Gå til innhold
Hundesonen.no

Ulldotten

Medlemmer
  • Innholdsteller

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Puddel

Ulldotten's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

53

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tre fine tisper ble født uten problem i natt :-) Tusen takk for støttende kommentarer, er så glad jeg stod i mot presset om å ta keisersnitt "for sikkerhets skyld" :-)
  2. Håper du har rett, to tisper og en hann ville vært perfekt :-D Hun har hatt litt veer innimellom, og slikker seg mer bak enn tidligere. Tror nok hun nærmer seg å nærme seg fødsel ;-)
  3. Hei Synes ikke du er frekk. Jeg tenkte litt i samme baner selv. Siden ingenting tilsa at det hastet spurte jeg om ikke et evt keisersnitt kunne vente til i morgen. Nei, hun mente det måtte skje i løpet av et par-tre timer. Nå har tispa vår gått en liten tur, sovet og spist, og nå er hun litt urolig. Har gravd litt og hatt litt veer. Valpene er i god aktivitet i magen, så jeg føler meg vel med den avgjørelsen jeg tok om å avvente keisersnitt. Kanskje kommer det valper i natt, kanskje i morgen?
  4. Nei, jeg har det ikke travelt. Gjennomsnitt for rasen er å føde på dag 61, så sånn sett kan ting skje nå. Var bare temperaturfallet som lurte oss til å ta kontakt med vet.
  5. Har fått høre dette fra flere oppdrettere nå. Rart da at veterinæren er påståelig på at temperaturfall betyr at det må komme en valp i løpet av 36 timer? Velger egentlig å stole på oppdrettere her..
  6. Skal ikke dra dit igjen før vi absolutt må :-)
  7. Takk, da drar vi ikke for noe keisersnitt i dag i alle fall, følger magefølelsen her!
  8. Ja, Alzenas... Det er derfor jeg spør her, ble veldig i tvil.. Vi dro for å sjekke pga temperaturfallene hun hadde, og at hun enda ikke var i fødsel. Det jeg var redd for var at feks en valp lå på tvers eller noe sånt, men alle lå helt fint. Skjønte ikke helt hva som haster sånn da..
  9. Akkurat det som får magefølelsen min til å tvile, ikke noe vann som har gått e.l. Er sykdom som er grunn til at oppdretter ikke er inne i bildet. Derfor jeg spør her, tenker det er flere med erfaring her :-) Og takk for svar, Caroline, du bekrefter mye av det jeg selv tenker. Har jo lest og lest om valpefødsel fram til nå, og får meg ikke til å se at dette er kritisk på noen måte. Har jo født et par "kull" selv, så man kjenner jo "lusa litt på gangen" ;-)
  10. Nei, har ikke kontakt med oppdretter. Føler selv at keisersnitt må være en siste løsning, dersom feks en valp ligger feil eller mor presser og ingenting skjer. Det er livlige fosterbevegelser over hele magen, så jeg har ikke inntrykk av at valpene er stresset heller. Vet sa at det eneste problemet var at hun ikke hadde rier enda. Noen som har tips til hva man kan gjøre for å få i gang fødselen?
  11. Nei, jeg ble litt skeptisk. Er jo et stort inngrep.. Er vårt første kull, og vet ikke helt om det hadde noe å si. Jeg spurte om vi kunne se det an til mandag. Koster vel en hel del mer å ta keisersnitt en søndag kveld? Selvfølgelig gjør vi det om det er krise, hunden er jo forsikret. Men vil jo helst at valpene skal fødes naturlig, om de kan det.
  12. Dvergpuddeltispa vår skal ha sitt første kull. Hun har tre valper (sett på røngten), og er på dag 59 i dag. Har hatt tre kortvarige temperaturfall ned mot 36,3 i løpet av helga, og har gravd litt i valpekassa noen ganger. Nå er temperaturen tilbake på rundt 37,5, som har vært hennes normatemperatur den siste uken. Ligger mest og slapper av, graver litt nå og da, men ikke veldig mye. Har hatt veer et par, tre ganger som vi har sett. Dro til vet i dag, som undersøkte henne og tok røntgen. Vet sa at hun kom inn i livmoren, men at første valpen ikke var kommet helt ned i fødselskanalen. Hun kjente heller ingen veer mens vi var der. Valpene virker å ha det fint, mor har det fint og er i fin form. Vet sendte oss hjem for å prøve en luftetur og se om det skjer noe i løpet av et par timer, hvis ikke ville hun at vi skulle ta keisersnitt. Høres det forhastet ut? Kan vi vente noe lenger, så sant hun fortsatt er i fin form?
  13. Ja, jeg tok fram målbåndet og målte den bagen jeg har, den er faktisk 26 cm høy den og, og hunden er 32, så da bruker jeg den:-)
  14. Slapp av, flycrewet klarer seg sikkert fint i møte med meg og den enorme hundebagen jeg har sett på nett:-) Nei, slapper hunden av så skal den få lov til det, jeg stresser den ikke mer enn nødvendig :-)
  15. Hva er det som er merkelig med holdningen min? Er ganske så rett og rak i ryggen, trodde det var det som var rasestandard for oss tobeinte ;-D
×
×
  • Opprett ny...