Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,459
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4,837 Excellent

Om Elisabeth00

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Whippet

Nylige profilbesøk

7,205 profilvisninger
 1. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Jeg kjenner også whippets uten jakt instinkt, men det er ikke normalen. Det er alltid individer som vil vike fra gjennomsnittet. Veldig enig i det siste der.
 2. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Whippeten vil garantert løpe etter om det dukker opp et dyr på hytten. Men det er synsjakt, så de vil ikke legge ut på søk etter byttedyr slik andre jakthunder gjør. Er mer ut av syne, ut av sinn. Radiusen er som regel relativt liten. Jeg har mine løse både på min søster sin gård og på hytten. I tillegg er de løse nesten daglig, enten på fellesarealene her eller i skogen. Ville anbefalt å treffe et par eksemplarer først og se om du klaffer med væremåten deres. Puddel er kanskje noe nærmere aussie mtp å være happy go lucky.
 3. Blank - P3

  Jepp. Har ingenting med alder å gjøre, det er serien i seg selv som er problemet. Det er dårlig manus, det går..a l t....f o r....tregt, elendig karakteroppbygging, dårlig skuespill (men ikke enkelt for dem heller med det manuset). Har fortsatt å se det rett og slett fordi det er så dårlig at jeg blir nysgjerrig på hvor det kommer til å ende
 4. Ingen som har sakt noe av det du skisserer her. Noen mener at 10 timer pluss alene ikke er forenelig med hundehold, mens resten stort sett har anbefalt at dere burde skaffe to voksne hunder slik at de har selskap i hverandre. Du har fått mange gode råd, så jeg anbefaler deg å forholde deg til dem, fremfor å bruke tid og energi på å være fornærmet over at fremmede på et diskusjonsforum ikke gav deg svaret du var ute etter. Jeg har ingenting til overs for denne voksende offermentaliteten som sees i samfunnet i dag. At du ikke er enig i rådene som gis eller at du føler deg krenket av det andre har skrevet er ikke det samme som at folk faktisk har tråkket på deg. Ditt tilsvar er en kraftig overreaksjon på tilbakemeldingene du fikk, der fremmede mennesker faktisk har tatt seg tid til å gi det de mener er gode råd og anbefalinger til deg.
 5. Akkurat nå Mai 2018

  15 minutter legetime hos fastlege for å få legeerklæring på sykdom: - Konsultasjon: 210 - Legeerklæring: 283 - Totalt 493 kr Mulig det er vanlig pris? Ble ganske overrasket... Skal sies at 116 av dem er 2xfakturagebyr, da de av en eller annen grunn sendte to separate regninger fremfor en (hadde glemt kortet, så ba om faktura)...
 6. Dotrent "innehund"

  Hva er egentlig forskjellen på å ha do inne til katt og på å ha det til hund? Hvorfor er det ene akseptert og det andre forferdelig uavhengig av om det går på bekostning av tur eller ikke? Du sier det går på bekostning av tur, men vet du egentlig det? Jeg vet ikke, så jeg spør. De jeg kjenner som har brukt innedo i perioder eller som har doløsning fast (nevnt over), går ikke mindre tur med hunden av den grunn. Tror det der er et "ikke-problem". Avismetoden er relativt vanlig, og svært få voksne hunder tisser på aviser som ligger på gulvet. Alle mine har sluttet med det av seg selv etterhvert som at de har blitt rene. Har forøvrig hatt en hund som brukte 6 mnd på å bli husren. Hadde jeg ikke bodd på bakkeplan, men bodd tilsvarende slik jeg gjør nå, hadde jeg garantert valgt doløsning på terrassen i en periode. Jeg hadde blitt utslitt av å løpe opp og ned 5 etg om natten i flere mnd, selv om andre gjerne syns det hadde vært helt greit. Så lenge hunden får det den skal ha av aktivitet syns jeg det er spesielt å være så negativ til andre løsninger bare fordi noen som velger den løsningen ikke gidder å lufte hunden sin.. Noen hunder blir husrene raskt, andre ikke. Min erfaring er at innedo/avis/terrassedo ikke utgjør noen avgjørende forskjell på tid - det som er viktig er at man er konsekvent og tar dem med for å tisse etter søvn/lek/mat/lang tid, så blir de husrene når de er klare. De jeg har nå brukte 3-4 uker (en med terrassedo og en uten, begge med avis foran døren). Har også hatt en som var husren ved tre mnd, en ved fire mnd og en ved 6 mnd (avis ved døren tilfelle uhell på alle sammen). Samme grunnemetode på alle og alle hadde få uhell inne fordi vi var nøye med å ta dem ut - likevel tok den ene unormalt lang tid å få ren.
 7. Dotrent "innehund"

  Jeg er også enig i dette. Innedo isolert sett er ikke et problem, tvert om kan det være positivt for dyret. Det skal selvsagt ikke gå på bekostning av normale lufteturer, tur og aktivitet. Mine far har en hund som aldri ble skikkelig husren. Han har døren til badet åpen når den er alene hjemme og på natten. Hadde det vært min hund hadde jeg nok prøvd med dokasse til den. De er svært aktive og går masse på tur sammen, og hunden blir i tillegg luftet ofte utenom tur slik at den ikke skal tisse inne, så det er ikke mangel på aktivitet eller lufting som er problemet. Han har fulgt normal renslighetstrening, vært skikkelig nøye, og har hatt mange hunder før. Dette er første og eneste som ikke et helt ren. Er ingenting fysisk galt med den heller, den bare "gidder ikke" å holde seg. Benyttet forøvrig tissekasse (lav kasse med aviser i bunn) til ene whippeten på terrassen. Fikk henne på vinteren, og det var sprengkulde i tillegg til 5 etg uten heis. I tillegg hadde vi avis inne på fast sted. Fulgte selvsagt standard prosedyre om å gå ut etter soving, spising, lek, eller om det var lenge siden sist. Hun faset av seg selv først ut avisen inne, og deretter kassen, og ble husren i løpet av kort tid.
 8. Dotrent "innehund"

  Royal Canine, Indoor Life: "Dogs with a mainly quiet and indoor life." Antar at de fleste familiehunder passer denne beskrivelsen. Rimelig lite beskrivende fórspesifikasjon. Selv nå i finværet er vi ikke ute mer enn maks 6-8 timer av dagen. Om vinteren er vi stort sett inne hele dagen, utenom akkurat turer og lufteturer. Altså er vi i gjennomsnitt inne mellom 70-95% av tiden.
 9. Raser som har gått av moten

  Sett i forhold til andre populære rasers vekst er det ikke så fryktelig ille. Det er derfor slik statistikk bør skaleres likt. Mange andre raser har hatt en langt høyere vekst enn whippet, så det er litt snodig å kun trekke frem denne som tragisk. For å nevne noen; JRT, sibirsk husky, chi, staff +++ Er ikke enig i at registreringstallene trenger å gå tilbake til slik de var før. Whippet er en enkel og grei rase som passer til mange, og økningen som har skjedd er en naturlig følge av dette ettersom rasen ble mer kjent. Det er ikke lenger sånn at alle som skal ha familiehund kjøper golden eller labrador retriever, noe som også gjenspeiles i vekstnedgangen rasene har hatt. Ellers er jeg selvfølgelig enig i at veksten bør flates ut og at ukritisk avl bør stoppes. Jeg tror nok også det kommer til å komme en dip før eller senere, tilsvarende den f.eks dvergpincher og flere andre raser hadde etter sin vekstperiode, før den tilslutt stabiliserer seg på et passende nivå.
 10. Raser som har gått av moten

  Hva med den totale vekstkurven for hund?
 11. Raser som har gått av moten

  Så kult initiativ! Skulle gjerne likt å sett slike grafer med lik skalering, da det gjør det enklere visuelt å sammenligne utviklingen.
 12. Akkurat nå Mai 2018

  En som nyter sommerværet
 13. Hva med å sette vannskålen oppi en litt større balje med lave kanter? Tipper veltingen vil gå over av seg selv etterhvert. Typ den lave på bildet under, disse er fra ikea.
 14. Hjelp til å finne hunderase

  Her er det nok veldig mange raser som kan passe dere utifra de få kriteriene du har presentert. Ville prøvd å snevret inn kriteriene noe mer. Hva slags hunder liker du? Pelstype? Hvilken mengde pelsstell er akseptabelt? Ønsker du en hund som er utadvent og glad i alt og alle eller ønsker du en hund som ikke bryr seg noe særlig om ukjente? Er det viktig at hunden går overens med andre hunder? Hva med trekk eller kløving, er dette aktuelt? Ønsker du en hund som kan gå løs? +++ Forslag utifra startinnlegget: retrievere, collie langhår eller korthår, puddel, whippet, engelsk springer spaniel, finsk lapphund.
 15. Akkurat nå Mai 2018

  Noen som vet om steder man kan donere hundeutstyr?
×