Gå til innhold
Hundesonen.no

PerH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

PerH's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recent Badges

23

Nettsamfunnsomdømme

  1. Takk for svar! Sannsynligvis begrenser jeg meg selv til reiser jeg kan ta med bil, men jeg tenkte det var verdt å høre med folk her hva slags erfaringer man har. Kanskje finnes det mer skånsomme måter å reise på enn med fly.
  2. Hei, Jeg utforsker mulighetene for et utenlandsopphold og lurer på om noen har erfaringer med reise til Canada eller New Zealand med hund? Er fly bedre enn båt over havet? Hadde det vært mulig hadde jeg kjørt bil hele veien, hehe, men det er jo dessverre ikke noe alternativ. Har også sett på Australia, men har forstått at de har strenge karanteneregler.
  3. Takk for innspill. Det kan se ut som det er sånn det blir!
  4. Tusen takk! Har vært med på turer med flere, og har det samme inntrykket fra noen av dem, men ikke alle. Den største forskjellen fra min terrier er nok at de kommer lengre på kortere tid, mye fordi terrieren helst stod med nesen i bakken, hehe.
  5. Takker for svar. Vil påstå at selv veldig ulike hunder er sammenliknbare, og at sammenlikningen du gjør er verdifull for meg. Det er jo mulig å sammenlikne hund og katt også, selv om skildringene er nødt til å bli grovere og mer generaliserte. Enig i det du sier om redsler, og synes det er nyttig å se på hvor fort en valp "recover" fra en hendelse den har blitt skremt av. Valpene i kullet virker å score bra her. Må dog sies at det ikke har vært mange scenarioer der dette har vært synlig.
  6. Enig det. Tenker mer på personlighet innenfor rasen. Det er jo stor variasjon, der også. Hva ville du sett på da?
  7. Edit: fjernet tekst da jeg innså at jeg vil være mer anonym.
  8. Takker for input. Har møtt en god del whippetoppdrettere og -flokker, og synes særlig hundene til oppdretter er veldig behagelige og sosiale. De skulle helst opp på fanget mitt, noe min forrige hund aldri ville ha funnet på, selv som gammel. Så er det litt vanskeligere å vurdere dem på tur, synes jeg. Helt enig i at kontaktsøkende som egenskap er vel så viktig! Synes bare det er vanskeligere å se ut fra film, særlig fordi alle valpene virker svært sosiale og kommer løpende opp i fanget til oppdretter hvis han setter seg ned. Hvis jeg hadde fått besøkt dem igjen før overlevering hadde det nok vært enklere, men det lar seg dessverre ikke gjøre nå. Flere tips blir med glede mottatt! Har noen tanker om i hvor stor grad "naturlig" radius er en funksjon av selvstendighet?
  9. Hei! Jeg skal om noen uker overta min første whippetvalp, og har begynt å få et inntrykk av valpene det står mellom. Særlig er det én av dem som er flere hakk mer frempå, trygg og selvstendig nå ved 5 ukers alder. Om dette også kommer av høyere aktivitetsnivå synes jeg foreløpig er vanskelig å si. Mitt spørsmål er nå hva dere tenker om en veldig selvstendig whippet sammenliknet med en veldig selvstendig terrier? Min forrige var en terrier og i sitt kull var han den som var mest selvstendig og trygg. Første natten hjemme brydde han seg svært lite om å skulle sove i nærheten av sin nye familie, og han var alltid veldig frempå og uredd. Uinteressert i kos, men sosial og leken, så treningen gikk greit. Lekte mye gjemsel på tur som ung, og tror dette hjalp på å holde hans radius ok. Kunne stort sett gå løs som voksen. Skikkelig terrier-terrier. Nå lurer jeg på om en veldig selvstendig whippet sannsynligvis vil bli mer krevende enn hva min forrige var. Det kan hende jeg får et ord med i laget når valpene skal fordeles, og da vil jeg ha tenkt igjennom hvilken valp jeg har best forutsetninger for å gi et godt hjem. Ps. Jeg er uansett forberedt på større radius på tur, hehe.
  10. Ja, det var jo ikke akkurat meningen at han skulle spise hele Takk for svar
  11. Hunden min på 8 kg fikk en medium dentastix av meg da han hadde vært flink på tur i stad. Det er ikke noe jeg har kjøpt selv, men tenkte han kunne få kose seg litt når vi først hadde fått det til jul. Hadde han ved siden av meg og passet på at han tygget og ikke bare ville sluke hele saken, før han med dentastixen gikk ned i stua. Det gikk ca 30 sekunder før jeg hører et dunk og løper ned, og da har han klart å sluke det som var igjen og har falt sammen på gulvet. Da dentastixen var for langt ned i gapet til at jeg fikk den opp, ble det til at den gikk ned uten at jeg helt husker hva jeg gjorde for noe. Luftveier er ikke blokkert og det virker ikke som han har vondt noe sted når jeg kjenner på halsen og magen, men han var særlig den første halvtimen uvel og lå og slikket seg om munnen og så rett framfor seg. Virker mer pigg nå, men ligger fortsatt ved siden av meg slik at jeg har oversikt. Er det noen av dere som har opplevd noe liknende? Dentastixen er vel såpass myk at det ikke vil være noe problem for magen å bryte den ned? Og etter at den var tygget på en stund var det heller ingen spesielt skarpe kanter på den. Er det noe spesielt jeg burde være obs på, annet enn almenntildstanden og eventuelt forstoppelse? Når er faren over? Jeg VET at hunden alltid skal være under oppsyn når den før slike ting, og det er ikke snakk om at han får tygge på noe som helst uten at jeg holder det fra nå av. Dumme dumme glupske hunden... (og dumme dumme eier som var litt for opptatt av boken sin)
  12. Hei! Jeg har en border terrier på snart ni år som spiser tørrfôr fra Eukanuba (1-10 kg), http://www.eukanuba.co.uk/dog-food/eukanuba-dog-adult-chicken-small-breed, og lurer på om jeg burde skifte over til senior-mat. Hvordan endrer dere fôringsrutiner etter hvert som hunden eldes? Hunden er aktiv, frisk og rask, men har canine epileptoid cramping syndrome. Han er ikke plaget av anfall, men jeg lurer på om han likevel kan trives bedre på f.eks lam og ris-fôr (http://www.eukanuba.co.uk/dog-food/eukanuba-dog-mature-senior-lamb-rice-all-breeds), da dette kan være bedre for hunder med CECS (se http://www.borderterrier-cecs.com/cecs_diet.htm). Uansett har han litt mye gass i magen, så det er vel gjerne et tegn på at dietten ikke fungerer optimalt lenger. Så da spør jeg, har dere forslag til fôr som kan fungere bedre for bordern min uten at det ruinerer en student? Tilgjengelighet og det at det ikke tar for mye tid å tilberede er også viktig. Hva trenger en eldre hund mer eller mindre av så lenge den er aktiv? Takk for all hjelp
  13. Tusen takk for svar! Jeg tror jeg skal slå til med et hurtta vinterdekken snart jeg! En ting jeg glemte å nevne i startinnlegget er at hunden min har en gammel skade i kneet som gjerne blir litt værre når det er kaldt ute, så det er fint at dekkenet går litt langt bak og ned - men uansett regner jeg med at det hjelper noe med en generell varmere kropp også. Skal titte rundt litt til, så hvis noen andre har standpunkter er jeg glad for all hjelp
×
×
  • Opprett ny...