Gå til innhold
Hundesonen.no

Emilie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,506
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av Emilie

 1. SBT men uten hundeaggresivitet?

  Dansk svensk gårdshund? Hvis det er viktig at hunden skal kunne fungere med andre hunder, så ville jeg holdt meg unna alle terriere, egentlig.
 2. Hund til nytte og glede

  Mulig det. Men jeg må jo si at jeg har hund til stor glede, selv om det også innebærer mye frustrasjon, sorg og ulempe å ha disse dyrene. Likevel, jeg har dem jo i all hovedsak til glede. Jeg ville ikke kalt det noe annet.
 3. Operasjon, gammel hund

  Joda, det er også en mulighet, litt avhengig av klumpens struktur. Men det kan være forstyrrende det også. Fikk tatt nålebiopsi av en kul på hunden, da hun var relativt ung. Da med mistanke om at det var en væskefylt cyste.
 4. Hund til nytte og glede

  Men hvis hunden da ikke er "til glede", men til ulempe der den befinner seg, hvor hyggelig er det da å være hund?
 5. Operasjon, gammel hund

  Kulen må normalt fjernes helt for å kunne sendes inn for biopsi. Hvis man kutter i en potensielt ondartet kreftsvulst kan den ha lettere for å utvikle seg ytterligere. Dessuten er påkjenningen for hunden omtrent den samme: narkose, kutte, sy. Derfor vil det være like greit å fjerne kulen helt, og i mange tilfeller hele jurkjertelen. Vanlig prosedyre er å ta røntgenbilde av bryst/lunger for å se om eventuell kreft har spredd seg, før man foretar noe kirurgi. Deretter fjerner man svulst med jur/jurlist/livmor, alt etter hva veterinæren anbefaler. Jeg fikk fjernet svulster på min ni år gamle hund. De var ondartet og kom raskt tilbake. Deretter ble svulster og en del jurvev fjernet. Etter to år kom kulene tilbake. Da hun var 11 år ble flere jurkjertler med svulster fjernet og hun ble kastrert samtidig. Levde i to år etter det. Dette var en stor hund. Noen hunder lever helt fint med sine jursvulster og dør med dem som gamle. Hvis man ikke fjerner dem kan hunden leve godt og lenge, men de kan også utvikle kreft som sprer seg hyppig. Man vet aldri.
 6. Hjelp meg å tenke utafor boksen

  Storpuddel (tispe) eller mellompuddel vil jeg si passer kriteriene dine bra. Jeg opplever dem som ukompliserte, intelligente hunder med litt drive, men samtidig ikke noen voldsomme behov utover gjennomsnittet. Bortsett fra pelsstellet da, men der kan du jo bare ta barbermaskinen fatt som du skriver.
 7. Å velge en annen rase enn «hjerterasen»

  Jeg synes det fungerer veldig bra. Jeg har blitt engasjert i og lært å bli svært glad i min "nye" rase. Samtidig så tenker jeg hele tiden på at jeg vil tilbake til hjerterasen og det stikker litt hver gang jeg møter på individer av den.
 8. Erfaring med jogging med Fransk Bulldog?

  Hvis du trener den opp gradvis, så vil jeg tro det skal være uproblematisk. Vær som sagt obs på overoppheting. Og vær eventuelt klar med skånsom nedkjøling ETTER joggeturen. Og selvsagt, hold den slank!
 9. Ball med pip i utstillingsringen.

  Er man alene i ringen, ja. Er det andre der som kan bli forstyrret, nei. Altså, under kvalitetsbedømmingen så er det jo i utgangspunktet greit, siden de andre hundene da eventuelt står på vent. Men jeg synes det er både upraktisk og forstyrrende, både det å bruke sånt selv eller å måtte gå i ringen med andre som gjør det.
 10. Norwegian forbyr flatnesede hunder

  Jeg tenker akkurat det samme. Det her handler ikke om at Norwegian plutselig har begynt å bry seg så veldig mye om dyrevelferd. Det handler om at Norwegian garderer seg mot for eksempel negativ publisitet og eventuelle søksmål. Men jeg er så enig, jeg ville aldri fraktet hunder som cargo, hvis det da er i et miljø som er så "ukomfortabelt" at det er høy risiko for at brakyhunder stryker med. Selv om min hund hadde hatt normal snutelengde. Der brakyhunder kanskje dør, er det neppe spesielt hyggelig for normalskallede hunder heller.
 11. Sjekket for diabetes?
 12. Lengde på hundenes klør

  Ja, men nå klipper jeg ikke over nerven da. Og det blør ikke fra mine hunders klør. Nå finnes det veldig lite belegg for å tro at hunder med korte klør har smerter. Det du presenterer er ren synsing. Det som derimot ikke er synsing er at FOR lange klør kan gi smerter, være direkte skadelig og til sjenanse for hunden. Jeg starter fra jeg får valpen i hus med å holde klørne korte, så korte som mulig. Og ja, jeg legger "æren" min i det, for jeg har sett hvor plagsomt og sjenerende lange klør kan være. Men nei, jeg klipper ikke så blodet spruter, allikevel klarer jeg å holde klørne korte med gode klipperutiner fra dag én. Verre er det ikke. Hadde klørne på mine hunder vært dritlange, så hadde jeg naturligvis ikke klippet dem like korte som på bildet, hvis det innebar at jeg måtte kutte nerver og blodårer. Jeg kan ikke ta utgangspunkt i det jeg ikke vet noe om. Men jeg kan ta et utgangspunkt i det som faktisk er et kjent problem for mange, svært mange, hunder.
 13. Skrape tannstein selv

  Man kan skrape tannstein selv med en tannsteinskraper i metall. Gjør man det slik vil emaljen på tannen bli ujevn og ripete. I disse ripene/furene vil det lettere legge seg plakk, som siden omdannes til tannstein. Hvis man fjerner tannstein under narkose hos veterinæren, vil tennene poleres etter "skraping" med ultralydscaler. Polering må i likhet med ultralydscalingen, gjøres under narkose.
 14. Det er sannelig ikke lett å gjøre noe riktig. Enten så skal man behandle hunden like forsiktig som et spedbarn, hvis ikke får man tilsnakk. Eller så får man beskjed om at "sånne hunder" (som jeg har), skal kun gå i pigghalsbånd. Det er interessant hvordan folk har så lav terskel for å legge seg oppi fremmedes hundehold, kontra for eksempel melde fra til BV om man mistenker neglisjering/mishandling av barn. Selv om det til og med er påbudt ved lov. Jeg har ikke fått tilsnakk enda, men jeg har hele tiden en forventning om at det vil skje en dag, for når jeg korrigerer hundene mine, så gjør jeg det jo nettopp for at de ikke skal få lyst til å gjenta den atferden som nettopp ble korrigert. Og det gjør jeg når jeg må gjøre det. Min yngste skulle en gang hoppe frem og regelrett ta en forbipasserende. Jeg kan IKKE ha en hund på 90 kg som skal hoppe frem i tide og utide og ta folk. Både meg og hunden endte opp på bakken i en kamp jeg ikke hadde tenkt å tape. Han har ikke villet ta noen etter det. Det er sikkert ulike triggere inne i bildet, alderen hans spilte sikkert inn osv osv. Men du har ikke mye feilmargin å gå på med en sånn hund. Har man en hund på tre kg er det sikkert litt enklere, siden skadepotensialet er så mye, mye mindre.
 15. Lengde på hundenes klør

  Takk forresten
 16. Lengde på hundenes klør

  Jeg lurer på hvilke standard du setter for dine egne hunders klør, jeg. Siden du aldri før har sett så korte klør som jeg har på mine. De kan for øvrig både gå og klatre. Ikke snubler de rundt og ikke gir de uttrykk for smerte.
 17. Lengde på hundenes klør

  Nei, men allikevel er jeg rimelig nærme. Og det var vel det jeg svarte på i utgangspunktet; dette med at @QUEST syntes at veldig korte klør ikke var noe hyggelig for hunden å gå rundt med. Hvis jeg skal tolke dette innlegget: Jeg tenker at nerver er svært følsomme og svært liten beskyttelse ( som i å klippe neglene veldig nært nerven, )kan absolutt tenkes å gi ubehag eller smerte når negelene kommer i kontakt med omgivelsene.
 18. Lengde på hundenes klør

  Nei, det er vel den andre litt myke tingen, som stikker bittelitt ut midt i kloen da.
 19. Rabiesmittet rev angrep hunder

  Nei, ved symptomer er rabies 100% dødelig. Hvis man derimot har blitt bitt av smittet dyr kan man starte behandling umiddelbart. Vaksine er det tryggeste når det kommer til forhold rundt dette viruset.
 20. Rabiesmittet rev angrep hunder

  Tenkte jeg også!
 21. Lengde på hundenes klør

  Sånn ser klørne på mine ut. Og sånn liker jeg å holde dem.
 22. Lengde på hundenes klør

  Jeg jobber på dyreklinikk, ikke dyrebutikk. Vi klipper klør hver dag. Det er ingen av våre veterinærer som er ærlige med seg selv tydeligvis. Eller så er de som meg, bare slemme. Men rett skal være rett, det er jo ikke sånn at jeg klipper og lar nerven stå ut som en lang, ubeskyttet spiss, men jeg klipper til jeg ser den, og kan kjenne den (helt utrolig at hundene ikke reagerer når jeg presser på nerven gitt) også klipper jeg noen millimeter rundt.
 23. Lengde på hundenes klør

  Griser som kastreres våken uttrykker veldig ofte smerte jo. Ved å skrike. Høyt. Ok, da er jeg slem da, som holder klørne på hundene mine pinnkorte. Slem, slem, slem.
 24. Lengde på hundenes klør

  Du tenker det, men vet du? Burde ikke mine hunder, med sine stumper, gi uttrykk for smerte? Jeg kan nemlig ikke identifisere noen smertetegn hos mine, selv med klør klippet til nerven. På jobb klipper jeg hundeklør til nerven (som sagt, ikke over). Har ikke sett noe tegn på smerte ved bevegelse på disse hundene heller. Jeg kan ta feil, men jeg liker å tro at jeg gjenkjenner uttrykk for smerte dersom jeg ser det.
 25. Lengde på hundenes klør

  Mine hunder er ikke viltlevende ulver, så her klipper jeg dem til nerven og litt til (rundt nerve og blodåre) én gang i uken. Jeg skal ikke høre klikking på gulvet. De klarer fint å fote seg ute med klostumpene sine.
×