Yellow

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3,358
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

3 følgere

Om Yellow

 • Rang
  Vanedyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Akershus

Nylige profilbesøk

8,567 profilvisninger
 1. Det stemmer jo enkelt og greit ikke, med mindre du vasker opp annerledes enn folk flest. Det er mer miljøvennlig å bruke oppvaskmaskin fordi man bruker mindre vann på det enn ved håndoppvask, og betaler man for vann/varmtvann er det også rimeligere med oppvaskmaskin.
 2. Til deg som har med hunden(e) på jobb; hvordan type jobb har du?
 3. Alderdom er ingen sykdom. Og ingen "bare blir gammel" og derfor endrer adferd (annet enn litt mindre energi enn da man var helt ung, og dette skal naturlig skje svært gradvis) - men det er derimot veldig vanlig at en hund får plager/helseproblemer i varierende grad som en aldrende hund. Ett eksempel er at de ofte blir raskere stive og støle, samt at de lettere kan få muskulære plager, så jeg anbefaler personlig at alle med eldre hunder får hunden sjekker ut av kiropraktor med jevne mellomrom, gjerne masserer hunden/får noen til å gjøre dette (ikke vanskelig å lære seg helt basic massasje for frisk hund om man er intr i det), gir glukosamin eller ekstra mye brusk, passer på at hunden får nok omega-3, går jevne turer på variert underlag, varmer godt opp om man driver med annet enn gåturer, passer på at hunden ikke fryser eller ligger kald, passer på at de ligger veldig mykt når de sover og ikke minst får en utvidet sjekk av veterinær oftere enn som ung hund.
 4. Håper noen flere kanskje skriver litt her, jeg. Snuser litt på rasen selv. Kjenner ett individ som er en flott hund (dog ikke verdens enkleste hund, men så er det ikke nødvendigvis det jeg ønsker heller).
 5. Jeg lot det ligge nederst i kjøleskapet pakket inn i plastpose ca 8t evt litt kortere og så delte jeg opp i dagsrasjoner og fryste ned igjen. Fungerer best om det enda er helt fast, men fint går an å dele med en stor og skarp kniv og evt litt makt (svette og banning er derimot helt unødvendig, da lar du den ligge lenger). Viktig at det tines i kjøleskapstemperatur eller litt kaldere (dette gjelder all kjøtt/sjømat, spesielt om det ikke skal spises opp med en gang etter tining og evt tilbereding).
 6. @Pixie@Rocket@Bananen ❤️
 7. Har du vurdert denne selen, @Kaisen? dyrenesvalg.no
 8. Ville hvertfall ha ringt veterinær/giftinformasjonen med en gang det skjedde, ja. Skal lite nikotin til for våre firbeinte før det er giftig mengde (tross alt gift for oss og).
 9. @Kaisen Er det et problem at hunden er hard i magen, da? Det er jo meningen at de skal være det (også for at de ikke skal få problemer med å ikke få tømt analkjertlene ordentlig). Blir hunden derimot FOR hard/får forstoppelse anbefaler jeg litt ren omega-3/egg/fet fiskefilet/litt kjøtt med en del fett som f.eks kotelettkjøtt blandet i (alt skal være usaltet), samt en svett friskt vann. (Dette anbefaler jeg forøvrig uansett da det er littegrann for mye kalsium ift fosfor i V&H - behøver dog ikke være blandet direkte i eller være spesielt fett, men altså litt beinfritt kjøtt/fisk/egg uten skall i tillegg.)
 10. Oslo hundeskole går ut med at hele to valper/unghunder har dødd denne uken som følge av sykdommen. Forferdelig tragisk. Er det bekreftet noe sted at det er flere enn den ene? Lurer på om den andre hunden også var vaksinert etter anbefalingene... @simira Hvor lenge mener du (og andre av samme synspunkt) at det er forsvarlig å vente med å la en valp være med på møter/treninger med mange/en god del andre hunder, der de andre skal ha fremvist vaksinasjonskort?
 11. Det som er viktig for meg er å få det så ferskt som mulig, derfor jeg ser på det som en fordel å hoppe over mellomleddet 😊 Slik at jeg da vet at det ikke er noen annen part som evt har oppbevart det feil heller. Men er lite interessert i blokk, spesielt når man ikke kan kjøpe helt ferskt (ikke enda fryst ned), går det også an å kjøpe med seg kilospølser evt femkilos- derfra?
 12. Gamlehunden (som nå er sårt savnet) fikk også en kul på testikkelen. Snakket med to veterinærer om dette og begge mente det ikke skulle gjøres noe med i hans alder. De aller fleste kuler er godartede tross alt, i verstefall kan man leve med kreft svært lenge før det på noen måte går ut over livskvaliteten, og slik jeg fikk beskjed om så skjer celledeling tregere på såpass gamle hunder også som da er positivt mtp dette. Man skal tenke seg godt om før man lar en 13 år gammel hund gå gjennom kastrering mener jeg, selv om det nok er det rette for noen. For meg var det hvertfall ikke et alternativ å la min gå gjennom det da. Hunden ble forøvrig avlivet av andre årsaker og virket aldri noe plaget av pungen sin.
 13. Ja, hvordan er det egentlig å hente så fersk som mulig VOM fra Trøgstad nå? Er vel ikke lenger slik at man kan hente helt ferskt (ikke fryst ned), men hva med nylig produsert og fryst ned?
 14. Vetbed etter ønskede mål? Rimelig.
 15. Er det noen som vet om noe av produktene er helt parfymefrie?