Gå til innhold
Hundesonen.no

Peggy

Medlemmer
  • Innholdsteller

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Peggy last won the day on 25. Februar 2022

Peggy had the most liked content!

Om Peggy

  • Bursdag 02/14/1993

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Collie

Nylige profilbesøk

1,715 profilvisninger

Peggy's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

12

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ser de har en variant med laks, syns den så mer lovende ut enn smaak i hvertfall, så takk for tips! ? Tror en del av problemet med at han har streiket totalt ifh til V&h nå er at han har stått på en litt intensiv ormekur (var litt kvalm da) og nsaids over tid som kan ta matlysten, og forbinder sikkert dette med maten han fikk da ?
  2. Hunden har stort sett vært fullfôrt på V&H m/laks i alle år med noen få unntak. Nå nekter han å spise dette og jeg har kjøpt et tørrfôr på den lokale dyrebutikken midlertidig. Eldre hund med leddproblemer, men ikke problemer med vekt. Er derfor ikke opptatt av at det må være senior eller leddfôr, da han får disse tilskuddene utenom. "normale" ørlite forhøyet lever/nyreverdier på blodprøve for noen uker side, men vet. Sa dette var helt i orden for en hund i hans alder, men har derfor sett litt på bla. Fosfor % i fôret. Liker best laksebasertfôr, da han fort blir matt i pelsen, tørr i huden og flasser. Kjøpte lakseolje til tørrfôret i dag, men merker han ikke er veldig begeistret for oljen. Har prøvd litt diverse før. Orijen blir for mye for magen, regner. Med acana blir det samme? Appetitt skin&coat, fungerte vel greit på dette mener jeg, men tar i mot tips om annet. Frysetørket vom er han ikke interessert i for tiden. Eukanuba sin kornfrie, husker ikke hva den heter, men her ble han veldig stygg i pelsen. Har sett litt på taste of the wild med laks, smaak m/laks, fish4dogs m/laks(veldig lite fett i denne?) Vigor&sage med laks, virbac sitt leddfôr har jeg faktisk sett på også, men ja, er alt for godt vant med V&h som er det han har fungert desidert best på ? mye av dette er jo ris i også. Av de nevnte fôrene her er jeg mest nysgjerrig på smaak/ m laks, noen erfaring her? Føler jeg er inne og leser på de samme fôrtypene hele tiden og kjenner bare at hodet ikke mitt klarer å slå seg til ro med noe av det, og trenger mest hjelp til å sortere og høre om det er noen som har noe gode forslag/tanker her? Håper jo på at han begynner å spise V&H m/laks igjen om noen uker på tørrfôr ? Og da igjen, er det noen V&H som er bedre her ifh. Forebyggende mtp. Nyrer på eldre hunder?
  3. Min hund er helt avhengig av tilskuddet hyaluron+ fra norsk dyrehelse, blir kjempehalt uten, selv på smertestillende medisin. Gir i tillegg grønnleppemusling, brukt dette i flere år og han har artrose flere plasser. Kun helt nylig han har startet på smertestillende, og det var egentlig kun for å se om jeg merket noe forskjell på han. Vi har i tillegg tenkt å teste ut librela når det kommer inn igjen, da vet. Anbefalte å prøve dette. Så anbefaler virkelig å prøve et slikt tilskudd! Vet om flere som er ekstremt fornøyd med hyaluron+. I tillegg så kan det ta noen uker hvis det er inflammasjon rundt leddet til det roer seg ned og "stabiliserer" seg, så ville gitt det litt mer tid og kun gått ut og luftet uten belastning til det er bedre? Jeg går kun tur på mykt underlag i skogen, men unntak av helt korte lufteturer.. Hvis hunden ligger mye på gulvet, så anbefaler jeg myke matter som man pusler sammen (f.eks slike treningsmatter fra biltema) som hunden kan ligge på, utgjør stor forskjell for min ? Mtp. Muskelmasse, så er det viktig å starte litt rolig opp igjen når du begynner å gå tur igjen, og ikke hive deg på de lengste turene dere er vandt med. Nå vet ikke jeg hvordan din hund er, men er lurte å følge hunden sitt tempo på tur, og ikke la den løpe villmann første 15 min av turen, men få varmen i seg ? Håper disse tipsene kan være til hjelp ?
  4. Liten update her ? Vært hos vet. Og tatt røntgen, blodprøver osv. Den viser ingen tegn til hjertesvikt, ikke svulst eller kreft i brysthulen. Ut i fra symptomene mente de at det ikke var vits å gå videre med undersøkelser heller pga. Alt er innenfor normalen for en eldre hund ? Snakket om at den kan være en kronisk luftveislidelse/irritasjon (ikke spør om detaljer, men er ikke astma ?) som man ofte ser hos eldre hunder. Skal også gi en mer intensiv ormekur, bare for å utelukke det helt. Veldig lettet for å ha svar, så nå kan vi fokusere på å gi best mulig behandling for leddene videre og få tatt en tannrens uten bekymringer?
  5. Jeg har aldri opplevd lukt ved løpetid, men tenker at det muligens kan være en åpen livmorbetennelse?
  6. Ja, er litt de tingene som gjør at jeg vil finne ut litt om det kan være hjertet også, pga. Han trenger å få renset tenner nå. Respirasjonsfrekvens var 13 sist jeg tok den, gjorde det før vi skulle til vet. Slik at det var gjort når vi var der? Så vil helst finne ut hvordan helsetilstanden hans er for å vurdere videre oppfølging nå på sine eldre dager. Men per i dag, så er ikke tiden ute for han enda, men ønsker å gi han god oppfølging, uten å dra den for langt mtp hans beste ?
  7. Hvis det hadde vært kennelhoste, så burde det vel gått over etter en stund? Han har vært slik en stund, tenkte først selv at det var noe som kom til å gå over, da helsen ellers er bra. Men fant ut at nå har det pågått så lenge at jeg måtte sjekke opp i det. Er en hund som har særdeles lite kontakt med andre hunder da vi ikke pleier å henge med andre hundefolk/hunder og bor på landet ? Eneste unntaket er naboen sine, men de snakker jeg så mye med at der hadde jeg fått meg meg hvis noen av dem hadde hatt det. Edit; Jeg tenker jo også det verste med hjerte/ evt. Lungekreft. Har hatt hund tidligere med lungekreft som spredde seg til hjertet og ikke var syk i det hele tatt, med helt fine blodprøver helt til bakparten kollapset og veterinærene trodde det var artrose med nerve i klem, til røntgen ble tatt og viste at hun var full i kreft.
  8. Hei! Har vært hos veterinær med dette, og har de siste ukene fått onsior for leddslitasje og prøvde ormekur mot harking/brekning. Hunden min begynner å bli en eldre kar, aldri vært syk sett bort i fra leddene som jeg har god kontroll på. Nå den siste tiden har han drevet på å harket/brekt seg ofte når han legger seg ned, gjerne når han har hvilt et par minutter. Gjør det en gang, av og til 2, kommer ikke noe opp og virker helt fin etterpå, litt som at han rensker halsen og ferdig med det. Kan også skje hvis han skjønner at vi skal på tur og stresser seg opp litt, men aldri opplevd dette ved annen aktivitet. Synes det er litt bedring etter vi var hos vet. Sist, men usikker på om det er ønsketenking eller om kanskje nsaids hjelper på det? Vet. Kunne ikke høre noe på lunger/hjertet. Han har normal respirasjonsfrekvens. Skal ringe til vet. Og høre om ny time denne uken. Jeg tenker kanskje at vi burde ta blodprøver og røntgen av lunger/hjertet for å se. Jeg skjønner jo at dette kan være ting som hjertesvikt, kreft o.l. Men enn så lenge oppleves ikke hunden syk. Er det andre som har opplevd dette på sine der det IKKE er hjertesvikt/kreft? Tenker mest på om det er andre ting jeg må ha i bakhodet. Han fikk i seg noe fersk hjort etter jakten i høst(Pleier kun å få hjort som har vært fryst til vanlig) , og lurer litt på om det det kan smitte hund med f. Eks. Lungeorm? Den ormekuren han fikk tar ikke lungeorm. Evt. Hvis det er ormekuren som hjelper litt, hvor lang tid skal det gå før man merke full bedring? Trenger han kanskje 1 behandling til? Fikk mot "vanlig" orm. Har tidligere hatt en hund som fikk antibiotika etter harking der vet. Mente det var pga. Flått, noen med erfaring på dette? Er mildt vær her jeg bor, og leser at lungeorm er vanlig hos hjort, men vet ikke om det kan smitte hund via blod/kjøtt. Evt. Er hunden min glad i å spise gress, og vet katt kan bli smittet via snegleslim, gjelder dette hund også? Andre ting? Luftrørskollaps? Edit;Kan nesemidd gi slike symptomer uten reversed sneezing? Jeg vet at dette sannsynligvis er mer alvorlig, men håper jo på at det er en liten ting og ikke hjertet/kreft. Bekymrer meg mye for dette nå for tiden, og ja, trenger bare å høre litt erfaringer hvis noen har. Trenger ikke å høre "hunden min hadde hjertesvikt og døde 2 uker etterpå", for jeg er fullstendig klar over at det kan være alvorlig. Edit; Ville bare legge til at dette skjer kun hjemme eller evt. I bilen når han blir ivrig når vi skal på tur. Han er med meg i stallen daglig og ligger på på gulvet der med meg i nærheten, og hører det aldri der ?
  9. Dra opp igjen denne, håper det er greit! Har vært hos vet. Med hunden pga. Symptomer som TS beskriver. Han har lyttet og kan ikke høre noe på lunger eller hjertet. Skal tilbake om noen uker pga. Tannrens osv. Fått ormekur og syns jeg merker bedring, for før harket/brakk han seg nesten hver gang han la seg ned etter noen minutter. Siden han fikk ormekur for 2 dager siden har jeg kun hørt det noen få ganger. Jeg tenker veldig mye på dette, da det er en eldre hund og redd for at det kan være noe mer alvorlig. Og lurer på om noen har erfaring med hvor lang tid det tar før symptomene er helt vekke etter kur hvis det er pga orm? Syns jo det er bedring allerede, men redd det bare er ønsketenking ?
  10. Ser den ? Som sagt; blir forvirret og usikker av alt som står på nettet . Produsentene regner over 25-30 kg som stor hund, derfor jeg har puttet han i den kategorien ? Eneste seniortegnet jeg har sett på han er at barten er blitt gråere ?
  11. Råfôring er ikke aktuelt, og vil gjerne ha forslag til tørrfôr :-) Takk @Siri! Har så vidt sett litt på det fôret selv, er bare når jeg leser rundt på nettet så mener mange at bør fôre med seniorfôr når store hunder bikker 5-6 år, derfor jeg blir så usikker og ville forhøre meg litt? Mine har forresten ikke problemer med vekten heller.
  12. Ikke diskusjonstråd og finnes sikkert uendelig mange tråder om dette. Jeg har fôrt på V&H frem til det siste året, men pga. Pris og tilgjengelighet har jeg sluttet nå og gått over til tørrfôr og i mellomtiden prøvd litt forskjellig. Blant annet en annen fryst pølse som jeg ikke er fornøyd med. Nå er collien blitt 6 år (ca. 30kg) og ser at han regnes som "senior" i fôrverden, men opplever han ikke som en senior ? 7kg's hunden min er blitt 8 år og regnes også som senior, men merker heller ikke noe til det. Jeg har lyst å fôre på noe som er bra for hud og pels til collien, da jeg synes denne ikke er helt optimal, og av den grunn synes jeg det er vanskelig å skulle begynne å fôre på seniorfôr, da disse ofte inneholder mindre fett osv. Jeg tenkte faktisk på å prøve noe "skin&coat" fôr, men finner ikke noe særlig for eldre hunder? Edit;'proplan har en for eldre, store hunder ser jeg. Noen med erfaring? Den andre hunden har ikke noe spesielle behov, men tenker kanskje et fôr som er bra for å forebygge ifh til munn og tenner, da dette ofte er et problem på små, eldre hunder? Orijen er prøvd før, og det tåler ikke collien, så vil prøve noe som jeg kan få tak i til begge på samme nettside/butikk. Helt grønn på fôr etter å ha brukt V&H i så lenge ? Vil gjerne ha konkrete forslag, og bør jeg gå over på seniorfôr på begge nå?
  13. http://www.podencoklubben.com/empty_31.html
  14. Mine sover med meg i sengen/på soveromsgulvet. Her i huset sover hundene når jeg sover, uansett tid på døgnet. Det er ganske digg :-D
  15. Hesteeksempelet var ufattelig dårlig, men hvis vi ser bort fra det og tar generelt med alle flokkdyr. Andre flokkdyr må ha en artsfrende, hvorfor må ikke hunden? Hvorfor er det så akseptert at hunden kan være alene? Tenker mest det etiske rundt dette og hvorfor det i samfunnet er greit med alenehund :-P Og jeg tenker på ingen måte at "alenehunder" lider og er mishandlet Og det hadde aldri på noen måte falt meg inn å hatt hesten min alene, da jeg på ingen måter syns at menneske/ku/sau kan ta over rollen for en annen hest. Og uansett hvilken art det er snakk om så vet vi jo at de som regel klarer seg, men det anbefales jo som regel at det er 2 eller flere.
×
×
  • Opprett ny...