Gå til innhold
Hundesonen.no

spot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  690
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av spot

 1. Det er bare å legge om til "grønt".... Hvilken fantasiverden lever du i? Dette med jegere skal jeg komme tilbake til
 2. Man kan ikke sammenligne innføring av elektrisk gatelys med ulv / sau. Ulven har vært fraværende, og har nå blitt gjeninnført. Det gikk veldig fint uten ulv, og når man nå også ser hvor problematisk dette blir også utenfor ulvesonen, burde man redusert bestanden kraftig mens det ennå var sporsnø. Ja, jegere kan jakte utenfor sona, men det er en del grunneiere som bor i sona, og de mister gode inntekter i form av salg av kort, terrengutleie, utleie av koier m.m kun pga ett dyr- ulven.
 3. Ja, det er kostbart med ulv. Bare bøndene på Hadeland fikk utbetalt 16,3 millioner i erstatning fjor.... Kunne vel blitt brukt til noe annet det også. Flytting av ulv har vært prøvd før, de vandrer tilbake
 4. Bra og bra... ja, det er bra at sauene har godt beite, og at de forhåpentligvis ikke blir skamfert og drept av ulven. Men det som ikke er så bra at det er ulven som er årsaken til denne enorme jobben det er å flytte så store mengder dyr pga ulven. Dette er en stor jobb for bøndene som koster masse tid og ressurser. Det beste hadde så klart vært om sauene kunnet beite i eget området!
 5. Fint med rovdyr... : "Mens beitene i store deler av Sør-Norge tørker bort står store arealer med utmarksbeiter i Engerdal ubrukt på grunn av dagens rovdyrpolitikk. For noen år siden ga dette området beite for hundrevis av dyr. Opprettelse av et kjerneområde for bjørn og siden "buffersone" mot ulvesona gjorde beiting i utmarka umulig. Forsikringer fra myndighetene om at husdyrbrukerne skulle holdes skadesløse viste seg å ikke være verdt papiret de var skrevet på. Nitrist...."
 6. https://www.nytimes.com/2013/09/04/world/europe/as-wolves-return-to-french-alps-a-way-of-life-is-threatened.html?smid=fb-share
 7. https://www.ostlendingen.no/nord-osterdal/rovdyr/landbruk/her-flyttes-totalt-350-sau-til-ulvefri-beitemark/s/5-69-613117?amp%3Bns_fee=0&amp%3Bns_linkname=editorial.share.article&amp%3Bns_mchannel=editorial.facebook&amp%3Bns_source=editorial.facebook
 8. Hørte akkurat på et intervju med leder i småbrukerlaget om dette som trakk det frem som et viktig moment, men du vet sikkert bedre... Men uansett, viktig med utmarksbeite særlig i disse tørketider, og da går det dårlig med ulv i terrengene.
 9. Jo, det er høyst relevant for diskusjonen med tanke utmarksbeite kontra innmarksbeite. Områder med ulv i Norge er det ikke lenger mulig med utmarksbeite. Kan gjerne gjenta; hadde ulven kommet til Hadeland i år, og ikke fjor, hadde det vært en enda større krise ettersom bøndene ikke har innmarksbeite i år pga været. Da hadde det blitt masseslakt med de negative følger bla med tanke på langsiktige avlsprogrammer m.m.
 10. Er det noen som har påstått det??? Men bruk i ulveområder er naturligvis ekstra utsatt, og mange har lagt ned på grunn av ulven. https://www.nrk.no/ho/nesten-halvparten-av-sauebrukene-borte-1.13175150, https://www.h-a.no/nyheter/antall-bonder-halvert-paa-15-aar
 11. En artikkel skrevet av en ansatt i "Fremtiden i våre hender" kan man nesten ikke ta seriøst. Kua som miljøsvin? Vel, det er nok helt andre årsaker som er langt viktigere å ta tak i. Med tanke på dagens urolige situasjon i verden, inkl. Europa, skal vi være glad for at folk produserer mat i Norge. Vi kan komme til å trenge det før vi aner - også kjøtt!
 12. Når du skriver: " --- enkeltmennesker som hater rovdyr og dermed har lagt ned driften sin---" blir det bare rett og slett for dumt. De har ikke lagt ned driften fordi de hater rovdyr, men fordi det er ikke mulig å fortsette uten store tap, og store lidelser for dyra. Ja, det er mange konkrete eksempler på at folk har gitt opp: https://www.nrk.no/ho/nesten-halvparten-av-sauebrukene-borte-1.13175150, https://www.h-a.no/nyheter/antall-bonder-halvert-paa-15-aar, og mange, mange flere enn disse.... Ja, ut i fra hva disse ekstremistene selv skriver så tyder det på det ja, og hva er alternativet? Det er ikke mulig å kombinere ulv og beitedyr, så da blir det innmark bak "rovdyrsikre" gjerder, i stedet for å utnytte utmarka.
 13. Det er jo for så vidt riktig fordi nesten alle har lagt ned driften i områder med ulv. Poenget er at i disse dager skal vi være veldig glad for at vi fremdeles har utmarksbeite her i landet, og ikke slik som mange vernere vil ha, alle dyr på innmark... Hva hadde skjedd om ulven på Hadeland hadde kommet i sommer, og ikke i fjor? Masseslakt pga manglende for hjemme. Og dette ville jo gitt mange negative følger, dels bøndenes langsiktige avlsprogram m.m.
 14. https://www.dagbladet.no/nyheter/historiske-varmerekorder-over-hele-verden/69992136#_ga=2.264975307.517382595.1530948411-1185379288.1466196304 Varmt og tørt...
 15. https://www.oa.no/debatt/ulv/rovdyrpolitikk/svar-til-ola-elvestuen/o/5-35-664444?key=2018-07-12T22%3A55%3A36.000Z%2Fretriever%2F2a4ce8e89cb632edc58a0684bcac0873d23ae98e
 16. Du verden, rene edens hage altså, mangler bare et par ulver som rusler rolig rundt Hvis du løfter blikket litt ut av egen sfære vil du se at det er forholdsvis tørt rundt omkring. Ikke bare i Norge...
 17. Godt skrevet: "Hva tenker dere alle som vil ha ulv og rovdyr tilbake i skogen og frata bonden mulighetene for utmarksbeite nå da vi ser hvordan det ser ut i Europa? Det er knusk tørt overalt, ingen har noe for å selge oss og bøndene i Norge har kjempeproblemer. Vi kunne sluppet dyr til skogs men nei vent, det går jo ikke?? Bøndene får heller slakte dyr å vi får spise... ja.. vet ikke jeg? Vegetar dietten vokser vel heller ikke?"
 18. Det var Yurij som hadde funnet frem til dette: "Finner ingenting når jeg søker på det angrepet på storfe... 70 dyr er jo endel og samme antall sauer skriver de om i avisene.." Står i et innlegg lenger opp i tråden. Jeg har skrevet det en dyrlege som jobber i distriktet hvor dette skjedde har fortalt meg, og ser ingen grunn til at hxn ikke skulle snakke sant.
 19. Det er sikkert bare noe han har funnet på.. Er det mulig???? Selv den største dust vil jo forstå at en slik løgn vil bli avdekket øyeblikkelig... I et annet innlegg her var det visst funnet frem til at 70 sauer hadde blitt drept.
 20. Som sagt; dette ble fortalt av dyrlegen. Han bor og jobber i distriktet. Tror ikke det var noe han fant på... Og igjen; mulig at jeg misforstod slik at det var sau og ikke storfe.
 21. Ok, kanskje veterinæren er lystløgner eller at jeg misforstod han, men uansett; poenget var at ulven tok 70 dyr innenfor rovdyrsikkert gjerdet, bonden fikk ikke lov til å skyte ulven fordi den var for viktig, og dette resulterte i at bonden gav seg, og slaktet alle dyrene - fortalte dyrlegen.
 22. Lydighetstrening på jakthund!

  Nei jeg misforstod intet, joa kjenner til begge deler... Det var nok du som ikke tok poenget😏 Men samma det
 23. Lydighetstrening på jakthund!

  Ja man kan gjerne kalle den mest vanlige metoden hvor man kombinerer belønning og straff - altså tradisjonell hundetrening- for moderne hundetrening for min del, spiller ingen rolle det...
 24. Fint at denne ble skutt, men i følge veterinæren ble ikke ulven som drepte kyr skutt. Det ble ikke gitt tillatelse, så dette er trolig en annen ulv.
×