom. De har godt av å bruke hodet.
  11. DET er trening, trening og atter trening. Du må bare sørge for å være kulere enn det/de du møter på tur :-) Jeg tenker at de fleste retrievere passer for deg, men noen (som f.eks flat og jaktvariantene) har litt mer driv i seg enn andre. Mange golden jeg møter på min vei er litt "daffe", akkurat som mange labradorer er spinnville som ungdommer, men er behagelige som voksne. Men her er det også store individforskjeller og ikke minst forskjell på eiere som sørger for store ujevnheter.
  12. Sett a handmaid's tale? Den likte jeg godt, veldig annerledes og ikke minst tankevekkende.
  13. Er ikke tilfeldigvis curlyen Lina du kjenner eller?
  14. De jeg kjenner fungerer ihvertfall bra i flokk. Vet de har noen helseutfordringer i rasen, men det jobbes det vel med fra alles side. Og fordelen med miljøet i Norge er at det er såpass lite at det er åpenhet om det meste, men det bør nok gjøres en jobb for å sjekke ut helse uansett (som man må med alle raser).
  15. Bruk retrieverklkubbens oppdrettere, da oppfylles minstekravet for avl om ikke annet. Sjekk hjemmesiden for oppdretter/valpeliste
×
×
  • Opprett ny...