Gå til innhold
Hundesonen.no

Turb

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,097
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

Alt skrevet av Turb

 1. Valpegjengen 2018

  Spock har allerede rukket å bli fem og en halv måned gammel, helt uvirkelig. Nå er alle valpetennene ute og han han jobber hardt med å få voksentennene på plass.
 2. En vennines hund hadde dette. Hun fikk i perioder kortison for å dempe betennelsen, i tillegg fikk hun syrenøytraliserende ved måltider og også kvalmedempende i perioder. Anbefaler å ta kontakt med Ellen Skancke på veterinærhøyskolen, hun er dyktig på dette. Det er også lønnsomt å sette hunden over på hydrolysert for tidlig istedet for å prøve seg frem med ulike andre dietter. Lykke til.
 3. Jeg synes mange av dem blir stuttjukke jeg... men avhenger så klart av rase... Tror dessverre deling blir mer og mer vanlig. Bare se hvor vanskelig det er å få beholde brukskrav for cert og championat på de fleste raser. Folk har ikke tid og behov for krevende hunder - og det er jo en ærlig sak, problemet er når de vil ha en rase som er krevende åkke som...
 4. Jeg synes at forumet har endret seg siste 6 mndene. Mange debatter jeg er interessert i og føler jeg har noe å bidra i, blir det til at jeg ikke kommenterer i for jeg orker ikke tonen i diskusjonene. Retorikken er aggressiv og man blir tillagt meninger man ikke har. Det blir tatt opp meninger fra andre tråder eller tidligere tråder, og det gjør debattene lite konstruktive. Jeg håper at moderatorene kan få klarere regler for hva som er greit og ikke og moderere deretter. Jeg synes flere kan gå litt i seg selv og holde en mer nøytral tone i debatter og kanskje følge kardemommelovene litt mer. Jeg er for høy takhøyde, men sånn det har vært i enkelte tråder blir det ikke morsomt å være her inne. Jeg liker sonen kjempegodt og har fått veldig gode venner her inne. Kjenner en del irl og en del ikke. Men sonen har endret seg til det verre i den siste tiden. Og jeg savner de som har gått ut.
 5. Akkurat nå mars

  Små Iddikinser kan nå rapportere at de nå er underernærte og ikke får mat lenger og blir tvunget til å dra sin tjocka matte på ski og forsøkt druknet (ikke hør på ham, han elsker å svømme) og og og... hva hendte med "mer å ta i, mer å være glad i?"
 6. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Så egentlig så kan man sende ut hunden og så lenge den holder så lavt tempo at den ikke overskrider 25 meter før du kaller den inn så er det greit?
 7. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Jeg trodde de måtte holde en fast avstand til deg. Sende raskt ut og når de kom på 15 m fra deg så skulle det være 15 meter mellom deg og hunden helt til du kalte inn. Det går jo ikke om de glir fram. Men om de bare ikke må overskride 25 meter så skjønner jeg at gli fram holder i lassevis... Måtte teste på veien isted og gli fram får han til helt fint, det er full fart og temposkifte som vi ikke får til.
 8. Innlæring: fremadsending gjennom gruppe (nbf)

  Hvordan skulle det fortydliges? Kan hunden gå hele veien foran deg? Eller trave hele veien foran deg (om du er litt raskere til beins)? Eller må du ta den igjen i galopp (noe som jo kan bli underholdende)?
 9. Bridges of Madison county... The talented Mr Ripley (eneste filmen jeg har sovnet til...)
 10. Akkurat nå, februar

  Kan si at jeg har opplevd det samme i bil... en pølse må ha rullet ut av posen med vh pølser når jeg kjøpte de og rullet under passasjersetet midt på sommeren... jeg skjønte virkelig ikke hvorfor bilen luktet død... kan si at jeg hadde griseflaks og den hadde eksplodert på en plastpose, så det var mulig å få ut all gøgget fra under setet og vaske ned... men all sympati sendes...
 11. Akkurat nå, februar

  Jeg har ikke store benkeplassen heller, når man har åpen kjøkkenløsning i små leiligheter så er det mer komplisert, ergo er det veldig kategorisk å komme med uttalelser om hvordan folk er skrudd sammen... jeg gjør så godt jeg kan med den plassen jeg har. Jeg får ikke stengt hunden ute fra kjøkkenet og jeg har ingen bod eller andre rom der jeg kan oppbevare ting på. Glass/metall oppbevares allerede på soverommet og jeg orker ikke å ha mer søppel der inne.
 12. Akkurat nå, februar

  Vel, jeg kildesorterer ikke veldig mye. Har en liten leilighet og har ikke plass til mer enn en søppelkasse. Derfor går matavfall sammen med restavfallet. Plast prøver jeg å stappe i en egen pose (som da må henge utenpå kjøkkenskapet) og papir går i et sånt lite brettskap ved siden av ovnen. Det går fordi jeg har en hund som ikke stjeler søppel... men når jeg hadde Pigg gikk ikke det, da måtte alt være i skap og jeg hadde ikke nok skap å ha ting i... ergo blir det vanskelig å kildesortere...
 13. Akkurat nå, februar

  Så 5 mila vhja t-we da slapp jeg å stå opp tidlig. Eller var oppe kvart på åtte, men hadde glemt at det var 5 mil så tidlig. Nå skal jeg på posten å hente truger (xxl er jammen raske altså, bestilte dem igår og de kom idag) så nå håper jeg at jeg klarer å gå med dem også Idde og jeg skal være sånne prøve på ekvipasjer for utstillingsdommerelever. Jeg er noob på utstilling så mistenker at det er bra trening for oss Idde er jo alltid duktihund så klart.
 14. Nesemidd

  Min veterinær sa at de begynte å nyse når det kom opp i en eller annen terskelverdi av midd i nesa. De går jo rundt med midd hele tiden, men at når mengden blir for stor (feks ved litt svekket immunforsvar så de får en oppblomstring), eller de får en annen variant inn (som feks ved smitte fra andre) så irriterer det slimhinnene i nesa og de begynner å fnyse. Høres på en måte logisk ut for meg iallefall.
 15. Enmannshund

  Alle mine hunder har vært "enmannshunder", selv bcblandingen som elsket folk og aller helst barn. Han var en menneskemagnet og elsket oppmerksomshet. Men fikk han valget ville han være med meg alltid. Var det noen som passet på ham for meg, så ventet han på meg. Han var masse hos foreldrene mine, men hvis jeg kom hjem for å hente ham, fotfulgte han meg i fare for at jeg skulle forlate ham igjen. Enmannshund har ikke noe med sosialiteten til hunden å gjøre, men båndet som oppstår mellom deg og hunden. Velg derfor en rase som passer deg og det du vil drive med også jobber du med å bygge et godt bånd dere imellom.
 16. Akkurat nå, februar

  Hvorfor må noe hete Superfinale - kan det ikke bare hete finale? som om noen finaler er bedre enn andre finaler?
 17. Akkurat nå, februar

  Sett OL (irritert meg over sendingene, reklame og masse rart på siden av skjermen og sånn...), ryddet litt og vasket mengder av sengetøy idag. Dro for å trene med Idde i hallen, men de fjernet snø fra taket av hallen og da tok vi bare en kort treningsrunde. Imponert over hvor fint Idde klarte å fokusere selv med snøras fra taket, han skvatt litt i begynnelsen, så bare begynte han å jobbe fint. Så vi feiret med fastelavensboller når vi kom hjem Idde fikk kremen
 18. Biltemas biabed

  Hadde en i et år - ble ligget i på dagtid, ikke på natta. Kantene ble ligget ned i løpet av året og etter et år så var ene sidekanten helt flat. Opplevde stor kvalitetsforskjell sammenlignet med den ordentlige bia bedden. Har hatt en vanlig biabed siden 2011 og den blir ligget i hver natt (og har blitt det av nå tredje hunden) og den er akkurat like fin.
 19. Akkurat nå, februar

  Jeg og, mange ganger - det stedet er som en labyrint og dekningen er dårlig og gpsen hopper rundt og jah for tenk atte...
 20. Akkurat nå, februar

  Diskusjon nr to om garn vs boll idag. Sniken er lur også - diskusjon nr to begynte med at han susseangrep ansiktet mitt (som alltid resulterer i at jeg må droppe alt for å forsvare meg og får latterkrampe) og mens jeg enda var opptatt med å få igjen pusten grep han garnnøstet og dro... snikhund...
 21. Håndarbeidstråd!

  Hei har et slags mønster, men vet ikke hvor hjelpsomt det er jeg tegnet det etter at jeg hadde klippet til bitene, fordi jeg kom på at det kunne være en god ide å ha til senere. Jeg brukte bare ulike dekken og gensere han har fra før til å tegne av noe jeg synes passet. Jeg tilpasset alt på hunden, så vi trente mye stå å se på matskål i samme slengen, mens jeg stakk nåler i ting og satte på små merker med tusj så jeg fikk den til å passe akkurat til kroppen. Jeg er også nybegynner på dette, så jeg tror helt fint du får det til hvis du vil. Det vanskeligste var faktisk å kante, og det ble ikke så pent. Skal prøve en annen type bånd neste gang.
 22. Akkurat nå, februar

  Vi må faktisk lære opp elevene våre om hvordan de skal kle seg når vi skal på ekskursjon til fjellet, selv når vi drar i august så er det gjerne kuldegrader om nettene. Mange som går tur i løpetights og blir kjempekalde. Må snakke med dem om at vi kommer til å være ute uansett vær, hvordan man kler seg for regn og hvordan man kler seg for snø - ha med minst mulig bagasje osv... glemmer lett at ikke alle er vant til å være ute fra de er små.
 23. Akkurat nå, februar

  Ikke testet aclima selv, men en kollega som er sånn friluftslivsmann sverger til woolnet innerst. Han kjøper også en ullgenser fra devold og tover den i vaskemaskin selv og bruker den som ekstragenser når han ikke skal røre seg. Jeg bruker ofte hjemmestrikka som laget mellom ytterklær og ullundertøy og opplever da at de gamle ullgarnene varmer mest. Har en genser i finull og en i hifa ask 2 og de er veier nesten ingenting, men blir utrolig varme.
 24. Akkurat nå, februar

  Sitter i en sånn en nå Men den er litt videre og egner seg derfor ikke så godt under overtrekksbukser...
×