Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokospaniel

Medlemmer
  • Innholdsteller

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Sjokospaniel

  • Bursdag 06/11/1987

Contact Methods

  • Website URL
    http://idaanettes.blogg.no

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Haugesund
  • Hunderase
    Cocker Spaniel

Nylige profilbesøk

1,824 profilvisninger

Sjokospaniel's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Folk må jo få kjøpe hva de vil, men jeg fatter ikke at de vil DETTE! Ta f.eks cockapoo, blandingen mellom cocker og puddel. Som om cockeren liksom ikke hadde krevende nok pels fra før???? Det må jo være helt umulig å vite hvordan man skal stelle denne pelsen. Selvsagt er den beste løsningen å klippe hunden helt ned. Men er det noe pent da? Har du fått den søte lille dotten du ville ha da? Tror mange kjøpere av denne blandingen ender opp nokså skuffet... Hvorfor vil folk ta på seg slikt arbeid når de argumenterer for at de ville ha en friskere og enklere hund på alle måter ved å anskaffe seg en doodle miks? Det kan umulig være enklere? Og friskere? det er jo bare en illusjon! Arvelige sykdommer tar det generasjoner å få vekk! Så alle argumentene for å kjøpe en slik hund faller helt gjennom. Hva er galt med de rasene vi har. Er virkelig noen så himla spesielle at de ikke finner seg en hund som passer for dem i de rasene vi har i dag? Virkelig?!
  2. Grunnen til dette er at det mistenkes at det er blandet inn andre raser en gang i historien for å få frem denne fargen, og den er ikke en opprinnelig farge på cockeren som kommer fra England, rasens opprinnelsesland. Jeg synes også det er teit, da slikt faktisk kan oppstå helt naturlig. Og jeg kunne gjerne tenke meg en slik selv. Man kan nå ikke oppnå høyere premiering enn gult på utstilling på disse da de er "uønsket". Brune cockere er blitt uvanlig på utstillingscockere ja. Den kan ha en litt mer krevende pels å holde i show-kondisjon. På working varianten er brunt nesten like vanlig som sort :-)
  3. Sobel er en uvanlig farge på cocker, i alle fall i Norge, og blir nok mindre vanlig å se nå som fargen i år ble klassifisert som uønsket på utstilling. Men jeg synes den er kjempefin! lever sobel:
  4. Jeg stiller ut litt, men etterstreber ikke noe championat. Mest fordi jeg ikke føler at utsillingen ikke har en SÅ stor verdi at jeg vil legge så mye ressurser inn i utstilling. Noe som kreves dersom du skal gjøre det meget godt men min rase. Han skal stilles ut til han har tilstrekkelig premiering til andre championat. Jeg synes det er fint at det foreligger noen utstillingskritikker slik at man kan sammenligne dem og slik at andre kan gjøre seg opp en mening av hunden eksteriørmessig. Men jeg har full forståelse for de som synes det er en gøy hundesport å holde på med. For det kan være mye arbeid og kan koste en del å ha som hobby!
  5. Logisk sett så tenker man seg da ja. Men av en eller annen grunn (som jeg ikke helt har fått svar på) så oppstår disse merkelige fasongene også på gode jakthunder. Og uten at jeg vet det, så kan det jo hende at de med merkelige vinklinger er himla gode en viss del av livet, men skranter relativt tidlig i livet, men rekker å bli brukt i avl? Avlen har tatt to helt ulike retninger på cockeren, hvor å krysse de to variantene nærmest ansees som blandingsavl av de mest hardbarka "varianttilhengerne" (enten show eller jakt). Jeg mener at en bør etterstrebe en frisk og rask mellomting... men tror ikke mange av rasens tilhengere er veldig enig.
  6. Jada. Det har absolutt jeg også. Men dette er ytterpunktene, og denne beinstillingen er en de "feilene" som lettere oppstår i avl på jaktlinjer når det er kun dette en prioriterer. Det er en kjentsak. Det kan faktisk være et problem når man leter etter working-oppdrettere, å finne de som også prioriterer litt av eksteriøret.
  7. Bør vi etterstrebe å beholde de ulike rasers opprinnelige egenskaper? JA! Det mener jeg. Det er alt for lite fokus på nettopp dette både hos oppdrettre og valpekjøpere i dag. Grunnen til at dette er så viktig er jo fordi at det er de opprinnelige egenskapene som gjør hundene til det de er i dag gemyttmessig og utseendemessig (hos flere raser har dette desverre sklidd ut allerede). Og det er disse egenskapene som gjør at de er gode i andre aktiveteter og hundesporter. Årsaken til at det har blitt for lite fokus på egenskapene tror jeg har med Utstillingens posisjon i avlsarbeidet. Utstilling har også blitt så stort at det er stort sett dette uerfarne valpekjøpere i det hele tatt har hørt om når det kommer til kvalitetsmessige mål på hundene. Jeg mener det er NKK, raseklubbene og oppdretterne sitt ansvar å sette strengere kriterier på hvilke hunder som får gå i avl. At en godkjent brukstest/anleggstest bør foreligge på de rasene som opprinnelig skal ha visse egenskaper før de blir registrert som avlsdyr eller får registrere valper etter seg i NKK og raseklubben. Gjeterhundprøver, jaktanleggsprøver osv. bør bli obligatorisk for oppdrettere. Deretter får det bli opp til valpekjøper å bestemme om en er interessert i å kjøpe hund etter avlsdyr som har disse egenskapene.
  8. Vel, slik blir det når man avler kun på en kvalitet... det kan bli like ille for begge typer avl: enten kun utseende, eller kun jaktegenskaper (de fleste seriøse har med de vanlige helsejekkene også som HD, AD øyelysning, men det er jo andre ting som kanskje også burde tas med i vurderingen). Ikke alle working variantene har så korte bein, eller har feil beinstilling, men dette er jo som sagt ytterpunktene. Og heller ikke alle show varientene har så lang pels eller så hengende ører (desverre er det ofte de som premieres på utstilling).
  9. Anbefales! Kan kjøpes hos alphadog.no :-) De er slitesterke, men alt kan gnages i stykker.... så lenge vi snakker normalt bruk så holder de lenge! Enkelt å vrenge av stoffet for å vaske også. Hunden her elsker senga når den fylles med tekstiler som lukter kjent; gamle klær, tepper, håndduker etc.
  10. Engelsk cocker spaniel: show-varianten: Flere får alt for lang og tykk pels med mye ull. Lange ører som kan være i veien. Kompakte, vanskelig å skille mellom kompakt og tykk. Ørefeste veldig lavt. Mye hud i ansikt og på hals. Hengende øyelokk forekommer. Working-varianten: Mye mindre pels. Ørene høyt plassert. Små og slanke. Mange får en for brei eller hjulbeint beinstilling. En mellomting:
  11. Jeg må si meg enig borderen her. Nå har jeg selv startet fra scratch med lydighet og gått to kurs hos en hundeskole som er flinke med positive innlæringsmetoder og som har lært meg mye basics. Dette har da vært for å forberede apellmerkeprøve. Og det holdt nok til det :-) Videre ønsker jeg å utvide horisonten ytterligere og det er da man virkelig trenger kursing fra de proffe.... De som har holdt på en stund på høyt nivå! Jeg ønsker også å gå neste kurs hos noen som har vist gooode resultater (landslagsnivå) med flere hunder. De kan jo faktisk lære bort til andre fra hele spekteret, fra valp til stjerne, men med sikte på elite! Nå har jeg vært så heldig å få trene sammen med både Svartbergs, Kjellaug Selsaas, Synnøve Matre og Monica Bakken som har lært meg så vanvittig mye at det nesten er vanskelig å fordøye! Så forskjellen mellom de som har holdt på lenge selv og de som kun kan "teorien" er STOR! Dessuten har de alle ulike raser, så de vet nok hva de snakker om uansett rase.... Uansett, så gleder jeg meg til den dagen det kommer en på landslaget med en veldig utradisjonell LP-rase. Da skal jeg på kurs hos vedkommende i alle fall! :-D
  12. Kan ikke... reiser bort. Argh! Vi trenger virkelig treningen dersom vi skal ta bronsemerket snart.. men men...
  13. Neste uke er svært hektisk for min del med kurs og flere reiser, så det er kun mandag som passer for meg. Så håper noen blir med på mandag, og så kan dere jo evt. avtale en annen dag dere som ikke kan mandag? :-) Men f.eks onsdag 20. går fint for meg dersom mandag ikke passer den uka :-)
  14. Supert! Jeg satser på å ta med ringbånd og trene konkurranselikt :-)
×
×
  • Opprett ny...