Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,479
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Elisabeth00

 1. Med tanke på at du benytter dnt hytter ville jeg sett på raser som er omgjengelige og greie både med mennesker og andre hunder. Ville sett på raser som generelt går bra overens med fremmede hunder, som f.eks retrievere. Bullmastiff eller andre raser som er kjent for å ha samkjønnsaggressivitet eller hundeaggressivitet ville jeg nok lagt vekk.
 2. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hele diskusjonen rundt lyd startet fordi du hevdet at lyd er ".. er helt som man gjør det til selv." Noe det i veldig liten grad er. Lyd er noe av det som er vanskeligst å trene vekk - spesielt lyd som følge av rasegenskaper, som f.eks varsling hos raser som opprinnelig var avlet frem for å varsle.
 3. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Hva slags raser har du hatt som er kjent for å ha lite lyd? Ingen av rasene du har nevnt i tidligere innlegg går innunder den kategorien. Det er enormt mange raser som passer til TS. Det er dermed normalt å luke ut raser som stryker på enkelte punkter (han får selv avgjøre om lyd er et av dem). Han trenger ikke fire på kravene når han kan tilby et så godt hundehold. Ønsker mye pels, da strykes raser lite pels selv om de får ståkarakter på resten av kravene, osv... Jeg skjønner ikke hvorfor du tar så på vei over at rasen din går innunder kategorien mye lyd.
 4. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Nei, med valper av raser med lite lyd trenger man generelt ikke dette. På raser med moderat til mye lyd trenger man det. Da jeg hadde dvergpinscher jobbet vi en del med dette, jeg hadde noen som bjeffet minimalt og noen som bjeffet (varslet) relativt mye. Ingen av mine var et problem i hverdagen, men nå når jeg har rase med lite lyd ser jeg likevel ekstremt stor forskjell. Nå når jeg har hatt begge deler ser jeg helt klart at raser med lite lyd er noe jeg foretrekker. Det er ingen som ikke har anbefalt rasen din pga lyd. Det folk har skrevet er å revurdere rasen dersom lite bjeffing er ønskelig. Det er to helt forskjellige ting...
 5. Elisabeth00

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Noen raser er helt stille rund utstilligngsringen, f.eks myndene... Lydnivået rundt en utstillingsring reflekterer det generelle lydnivået hos rasen. Lapsk vallhund er det mye lyd i, til tross for at noen ikke syns det utgjør et problem i hverdagen. Jeg fikk en gang ødelagt et kurs jeg deltok på fordi en lapsk vallhund bjeffet konstant. Ufattelig slitsomt... Bjeffing og lyd generelt er vanskelig å trene bort. Om lite lyd er viktig ville jeg helt klart styrt bort fra raser med mye lyd (varslere, hunder som tradisjonelt har brukt lyd under arbeid, osv).
 6. Elisabeth00

  Dine utgifter per måned?

  Du kan ta utgangspunkt i denne: http://www.hioa.no/Om-OsloMet/Senter-for-velferds-og-arbeidslivsforskning/SIFO/Referansebudsjettet/Kalkulator Man kan leve langt billigere (og dyrere) også, men denne er et greit utgangspunkt
 7. Elisabeth00

  Jente (9) skambitt av rottweiler

  Hvilken hund som helst kan bli farlig i feil hender, men noen hunder blir potensielt mye farlige enn andre, det er det som er poenget. En chihuahua i feil hender blir aldri potensielt like farlig som en rottweiler i feil hender. Noen raser har lettere for å reagere med aggressivitet enn andre. Det er mer alvor i noen raser. Har majoriteten av disse alvorlige bittsakene skjedd fordi hunden har vært i feil hender? Hadde bittsakene skjedd om eierne hadde hatt mildere raser? Hadde bittskadene blitt like alvorlige om det hadde vært en annen rase involvert?
 8. Elisabeth00

  Tibetansk terrier i leilighet?

  De bjeffer mye... så om lite lyd er viktig hadde jeg utelukket den (samt andre varslere). Det spørs selvsagt hvor sterkt du vektlegger det kriteriet, og hvor godt rasen passer ellers. For å få et inntrykk av bjeffing ville jeg tatt en tur på utstilling der det er flere raser. Du vil kjapt merke at det er omtrent stille rundt noen ringer, mens det er mye spetakkel rundt andre ringer.
 9. Du kan kanskje kikke mer på puddel, whippet og springer spaniel? Det er mange raser som kan passe deg, så jeg tror du godt kan snevre inn kriteriene dine en del. Om du er usikker kan det også være lurt å dra på et hundearrangement, møte flere forskjellige individer av flere forskjellige raser. Se hvilken type hund du faller for og klaffer med.
 10. Elisabeth00

  Førstegangshund til familie med katt?

  Du kan også snu på det. Folk velger å bli fornærmet, fremfor å prøve å tolke det som står skrevet med beste mening. Det skal ekstremt lite til i dag før folk føler seg angrepet eller blir fornærmet - også på dette forumet. Blir vanskelig å være på internett med den innstillingen. Nei, formuleringen til kanger var kanskje ikke særlig smud (selv om jeg overhodet ikke leser det hun skrev slik du gjør), men fremfor å bli fornærmet og såret kan man: 1. Forklare hva man legger i tur (åpenbart at TS vil gi nok aktivitet etter oppklaring), og dermed med en gang gå videre i diskusjonen. 2. Ignorere innlegget og heller fortsette kommunikasjonen med medlemmer man følte skrev hyggelige svar. Forøvrig er vi ikke ute 4-5 ganger om dagen. Vi går en hovedtur + 2 småturer/tisseturer. Innimellom luftes det oftere, men det er unntaket. Så jeg er vel ikke jeg særlig oppegående jeg, siden 4-5 tisseturer var en selvfølge for alle oppegående mennesker
 11. Elisabeth00

  Førstegangshund til familie med katt?

  Med den mengden tur kan dere egentlig velge og vrake blant alle de typiske familie og selskapshundene Edit: Dere kan kanskje kikke mer på disse: papillon, shetland sheepdog, puddel, bichon havanaise, tibetansk spaniel, dansk svensk gårdshund +++ Dansk svensk gårdshund kan være et godt alternativ til jrt. De er mye mildere i gemyttet og har lavere aktivitetsnivå. Veldig forskjellige hunder alle jeg har nevnt, så dere må selvsagt undersøke videre selv. Anbefaler alltid å treffe flere individer av en rase selv, så dere vet at en slik type hund er noe dere vil trives med.
 12. Noen som er gode på adferd som har lyst til å kommentere?
 13. Takk for svar! Det ser ut som at dere leser det i samme baner som meg.
 14. Elisabeth00

  Den store baby- og barntråden 2018

  Hvordan er dette fysisk mulig https://www.vg.no/forbruker/livsstil/i/rLj168/faiso-34-har-ett-barn-paa-alle-klassetrinnene
 15. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Jeg forholder meg til det som sto skrevet i det opprinnelige innlegget, og der fremsto det som at dere gav donasjoner i gave, spesielt tatt i betraktning innleggene over. Donere i noens navn eller gi bort donasjon til veldedighet i "gave" blir samme greie. Hva er i det hele tatt poenget med å skrive at dere har donert i julekortet? Hvorfor ikke bare sende et hyggelig julekort uten opplyse om deres personlige donasjoner? Det fremstår rett og slett komisk for min del... l Ja, jeg kan se at det å opplyse om egne donasjoner kan ha en viss smitteeffekt og derfor ikke er helt uten verdi, men å kamuflere det som en gave til andre er en uting.
 16. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Det var ment som tilsvar på @Miskyog @simira sine anbefalinger om å donere vekk gavene til veldedig formål. Beklager, jeg skulle lest ditt innlegg nøyere da det jeg siterte fra deg faller utenfor det jeg snakker om. Jeg syns det er fint å kjøpe produkter man tror mottaker kunne tenkt seg der overskuddet går til et godt formål.
 17. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Da får du heller droppe gavene da, i alle fall til de "minst viktige". Gi et hyggelig julekort til dem og ferdig med det. Og så prioriteter du skikkelige gaver til dem du orker. Du kan jo også ønske deg donasjoner i gave fra andre selv. Donere i andres navn, uten at vedkommende har uttrykket ønske om det, grenser til frekt. Snakk om å slå flere fluer i en smekk... attpåtil er det skattefradrag på donasjoner over 500 kr, men regner ikke med gavemottaker får utbytte av det... Nei, slutt å kall slike ting gaver.
 18. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Er de du skal gi dette i gave til interessert i dyrs rettigheter? Man bør i som et minimum donere vekk til et veldedig formål som faktisk er innenfor gavemottakers interessefelt. Slike "gave" minner ofte mer om smøring av egen selvfølelse enn å faktisk glede gavemottaker med en gjennomtenkt gave. Hvorfor ikke bare være ærlig å si at du i år ønsker å droppe gavene og heller donere vekk pengene? Mange ville nok syns dette var en god idé, og da får man donert sine penger til noe man faktisk ønsker å støtte...
 19. Elisabeth00

  Gaver som støtter veldedige organisasjoner. 🎁

  Ville kun gitt slike gaver om du faktisk vet det er noe gavemottaker ville satt pris på. Personlig skjønner jeg ikke vitsen med slike gaver og hadde ikke blitt glad for en sånn gave. Jeg donerer penger når jeg kan, men da ønsker jeg selv å velge hva jeg skal donere til. Jeg er heller ikke noen veldig "gaveperson", syns det er helt greit om folk av diverse grunner ikke har mulighet til å gi gave og jeg syns ofte det uansett er unødvendig, men jeg syns hele greien med å gi vekk en annen sin gave til noen andre er helt absurd. Hvorfor ikke bare avstå fra å gi gaver og heller doner pengene selv (som du uansett gjør), og så send et vanlig julekort/bursdagskort?
 20. Elisabeth00

  Borsali´nos 2nd O Ofelia "Krølle" - Bedlington Terrier

  Hun er så nydelig! Bedlis er faktisk en av få raser jeg kunne tenkt meg, særlig når jeg leste om Krølle. Beskrivelsen din av henne minner litt om whippet, så kanskje ikke så rart Hvordan gikk det med den mulige allergien?
 21. Elisabeth00

  Akkurat nå august 2018

  Er det noen optikere her eller noen som har peiling på syn? Bør jeg forvente å se like godt på begge øynene med nye briller, eller det normalt at det ene er dårligere enn det andre etter korrigering? Snakker ikke om den innkjøringsfasen der ting kan se fordreid ut og sånt, men selve styrken på glassene og hvor klart/skarpt ting er. Har fått nye briller, og virker som det ikke er riktig korrigering på glassene. På avstand ser jeg bedre med høyre glass, ting ser skarpe ut og jeg kan lese bilskilt på lengre avstand enn det andre øyet. På nært hold er derimot bokstaver litt "off". På en måte dradd ut horisontalt, og virker uskarpe, med skygge rundt kantene. Det venstre glasset er litt blurry på avstand, spesielt tydelig på rette objekter, men også synlig på trær og vegetasjon. Ser ikke "HD" som på andre øyet. Dersom jeg tilter hodet bakover, og ser ut gjennom nedre del av glasset blir ting skarpere. Det venstre glasset er derimot klart på nært hold (< 1 m). For meg virker det som at venstre glass har for lav styrke, mens høyre glass har feil korrigering for skjeve hornhinner? Har aldri hatt korrigering for skjeve hornhinner før, men ny optiker nå mente at jeg hadde det likevel. Skal innom med dem til uken, men har aldri hatt feil på brilleglass før, så litt usikker på hva som kan forventes. Bør jeg ta en synstest hos en annen optiker før det lages nye glass? Det er ikke så mye at jeg ikke kan bruke brillene, men det er jo irriterende å ikke se "perfekt" med dem, som jeg alltid pleier ved kjøp av nye briller. Valgte dyre glass også...
 22. Elisabeth00

  Student 2017-2018

  Ført og fremst, takk for at du tok deg tid tid til å svare meg, setter veldig pris på det!! Jeg feiget litt ut og lagde en disposisjon til oppgaven som jeg sendte til veileder for så å spørre om vi kunne for å gjennomgå den. Fikk en hyggelig mail tilbake om at det var godt å høre fra meg, og at det passet på tirsdag. Er usikker på om jeg skal fortsette å late som ingenting, eller om jeg faktisk skal ta opp hvorfor jeg har vært vekke når vi møtes. Uansett så ønsker jeg å ha kommet så langt som mulig på oppgaven når vi møtes. Nå har jeg i 5 dager jobbet mye med oppgaven, og har gått fra å ha 0 ord til 3500 ord. Har satt opp hele disposisjonen, samt skrevet introduksjon og kommet godt i gang med teoridelen. Har ca 10 sider med god tekst (inkl formler og figurer) nå, og når det siste punktet er ferdig regner jeg med at teoridelen totalt blir på 15-20 sider inkl figurer. Skal prøve å bli ferdig med dette til tirsdag, men prioriterer kvalitet fremfor kvantitet. Har laget med en plan for hva jeg skal skrive fremover, og det føles ut som det skal være greit å gjennomføre. Jeg merker jeg har vanskelig for å gi meg når jeg kommer i gang, så det blir vel her jeg må være streng med meg selv. Ikke jobbe lenger enn planlagt uansett, da kommer det etterhvert til å ende med at jeg må ta lang pause pga smerter. Veilederen min er veldig interessert og hjelper meg så mye jeg måtte ønske, så det står kun på meg om dette oppgaven blir ferdig eller ikke. Akkurat det er jo bra
 23. Elisabeth00

  Første hund - rase?

  Disse er det mye lyd i, men virker som en fin rase ellers Hva med å dra på en utstilling eller hundearrangement der dere får hilst på forskjellige raser og flere individer av hver rase?
 24. Elisabeth00

  Student 2017-2018

  Ja, slik det er nå kan jeg leve med d eller e. Betyr mer for meg å faktisk bare få det ferdig. Deltid kunne kanskje vært en mulighet, og får eventuelt vurdere det om jeg kommer halvveis ut nå og merker det ikke går. Det er jo deltid jeg kommer til å studere nå også, ca 60% i arbeidstimer. Samtidig har jeg som regel gjennomført arbeid på kortere tid enn studievenner, og likevel fått toppkarakterer, så jeg burde kanskje klare det nå også selv om jeg har mindre effektiv tid å bruke. Et tidsperspektiv på 3 mnd føles overkommelig, altså jeg skal klare å ha det kjipt over en så kort periode. Så lenge det i det hele tatt er overkommelig. Å starte på et allerede dødfødt prosjekt er jo ikke noe poeng. Takk for tips ang rådgivning, skal tenker over om det kanskje kunne vært lurt. Var ikke klar over muligheten der. Jeg burde også ta det opp med veilederen, for jeg har i bunn og grunn ghosted vedkommende siden april... Alt har bare blitt en eneste stor negativ greie... Må ha master for å få en slik jobb jeg ønsker, så det er ikke mulig å komme seg ut i jobb uten å fullføre. Det er ikke masteren som er problemet, men at jeg har en skade, som blir verre i visse situasjoner (bilkjøring, skriving, arbeid ved pc). Om jeg uansett ikke kommer til å kunne ha en kontorjobb, hva er vitsen med å fullføre masteren da...Det tenker jeg, så litt katastrofetanker, fordi skaden er tross alt ganske mye bedre nå enn for et år siden. Ellers er jeg veldig enig i det du skriver ang å slutte. Fullføre bare for å fullføre har begrenset verdi og kan også være negativt.
 25. Elisabeth00

  Student 2017-2018

  Det er da leveringsfristen min er. Har allerede utsatt fristen en gang pga skaden, og blir kvalm av å tenke på å utsette igjen, så det er uaktuelt. Blir å prøve og få det ferdig til november, og om det ikke går så kaster jeg inn håndkle... Litt av problemet er at jeg får veldig mye nervesmerter av å sitte ved pcen, og da blir jeg skikkelig demotivert mtp å i det hele tatt skulle fungere i en tilsvarende jobb. Det hele føles litt håpløst... Har også gjort situasjonen verre for meg selv ved å ikke starte før... men har rett og slett hatt negativ motivasjon, fullstendig aversjon mot å sette i gang...
×