Gå til innhold
Hundesonen.no

Floyd

Medlemmer
  • Innholdsteller

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Floyd

  1. Når me startet i miljøet fekk ein ofte høre at jakt og agility ikkje kunne kombineres og at agility ødela for jakta. Det samme gjorde eg når eg kjøpte Spinn, det gjekk såvidt gjennom hos oppdretter. Men siden eg allerede hadde premiert hannhund innenfor jakt og kunne vise til at sjølv om han gjekk agility kunne han gjere det bra på jaktprøver. Så då fekk eg kjøpe denne frøkna. Eg har også hørt ved mine to siste jaktprøver at eg må kutte ut agilityen, men nå er det meir som ein fleip. Sjølv om eg trur kanskje enkelte meiner det Hundene er jo avlet for jakt og eg synst jo at det er viktig og ta vare på egenskapene. Det er der dei hører heima. Ein møter jo forskjellige spaniels innenfor agility og. Noken gir alt uansett, mens andre har meir jakt drifter og foretrekker jakt over agility.
  2. Floyd

    Rase for meg.

    Ang jakt cocker. Eg har to og kjenner til enda fleire. Eg har to litt forkjellige typer. Men eg forstår ikkje kvifor folk synst dei er så *høye*. Mine to bor sammen med meg om min familie. Eg er gressenke ca halve året og har to barn på 3 og 6, så enkelte dager blir dei ikkje prioritert. Mine hunder takler helt fint å ha rolige dager, det er ikkje slik at dei må aktiviseres kvar dag. Men samtidig får dei også dager med mye aktivitet. Eg er jo aktiv innenfor agility og jakt så dei får sitt. dei er to kosegriser inne, men full fyr i ute Hannhunden kunne levd og åndet for jakt 24/7, og han synst agility og andre aktiviteter er kjekt, men går ikkje i taket av det. Kunne vert litt meir futt i andre sporter. Men han er absolutt god nok likevell, han er 4 år og både agility og agility hopp champion og går i eliteklasse i jakt. Hadde han brukt like mye av seg sjølv på ag banen som han gjere på jaktarenaen hadde han vert best Der sliter eg nemlig med å holde han igjen. Men er morro, ser virkelig kor driftene ligg. Tispen som er ung enda er meir crazy på ag banen, og som dei sa på kurs nå sist : du må få hu til å fly mindre Hu skal helst springe det hu er god for heile veien, men kan ha en tendens til å glemme ut å tenke av og til. Men hu er fin jaktmessig sammen med meg under trening, men galen om hu får springe på egenhånd. då kan hu fort lose på rådyr. så hu får ikkje frie tøyler i skogen. så kort oppsumert. tispen er meir galen med fleire fluer i hodet enn hannhunden som er meir down too earth og chill. halvsøster til tispa mi er jo blandt annet på rekruttlandslaget innenfor lydighet og eg kjenner også til fleire som er aktive innen lp. Men om dei kjem opp på bc nivå. Ja kven klarer egentli det?
  3. HUNTERSGUILD FERN *SPINN* Min lille venn spinn flyttet til meg mai 2016 ifrå Sverige. Hu er heilt fantastisk, litt smågal men samtidig den kosebamsen i hus. Spinn trener og konkurrere innenfor Jakt og agility. Hu har rukket å debutere i begge deler i ein alder av 1,5 år. Hu gjekk blandt annet til 2 premiering i åpen klasse på jakt med felling på hennes første prøve og i debyen hennes i agility hopp fekk hu napp Eg gleder meg til å trene videre og håper å bevise for ivrige jaktfolk at en jakt cocker kan kombineres og brukes både i jakt og hundesport sammenheng !
  4. Oi her var det lenge siden eg har vert VIll er blitt ein vaksen herremann på 4,5 år. Og han har fått eit veldig langt nytt navn : AG1,AG2,AG3,AGH1,AGH2,AGH3 NACH, NA(H)CH AH TIB`S SANDON 2017 Har vert eit supert år, han har blitt champion både i hopp, og i agility, vert med i NM agility, rykket opp i Eliteklasse innenfor jakt og var også med i NM for spaniels.
  5. Heihei. Har fått i oppdrag av ein kompis å finne ein finsk lapphund til han. Er hans første hund og han veit ikkje heilt kva han skal sjå etter. Så eg treng dåkas hjelp. Først å fremst en sunn og frisk hund, gjerne med mindre pels og ein lett variant. Eg er sjølv ikkje særlig inne på rasen då er ikkje har interessen av dei sjølv..
  6. Har såvidt begynt å kikke på ny valp. Og kikker litt over til England. Noken som veit korleis talltabellen/score funker der borte ? finner ikkje noke særlig på google..
  7. Kløven er solgt desverre.. Håper du får tak i en ny
  8. En ting til ang min RR. Ufordragelig i unghundtida,men som voksen heilt fantastisk RR er en krevende hund i unghundperioden. Men det går over Og ang trim og aktivitet. han krevde en del i starten (unghund). Men nå holder det og vere familiehund. Trente aktivt med han fram til han var 4-5 år. No fungerer han utmerket som familiehund og trives med det. kan gå flere dager uten en skikkelig tur også og han takler det helt fint. Er og blir en livsnyter Så om du vil ha en hund som har mye personlighet og egenvilje,trene på hobbybasis uten dei store ambisjonene så kjør på
  9. Er sjølv eiger av ridgeback. og Roligare og meir trygg hund skal ein leite lenge etter. Reagerte også på at noen påstår at den ikkje er vennlig mot fremmede. Min hilser alle velkommen, men det er stort sett *hallo kven er du, åja var det bare deg* tusler videre og legger seg Elsker vaktegenskapene, alt som har med lyder,ringeklokker, folk som går utenfor bryr han seg ikkje om. Men han vokter når det først trengs, og det har skjedd ein gang. Var aleine hjemme og sent på natten gjekk hunden bort til terrassedøren og begynte og brumme. Det viste seg at det sto to skikkeliser utenfor. Det viste seg jo at det kun var eit par kompiser som var på fest i nærheten og ville stikke innom og straks eg hadde sagt hei så var bryteren skrudd av. Og for meg er det en utmerket egenskap Men treningsmessig er det en tung hund. En må jobbe mye mye mye. Eg har brukt min til både lydighet, agility og spor. Og eg har jobbet mye med han og ikkje klart og oppnå det eg ville desverre.. Men nå snakker eg på konkurransenivå. Det er en hund som tenker sjølv og gidder den ikkje så gidder den ikkje. Me hadde veldig gode dager treningsmessig og noen skikkelig dårlige.
  10. Floyd

    Jaktcocker...?

    Heilt klart at mange gjere ein veldig god jobb hos brukslinjene også Men min erfaring med oppdrettere av rasen jaktcocker er dårlig. sjølvsagt eit få gode, men dei fleste er mest opptatt av resultater og hvordan stamtavlen ser ut. trur andre raser som golden, labrador er bedre osv, men dette er bare synsing. kan det ha noe med bruksområdet og gjer? I og med at jakt cocker/springer er meir utbredt hos jegere og at andre raser som belgere/retrievere er brukt i fleire sporter og at dei har meir fokus på helse? *undrer*
  11. Floyd

    Jaktcocker...?

    No blei det litt for avansert for meg Har aldri hørt om CD før. Men eg vil hvertfall råde han som startet tråden om og sjekke opp i helse og innavlsprosenten hos foreldrene samt graden på kullet. Og sjølvsagt ta en kikk på stamtavle og gemytt. Men min erfaring er hvertfall at det er supre hunder som passer ypperlig til kallenavnet duracell kanin. Glade hunder, milde og veldig glad i livet Og 2ne du har nok rett i det med brukslinjer vs showlinjer at dei kunne blitt flinkere med tanke på helsesjekking, og at der er nok bare shæferen ett unntak. Tenk om alle oppdrettere hadde hatt foksus på Mh, helse og gemytt, det hadde vert noke det * drømme*
  12. Floyd

    Jaktcocker...?

    Men eg har hvertfall fått inntrykket av at jakt cockeren er generelt en mye friskere hund enn show med tanke på kreft,øyner. Så det med beinstillingen vet eg ingenting om. Men hadde klart vert en fordel om oppdretterene hadde begynt og hatt meir fokus på og røntge hundene. Det var det eg savnet då eg leitet etter hund+ delen med at innavlsgraden kan vere høy og her foregår det linjeavl. så var obs på det. men velger ein jakt cocker så gjer research og enda litt meir research gjelder forøvrig alle raser.
  13. Floyd

    Jaktcocker...?

    Nei eg stiller meg ikkje uenig og her vil eg sei at research er veldig viktig om ein skal velge seg en jakt cocker. eg brukte vel opp mot året til og finne noke eg likte. Vil påstå at mange oppdretterene er meir opptatt av gode resultat enn og sjekke opp i helse. Svært få av dei er sjekket for HD og eg fant vel ingen som var sjekket for AD. Vil hvertfall foreslå og kikke over til sverige også har eg hatt god kontakt med bannockfield i norge som er linket til over. Men styr unna hunder ifra england. der var ingen sjekket for noe som helst virket det som. Men med tanke på bruks tenkte eg meir på pels, ører, og en mye lettere kroppsbygning.
  14. Floyd

    Jaktcocker...?

    Ein langbeint variant
  15. Floyd

    Jaktcocker...?

    Min jaktcocker har så absolutt ikkje slike bein. Eg synst han ser veldig fin ut, han er meir av den langbeinte typen og ligner mer på en liten setter. veldig kvadratisk og fin. Men når du velger og kjøpe en jaktcocker, så er disse avlet for bruksområdet og ikkje etter utseendet. Så derfor dei store forskjellene. det samme gjelder vel for alle working/jaktvariantene som golden,labrador, springer osv. Men eg synst mange av desse ser mykje sunnere og finere ut en showlinjene. Og når det kommer til stress, så er min utrolig rolig. veldig lite stress og han trener både Lp, Agility og skal nå starte med jaktbiten. Kjempe flott hund og jobbe med som ikkje koker over. Men eg vil sei desse hundene krever mye for og trives. Eg skulle gjerne brukt meir tid på han, så innomhus kan det vere litt mykje mas. Han bor i eit hus med ein mann som jobber borte halve året, 2 barn, 1 eldre hund og meg(mamman) Så no har eg gått til innkjøp av en sykkel,springer og sykkelvogn slik at me skal få trimmet han når maen er borte Det gangene eg har sett han sliten fysisk er når han var på fjellet i påsken og fekk springe 3-4 mil om dagen.
  16. Bare ver påpasselig med god oppvarming. Eg har sjølv trent og konkurrert med ridgeback, som er en kraftig kar på 50 kg. Då han fyllte 5 år i fjor måtte eg gi meg pga av store belastninger.. Og karrieren blei kortvarig, han startet ved 2 års alderen. Som sagt ovenfor er det noen som påpeker at det er meir belastende for en lett hund som border collie. Men eg vil no si det er like belastende for ein sopass stor hund og sprette rundt. Det er vel meir normalt med krappe svinger på ein border collie enn en ridgeback/rottweiler. Men om ein er forsiktig og tenker på både oppvarming og gå ned hunden etter trening så går det nok heilt fint :)Eg var veldig uerfaren då eg først startet, og blei overivrig. Så eg kan nok bare takke meg sjølv for at hunden min måtte kutte det ut
  17. Ein liten oppdatering. Villmannen er no blitt 15 mnd og kler fortsatt navnet sitt. Han er en fin familiehund som elsker og vere med på alt. Også prøver eg og trene han så ofte eg kan, ikkje lett med 2 små barn og en mann som er borte halve året Men me får no til litt likavell. Målet for i år er og starte i agility, trene meir Lp, og begynne med jakttreningen. Er helt blank på den jaktdelen, men skal på treningssamling no i mai, så håper det er håp for oss
  18. Har fortsatt for salg en laika kløv i str 40 liter. Kløven er bruk av en ridgeback. Er i fin stand. Kom med bud, minstepris er 500,- Ny pris er forøvrig 1850,-
  19. Evt så kan eg ta den med til stavanger, skal jo på kurs med Siwi. så kan hu prøve den på zuki
  20. Lenge siden eg har prøvd den på. Men når den var i bruk var sikkert min hannhund 45 kg. Så kan godt stemme
  21. Ja floyd brukte den i sine yngre dager, litt nettere då men står på siden til produsenten at den skal passe hund mellom 30 og 40
  22. 40 Liter skal passe til hunder mellom 30 og 40 kg står det. Så er nok gode justeringsmuligheter
×
×
  • Opprett ny...