Gå til innhold
Hundesonen.no

Elisabeth00

Medlemmer
  • Innholdsteller

    3,492
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Elisabeth00

  1. Mellompuddel tror jeg kan bli bra med de kriteriene :) 

    Enig med QUEST, Whippet blir feil med de kriteriene du har etterspurt. En hund på 12-16 kg er noe helt annet enn en på 5-10 kg. I tillegg skriver du at du ønsker å trene litt lydighet, og det blir mye morsommere for dere med f.eks en puddel enn en whippet :)

  2. Kom litt dårlig frem i første innlegg, men vi har hatt henne to uker og det er en trygg og sosial valp. Har kjørt bil hos oppdretter. Hun har også kjørt en del med oss, men da sittet på fanget. Ingen problemer eller grining da, så vi vet hun ikke er bilsyk. 

  3. Hadde første biltur med valpen (10 uker) i bur nå, og den skrek/peip i en halvtime i strekk. Roet seg rett før vi stoppet, men startet litt igjen når vi løftet henne ut. Hun var i og for seg rolig da vi åpnet bagasjerommet, lå på siden, men pep. 

    Bør vi bare kjøre og "late som ingenting" og håpe pipingen roer seg raskere og raskere eller bør vi gå frem på en annen måte?

    Har hatt valper som har pepet i bil tidligere, men da har de roet seg etter 10-15 minutter. Hun er mer vokal enn tidligere valper, så kjenner jeg blir litt usikker på hva som er rett.

  4. Glemte å legge vet at jeg også har en youtube kanal, har ikke noen views eller noe, men er relativt ny enda. Poster time-lapse videoer av tegningene.

    Tegner mest dyr, men er også noen mennesker jeg komme til å laste opp. 

     

    Sjekk den gjerne ut om det er av interesse, og jeg blir superglad for subs/views/likes. Må ha 100 for å lage navn på kanalen :P 

     

     

    • Like 2
  5. Jeg har begynt med digital tegning, og selger også prints og diverse. Nettopp satt opp nettbutikken igjen, så dvs etter at jeg byttet fra tradisjonell til digitalt tegning har jeg solgt ett print, og det har ikke kommet frem til kjøper enda en gang så ferskt er det :P Men håper det blir mer etter hvert!

     

    Ble ferdig med denne i dag:

    19-04-02-1000x750px.jpg

     

    Ellers er disse også blant de jeg er mest fornøyd med:

    19-03-25-1000x800px.jpg

     

    19-03-31-1000x700px.jpg

     

     

    19-03-20-1000x800px.jpg

    • Like 10
  6. Vet ikke om noen husker i sommer at savannah ble jaget langt av en svær løs hund? Uansett, det virket ikke som at hun fikk noe issues av det rett etter, men etter en stund (og noen til episoder med løse hunder uten eier tilstede) begynte hun å bli redd store hunder på tur. Jeg har prøvd å bare trekke henne med og late som ingenting, men har blitt verre og verre. Til slutt var det såpass at hun prøvde å gå ande vei uansett når hun så en hund, gikk i hele båndets lengde og prøvde å komme seg unna.

    Hun har aldri vært noe interessert i fremmede hunder. Hun har vært sånn som bare ignorerer det meste.

    Uansett, begynte å trene henne ganske aktivt. Hver eneste tur. I starten når vi så en hund gikk vi ut i grøften, så langt unna at hun aldri fikk stramt bånd. Tror det stramme båndet er det som har gjort det verre, at hun føler hun ikke kan gå unna. Masse godbiter hver gang hun så på den andre hunden. 

    Etterhvert begynte hun å oppsøke meg for godbit hver gang hun så en annen hund.

    I tillegg har hun hatt et par gode erfaringer med hunder vi har møtt på tur som vi har gått tur med løs. Da slipper jeg henne når jeg ser at den andre hunden ikke er av typen som løper etter.

    Har kommet så langt nå at hun passerer alle hunder fint igjen, og er kun opptatt av meg og godbitene sine. Dersom hun er løs og vi møter en innpåsliten hund så kommer hun til meg fremfor å stikke vekk.

    Uansett, i går på tur hadde vi et supert gjennombrudd. Det kom en svær pointer som var løs uten eier (mine var også løse), og reaksjonen til savannah var å hilse pluss leke litt med den, så komme til meg for belønning og så leke litt til og komme for belønning, osv. Hun er ekstremt matglad, så virket som hun kom på under lek at hun er flink og skulle ha belønning haha.

     

    Vi har kun trent en mnd, så skulle ha begynt med dette før så hadde det kanskje ikke blitt et problem i utgangspunktet. Men jeg har redd for å skape et problem ved å gjøre en greie ut av det ?

     

    Uansett, ville bare dele gjennombruddet her.  Frykten satt nok ikke så dypt iom at treningen har gått veldig kjapt, men jeg ee uansett glad :D

    • Like 11
  7. De ser helt ufattelig deformerte ut. Gjør vondt å se på små valper som ikke klarer å bevege seg normalt. De må ha mye smerter i albuer og hofter allerede fra ung alder. Valpene klarer jo ikke stå oppreist nesten, setter seg ned nærmest med en gang. Magene henger i bakken fordi armer og bein er så vridd. I tillegg til pusteproblematikken, men den slår meg ikke som det værste (relativt sett i forhold til resten av kroppen deres, pustingen er ille nok i seg selv).

    Hva er det som gjør at albuene/forbeina står sånn ut fra kroppen?

     

    Så igjennom kommentarene, og fant ikke en eneste negativ. Mulig eier sletter negative kommentarer.

  8. 3 minutes ago, Myrsnipp said:

     I og med at lyd ikke står som noe kriterie hos TS skjønner jeg ikke hvorfor dette skal være det første og eneste man nevner om rasen da den oppfyller alle andre krav?

    Jeg tar ikke på vei, men jeg har forklart hvorfor jeg gidder å legge meg opp i saken her. Hvis det eneste man kan si om en rase er «lyd!» så synes jeg det er spesielt. Hvis man ut i fra TS sine kriterier ikke kan anbefale lapsk synes jeg det er manglende kunnskap om rasen.

    Hele diskusjonen rundt lyd startet fordi du hevdet at lyd er ".. er helt som man gjør det til selv." Noe det i veldig liten grad er. Lyd er noe av det som er vanskeligst å trene vekk - spesielt lyd som følge av rasegenskaper, som f.eks varsling hos raser som opprinnelig var avlet frem for å varsle. 

    • Like 1
  9. Just now, Myrsnipp said:

    Da må jeg si jeg har en annen erfaring enn deg med å ha valper av annen rase. Det var vel ikke akkurat det som ble skrevet, mer «må regne med mye lyd». Som man kan se TS skriver lenger opp fikk han dermed et dårlig inntrykk av rasen. Hva med å skrive «jeg har ikke stor erfaring med akkurat den rasen, men jeg har observert at de kan ha ganske mye lyd i seg i visse situasjoner, så hvis det er viktig for deg at hunden har lite lyd ville jeg enten gått bort fra rasen eller snakke med noen som har god erfaring med rasen».

    Hva slags raser har du hatt som er kjent for å ha lite lyd? Ingen av rasene du har nevnt i tidligere innlegg går innunder den kategorien. 

    Det er enormt mange raser som passer til TS. Det er dermed normalt å luke ut raser som stryker på enkelte punkter (han får selv avgjøre om lyd er et av dem). Han trenger ikke fire på kravene når han kan tilby et så godt hundehold. Ønsker mye pels, da strykes raser lite pels selv om de får ståkarakter på resten av kravene, osv...

    Jeg skjønner ikke hvorfor du tar så på vei over at rasen din går innunder kategorien mye lyd. 

  10. 12 hours ago, Myrsnipp said:

    Ja? Og jeg har da påpekt når de har lyd? Selvfølgelig har vi også jobbet med at de ikke skal bjeffe i visse situasjoner fra de var små, men gjelder det faktisk bare lapphunder? Vi har ikke akkurat lagt ned en helvettes jobb med å avvenne de bjeffing. Jeg vil si det har vært en ganske normal valpeoppdragelse. Trenger man ikke å jobbe med det når man har valp av annen rase? At de kan bjeffe på en syklist, en fugl eller en paraply? Etter erfaring med to SH, to jämt og en terrier har ikke det vært tilfellet her vertfall. 

    Nei, med valper av raser med lite lyd trenger man generelt ikke dette. På raser med moderat til mye lyd trenger man det. Da jeg hadde dvergpinscher jobbet vi en del med dette, jeg hadde noen som bjeffet minimalt og noen som bjeffet (varslet) relativt mye. Ingen av mine var et problem i hverdagen, men nå når jeg har rase med lite lyd ser jeg likevel ekstremt stor forskjell. Nå når jeg har hatt begge deler ser jeg helt klart at raser med lite lyd er noe jeg foretrekker.

    Det er ingen som ikke har anbefalt rasen din pga lyd. Det folk har skrevet er å revurdere rasen dersom lite bjeffing er ønskelig. Det er to helt forskjellige ting...

  11. Noen raser er helt stille rund utstilligngsringen, f.eks myndene... Lydnivået rundt en utstillingsring reflekterer det generelle lydnivået hos rasen. 

    Lapsk vallhund er det mye lyd i, til tross for at noen ikke syns det utgjør et problem i hverdagen. Jeg fikk en gang ødelagt et kurs jeg deltok på fordi en lapsk vallhund bjeffet konstant. Ufattelig slitsomt... 

    Bjeffing og lyd generelt er vanskelig å trene bort. Om lite lyd er viktig ville jeg helt klart styrt bort fra raser med mye lyd (varslere, hunder som tradisjonelt har brukt lyd under arbeid, osv).

    • Like 1
  12. On 18.9.2018 at 12:32 PM, Juneslie said:

    Jeg har en rottweiler selv som blir 4 år, hadde en før det også men som nå er død av alderdom. Han er en hannhund, verdens snilleste! Jeg var selv redd rasen før, men samboer hadde en da vi flyttet sammen og etter det var jeg solgt. Han vi har nå har vokst opp med to små barn og finner seg i alt. Alle som er her og kjenner hunden sier de aldri har hvert utenfor en så snill og tolmodig hund. Det har ikke jeg heller. Det er som samboeren sier, folk er redd for og hilse på rottweileren men og hilse på svigerfar sin dvergpuddel gjør de. Det er den de burde være redd for den har bitt og er ustabil.

    Vil bare si det finnes gode hunder av denne rasen også. 

    Svigermor sin rottweiler er norsk redningshund, også utrolig snill og stabil rottweiler. 

    Hvilken som helst hund blir farlig i feile menneskehender.

    Hvilken hund som helst kan bli farlig i feil hender, men noen hunder blir potensielt mye farlige enn andre, det er det som er poenget. En chihuahua i feil hender blir aldri potensielt like farlig som en rottweiler i feil hender. Noen raser har lettere for å reagere med aggressivitet enn andre. Det er mer alvor i noen raser.

    Har majoriteten av disse alvorlige bittsakene skjedd fordi hunden har vært i feil hender? Hadde bittsakene skjedd om eierne hadde hatt mildere raser? Hadde bittskadene blitt like alvorlige om det hadde vært en annen rase involvert?

    • Like 5
  13. De bjeffer mye... så om lite lyd er viktig hadde jeg utelukket den (samt andre varslere). Det spørs selvsagt hvor sterkt du vektlegger det kriteriet, og hvor godt rasen passer ellers.

    For å få et inntrykk av bjeffing ville jeg tatt en tur på utstilling der det er flere raser. Du vil kjapt merke at det er omtrent stille rundt noen ringer, mens det er mye spetakkel rundt andre ringer. :)

    • Like 1
  14. Just now, Tyttebæra said:

    Men hvorfor skrev du ikke "hva legger du egentlig i en tur?" da? :) Når du skriver "håper du er innstilt på en lengre tur og 4-5 tisseturer", sier du noe som er en selvfølge for alle opepgående mennesker. Du insinuerer at TS er en idiot. Når du skriver "en tur om dagen er for ikea-hunder", er du nedlatende.

    Når du velger å formulere deg på en måte som mange vil tolke som nedsettende, mangler det en faktor i ligningen din som gjør at "verden ikke bare går videre"; folk føler seg angrepet og blir fornærmet.

     

    Du kan også snu på det. Folk velger å bli fornærmet, fremfor å prøve å tolke det som står skrevet med beste mening. Det skal ekstremt lite til i dag før folk føler seg angrepet eller blir fornærmet - også på dette forumet. Blir vanskelig å være på internett med den innstillingen. 

    Nei, formuleringen til kanger var kanskje ikke særlig smud (selv om jeg overhodet ikke leser det hun skrev slik du gjør), men fremfor å bli fornærmet og såret kan man:

    1. Forklare hva man legger i tur (åpenbart at TS vil gi nok aktivitet etter oppklaring), og dermed med en gang gå videre i diskusjonen.

    2. Ignorere innlegget og heller fortsette kommunikasjonen med medlemmer man følte skrev hyggelige svar. 

     

    Forøvrig er vi ikke ute 4-5 ganger om dagen. Vi går en hovedtur + 2 småturer/tisseturer. Innimellom luftes det oftere, men det er unntaket. Så jeg er vel ikke jeg særlig oppegående jeg, siden 4-5 tisseturer var en selvfølge for alle oppegående mennesker :P

    • Like 1
  15. Med den mengden tur kan dere egentlig velge og vrake blant alle de typiske familie og selskapshundene :) 

    Edit: Dere kan kanskje kikke mer på disse: papillon, shetland sheepdog, puddel, bichon havanaise, tibetansk spaniel, dansk svensk gårdshund +++

    Dansk svensk gårdshund kan være et godt alternativ til jrt. De er mye mildere i gemyttet og har lavere aktivitetsnivå.

    Veldig forskjellige hunder alle jeg har nevnt, så dere må selvsagt undersøke videre selv. Anbefaler alltid å treffe flere individer av en rase selv, så dere vet at en slik type hund er noe dere vil trives med.

×
×
  • Opprett ny...