Emilie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,417
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av Emilie

 1. Jeg opplever ikke det som normalen i hvert fall. Og jeg har lagt en del ringtreninger bak meg. Mulig det har blitt sagt om en valp som har vært med for første gang, ikke at jeg kan erindre det egentlig heller.
 2. Jeg må innrømme at jeg ikke opplever at det er vanlig å forvente at en hund er veldig sliten etter slik "aktivitet". Men vår omgangskrets er kanskje veldig ulik.
 3. 47: (20/11-26/11)Mandag: @AnooniTirsdag: @EmilieOnsdag:Torsdag:Fredag:Lørdag: @BellareSøndag: @Ozzy 48: (27/11-3/12)Mandag:Tirsdag:Onsdag:Torsdag:Fredag: @TeserereLørdag:Søndag:
 4. Jeg tviler på at det er så mange hunder som "klapper sammen" etter uvant aktivitet. Men hos oss så fungerer det omtrent sånn som at de sover litt tyngre og de er ikke like mye på høgget. Men de faller ikke inn i komatøs tilstand akkurat. Og det tar ikke mange timene før de er helt uthvilte igjen. I motsetning til meg gjerne. Jeg opplever det som ganske normalt hos de fleste hunder. Jeg ville jo heller tenkt at en hund som ikke klarte å "skru litt av" etter en lang dag med nye inntrykk, er gjerne en hund som bærer på ekstra stress. Ytterpunktene bærer vel ikke preg av sunnhet uansett - verken hunder som kollapser eller hunder som ikke finner roen.
 5. Det handler jo om at det er mange inntrykk å ta innover seg, dersom hunden er med på aktiviteter den ikke er så vant med. Da blir man sliten. Gjelder mennesker også det. Jeg blir dritsliten av nye mentale inntrykk. Opplæring i ny jobb for eksempel. Jeg var slått ut etter første dagen i ny jobb, enda jeg ikke gjorde mye annet enn å observere. Noen dager uti arbeidet var jeg ikke halvparten så sliten, selv om jeg da håndterte maskiner, delte fryste rundballer (gammelt fjøs, så mye var manuelt) med bare høygaffel, trillet utallige trillebårlass med avfall etc.
 6. Det varierer fra dommer til dommer. Noen tar hensyn til at hunden er i vekst og ikke har alt på plass enda, mens andre ønsker juniorer som ser så og si ferdig ut. Men ville nå bare stilt, jeg. Kan jo hende hunden har fått utviklet seg mye frem til utstillingen
 7. Du fører deg selv opp på en ledig dag i påmeldingstråden, også får du brukernavn og passord tilsendt på pm, eventuelt av en av snapperne
 8. Moderator/administrator-teamet, antakelig?
 9. Er det ikke administrator som ordner dette? @RAH
 10. Det at bruksfolk setter helse høyere enn utstillingsfolk er vel bare delvis sant. Ja, man trenger en fysisk funksjonell brukshund, men først og fremst er det hundens mentale egenskaper som settes aller høyest. Oppdrettere lar seg lett blende av en hunds enorme kapasitet og mentalitet, fremfor for eksempel, linjemessig god helse. Jeg vet om nok av brukshunder som aldri ble gamle fordi de har hatt alvorlige helseutfordringer, som kan knyttes direkte opp mot avl. Så dette er ikke bare et problem hos showhunder, på ingen måte.
 11. Kan prøve meg. Må jo holde det gående
 12. Dette kan sikkert @Alvira mer om
 13. 44: (30/10-5/11) Mandag Tirsdag @Teserere Onsdag Torsdag @Vilje Fredag @WelshenNemi Lørdag @SiljeSM Søndag 45: (6/11-12/11) Mandag Tirsdag Onsdag @JeanetteH Torsdag Fredag Lørdag - @Emilie Søndag
 14. Planlagt? Første var "planlagt", som i at jeg hadde planlagt å kjøpe hund. Joda, hun var så planlagt som det kan bli når man er 16 år og må ha valp som skal være leveringsklar i god tid før sommeren er over. Jeg hadde riktignok ringt klubbens valpeformidler og funnet de kullene som passet inn i tidsskjema og var geografisk innen rekkevidde (les, fylket). Men endte likevel opp med å ringe på en annonse i avisen. De andre har ikke vært spesielt planlagte. Den eneste valpen jeg planla fra før tispen løp, fikk jeg ikke (var ikke nok i kullet) Deretter har de liksom bare dukket opp. Siste ble bestilt via facebook her også. Ikke møtt oppdretter, ikke møtt foreldredyr, men jeg bare måtte ha etter den kombinasjonen.
 15. Ja, da blir du rik. De fleste kunstnere får jo fett betalt for kunstverkene sine, som alltid selger som hakka møkk...
 16. Det har jeg egentlig ikke tatt stilling til. I prinsippet er jeg i mot import av gatehunder for øvrig. Av så utrolig mange grunner. Blant annet det du nevner over. Men det er en helt annen diskusjon.
 17. Selvsagt kan de det. Det er jo også en grunn til at de skal være vaksinerte. Villkatter har ingen vaksinebeskyttelse derimot.
 18. Ser absolutt ut som en helt vanlig storpuddel (slik de ser ut under pelsen). Dette er lette, langbeinte og grasiøse hunder og det motsatte vil være eksempel på avvik.
 19. Nå er det ikke så mye seksuell omgang og slåssing mellom katter på utstilling. Det skal godt gjøres å pådra katten sin FIV, uansett hvor mange utstillinger man deltar på. I tillegg har man krav om vaksinering av dyrene som medbringes. Rasekattmiljøet er også relativt lite og svært mange av dyrene holdes som innekatter. Så utstillingsargumentet er ikke spesielt relevant her.
 20. Men man vil ikke få kontroll på sykdommer og diverse virus som spres mellom katter. Ville katter vil kunne smitte tamme katter, selv om de er kastrerte. Og hos katter er det snakk om ganske alvorlige og dødelige virus, som FIV og corona-virus. Infiserte katter vil dø, langsomt og smertefullt, dersom de går ubehandlet. Ved behandling, kan man holde sykdommene i sjakk en stund, men dyr som behandles må holdes innendørs resten av livet. Og de blir ikke gamle. Sånn!!!
 21. Men hvis man tar sikte på at katten som art vil endre seg i likhet med hunden, så har vi enda 40 000 år og gå på. Det skjer ikke i morgen liksom.
 22. Det kan vi. Og jeg skal aldri finne på og sitere fullstendige innlegg igjen. Hvis ikke jeg forholder meg til hver eneste setning som står skrevet der.
 23. Ok, bare jeg som er dum da. Som @QUEST insinuerer så fint. Det var jo bare en tredjedel av innlegget som dreide seg om KATT i denne tråden om KATTER.