*Kat84*

Medlemmer
 • Innholdsteller

  812
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Om *Kat84*

 • Rang
  Husvarm
 • Bursdag 16. April

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Hunderase
  Beauceron

Nylige profilbesøk

7,337 profilvisninger
 1. Jeg hadde litt på tapetet i dag, så jeg fant ut at jeg skulle ha hjemmekontor. Det har jaggu ikke vært spesielt produktivt! Jeg hadde ikke før satt i gang før telefonen ringer. Julegaver skulle leveres til ungene, og når folk først kommer så blir de jo gjerne sittende en liten stund også. Og det er jo forsåvidt greit når de ikke akkurat bor i umiddelbar nærhet. Men jeg fikk gjort noe i hvert fall før det var mulighet for å være med på juleverksted med yngste. Etterpå tok vi turen til pepperkakebyen her alle 4, og så har vi kost oss med burger på cafe, og brownies til dessert her hjemme. Og nå kjenner jeg at jeg er rimelig klar for å ta helg. Jeg er latterlig sliten for tiden. Det er vel alt stress i forbindelse med jul, brått skifte av jobb, og ikke minst at det er så mørkt som gjør det. Det blir veldig godt med ferie nå, i hvert fall når "alt" skjer i løpet av desember på mange plan.
 2. En god ting kan ikke sies for ofte. Så her kommer det. Og ellers har mannen begynt å snakke om at han skulle hatt et nettbrett i stedet for mobil eller pc. Så da fikk jeg jammen meg en ny gaveide. Nå må jeg bare finne et godt nok et som ikke koster skjorta.
 3. Det var farlig å gå ute. Selv med hodelykt var det ikke lett å se alle de glatte partiene. Så i stedet så fikk Sjef løpe løs nedenfor her. Det var bekmørkt, men han er heldigvis en skikkelig rævdilter, og dessuten lyste jo både øyne og O-ringen i grima opp i lyset fra lykta. Den tispa som pleier å løpe her nede hver dag klokka 14 har tydeligvis løpetid. Det merktes godt på at det var en del ekstra snusing, og noen forsøk på rulling i disse deilige luktene. Heldigvis var det god respons på bare så lite som et kremt, og ikke hadde han tenkt å løpe avgårde i dag heller slik som sist han fikk ferten av løpetid der nede! Men bæsje går ikke an når det lukter godt. Da glemmer han akkurat det helt ut. Men om han skal nekte å gjøre fra når han er løs, og også når vi går en liten runde etterpå fordi han leter etter kilden til lukta og konsentrer seg om å ikke fiksere på lukter og å løfte hodet. Det er ikke lett å være hormontroll med oppdragelse tenkt.
 4. Jeg skulle se etter kameralinser til mobil som julegave til mannen i dag etter jobb. Konklusjonen min etter det er at folk som sier at det er koselig med julehandel må ha et intenst selvhat. Det virker helt håpløst å få tak i det til mannen, så jeg må vel begynne å tenke ut noe annet jeg kan gi ham i stedet. Det aner meg at jeg blir som en av disse mannfolka som kommer heseblesende inn i en butikk i siste liten på julaften for å kjøpe hva som helst, bare det er noe i år.
 5. Hvis det funker så si i fra. Gubben prøvde det en gang uten effekt. Men så kjøpte vi ikke akkurat den dyreste kattesanden heller for bare det. Det var litt mindre farlig å gå tur i dag. I går var det så glatt at jeg endte opp med å slippe båndet og prøve å holde meg på beina langt ute i grøfta på gangstien. Sjef syntes det var helt greit å få lov å løpe etter snøballer. I dag gikk han overraskende bra til å være i snø. Nesten ikke napping og styring fordi han heller ville stappe hele hodet nedi snøhauger! Nå venter jeg på at mannen skal komme hjem fra jobb sånn at det endelig kan bli middag
 6. Og etter disse avsløringene er jeg egentlig ganske glad for å ha en unge som elsker å skru på ting. Eller rettere sagt skru i stykker ting Nå for tiden er det julegave fra "besten" i fjor som er til pers. Jeg tviler på at den kommer til å være kjørbar når han har skrudd den sammen igjen Her er det mer snø som kommer. Og det hadde jo vært supert, hadde de ikke meldt plussgrader og regn senere i dag. Og frost igjen etter noen dager med regn. Får vel ikke gjort så mye med det, så nytter ikke å klage. Men jeg gjør det likevel jeg. Det er jo så godt å få utløp for klagebehovet.
 7. Det kan godt hende ja Ikke at det har blitt så mye sykling etter et par relativt mislykket forsøk tidligere.
 8. C trenger ikke være et problem i det hele tatt. Jeg anser ikke Sjef som syk på noen måte, og kommer definitivt ikke til å begrense ham. Det er helt sikkert flere som mener at det bør jeg, men det bryr jeg meg ikke om Eneste tiden jeg begrenser aktivitet er hvis jeg er syk, det er speilglatt ute, eller annet type uvær som verken jeg eller han trives i. Eller om det er fare for at ting flyr i hodet på meg. Men noen ikke helt perfekte hofter så lenge han ikke er støl, ikke har vondt, og ikke en gang har forkalkninger er ikke noen grunn. Det er utrolig hvor mye man har å si en stund etter man burde sagt det Å fri og bevare meg fra onde makter og nepeskrell... Det er skremmende mange som ikke skjønner slike ting. Eller kanskje de tror de er morsomme? Hjemme fra jobb, og har til og med fått slappet av en liten stund. Det var en ganske vellykket dag, og det gav virkelig mersmak! Nå er det kanskje på tide at Sjef får viljen sin. Han har vært litt masete siden jeg kom hjem. Det finnes jo ikke noe mer fantastisk enn snø. Da legger han seg rett ned og velter seg og gnikker hodet godt nedi. Så får jeg bare håpe at det ikke er glatt. Det har vært litt mildt i går, så noe is helt underst er det garantert.
 9. I dag begynner jeg i ny jobb. Sitter her og slapper av med litt kaffe nå og moter meg opp til å skrape is av bilrutene. Det veldig negative med å måtte begynne å bruke den eldste bilen er at den varmes opp så tregt, så da blir det mer tid for å fryse for min del I går ble vi invitert til svigers i jula. Alle skal visstnok samles der, og det høres jo koselig ut i utgangspunktet. Det negative som mannen påpekte er at i tillegg til Sjef vil det være 3 hunder på 1 år, hvor ingen av dem har noe særlig oppdragelse og eier ikke impulskontroll, og en av dem er fortsatt en sånn type som biter når den blir herjet med. Så det kaoset der spørs det om vi orker å være med på. Vi får vel ta en diskusjon på det og gi dem et svar snart.
 10. Ja, det blir som sagt interessant å se. Men jeg har skrevet hva min veterinær anså som problemet til tross for at det er dype og fine skåler. Det ser ut som at hofteskålen er litt større enn hva den skal være. Men med gode lårmuskler skal det ikke være noe problem. Men de verner nok om sine raser ja, med stor stolthet. Sjefs far er jo blant Frankrikes mest kjente, så at Bebe Gugu som han kaltes der skal ha C er vel helt uhørt. Men jeg skal ikke være hysterisk. Om noen med tispe med A hofter er villige til å bruke ham, og jeg får noen resultater registrert på ham som viser hvilke kvaliteter han har så kan det være at jeg velger å låne ham ut. Det er C ja, og uten forkalkninger. Veterinær har studert bildene nøye, og mener at det kan være på grunn av at hofteskålene er litt større enn hva de skulle vært. Og det i seg selv er ikke noe problem så lenge muskulaturen er på plass. Oppdretter ville ha originale bilder på CD for å konsultere sin veterinær. For meg er nå Sjef den samme, og ikke kommer jeg til å begrense han på noe vis. Med litt løse hofter så blir det ikke nødvendigvis lange sykkelturer, men det er ingenting i veien for å fortsette å bruke timer i fjellet, eller å trene med kløv. For meg spiller det ikke så stor rolle, men om de ønsker å få en tredje vurdering så skal de heller få det. Bruke penger på å klage gidder jeg ikke, for så lenge skålene er som de er så blir jo resultatet likt.
 11. Jeg har vært innom tanken at de har såpass stor stolthet spesielt i forhold til egne raser at de lett kan gi en bedre vurdering enn hva de bør. Men faren har B på begge hoftene, moren har A/B. Hvis det blir noe slikt på Sjef derfra så må jeg si at jeg stiller meg litt skeptisk på om resultatene på linjene bakover egentlig er helt korrekte. Men det er ikke noe jeg får gjort noe med uansett sånn sett. Det er altså en definisjonssak Det høres veldig slitsomt ut å måtte skrive lange avhandlinger om året som er gått. Det hadde ikke jeg heller tatt meg tid til. Det meste har de vel fått med seg enten gjennom Facebook, eller gjennom personlig kontakt. Jeg hadde heller valgt Unicef eller Dyrebeskyttelsen selv da. Uten tvil! Svigers ringte og spurte om de kunne komme på besøk. Ja så klart! Så da ble de værende her noen timer. Svigermor hadde falt på isen og skadet seg så hun ville helst ikke ha Sjef løpende rundt seg, så han ble forvist til et annet rom. Han er jo en veldig glad type, så det skulle jo bare mangle om han ikke ble holdt unna da. Nå begynner det sånn smått å lukte lørdag her. Pizzasausen er kokt opp, og vi har satt på Netflix allerede. Det er så deilig å ha fri hele helgene!
 12. Vi har fått spørsmål om hva vi ønsker oss i år. Løsningen på det ble å gå en runde på vindusshopping for å se hva vi fant som kunne være praktisk som vi ikke har tenkt på. Vi fant faktisk noe også Jeg sa til gubben at det faktisk er en positiv ting at Sjef har fått for seg at han skal spise middagen for oss hvis det blir liggende til tining på kjøkkenbenken, for hvis han har næringsvett så vil han sikkert klare å være selvforsynt om han skulle forsvinne på fjellet også og være borte et par dager. Det var visstnok hysterisk morsomt! For det første så tar det for lang tid å slikke så mye på en hare at den drukner. For det andre så blir han ikke veldig mett av å stå og pipe og prøve å få en druknet hare til å leke. Det er i hvert fall det han gjør med fluer og diverse. Og det hjortehodet han skulle få gnage på. Det prøvde han å få til å leke. Konklusjonen blir at det er godt at han er en rævdilter og aldri løper langt vekk. Han hadde ikke hatt en sjans til å få spist uten at det kom ferdig slaktet Nå må jeg finne adresse til oppdretter og få sendt HD bildene på CD. De ville ha originale filer og la sin veterinær se på dem. Så det blir interessant å se hva de får til svar!
 13. Ok, jeg gir meg for i dag. Men det er ikke giganter i hvert fall
 14. Nei, passe!!!
 15. Min er 71 cm høy, og nært 46,5 tung. Persnlig ser jeg ikke problemet