Gå til innhold
Hundesonen.no

tmp

Medlemmer
 • Innholdsteller

  707
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Alt skrevet av tmp

 1. Det har blitt/ blir veldig bra! Fint klubbhus og stort utomhus kunstgressbane til trening. Store unødvendige terrengendringer rundt, men treningsområdet er super :-)
 2. Påmelding hundesonens snap

  Supert, takk 😊 Er større sjansje for at jeg får snapet i morgen. @poter er logget av nå ser jeg (masse god bedring til pus ❤️). Betyr det at jeg kan logge på og tyvstarte litt om jeg vil..? Har jeg fått innloggingen på pm tro..?
 3. Påmelding hundesonens snap

  @laikamor kunne du tenke deg å bytte dag med meg, og ta snapen på søndag i stedet?
 4. Påmelding hundesonens snap

  Jeg har aldri vært med på dette før, men kanskje jeg kan prøve meg på en dag. 24/6? Noen må fortelle meg hvordan det funker ;-)
 5. Er det noen som har disse bøkene overflødig og kunne tenke seg å selge til meg?: 1. Behavior Adjustment Training, BAT for Fear, Frustration, and Aggression in Dogs, Grisha Steward 2. Control Unleashed, Leslie McDevitt
 6. Bølla - hollandsk gjeterhund, korthår

  Nydelig hund, og veldig trist med diagnosen. Min Bob Hund har også det, i tillegg til HD. Han fikk diagnosen (oppdaget ved hd røntgen) i fjor høst og har fortsatt et aktivt liv uten symtomer. Vi har trent agility, han har dratt på ski og mye å springer i kupert terreng. Både veterinær og kiropraktor har vært positiv til det, da det er jo er ekstra viktig med godt trent/muskelsatt hund med sånn diagnose. MEN han hadde et smerteanfall for et par mnd siden som vi ikke helt vet hva var, men etter vi tok nytt røntgen syntes veterinær det så værre ut enn han først tenkte og syntes ikke det var usannsynlig at det kunne komme fra ryggen. I forkant var han på skitur og trødde uheldig igjennom sneen i fart. Dagen etter var han fin igjen. Vet. mener fremdeles at feks agility er fint, men fornuftig så klart, og ikke overdrevet. Jeg har dog blitt usikker på om vi to skal finne på noe annet gøy. Er det mulig å få se røntgenbildet? Det hadde vært interessant å sammenligne. Også fra dere andre (Tonje og Marie) som har hunder med dette? Vet du om det er mulig å få en gradering fra Finland? Føler st det er veldig lite info generelt om det. Jeg snakket med ei i helseutvalgene på elghund, der de gjør en registrering på LTV. De har visst også et forskningssamarbeid med nmbu (og NKK?) om dette. Håper Bølla holder seg symtomfri og sprek lenge <3
 7. Raser som har gått av moten

  Hei, orker du å lage en graf for pudler (alle størrelser)?
 8. Reptiltråden

  Hva mener du med ikke kjæledyrstanker..? (jeg har ikke lest hele tråden, så beklager om jeg burde vite hva du mener. Har du dem i plastbokser bare midlertidig før de flyttes i større terrarium?
 9. Fjerne hår i ørene

  Jeg har også hørt at flere pudler funker best når de ikke napper ørene på dem, så tror det er litt individuelt ja. .
 10. Reptiltråden

  Kjempevakre og fascinerende skapninger Men hva slags liv har de i små plastbokser? Jeg har ikke lest hele tråden og jeg kan null og nada om slanger, men det kan da ikke være noe særlig til liv? Elller?
 11. Fjerne hår i ørene

  Jeg bruker også fingrene og pulver. Jeg synes også det slipper lettere, men det er nok trolig bare for taket blir bedre. Jeg har lest/hørt at det kan være uheldig å drysse ned i ørene ( det kan klumpe seg med ørevoks etc), så jeg tar bare litt pulver på fingrene i stedet for å drysse ned i ørene.
 12. Merkelig adferd? Stabler puter?

  Så søt Krølle seg godt sammen så passer han så vidt inni senga
 13. Fitpaws

  Det finnes så mange ulike typer og vet ikke hvilken jeg skal satse på... Hva er dine erfaringer med dette? Har du prøvd flere typer og hvilken anbefaler du? Hovedgrunnen til innkjøp er forebyggende og styrkende til hund med HD.
 14. Fitpaws

  Det lurer jeg også på, hvordan brukes den når hunden er for lang..? Om den er perfekt til din på 6 kg, tror jeg den må være for liten for mine ja, vil jeg tro, men har jo ikke fysisk sett/prøvd.
 15. Fitpaws

  Hvorfor fortalte du meg ikke det da? Jeg har jo ikke prøvd, men innbiller meg at mine, spesielt Bob er litt stor til donuten? Men takk for tips Edit: Finner det ikke på nettsiden, men den er kanskje ikke oppdatert bare..
 16. Fitpaws

  Takk alle! Jeg har tenkt på beinet først egentlig, men finner det ingen plass. Hvor har dere andre kjøpt? Virker som det for det meste er donut og peanut som selges mest.. Men er kanskje vanskeligere å starte med det som MaritaS skriver? De putene fra Jula/Biltema så egentlig veldig kjekke ut, og billigere ikke minst. Kanskje vi skal starte med disse
 17. Dette har lengde 250 cm :-) https://www.hurtta.com/global_se/training-rope
 18. Vet du lengde på dette? Er det tungt, eller lett som i fint å bruke på små hunder?
 19. Forhindre hoggormbitt

  Kan du fortelle hvilke områder/turstier rundt Oslo dette er? Jeg har også rimelig skrekk for å gå på huggorm, men har stort sett daglig gått tur i Østmarka med hund de siste tre årene, og har kun sett huggorm en gang. Uvisst om det er jeg som er uoppmerksom eller om det er lite i det området jeg mest går.. Jeg så for et par uker siden faktisk, at noen hadde lagt ut bilde av en de møtte på tur PÅ snøen! Pga huggorm går jeg mye på stier, men samboer og hundene derimot går oftest ikke på stier. Det hadde vært fint å vite om det er visse områder som er kjent for mye huggorm, så det kan tas hensyn til :-)
 20. Løshunder som tar rådyr er hjerteskjærende og så inderlig unødvendig! Jeg sutrer ikke over normal predasjon, men det ble en noe hissig diskusjon ut av rådyret jeg nevnte, det pga at noen mente det var løshunder. Derfor nevnte jeg det. Jeg har ikke så mye kunnskap om det, men jeg har en ide om at en hund ikke vil gå rett på magesekken, derfor tror jeg kanskje ikke det var hunder som var skyld i akkurat det.
 21. Hjerteskjærende... Tidligere i vinter lå det et dødt årskje i over en uke, rett ved bebyggelsen hjemme ved en skiløype. Magen var spist opp mens resten var helt Det var mange spekulasjoner på hvem som var synderen og alt fra løshunder til ulv var foreslått, men det ble aldri konkludert tror jeg. Om jeg har forstått det riktig, så er det lite sannsynlig at det var hund, da magesekken var målet?
 22. Fryktelig trist! Kan du legge inn linken?
 23. Jeg var på temakveld på veterinærhøyskolen i går, om etisk hundeavl. Der ble det sagt at engelsk undersøkelse viser at 58% av eiere til hunder med påviselig brachyocephalt syndrom hevder at hundene deres ikke har luftveisproblemer. Jeg vet ikke om det er sammenligningsbart med Norge, men vil tro det. Det er jo ingen som vil at hunden sin skal lide, så her må det være stor mangel på kunnskap og forståelse
 24. Vi er fem mennesker (3 voksne og 2 barn) og to hunder på 110 m² fordelt på tre etasjer. Savner eget hunderom , eller bedre mulighet til å stenge av pga tidvis makuleringshund som ikke kan være alene hvor som helst pga det. Fungerer helt fint, men føler vi har et rom eller to for lite, men ikke hovedsakelig pga hundene.
×