Gå til innhold
Hundesonen.no

Turb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    1,104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av Turb

  1. Landbruksdepartementet har uttrykt at det har kommet svært få innspill på endring av hundeloven. Hvis det kommer for få innspill risikerer vi at det ikke skjer noen endring. Jeg oppfordrer derfor alle, både privatpersoner, raseklubber, foreninger mm til å sende inn høringssvar innen 20 desember. Vær så snill skriv! La oss få en endring!
     

    https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/landbruks--og-matdepartementet-holder-innspillsmote-til-gjennomgang-av-hundeloven/id2677957/

    • Like 1
  2. 22 timer siden, maysofie skrev:

    Driver dere på med dette enda? :ahappy:

    Har kjøpt meg en billig Bullet Journal, for å teste om det er noe for meg - men trenger tips og triks!

    Stationary essentials? Hvor får man tak i typ penner/tusj/sjablonger/morsomme linjaler/annet? Andre ting og tang dere liker eller ei? Ideer som har vist seg å bli en ‘nødvendighet’?

    Jeg er ikke så himla kreativ, ei heller er jeg noe flink til å tegne eller skrive, men håper dette kan være en fin mulighet til å utforske litt! Er glad i geometriske figurer og liknende, iom. at jeg ikke er så veldig flink til nettopp tegning og skriving :) 

    Gå med i gruppen Planera din hundträning på facebook. Positiv gruppe med masse gode tips.

  3. Jeg synes kanskje han skal tenke på hva han liker i en hund. Det er ganske stor forskjell på en jaktcocker og en terv feks. Og hvilket ambisjonsnivå han har i agility. Hvis han bare vil holde på litt så kan han jo gjøre det med alle de rasene som er listet opp - så da går det på hva han liker i en hund, men hvis han vil satse så kommer han ikke så langt med feks en terv eller en golden. 

    Helsemessig og mentalitetsmessig så er det som nevnt over hos kelpien - for å sjekke hjertet må det tas dopplertest hos godkjent veterinær, det er ikke alle som gjør. Kelpien er ellers veldig intense hunder hele tiden alltid alltid og jeg opplever at alt går veldig treigt med en bruksschäfer sammenlignet med en kelpie. Men med tanke på agility så får han nesten garantert en liten largehund.

    Mitt råd er å møte hunder av de aktuelle rasene og finne hva han liker i de og hvilket nivå han vil legge seg på i de ulike sportene, det vil naturlig utelukke en hel del raser tror jeg.

    • Like 2
  4. Jeg blit provosert også over at de fremstiller alle antitrekkseler som dårlige for hunden. Antitrekkseler er treningsredskap, på samme måte som grime feks er det. Det er ikke noe man bare bruker og bruker og bruker, men et fint redskap for å lære hunden å ikke trekke i bånd. 
    Det optimale for hunden er så klart å gå  løs, men hunder kan ikke gå løs overalt. Noen hunder er betraktelig vanskeligere å lære å gå pent i bånd enn andre og da kan både antitrekkseler som gjør at hundene ikke får brukt full kraft fremover og grime være et godt redskap i den treningen. 

    Feil bruk av utstyr eller dårlig tilpasset utstyr kan være skadelig uansett. 

    • Like 7
  5. En vennines hund hadde dette. Hun fikk i perioder kortison for å dempe betennelsen, i tillegg fikk hun syrenøytraliserende ved måltider og også kvalmedempende i perioder. Anbefaler å ta kontakt med Ellen Skancke på veterinærhøyskolen, hun er dyktig på dette. Det er også lønnsomt å sette hunden over på hydrolysert for tidlig istedet for å prøve seg frem med ulike andre dietter. Lykke til.

    • Like 1
  6. 1 time siden, Mumle Mu skrev:

    Kommer bare til å bli mer delt fremover. Folk har ikke tid til hunder med drifter lengre, er så greit når det holder å lufte de 15 minutter i løpet av dagen.

    Showhundene blir likere og likere. Høyere, lengre i ryggen, mer pels og flashy sidebevegelser som ikke er godt for noe. Stadig vekk får man kritikk for godt muskulerte hunder (eller "godt muskulert" på hunder ribbet for muskler), og dette passer jo mange rikitg så bra, da de jo kun har de 15 minuttene daglig til hund disponibelt. Men prestere når det gjelder skal de. Haff.

    Jeg synes mange av dem blir stuttjukke jeg... men avhenger så klart av rase... 

    Tror dessverre deling blir mer og mer vanlig. Bare se hvor vanskelig det er å få beholde brukskrav for cert og championat på de fleste raser. Folk har ikke tid og behov for krevende hunder - og det er jo en ærlig sak, problemet er når de vil ha en rase som er krevende åkke som... 

    • Like 2
  7. Jeg synes at forumet har endret seg siste 6 mndene. Mange debatter jeg er interessert i og føler jeg har noe å bidra i, blir det til at jeg ikke kommenterer i for jeg orker ikke tonen i diskusjonene. Retorikken er aggressiv og man blir tillagt meninger man ikke har. Det blir tatt opp meninger fra andre tråder eller tidligere tråder,  og det gjør debattene lite konstruktive. 

    Jeg håper at moderatorene kan få klarere regler for hva som er greit og ikke og moderere deretter. Jeg synes flere kan gå litt i seg selv og holde en mer nøytral tone i debatter og kanskje følge kardemommelovene litt mer. Jeg er for høy takhøyde, men sånn det har vært i enkelte tråder blir det ikke morsomt å være her inne. 

    Jeg liker sonen kjempegodt og har fått veldig gode venner her inne. Kjenner en del irl og en del ikke. Men sonen har endret seg til det verre i den siste tiden. Og jeg savner de som har gått ut.

    • Like 7
  8. 5 timer siden, TonjeM skrev:

    Og jeg husker de "gode gamle dagene" som en uendelighet av kjedsommelighet.. ingenting på TV, hadde lest alt de hadde av gode bøker på biblioteket, å ikke kunne si ifra om man ble forsinket til noe,  eller få beskjed om noe ble avlyst, å reke gatelangs med venninner uten mål og mening etc For ikke å snakke om sommerferiene, djeeze de var kjedelige (vi reiste aldri bort). Bare de samme trøtte folka å omgåes, å bli kjent med andre måtte man gjøre face-to-face og kun i nærmiljøet. Istedenfor nå hvor man kan bli "gradvis" kjent over nettet, hvor man kan få input fra hele verden, hvor man kan finne ut av alt man måtte lure på, finne likesinnede osv. Jeg er klar over det er mange ulemper, men ikke søren om jeg vil tilbake til gamle dager altså!!!

    Nå skal vi straks avgårde og klippe klørne til stakkars Strider..

    Små Iddikinser kan nå rapportere at de nå er underernærte og ikke får mat lenger og blir tvunget til å dra sin tjocka matte på ski og forsøkt druknet (ikke hør på ham, han elsker å svømme) og og og... hva hendte med "mer å ta i, mer å være glad i?" 

     

    • Like 1
    • Haha 3
  9. Akkurat nå, Carpediem skrev:

    Minimun avstand 8 meter maks avstand 25 meter. Det er det som står i regelverket.
    15 meter er den avstanden de fleste ønsker at hunden skal "låse" seg på. 

     

    Dette står ang fremadsending i regelverket:
    "Utførelse:
    Øvelsen starter med hunden i utgangsstilling. På ordre starter ekvipasjen fri ved foten. På ny ordre sender føreren hunden frem. Hunden skal raskt forflytte seg til og holde seg ca. 15 meter (minst 8 og høyst 25 meter) foran føreren i samme hovedretning og ha kontakt med føreren. Føreren skal passere gjennom midten av gruppen. Etter at føreren har passert gruppen gis det ordre til føreren om å kalle inn hunden. Ekvipasjen fortsetter marsjen til ny ordre om helt om marsj blir gitt. Øvelsen gjentas i motsatt retning. Øvelsen avsluttes med helt om og holdt".

    Så egentlig så kan man sende ut hunden og så lenge den holder så lavt tempo at den ikke overskrider 25 meter før du kaller den inn så er det greit?

     

  10. 16 timer siden, Carpediem skrev:

    Mange har ( inkl meg selv) fokus på full fart ut, også nedslag til rolig trav ( sakte gange). Dette står det ingen ting om i regelverket at en må ha. Det viktigste er at hunden holder seg min 8 meter fra deg og max 25 m. 
    Om hunden går, traver eller hva den nå gjør og er innenfor kravene, så er dette helt ok.

    Jeg starter med å ha en kommando på sakte, og hadde den på alt. Noe som ødela for sakte biten min. Dermed startet jeg å trene en utgang, og overgang til sakte. Dette trenger en ikke gjøre om hunden sklir fra deg i et tempo.

    Jeg trodde de måtte holde en fast avstand til deg. Sende raskt ut og når de kom på 15 m fra deg så skulle det være 15 meter mellom deg og hunden helt til du kalte inn. Det går jo ikke om de glir fram. Men om de bare ikke må overskride 25 meter så skjønner jeg at gli fram holder i lassevis...
    Måtte teste på veien isted og gli fram får han til helt fint, det er full fart og temposkifte som vi ikke får til.

  11. På 26.2.2018 at 3:28 PM, Carpediem skrev:

    Det var snakk om fremadsending på brukshund konferansen i helga og fagkomiteen tok opp bla dette med temposkifte som mange av oss er veldig opptatt av. Dette med temposkifte står ingen steder i regelverket at vi skal ha. 
    Så det jobbes med å få endret regelverket, så det skal bli enklere å forstå øvelsen.

    Hvordan skulle det fortydliges? 
    Kan hunden gå hele veien foran deg? Eller trave hele veien foran deg (om du er litt raskere til beins)? Eller må du ta den igjen i galopp (noe som jo kan bli underholdende)?

  12. 2 timer siden, QUEST skrev:

    Hehe..fritt frem for å le...:lol: Men etterpå ble jeg jo bekymra da..for hundene spiste jo av det som spruta ut og den som satt og googla botulisme etterpå, det var jeg..:ermm: Ingen reaksjon etterpå heldigvis :) 

     

    Kan si at jeg har opplevd det samme i bil... en pølse må ha rullet ut av posen med vh pølser når jeg kjøpte de og rullet under passasjersetet midt på sommeren... jeg skjønte virkelig ikke hvorfor bilen luktet død...

    kan si at jeg hadde griseflaks og den hadde eksplodert på en plastpose, så det var mulig å få ut all gøgget fra under setet og vaske ned... men all sympati sendes...

    • Haha 1
  13. Akkurat nå, mushi skrev:

    Det går fint an å ha matavfallet på benken og tømme ofte :) Jeg har f.eks metall på innsiden av døra ned til kjelleren. 

    Jeg har ikke store benkeplassen heller, når man har åpen kjøkkenløsning i små leiligheter så er det mer komplisert, ergo er det veldig kategorisk å komme med uttalelser om hvordan folk er skrudd sammen... jeg gjør så godt jeg kan med den plassen jeg har. Jeg får ikke stengt hunden ute fra kjøkkenet og jeg har ingen bod eller andre rom der jeg kan oppbevare ting på. Glass/metall oppbevares allerede på soverommet og jeg orker ikke å ha mer søppel der inne. 

    • Like 3
  14. 3 timer siden, mushi skrev:

    Jeg skjønner meg ikke på folk som ikke kildesorterer! Noe må være kobla feil oppi der. 

    Vel, jeg kildesorterer ikke veldig mye. Har en liten leilighet og har ikke plass til mer enn en søppelkasse. Derfor går matavfall sammen med restavfallet. Plast prøver jeg å stappe i en egen pose (som da må henge utenpå kjøkkenskapet) og papir går i et sånt lite brettskap ved siden av ovnen. Det går fordi jeg har en hund som ikke stjeler søppel... men når jeg hadde Pigg gikk ikke det, da måtte alt være i skap og jeg hadde ikke nok skap å ha ting i... ergo blir det vanskelig å kildesortere... 

  15. Så 5 mila vhja t-we :P da slapp jeg å stå opp tidlig. Eller var oppe kvart på åtte, men hadde glemt at det var 5 mil så tidlig. 

    Nå skal jeg på posten å hente truger (xxl er jammen raske altså, bestilte dem igår og de kom idag) så nå håper jeg at jeg klarer å gå med dem også :P 

    Idde og jeg skal være sånne prøve på ekvipasjer for utstillingsdommerelever. Jeg er noob på utstilling så mistenker at det er bra trening for oss :P Idde er jo alltid duktihund så klart.

  16. 15 timer siden, Pringlen skrev:

    Det er jo egentlig umulig å si. Men det er jo ikke helt usannsynlig at de vil nyse ganske fort, når det begynner å kravle ting rundt inni nesa?

    Min veterinær sa at de begynte å nyse når det kom opp i en eller annen terskelverdi av midd i nesa. De går jo rundt med midd hele tiden, men at når mengden blir for stor (feks ved litt svekket immunforsvar så de får en oppblomstring), eller de får en annen variant inn (som feks ved smitte fra andre) så irriterer det slimhinnene i nesa og de begynner å fnyse. Høres på en måte logisk ut for meg iallefall. 

    • Like 1
  17. Alle mine hunder har vært "enmannshunder", selv bcblandingen som elsket folk og aller helst barn. Han var en menneskemagnet og elsket oppmerksomshet. Men fikk han valget ville han være med meg alltid. Var det noen som passet på ham for meg, så ventet han på meg. Han var masse hos foreldrene mine, men hvis jeg kom hjem for å hente ham, fotfulgte han meg i fare for at jeg skulle forlate ham igjen. Enmannshund har ikke noe med sosialiteten til hunden å gjøre, men båndet som oppstår mellom deg og hunden. 

    Velg derfor en rase som passer deg og det du vil drive med også jobber du med å bygge et godt bånd dere imellom.

    • Like 1
  18. Sett OL (irritert meg over sendingene, reklame og masse rart på siden av skjermen og sånn...), ryddet litt og vasket mengder av sengetøy idag. Dro for å trene med Idde i hallen, men de fjernet snø fra taket av hallen og da tok vi bare en kort treningsrunde. Imponert over hvor fint Idde klarte å fokusere selv med snøras fra taket, han skvatt litt i begynnelsen, så bare begynte han å jobbe fint. Så vi feiret med fastelavensboller når vi kom hjem :D Idde fikk kremen :D 

×
×
  • Opprett ny...