Gå til innhold
Hundesonen.no

tmp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  697
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Alt skrevet av tmp

 1. Fitpaws

  Det finnes så mange ulike typer og vet ikke hvilken jeg skal satse på... Hva er dine erfaringer med dette? Har du prøvd flere typer og hvilken anbefaler du? Hovedgrunnen til innkjøp er forebyggende og styrkende til hund med HD.
 2. Forhindre hoggormbitt

  Kan du fortelle hvilke områder/turstier rundt Oslo dette er? Jeg har også rimelig skrekk for å gå på huggorm, men har stort sett daglig gått tur i Østmarka med hund de siste tre årene, og har kun sett huggorm en gang. Uvisst om det er jeg som er uoppmerksom eller om det er lite i det området jeg mest går.. Jeg så for et par uker siden faktisk, at noen hadde lagt ut bilde av en de møtte på tur PÅ snøen! Pga huggorm går jeg mye på stier, men samboer og hundene derimot går oftest ikke på stier. Det hadde vært fint å vite om det er visse områder som er kjent for mye huggorm, så det kan tas hensyn til :-)
 3. Løshunder som tar rådyr er hjerteskjærende og så inderlig unødvendig! Jeg sutrer ikke over normal predasjon, men det ble en noe hissig diskusjon ut av rådyret jeg nevnte, det pga at noen mente det var løshunder. Derfor nevnte jeg det. Jeg har ikke så mye kunnskap om det, men jeg har en ide om at en hund ikke vil gå rett på magesekken, derfor tror jeg kanskje ikke det var hunder som var skyld i akkurat det.
 4. Hjerteskjærende... Tidligere i vinter lå det et dødt årskje i over en uke, rett ved bebyggelsen hjemme ved en skiløype. Magen var spist opp mens resten var helt Det var mange spekulasjoner på hvem som var synderen og alt fra løshunder til ulv var foreslått, men det ble aldri konkludert tror jeg. Om jeg har forstått det riktig, så er det lite sannsynlig at det var hund, da magesekken var målet?
 5. Fryktelig trist! Kan du legge inn linken?
 6. Jeg var på temakveld på veterinærhøyskolen i går, om etisk hundeavl. Der ble det sagt at engelsk undersøkelse viser at 58% av eiere til hunder med påviselig brachyocephalt syndrom hevder at hundene deres ikke har luftveisproblemer. Jeg vet ikke om det er sammenligningsbart med Norge, men vil tro det. Det er jo ingen som vil at hunden sin skal lide, så her må det være stor mangel på kunnskap og forståelse
 7. Vi er fem mennesker (3 voksne og 2 barn) og to hunder på 110 m² fordelt på tre etasjer. Savner eget hunderom , eller bedre mulighet til å stenge av pga tidvis makuleringshund som ikke kan være alene hvor som helst pga det. Fungerer helt fint, men føler vi har et rom eller to for lite, men ikke hovedsakelig pga hundene.
 8. Rådyr

  Hjemme hos oss er det masse rådyr og om kveldene ser vi dem ofte rundt på husene og i skogskanden som vi bor helt inntil ( flere naboer som mater de). Med andre ord er de ikke særlig redd. Oppdaget nylig at det også kryr av liggeplasser bare 1-200 meter fra huset inn i skogen. Det er jo kjempespennende å gå på oppdagelse på stiene deres og i området. Har dog kommet til å tenke på om vi kan skremme dem bort om vi går rundt det. Er det noen kloke hoder her som vet? Det er altså snakk om rådyr som rører seg tett på folk og vi går selvfølgelig ev der på dagtid når det ikke er dyr der. Bør vi holde oss unna der? Holder de seg feks til et fast område eller flytter de seg veldig ifht soveplass. Når de skal lamme (eller hva fet heter når rådyr får barn..?) antar jeg de flytter seg lengre inn i skogen.. En annen ting jeg har tenkt på, er jo at det er foringsforbud. Jeg har mine tvil om at folk har søkt (og fått innvilget dispensasjon) fra det. Hard vinter og mye snø som vi har i år kan jo kvalifisere til det, men jeg kjenner ikke til de andre forholdene ifht Oslo. Er det noen som vet om dette? Blir det foret rundt om kring nå?
 9. Rådyr

  Logisk! takk Nå gleder jeg meg til å gå ut å mate dyra
 10. Rådyr

  Hvordan vet jeg om høyet er for kraftig?
 11. Ulv og hund

  Vil en hund mest sansynlig frykte lukten av ulv, eller vil den kunne gå etter ulvespor? Det er nok ingen fasitsvar på det, men har noen erfaringer med det?
 12. Rådyr

  Takk for tips Kornavrens, vil det si alt av korn? Er det noen grønsaker man ikke bør gi? Kan man også gi rester av kokte grønsaker, eller bare råe? Funderer på om jeg skal kjøpe noen høyballer også. Kanskje henge opp høynett (som brukes til hest), men det er kanskje litt skummelt, kommer til å være nervøs for at de skal sette seg fast.. Om det ikke er snø i luften er det sikkert greit å legge på bakken. Fornuften sier at vi kun skal fôre inne i skogen (ved liggeplassene), men det høres jo veldig koselig ut å kaste ut litt ved huset så vi får dem litt mer på nært hold. Ungene insisterer i allefall på det, så da spørs det hvor fornuftig mamma skal være :-)
 13. Ulv og hund

  Vi har ikke, så vidt jeg har fått med meg, kommet på spor eller områder ulv nettopp har vært i før. Men i helgen lurte jeg på om det var ulvespor vi kom over, men ene hunden min var veldig intens på og gikk etter sporene lenge (helt til jeg etter 1,5 time ikke orket å traske i 1,5 meter djupsnø lengre ). Men jeg ble litt i tvil om han hadde vært så intens om det var ulv for tenkte han burde bli skeptisk om det var det....? Men jeg er heller ingen sporkjenner så mest sannsynlig var det et annet dyr som hadde gått der.. Synes egentlig de var for små til ulv å være (innbiller jeg meg) men for lange steg igjen, til å være feks rev. Spennende er det i allefall
 14. Rådyr

  Takk, da skal vi ikke være redd for å skremme de bort, og tenker vi legger mat ut i samme område :-) Jeg ringte Mattilsynet og de henviste meg til kommunen, da de ikke ønsket søknader fra privatpersoner, så da snakket jeg med en viltansvarlig der. Oslo kommune har fått dispensasjon, og er delegert myndighet til å behandle private henvendelser. For at de skal ha oversikt ba hun meg sende en mail, men det var nok mer en formalitet og hun var tydelig på at de var glad for initiativ til fôring i disse dager
 15. Utstyrtilhund.no

  Hmm..det er jeg og, husker ikke Men da har dere uansett ikke det dekkenet antar jeg?
 16. Minipina sele?

  Her er Bob med selen og treningsdekkenet som jeg også har bestilt der. Helt genialt! Selene har softshellfôring som nok er å foretrekke mtp pels.
 17. Minipina sele?

  Jeg har til begge mine gutter og er veldig fornøyd Anbefaler den regulerbare mtp at pelslengden varierer og man da har behov for å justere. Mine har sportsklipp. En sele vil alltid lage litt kluss med pelsen, men det er kun ved nakken at jeg føler det må børste litt ekstra mtp sele og knuter. Ikke mye og ikke ille i det hele tatt. Har samme erfaring hva gjelder god service :-)
 18. Utstyrtilhund.no

  Katahdin varmedekken str XS, blir det for stort for mellompuddel tror du? Jeg har en på 11 kg og en på 13 kg, og størrelsesguiden sier at den passer hund på 14-16 kg. Tenker det blir for stort til Albert 11kg, men kan kanskje passe Bob 13 kg?
 19. Gir du hunden kosttilskudd?

  Jeg gir glukosamin til han som har HD, mens begge får fiskeolje (laks/torsk). De fores hovedsakelig rått, og når de i perioder får rent kjøtt som ikke er tilsatt noe får de i tillegg "kalsium og fosfor mix" og "urtehage" fra Dr.Clauder`s.
 20. Spennende! Hvor gammel var du når du flyttet til Norge? Følelser og musikk, elsker språket til tross for at jeg ikke forstår det Jeg snakker en del spansk, så noen ord og setninger kan jeg skjønne, men stort sett er jeg bare fasinert og betatt av lydene/musikken
 21. Nr 1 "favorittspråk/aksang" er brasiliansk portugisisk Såå fint ! Ellers synes jeg også skotsk og irsk engelsk er kjempesjarmerende :-)
 22. Mellompuddel

  Pernille, Diva og Bobs mamma venter valper om 1,5 uke 😉
 23. Tips til afrikatur?

  Jeg var i Mikumi National Park i Tanzania i 2003. Fantastisk spennende Vi bodde utenfor parken og hadde to dagsturer inn med guide. Vi var veldig fornøyd og der er (var?) mye mindre turister enn for eksempel Serengeti. I løpet av dagene vi var der møtte vi sporadisk noen få andre biler. Til sammenligning pratet vi med noen andre som var i Serengeti på samme tid, og de hadde kjørt i kø til tider. Vi var også på Zanzibar og ELSKET det!! Paradis på jord Vi var der 3-4 dager tror jeg. Dykket, badet og slappet av. Fantastiske omgivelser, både Stonetown og der vi bodde ved stranda (husker ikke for øyeblikket hva det het, var et rolig sted uten partyparty), roen og folkene og livet i havet..sukk *drømmesegbort* Kan ikke skjønne hva du har hørt negativt om stedet
×