Gå til innhold
Hundesonen.no

Sofie & Aska

Medlemmer
 • Innholdsteller

  849
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Sofie & Aska

 1. Har så smått begynt å kikke på og planlegge å gå til anskaffelse av hundehenger til neste år. Må spare litt først. Men synes det virker som et veldig godt alternativ til å bytte ut bilen om jeg skal ha plass til en til hund. Virker også ganske deilig å kunne slippe å ha alt hundestæsjet i bilen. Nå er bilen stappa med alt mulig og to av baksetene er lagt til sides til fordel for hundeburet. Jeg ser de kan komme med både vifte og god lufting til sommeren, og varme til vinteren. Det må jo være perfekt for ei som er aktiv med hundetrening både sommer og vinter. Jeg trener lavine om vinteren, og da ville det jo være luksus for hundene om de kunne ligge med varme i hengeren. De kommer også med vanndunk med slange for å spyle av møkkete hunder. Høres jo nesten for godt ut til å være sant Er det noen som har henger og vil dele bilder, samt en omtrentlig pris? Vis også frem ekstrautstyret du eventuelt har!
 2. Underernært husky

  Ville byttet til et tørrfor av bedre kvalitet og gitt det sammen med Vom & Hundemat.
 3. Jeg har hest og hund, men konkurrerer ikke med hesten nå lengre. Hunden er godkjent redningshund, og jeg har godkjent henne som redningshund både på sommer og vinter samtidig som jeg studerte ved Politihøgskolen og hadde ekstrajobb i hjemmetjenesten og hadde hest. Hjelper mye at jeg har hunden med meg på rideturer med hesten, derfor trener jeg hest mest på tur. Jeg tror du godt vil kunne få tid til begge deler om du virkelig vil, men ikke begge deler på samme dag (med mindre du har fri). Da må de ordentlige treningene med hesten bli rolige dager for hunden og motsatt. Så er jo en stor fordel om du kan trene hesten på tur og ha hunden med deg, slik som meg.
 4. Tråden om hest..

  Ja, det sier seg jo litt selv egentlig, men de finnes altså.
 5. Skeidars reklamefilm - engelsk bulldog

  Skjønner ikke at normale folk ikke ser at denne hunden og deres beslektede har det vondt... Er meg ubegripelig at folk ønsker å kjøpe slike hunder.
 6. Tråden om hest..

  Bare vær obs på at enkelte gressmasker (med stål) ødelegger hestene tennene på.
 7. Luna har 100 000 følgere på Instagram

  Jeg ser problematikken som du påpeker @Kangerlussuaq, men samtidig så mener også jeg at hundene faktisk smiler. Ja det er vi mennesker som kaller det et smil, men hvis leppene trekkes bakover når de uttrykker glede og de faktisk er glade, hvorfor ikke kalle det et smil selv om ordet smil er funnet opp av oss mennesker..? Hadde en Engelsk Setter som smilte slik som dalmatineren over her m.f, ved å trekke opp leppene. Har også møtt en islands fårehund som gjorde det.
 8. Tråden om hest..

  Er beitet langt unna den eventuelle paddocken til ponnien? Er det en mulighet å la den stå alene der iallfall deler av dagen, samtidig som den ser de andre? En døl og en nordlandshest har jo ofte også tendens til å bli feite, kanskje de alle tre kunne gått på magert beite?
 9. Tråden om hest..

  Høres ikke ut som den bør på beite i det hele tatt, men kanskje skogsbeitet kan være en mulighet.
 10. Trene opp redningshund - hva bør man vite?

  Så gøy at du vil begynne i NRH, det er veldig givende og gøy og hund + fører er en veldig viktig ressurs. Fikk du tatt grunnkurs i Mars? Bare spør om du lurer på noe spesielt så skal jeg svare så godt jeg kan.
 11. Aska, schæferhund :)

  I og med at hunden min Aska ikke har hatt sin ordentlige tråd her på presentasjonsmappa tenkte jeg å lage en nå, i anledning at det ble tatt en del fine bilder igår på 17 mai. Hun har allerede en tråd med flere valpebilder et sted langt bak, men hvorfor ikke bruke anledningen til å lage en ny og kanskje til og med poste litt gamle bilder! Kort presentasjon av Aska: Schæferhund som blir 2 år i sommer, en fantastisk hund for meg (skal skrive mer en annen dag). Hun kommer fra Kustmarken i Sverige og jeg har hatt henne fra hun var liten valp. Hun er min første egne hund, men jeg er oppvokst med Engelsk Settere. Vi trener med NRH i Tromsø. Først et bilde av oss begge fra en brukssamling på klubben: Bytur på 17-mai: I folketoget med NRH: Samlet gjeng:
 12. Brukbare's Extra Ivrig

  Så fin valp du har fått deg!!
 13. Aska, schæferhund :)

  Takk
 14. Aska, schæferhund :)

  Nå er Aska også blitt en A-godkjent lavinehund!
 15. Dette var det eneste bildet jeg fant. Er ikke hjemme nå. Sent from my iPhone using Tapatalk
 16. Hei! Jeg har en Suzuki sx4 og kjøpte et brukt trønderbur (stor schæfer) som akkurat fikk plass da jeg felte bort setene. Har plass til et menneske bak om jeg rydder bilen. Kan prøve å lete frem et bilde. Sent from my iPhone using Tapatalk
 17. Markering av gjenstad/pinner i spor

  Jeg har dekkmarkering i sporet. Trente det inn utenfor sporet, brukte klikker. Og da markeringen satt bra så funket det med en gang i sporet også. Først tenkte jeg at jeg skulle ha dekkmarkering i feltsøk også. Men oppdaget at det ikke funket helt da hun automatisk apporterer om hun kommer et stykke unna meg. Så jeg trente inn apport i feltsøket istedenfor, og det funker bra. Hun dekkmarkerer små gjenstander som er for små til å apportere, og hun dekkmarkerer også om hun er veldig nær meg. Men nå har hun bestått feltsøket til NRH (hvor du kun kan ha en type markering i løpet av en prøve) så det er greit. Rent praktisk synes jeg det funker bra at hun dekkmarkerer i nærheten av meg og apporterer om hun er langt unna. Hun melder også på gjentander med bringkoppel, om de er for store å apportere.
 18. Schäferhund

  Klart du skal leke med valpen!! Det legger jo selv grunnlaget for all trening!
 19. Hunden du hadde da du ble medlem her

  Jeg ble medlem i 2012, da ventet jeg på å få meg schæfervalp. Jeg var så utrolig spent og gledet med så mye at jeg nesten ikke kunne vente. Brukte mye tid på nettet for å tilegne meg kunnskap og ikke minst shoppe utstyr til valpen jeg ventet på. Jeg var også litt redd for at de som sa at bruksschæfer var gale og utrolig krevende skulle få rett, og leste derfor alt jeg kom over om trening og liknende. Jeg hadde vokst opp med engelsk settere men hadde ingen erfaring fra brukshundtrening og var ikke i et hundemiljø. Tror en av min første tråder her var den om da jeg hentet Aska. Da Aska var 1 år flyttet vi til Tromsø og jeg begynte å trene lydighet på hundeklubben. Da hun var 1 1/2 var vi med på vår første trening med NRH, og i dag er hun nesten 5 år og er A-godkjent redningshund. Aska 8 uker Aska den dagen hun ble godkjent. Forøvrig har jeg på meg samme jakke som hun ligger og tygger på på valpebildet!
 20. Piping

  Er ofte mye lyd i schæfere, ja, men synes ikke de direkte piper så mye. Derimot så hyler de, noe som forsåvidt er mye verre. Og mange bjeffer og kjefter i ren forventning og stress.. Jeg har heldigvis en som er nesten lydløs. Men hun piper når jeg begynner å sale på hesten (hun ligger ved siden av og skal med på ridetur, noe hun elsker), og hun kan faktisk begynne å hyle og, om hun får lov å galdre seg opp. Og når hun er med på topptur, og vi skal ned igjen så hyler hun som er stukken gris helt frem til hun får løpe etter.
 21. Redningshund - hvilken rase tenker du på da?

  Glemte helt å nevne Border Collie! Sent from my iPhone using Tapatalk
 22. Redningshund - hvilken rase tenker du på da?

  Enig med de andre her. Raser som er egnet og god sannsynlighet for å lykkes med er bruksschæfer, malle, flat, jaktlab, jaktgolden, kelpie, toller. Evt en terv med god mentalitet. Eller hollender. Sent from my iPhone using Tapatalk
 23. Hypotese ang hunder i huset

  Dette er jo overhodet ikke bra.. Ble du ikke avskremt fra å kjøpe en valp derfra altså?
 24. Valp og biting

  Ville bare ha stoppet han uten å gjøre noe spesielt utav det, og heller ta intiativ til å finne på noe annet, som å leke med et biteskinn eller liknende og trene lydighet i samme slengen. Hvis valpen gjør det når den egentlig skal hvile seg (etter tur og aktivitet) så anbefaler jeg bur for å hjelpe å roe seg ned uten å samtidig ha mulighet å gjøre ugang. Bare pass på at valpen ikke forbinder buret med noe negativt, som å bli forlatt eller stengt inne for lenge om gangen. Den skal bare roe seg ned og sove, så ut igjen når den våkner.
 25. Jente bitt i ansikt av hund

  Kan godt hende denne hunden ville bitt noen før eller siden uansett, bundet utenfor en butikk eller ei. Selv om det i utgangspunktet er en uting å binde hunden sin utenfor butikken, så har jeg full forståelse for at noen gjør det likevel. Har selv gjort det flere ganger, selv om det ikke er noe jeg har for vane å gjøre. Jeg stoler på hunden min, hun ville ikke bitt noen og har en veldig avslappa og stabil psyke. Jeg har bundet henne utenfor butikken når vi har vært på reiser (med kollektiv transport, fortrinnsvis tog) og hadde pauser i byer hvor jeg trengte å kjøpe meg mat. Har også gjort det hjemme hvis det har passet best slik. Men vanligvis handler jeg på vei hjem fra jobb uten hunden. Det er kanskje ikke alle som har den muligheten. Hvis jeg ikke hadde den hunden jeg har hadde jeg nok ikke gjort det.
×