Gå til innhold
Hundesonen.no

spot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  822
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

spot last won the day on 8. Januar

spot had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

626 Excellent

Om spot

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

2,340 profilvisninger
 1. https://grensevilt.weebly.com/uploads/1/1/0/2/110249221/nyhetsbrev_grensevilt_nr_2.pdf?fbclid=IwAR2ueCKMwqzYJ-LQ5Er2XCq-jN5WXWWskM3QgXJgAIlCXDrM4QqomO_g2uQ
 2. https://www.tv2.no/nyheter/10365684/?fbclid=IwAR2nXJdW_lL_z43E-63FT_KWD1793_40KeNUQIxIpex9H-xGkYY3YjEYcJA
 3. "Drømmen om den komplette naturen der ulven spiller hovedrollen ... ja den vil nok for alltid forbli en drøm. Jeg tror ikke andre enn oss som bor i naturen og fortsatt bruker naturen vil kunne overleve en slik tidsmaskin reise et par hundre år tilbake, da dette jo nødvendigvis vil måtte gjelde også for resten av samfunnet, og ikke bare for en engere krets som bor der folk flest ikke ønsker å bo. Samfunnet har faktisk gått litt videre siden ulvetia på 17 og 1800 tallet, og den utviklingen som har skjedd i de årene ulven var på det nærmeste fraværende og ikke nevneverdig til plage for den naturbaserte virksomheten, og de rovdyra som gjorde skade ble raskt ig effektivt tatt ut, den utviklingen tror jeg ikke vil bli reversert. I så fall må det opprettes egne reservater der naturen skal få gå sin "skeive" gang ... noe ulvesona lett kan bli et eksempel på om utviklingen med en økt ulvebestand blir en realitet. Hvem er det som er skyld i at det stadig blir mindre naturlig natur i Norge, er det alle dere som ønsker å bo i byer og tettsteder på bekostning av dyrka mark og bynær skog, eller er det oss som gjennom drift av vår fornybare skog sørger for at dere får tak over hodet .... likevel er det visst både skammelig og uhørt at vi tjener noen kroner på den naturen vi er så heldig å få lov å forvalte. Jeg vet ikke om jeg orker å forsvare denne da jeg selvfølgelig ikke kan henvise til en bunke papirer produsert av noen teoretikere på et kontor i byen (papir som kanskje jeg har levert råstoffet til), men jeg tror jeg her beskriver noe mange vil kunne nikke gjenkjennende til. Bildet viser mitt paradis på denne jord, og det er her jeg har valgt å bo, og jeg blir nok også boende til tross for at jeg må "kjempe" mot både ulv og storsamfunn ....."
 4. Det er jo egentlig enkelt. Men det fordrer at du følger med i timen, og får med deg hva denne Wabakken, som åpenbart ikke er en objektiv forsker sier, og sammenligner dette med statistikken over felt elg (ikke sett elg.. ) i nevnte distrikt. Det ligger tilgjengelig på nettet.
 5. Det er bare å se på hans uttalelse om elgstammen i et av revirene i Hedemark hvor han hevder at ulvene ikke har ført til noen nedgang. Det kan DOKUMENTERES at nedgangen har vært formidabel bl. a. gjennom årevis av fellingstatistikk.
 6. Ganske interessant, og i hvor stor grad gjelder dette også for vår bestand av ulv? Dette blir så klart tilbakevist av f eks Wabakken, men han er tatt i såpass mange "hvite" løgner / omskrivninger at han har mistet all troverdighet. https://www.jaktojagare.se/kategorier/varg/tva-procent-av-vargarna-ar-hybrider-20190118/
 7. Ja, elgstammen var svært liten også i Norge helt frem til befolkningen klarte å redusere ulvestammen betraktelig. Men da ulvene ble hardt jaktet på, tok også elgstammen seg kraftig opp. Naturlig nok, og det var så klart veldig positivt for folk på den tiden da man kunne spise elg, men ikke ulv..
 8. spot

  Superhundene på NRK

  Et bra program! Enig i at det ble litt mye hundeier, og litt lite hund. Men veldig bra at hundetrener også sa klart i fra at hunden ble korrigert med et NEI hvis den dro mot andre hunder.
 9. Vekteren (som antakelig har søkt, men ikke kommet inn på Politihøyskolen) "mistet" taket i båndet...
 10. Norge skal selvfølgelig ikke fire på kravene om dyrevelferd. Men hele greia hadde jo løst seg om kvinnfolk ikke ville bruke pels..
 11. Etterspørselen etter pels fra oppdrettsdyr vil ikke avta selv om lille Norge avvikler. Da vil bare produksjonen overføres i sin helhet til andre land med langt mindre dyrevelferd enn i Norge. Det er et faktum. Og jeg har ingen tro på at det hjelper "å begynne et sted" i denne forbindelse. Det vil være langt bedre dyrevelferd å produsere pels i Norge enn i mange andre land. Ta de som ikke oppfyller kravene til god nok dyrevelferd, og la de som behandler dyrene godt nok produsere. Og det er jo masse andre dyr som også holdes i bur / innendørs osv. f eks burhøns, gris, kalver som tas tidlig fra mora osv. Dette er vel strengt tatt heller ikke helt optimalt, men vurderes som godt nok, og det samme bør gjelde for pelsdyroppdrett. Det ideelle vil være at alle dyr lever i "edens hage", men slik er ikke virkeligheten. Se bare på økologisk produksjon av egg. Hvor man kan utsette hønsene for mer lidelse enn andre produsenter da man ikke vil gi nødvendig behandling / medisiner osv. Da kan man jo spørre seg hva som er best dyrevelferd. Men folk flest lar seg lure av det politisk korrekte "økologisk"..
 12. Det må jo være mye bedre med reveoppdrett i Norge med våre krav til dyrevelferd, og kontroller, enn at all produksjon overføres til land med langt mindre dyrevelferd, og ingen kontroller..
 13. spot

  "Kamphunder.."

  Jo, du kan for så vidt si at folk "gjør sitt beste for å avle bort egenskapene ---- ". Men likevel viser det seg at egenskapene er så "hardt forankret" i hundene at det skal veldig mye til for å endre disse. (Og for å være mer presis; bruksegenskaper på topp nivå er lett å miste ved feil avl, og vanskelig å avle inn igjen, men egenskapene som sådan lever videre i rasene likevel). Du har så klart rett i at det er et problem at hunder ikke får utløp for sine nedarvede, iboende egenskaper. Dette fører ofte til annen, men uønsket atferd fra hundens side. Jeg har lite tro på et hundeeiersertifikat. Hva skal det inneholde, hvem skal utforme dette osv. ? Jo, raseforbudet har allerede hjulpet. For en del år tilbake var det masse problemer i et par bydeler i en by i Norge. Raseforbudet bidro til at det ble ryddet godt opp i dette problemet, og disse hundene som det den gang gjaldt, ble i liten grad erstattet med andre tilsvarende hundetyper. Og de som fortsatte med lignende hunder har etter dette blitt mye mer forsiktig i forhold til andre folk, andre hundeeiere osv. Så jeg som har jobbet med dette, vet at raseforbudet var en viktig suksessfaktor i arbeidet med å rydde opp i disse miljøene. Og det har også alle vi andre hundeiere nytt godt av i forhold til hundesaken og samfunnet forøvrig.
 14. Og denne støttegruppen som er opprettet er selvsagt helt objektiv, slik som alle støttegrupper for hunder som står i fare for å bli avlivet er.. :) I slike saker kommer det kun frem en side av saken, og påtalemyndigheten kan ikke kommentere saker som er under behandling.
×