Jump to content
Hundesonen.no

potifa

Medlemmer
 • Content Count

  489
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by potifa

 1. potifa

  Valpe/ hundetreff?

  Hei! Denne tråden har gått litt i glemmeboken... Vi bor på Vinderen/ Blinderen.
 2. potifa

  Valpe/ hundetreff?

  Hei! Vi har ei lita engelsk springer tispe på 3 måneder som vi gjerne skulle sosialisert med andre valper eller lekne, hyggelige voksne hunder. Det er nok ikke den letteste årstiden mht. valper eller vær, men vi prøver!
 3. Jeg velger heller å lese artiklene, se bildene og videoene. Hvis dyrene må gjennomgå slike ting, så må jeg klare å se det. Være stemmen for dem. Jeg forsøker å være en bevisst forbruker med å ikke kjøpe skinn, pels, dun, sminke eller kosmetikk som er testet på dyr, jeg støtter organisasjoner som jobber for arbeidet mot dyrevelferd, jeg er vegetarianer og ser heller filmer som Earthlings og Black Fish. Jeg vil stå sterkt i mine valg og min informasjon, uansett om det er vondt å bære på og av og til koker over. Da er jeg glad for at jeg har en partner som er enig med meg og som jeg kan snakke med om det. Gå tur hjelper også. Men man går ikke uberørt hen ifra informasjonen man tilegner seg. Tvert imot. - Men jeg kunne ikke lengre være en del av mangfoldet som lukker øyene for alt som skjer, ingenting blir forandret da.
 4. potifa

  Middels/stor hund i leilighet - førstegangseier

  Golden retriever!
 5. Det er ikke slik at en oppdretter avler på kun friste individer og alle andre gjør feil og komprimisserer helsen til sine avlsdyr. Sykdommene som rasen sliter mest med i henhold til alvorlighetsgrad som hjerte og SM forekommer på alle linjer! En totalt frisk og fungerende hannhund kan være bærer av SM og det vil f. eks ikke slå ut med tispe A, men med tispe B vil 1/5 valpene få det. Scanning er ikke et 100 % sikkert verktøy, men det er det eneste verktøyet som er inntil vi får gentesting. Jeg kjenner til ei som nylig måtte avlive sin 2 år gamle cavalier som var scannet i flere generasjoner bakover. Men likevel utviklet han SM. Scanning er vel og bra indikasjon, men betyr ikke at avkommene ikke utvikler SM av den grunn, selv om en utelukker noen kandidater fra avlsbasen. En feil som cavalier (og flere småhundsmiljø) har gjort/ gjør, er at de avler på unge, særlig, hannhunder. Kikk etter en kombinasjon med en eldre, frisk hannhund som har gitt friske avkom. Sjekk linjer i kombinasjoner, samtidig som oppdrettere. Som sagt: det finnes ikke en oppdretter som sitter med de friske, riktige linjene og alle andre får syke valper. Det forekommer hos alle oppdrettere!
 6. potifa

  Hvor ofte og hvordan trener du?

  Jeg er veldig glad i å trene, så jeg trener ca 6 dager i uken. Noen uker blir det mindre, av og til legger jeg inn hvileperioder utifra øker og ønsket formål, men i gjennomsnittet så forsøker jeg å få til 6 øker i uken. Jeg trener ca fire dager med styre og to dager med kardio. Legger gjerne inn svømming en dag eller to i tillegg. Tur hver dag i tillegg. På sommeren blir det også en del ballsport og særlig tennis. Jeg trener fordi jeg liker det, jeg ser fordeler mht helse også med tanke på alderdom, jeg liker å bevege meg og det er en god måte å få brukt kroppen litt da man som student sitter mye i ro og leser. Jeg liker resultatene jeg får av det kroppsmessig, men det drivende er at jeg liker det. Etter lengre hvileperioder, som ferier, kan det være vanskelig å komme i gang igjen. De aller fleste som sier de hater trening, begynner å like det når de kommer i gang og har litt kontroll over treningen sin.
 7. potifa

  ha bort fett-trening

  Unnskyld , men hvor kommer dette fra? Jeg har jobbet med trening i noen år og trent aktivt i flere. Hvis noen skal ned i vekt er løping, sykling og elipse maskiner de nyttigste apparatene til nettopp dette.
 8. potifa

  Golden retriever - anbefaling? (Kapplandet)

  Enig i alt du skriver. Jeg mener ikke at de trenger å gå over grensa for å finne en bra golden. Jeg har hatt 2, har ytterligere 5 i nærmeste familie per dags dato og har vært aktiv i miljøet og kjenner ikke igjen din beskrivelse. Men kanskje jeg omgås med folk som bruker hundene sine til mer enn sofahunder Og så må jeg pirke å si at oppdrettet heter Chribas, og jeg anbefaler også Berit på det varmeste.
 9. potifa

  Sminketråden!

  Jeg hørte så mye bra om ID og ville prøve det selv, så jeg gikk på hudpleien hvor de alltid har solgt dette i Kristiansand. De fortalte at de hadde sluttet fullstendig å selge produktet pga kløe og irritasjon i huden. Det stoffet som fremkaller dette, (husker ikke hva det heter) er tatt ut ifra Mineral Hygienics som var det nye produktet de tok inn. Jeg kjøpte en prøvepakke på det med fire forskjellige foundation i very light, light, transparent og et solpudder. Jeg er kjempe fornøyd med produktet og har ikke opplevd noe kløe!
 10. potifa

  Fototur til Afrika høsten 2013!

  Dette hørtes ut som en fantastisk tur. Jeg må snakke med mannen da vi egentlig hadde tenkt tur til Ukutula Park neste sommer.
 11. potifa

  Ulike typer vodka

  Vikingfjord er "mild" i smaken. Jeg har ikke så problemer med vodka smaken, men har nylig blandet med Fanta Exotic til flere forskjellige merker, og den smaken tar all vodka smaken, hvis en blander moderat.
 12. potifa

  Photoshoot med hundene i solen

  Nydelige
 13. potifa

  Schæferhunden, og sykdommer den liksom skal ha!

  Jeg mener ikke å argumentere i mot deg, men heller en "forklaring" på hvorfor TS mener det er gjeldende at golden er mer farlig.
 14. potifa

  Schæferhunden, og sykdommer den liksom skal ha!

  Amerikanerne fører statistikk hvert år og disse kommer alltid med et lite oppslag på vg sin nettside iallefall. Golden toppet den listen i for fjor iallefall, men hvis man ser på antall registrerte golden i forhold til andre raser, er det ikke rart at golden klatrer på listen. Mange kjøper også hunden fordi de tror den er naturlig snill og er kanskje litt snartenkte i forhold til å la hunden være alene med barn som ikke er godt nok oppdratt med hunder. - Fordi det er jo en golden! De er jo født snille!
 15. potifa

  St. bernharden Oscar

  Så herlige bilder. Oscar er så utrykksfull i blikket og virker som en flott hund. Det siste bildet var bare
 16. potifa

  Mellomstor alt-mulig-hund?

  Vi har alltid vært retriever- mennesker, vi er oppvokst med retrievere og golden var et naturlig valg da vi skulle ha vår første hund sammen. Noen hunder senere så er vi på utkikk etter en allsidig "alt-mulig-hund". -Og vi vil gjerne ha hjelp til å kanskje "kikke litt utenfor boksen" denne gangen. Vår forrige flat mistet vi for tidlig men første valget vårt er en ny flat. En av grunnene til at vi ikke har landet helt på flatten er fordi vi gjerne kunne tenkt oss en rase som ikke hadde like stort behov for å vise sin kjærlighet til alt og alle. Dette ønsket viker vi selvsagt fra for andre egenskaper, det er vanskelig å treffe på alle punkter. Derfor ville vi høre om Sonen hadde noen forslag til andre potensielle raser. Vi ønsker: - En mellomstor- stor (springer størrelse og oppover, men vi er ikke begeistret for gigantrasene) - En hund som har lite jakt i seg. Vi ønsker å ha hunden løst uten å tenke på jakt instinkt som tar overhånd. - En hund som ikke lager mye unødvendig lyd. Å bjeffe fordi det kommer en bil eller noen går rundt huset er okei å varsle om, men ikke utover det. - Semilanghåret/langhåret o.l. Vi ønsker ikke korthåret hund som f.eks rottweiler. Moderat mengde med pelsstell, heller gjennombørsting eller at alt fester seg i pelsen. - En hund som vil være ivrig med på agility/lydighet/blodspor o.l aktiviteter på hobbybasis. Dvs. vi ønsker en hund som gir mer av seg enn en golden som deltar fordi du ber om det. En hund som vil være med, den trenger ikke å være super innenfor enhver gren, men gjerne en hund som er naturlig førervennlig og kontaktsøkende. - En hund som ikke må ha masse mental trening for å trives. De fleste ukene foregår med fysisk mosjon og innslag av mental trening. - En hund som ikke må hilse på alt og alle,- men som ikke har noe form for frykt, usikkerhet, samkjønnsaggressjon eller lignende. - En hund som har jevnt over "god helse", vi har mistet for mange hunder til sykdom. Vi er i skogen daglig, liker å trene lydighet/agility eller en hundesport som både eier og hund synes er gøy, deltar på treff og kurs, har mye familie og venner som har hund og vi er generelt over gjennomsnittet opptatt av hund. Vi ønsker en aktiv familiehund som vil trives godt med noen dager i Setesdalen og noen dager i sofaen. Raser som vi har snust litt på og som har ingen sammenheng med hverandre i det hele tatt. - Engelsk springer spaniel. Nydelige og passer på flere områder, men de kan virke en dose for aktive for oss. - Saluki. Nydelige, sjarmerende hunder. Men det er nok egentlig for å ha noe fint å se på! - Collie. Virkelig flotte hunder, men mentaliteten skremmer oss veldig og det virker vanskelig å finne et kull som er verdt å satse på. Kjør på med forslag
 17. potifa

  Mellomstor alt-mulig-hund?

  Jeg har rett og slett neglisjert tråden min. Tusen takk for deres innspill som jeg har lest men glemt å svare på. Vi gikk litt inn i tenkeboksen mht spanielen, lest og snakket med oppdrette og selv om det høres ut som en flott rase, så faller vi alltid tilbake på flatten. Ja, jeg mente i din erfaring mht gruppe 8 og gruppe 1 hund Takk for svar! Tusen takk for innspill. Ja, de jaktavlede flatene er nok bedre miljøsosialiserte i flere generasjoner og får kanskje rikelig med mosjon i forhold til de som kjøper rasen for å få en "sort golden". Takk for gode forslag, men vi faller kun tilbake på flatten, vi får jobbe med å finne "roligere" linjer å være flinke til å lære hunden av og på knapp Ja! Det var selvsagt working spaniel jeg leste på et par hjemmesider om. Jeg skylder på dårlig google søk
 18. potifa

  Mali med 2 x 1.premier åpen klasse B-prøve

  Gratulerer! Så moro med soniser som gjør det bra innenfor forskjellige grener
 19. potifa

  Mellomstor alt-mulig-hund?

  Det har absolutt vært diskusjon om tolleren. Men etter å ha møtt for mange usikre, nervøse og dårlige individer føles det litt ut som jungelen av collie og vi ville fort gått oss vill. Den kan også virke noe for reserverte. Takk for forslag men puddelen tiltaler oss dessverre lite. Ja, jeg leste jo litt i den tråden. Kunne jo kanskje sett litt mer på rasen... Tja... Smake litt på.... Takk! Tusen takk for litt informasjon. Det kan virke som vi har overvurdert springeren litt.- Eller undervurdert oss selv De hjemmesidene til oppdrettere jeg har sett litt på virker til å drive med jakt, så vi får litt inntrykket av at det er en rase som vil brukes på det området. Takk for mer springerinformasjon! Hvordan ser du forskjellene mellom kelpien og spanielen? Altså gruppe 1 vs. gruppe 8? Mht. innlæring, førervennlighet, lydighet?
 20. potifa

  Mellomstor alt-mulig-hund?

  Takk. Jeg håper noen stikker innom tråden og kan fortelle litt mer om dem!
 21. potifa

  Ryggplager

  I frykt for å peke finger her, så er 2 ganger i uken for lite til å merke noe forskjell på kort tid. Regelmessig trening er viktig. Jeg ville fått en time med en personlig trener og fortalt h*n om problemene med ryggen og fått vedkommende til å legge opp treningsprogram for deg. De fleste treningsstudioer tilbyr en time gratis for medlemskap. Ellers "små" tiltak: helsesko, tempurmadrass, riktig pute, varmeflasker på skuldre når du slapper av, alltid sjekke at skuldrene er heeelt nede, kjøp en treningsball og sitt på den når du ser på tv o.l istedenfor sofaen. Smertestillende krem, aloe vera, multivitaminer...
 22. potifa

  Mellomstor alt-mulig-hund?

  Tusen takk for fyldig informasjon. Dessverre er det noe med rasen som ikke appellerer helt til meg. De individene jeg kjenner er det mye lyd i og dårlige erfaringer gjør det nok lettere å "luke den bort". Men ellers takk I frykt for å få en fisk i panna så har jeg inntrykket av at belgerne krever en hel del og enda litt mer. Særlig mentalt, selv om vi trener en del mentaltrening kan det virke vel ambisiøst. Jeg vet ikke. Jeg kjenner dessverre ikke til noen av dem godt nok. Så gøy at du tenkte den siden det er en rase vi har tenkt litt på. Slik vi kjenner til rasen så kan det virke som den er i overkant for aktiv. Kunne du fortalt litt om de du har hatt og slik du kjenner til rasen? Takk for forslag! Den er nok for liten i forhold til hva vi ønsker og så var det det med pelsen...
 23. potifa

  Ryggplager

  Trener du regelmessig? Jeg opplevde korsryggsmerter i lang tid. Etter samtale med lege tok jeg CT, gikk til kiropraktor og fysioterapaut. Etter et år med prøver og behandlinger av forskjellig slag (min far bestille til og med time hos en healer! That was a waste of money!) så hjalp det for meg å trene. Jeg måtte bygge opp muskelaturen i støtteapparatet, mage og rygg. Trening og turer i ujevnt terreng har reddet mine smerter, som jeg nå ikke har hatt på 7 år.
 24. potifa

  Hvilken vin er dette?

  Jeg har kun smakt den i strawberries, men kan hende den finnes i raspberry smak. Ordet fresita betyr jordbær på spansk, så det er nok hovedsmaken iallefall
 25. potifa

  Hvilken vin er dette?

  Kan det være Fresita? https://www.google.no/search?q=fresita+vin&hl=no&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=HLNhT8CYLJGM4gTYtoTYBw&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=699 Jeg var ikke helt dyktig til å legge ut bilde selv, så jeg håper det holder med linken.
×