Jump to content
Hundesonen.no

jlkm

Medlemmer
 • Content Count

  515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jlkm last won the day on September 20 2011

jlkm had the most liked content!

Community Reputation

354 Excellent

About jlkm

 • Rank
  Husvarm

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.induplo.net

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Hunderase
  OES og 2x Eventyrblanding

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jlkm

  Er hannhunder mer "sutrete" enn tisper?

  ok, vi har tre stk; ei tispe, old english sheepdog, og to hannhunder; kullbrødre og blanding av bl.a. engelsk setter, boxer, akita og ymse. Det er tre ganske forskjellige hunder, og jeg er temmelig sikker på at slikt er mer individ- og raseavhengig enn kjønnsavhengig. Men allikevel, det ER den ene hannhunden som er sutrete. Eksempelvis når vi begynner å kle på oss for å gå ut om ettermiddagen (som oftest langtur) starter sirkuset; - Tispa er tøff som få og ordner sjøl, ikke rom for sutring der, hun gjør det enklere; åpner døra sjøl og går ut istedenfor å vente på oss (Hun gir totalt blanke i at vi prøver å lære henne å vente på værsågod) - Hannhund 1 legger seg i en krok og ser ut som han tror han ALDRI kommer til å få være med på tur, men lager lite lyd. - Hannhund 2 stiller seg opp rett innenfor ytterdøra, som kanskje til og med står åpen (han går ikke ut uten å få værsågod, flink gutt), og griiiiiiiner, syter, piper, uler og bjeffer. Et himla sirkus. Vi har det moro med dette da. Men, klart man kunne si at tispa er "typisk tøff tispe" og at gutta er "typisk pysegutter" men da glemmer man også at de kommer fra vidt forskjellige raseverdener, i tillegg til å være vokst opp (typ første leveåret) i ganske forskjellige miljøer. Alt dette spiller inn, tror nå jeg.
 2. Takk for det dere! Det er litt viktig for oss å få fram at dette ikke kommer til å være noe "lempe bikkja over på den første som melder seg". Det viktigste her, og nettopp grunnen til at vi gjør dette, er at det skal være en bra greie for Rocky. Vi synes å se stadig tydeligere at han rett og slett ikke har det veldig bra hos oss og trenger å få være "ene-hund" med noen der han ikke må dele oppmerksomheten med to andre hunder og en hel familie - og aller helst noen som faktisk bruker av fritiden sin på å ha et aktivt "hundeliv". Han er ingen sofapotet! Samtidig vet vi at han har tillitsproblemer, bl.a. fordi - antar vi - han byttet hjem intet mindre enn 5 ganger i løpet av hans første 10 måneder av livet, så det er viktig at ikke dette blir noe som legger seg oppå "traumene" hans. Så, ja - vi tar det rolig, og venter på den rette. Har dere bekjente eller kanaler det kan være interessant for så spre det gjerne.. Han er en utrolig fin fyr altså, som har gitt oss utrolig mye på den tida han har vært sammen med oss!
 3. Se http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=69633550 Aktiv ung fyr, søker nytt hjem som kan vie all sin oppmerksomhet på han og ingen andre. Mer info i Finn-annonsen. Tar ellers gjerne kommentarer på annonsen, eller relevante spørsmål, i tråden her. Har ikke gjort dette veldig mange ganger før...
 4. jlkm

  Trekkhundtråden

  Notert. Takker for innspill
 5. jlkm

  Trekkhundtråden

  Nja, tja. De få gangene vi har hatt såpass høy fart har det vel ikke strengt tatt vært snakk om trekking, men mer at de løper som gale og jeg tar dem igjen på sykkelen. Bra er det neppe, men vi lærer stadig noe nytt. Det er et godt poeng, det med å holde balansen i sela. Sånn mer realistisk så bremser jeg som oftest lenge før såpass høy fart fordi jeg ikke føler meg trygg på den relativt ulendte skogsveien vi stort sett kjører på. Men særlig elegante, nei det er vi ikke. Ikke på noen måte. Møtte endelig på mennesker i "løypa" vår nå i helga. Vi hadde godt driv og jeg tenkte at dette går så det griner, vi peiser på og satser på at de har mer lyst til å springe forbi enn å hilse på. Det var full fart til vi var oppe på siden av dem, da Rocky ombestemte seg, skar ut nitti grader, dro med seg broren og hoppa rett opp i ansiktet på kjerringa - som hylte av skrekk. Han snusa jo bare litt selvfølgelig, ingen fare og kjerringa skvatt nok mest. Men fy så flaut..! Vel, heldigvis bor vi øde...
 6. jlkm

  Trekkhundtråden

  Allright. Jeg aksepterer Angrer ikke uansett da
 7. jlkm

  Trekkhundtråden

  Hvorfor angrer du? Jeg kjøpte 20V her for kun noen få uker siden, og er storfornøyd. Om jeg har skjønt dette riktig er det kun bremsene som skiller de to modellene som er nevnt, og det er vel mest en litt teknisk greie hva man så foretrekker? Ellers skulle opplevelsen være temmelig lik - om jeg har skjønt dette riktig. Eneste "problemet" jeg har hatt så langt er vel at jeg ser bremseklossene slites utrolig fort ned, er ikke lenge før jeg må kjøpe et par sett nye. Vet ikke hvordan dette er for skivebremser, men det kommer vel også litt an på hvor ivrige hunder en har .. 30-35 km/t i unnabakke er mer enn nok for meg (foreløpig?), da kommer bremsene på og i den farta slites de nok passelig fort. Forresten - hva er egentlig den store forskjellen i bruksområde for en pawtrekker vs kickbike? Har ingen nevneverdig erfaring her, så det er kanskje et dumt spørsmål, eller noe åpenbart jeg overser? De er litt forskjellige i utforminga men kan ikke helt se at de duger til så vidt forskjellig bruksområde at det er verdt å bytte ut en pawtrekker med kickbike om pawtrekkeren ikke passet helt?
 8. jlkm

  Trekkhundtråden

  En liten morgenstrekk med gutta idag. 8 km inn i soloppgangen. Dette digger vi Red; Og der kom bildet. PS - ønsker meg stadig innspill på dette innlegget, ang gode treningsløyper i Østfoldtraktene.
 9. jlkm

  Trekkhundtråden

  Velvel, vi har kommet i mål med selespørsmålet, 2x Non-stop free motion er på plass og det er ca 100% forbedring fra de greiene vi brukte før. Makan! Men, nå har jeg ei ny utfordring .. det går fort, bra, susende, så bra at "løypa" vår allerede er begynt å bli kjedelig. Vi har et par fine skogsveier rundt her vi bor, men ingen av dem gir oss en god treningsrunde på mer enn knapt 6 km. Det gjør gutta unna på "en svisj og en blårøyk" som det heter der jeg kommer fra, og det er kjedelig å bare kjøre den samme runden om igjen hver eneste gang. Vi ønsker oss variasjon! Så, er det noen som har gode tips til steder vi kan dra for å kjøre på litt? Helst i (indre) Østfold, men vi er ganske mobile. Vi ønsker oss en høvelig god skogs-/traktorveg som ikke er overtrafikkert av fotgjengere og andre som måtte finne det ubehagelig å risikere å bli nedkjørt av en tulling fra nordnorge som ikke har helt kontroll på "trekkhundene" sine ennå.. Bonusvideo - MED slow motion og harry musikk ; Fikk filma litt her om dagen, men det er ikke enkelt med iphone i ei hånd som også skal holde styret på kickbiken (prøv å kjøre kickbike med ei hånd..) - og ja, jeg er klar over at selen til stakkars Rocky til venstre er langtfra optimal. Den er offisielt bytta ut med en tilsvarende den Dexter (til høyre) bruker. Funker myyyye bedre...
 10. jlkm

  Trekkhundtråden

  Tja, hvor man måler har vel kanskje litt med hva man måler for? Men, nå lærte i alle fall jeg noe, og har ihvertfall rektangulære hunder
 11. jlkm

  Ikke fullt så hyggelige løsbikkjer...

  Har sjøl en type her som kan være relativt utrivelig mot andre hunder, spesielt hanhunder. Lang historie, men han har hatt en del utrivelige opplevelser selv og vi jobber en del med det - men inntil videre så er nå ting som de er. Vi er fullt klar over hvordan han er, og han går i bånd, langline evt fleksi 99,8% av tiden vi er ute. Stort mer kan ikke vi gjøre .. om andre hundeeiere synes det er greit å slippe sine (gjerne trivelige og hyggelige) bikkjer fritt bort til tilfeldige, fremmede hunder tenker jeg det får stå for deres egen regning. Det sagt, så unngår vi også i stor grad steder der vi regner med å møte lause bikkjer. Bor relativt usentralt til også, så det er ikke noe stort problem. Når vi innimellom tar på oss finstasen og reiser inn til byen eller mer møblerte og befolkede områder så er det også mye med den samme følelsen som TS ja, men stadig mer med en gi ****-holdning til hundeeiere som ikke har kontroll på sine dyr. Jeg regner med at skulle det skje noe mens vi har vår hund under så mye kontroll som mulig (dvs, i bånd) men ikke klarer å komme oss unna en innpåsliten hannhund og det smeller til, ja så vil skyld og byrde ligge hos eieren av den andre (løse) hunden. Kjære vene, folk er jo utrolig tette noen ganger også da .. kommer ALDRI til å glemme for noen år tilbake da jeg var ute og trente passering med en overforbibjarne hilseivrig valp, og tok stooore omveier rundt andre hunder for å få tilstrekkelig avstand osv - hvorpå jeg ved flere anledninger opplevde at folk kom ETTER oss med sine bikkjer, for "den vil jo bare hilse, du må bare la de få hilse" ..
 12. jlkm

  Trekkhundtråden

  Kickbike bestilt! Nå begynner dette å bli spennende En utfordring dog.. Ene karen vår er en temmelig sart sjel. Jeg var nok litt for kvass i målet her for ei ukes tid siden, da han skjena ut foran meg og holdt på å dra oss ut i veien foran en bil. Nå vil han helst ikkeløpe foran, kun på sida... Kommer han for langt fram legges ørene bak og halen ramler ned og han bremser opp igjen. Tydelig at det skjedde noe der.. Så får jeg svi for åha blitt for ivrig og dratt oss ut i en situasjon vi ikke var helt modne for, og må jobbe med museskritt for å få han opp foran sykkelen igjen.... Men det skal nok gå, for å løpe vil han gjerne! Notat til meg sjøl; mer tålmodighet kreves, på alle plan, om dette skal gå bra..
 13. jlkm

  Trekkhundtråden

  Noen som har noen nylig erfaring med leveringstider fra Seleverkstedet? Sendte ei bestilling på mail her om dagen, og fikk en sånn automatisk reply om at de har stor pågang og det kan ta noen dager før jeg i det hele tatt får svar på eposten .. Vil vil sykle!
 14. jlkm

  Trekkhundtråden

  Ikke dum den du!
 15. jlkm

  Trekkhundtråden

  Hm, spekulerer på seler her også .. leser og leser på sidene til Seleverkstedet og har vel konkludert med at nomesela er noe vi skal satse på (enten x-back eller kombi, funderer litt der også). På sidene til Seleverkstedet står det at Denne selen passer til den rektangulære, slanke hunden. Så stusser jeg, hva er kriteriet for at hunden skal være å regne som "rektangulær"? Når jeg måler på gutta her er begge to 5-6 cm lengre enn de er høye (målt fra toppen av skuldrene til halerot og til gulvet..). Det må vel være innafor ift det å være "rektangulær"? Vel, bekymringa mi ligger nok mest i om selen passer begge, for de er omtrent like store med med helt forskjellige brystparti. Ene karen har smal, dyp brystkasse og andremann har ikke så dyp, men mer rund, tønneaktig form. Førstemann er da også nesten helt uten skuldre.. tror det skal bli spennende å finne noe som passer perfekt her. Velvel, vi får bare prøve oss fram evt. Anyways! Vi må også ha ei ordentlig dragline med strikk og ei slik stang til å feste på sykkelen - har fått lina nedi dekket en gang allerede og vil helst unngå at det skjer igjen .. noen med bra tips om hvor man kan kjøpe ok utstyr til en ok pris her? Dragline, stang, og evt en hanefot e.l. for å koble begge to på lina. Sliter også litt med at de lager veldig mye avstand mellom seg når vi sykler, og det er ikke alltid så kjekt når vi drar avgårde langs trafikkert vei innimellom at en av dem helst vil løpe midt i veien og den andre i grøfta. Finnes det gode anordninger for å holde dem litt samla også? Hittil har jeg bare lenka dem sammen med en liten halvmeter i halsbåndene med det kjennes ikke helt optimalt .. vil bl.a. helst ikke ødelegge den gode halsbåndtreninga vi har fått .. EDIT Nei, feilmåling. Ene karen er litt lengre enn han er høy, han andre er faktisk en smule høyere enn han er lang .. fine greier.
×