Gå til innhold
Hundesonen.no

Emilie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5,455
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Alt skrevet av Emilie

 1. Påmelding hundesonens snap

  Uke 8: 19.-25. februar Mandag: @Sona Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lørdag: Søndag: @Emilie
 2. Tja, det er jo en gigantisk hund i hvert fall Røyter mye, året rundt. Jeg har hatt både voktere og de som bare ligger og lukter på blomstene. Korthår har riktignok ikke så voldsomt behov for pelsstell. Bare man børster bort døde hår. De er lettlærte da, relativt i hvert fall. Sammenlignet med en del mastifftyper. Nå bor jeg i en liten leilighet i byen med to stykker, men hadde jeg bodd på en gård hadde de kost seg enda mer. Men - viktig å ta litt kontroll på vokterbehovet en del av dem har. Det er ikke gøy å bli jaget til skogs av en hund på den størrelsen.
 3. Nei. Klippes. Jeg klipper værhår. Ja, jeg er shallow. Skyt meg.
 4. Schæferen kunne gå løs hvor som helst, når som helst. Kunne stoppe henne i jakt også. Sankt bernhard nr 1 kan gå løs-ish, har ikke trent nok innkalling til det, siden vi bor et sted hvor det er praktisk talt umulig å trene på sånt. Sankt bernhard nr 2 kan ikke gå løs, ikke har vi trent nok og ikke har jeg anledning til å trene heller. Han stikker ikke av, men han gidder heller ikke å komme når jeg roper, og det må han nesten gjøre for å få den friheten.
 5. Biltemas biabed

  Holder halvannet år til våre digre hunder. Den originale biabeden varte ca ett år lenger. Den fra Biltema ble også litt flatere etterhvert, men det er kanskje ikke så rart mtp vår bruk.
 6. Enig! De fleste raser har sine flaws og ufelte melketenner er bagatellmessig sammenlignet med PL, hjertefeil, alopecia-x, trakeal kollaps, åpen fontanell, etc, på denne rasen. Med det mener jeg for øvrig ikke at så lenge hunden er fri for rasespesifikke eller andre defekter, så bør den avles på. Men har den gode kvaliteter ellers OG er frisk, så bør ikke melketenner som måtte trekkes, være et hinder alene for videre avl.
 7. Å like bilder/annet av omstridte raser

  Livet er kort. Jeg liker det som i mine øyne er hyggelig for meg selv eller andre i et veldig upolitisk og kortsiktig perspektiv. Også diskuterer jeg etikk og moral i diskusjoner hvor det hører hjemme. Mennesker gjør mye dumt og uetisk, men å like/ikke like et bilde eller et innlegg, faller ikke innunder de kategoriene i mine øyne.
 8. Sonens Championer

  N UCH St.Zamba's Downtown Dacapo aka Chibs Ble champis to og et halvt år gammel
 9. Rikke - Shar pei

  Gleder oss til å få hilse på disse to
 10. Det finnes en tid for alt. Og av og til passer det ikke å poste aggressive innlegg om påstått dyremishandling, åpenbart rettet mot enkeltpersoner. Det er utrolig lite fruktbart egentlig. Men allikevel skjer det med jevne mellomrom. Husker et medlem her som passet en liten valp av rase x og postet bilder. Kort tid etter ble det laget en tråd om "Søt tortur" av et annet medlem. Det er så utrolig dårlig stil. Det blir ikke dratt ned på personnivå, det starter på personnivå. De fleste her er oppriktig glad i hunder og dyr, og når man da ser egne tråder hvor man kategoriseres som empatiløse torturister, så vil noen føle seg personlig angrepet. Sånn er det.
 11. Har "din" rase alt du ønsker deg?

  Ja, generelt sett har mine hunder det jeg ønsker meg. De er muligens litt dumme, men til gjengjeld har de svært høy emosjonell intelligens Schæfer (som jeg hadde før) innfridde også alle mine krav egentlig. Jeg er ikke ferdig med den rasen hvis man kan si det sånn. Hvis rasene jeg hadde ikke innfridde, så hadde jeg nok valgt annen type hund. På individnivå så kunne de nok vært litt mer det ene og litt mindre det andre. Men det har ingenting med raseegenskaper å gjøre. Og sånn vil det jo alltid være. Ingen er "perfekte". Ikke hunder heller. For øvrig pleier hundene mine å vokse på meg og etter hvert som vi blir bedre kjent, jo mer perfekt blir hunden for meg.
 12. Så det går an å bytte ledning, så bra (har a6). Husker du hva det koster å gjøre det? Hmm, 300-400 kr kanskje? Er en stund siden sist. Jeg legger forresten ledningen over nakken når jeg klipper, det letter litt på slitasje på ett og samme sted
 13. Hatt min Oster A5 i ti år og den er brukt hyppig i salong i perioder. Kvalitet varer. Byttet ut ledningen et par ganger.
 14. Mild AD på stor hund.

  Albueleddsdysplasi er en samlebetegnelse på at noe er galt i albueleddet. Albueleddsartrose er mer spesifikt for påleiringer.
 15. Det er ingen overraskelse at schæferen synker i popularitet. Folk kjøper seg heller småhunder. Selv schæferfolk konverterer til småhunder. Og det er i grunnen helt greit. Jeg må innrømme at de færreste jeg møter på i min hundehverdag, er kvalifisert til å holde hund høyere enn i knehøyde. Dessuten har vi fått flere, "spennende" raser inn i landet - det er mer å velge mellom nå enn tidligere. I tillegg har mallen tatt mye over i tjenestehundmiljøene, hvor schæferen tidligere så og si var alene. Jada, sjuk rase, blablabla. Opplever at rasehunder generelt sett er syke, og jeg synes ikke schæferen er overrepresentert.
 16. Hundesonens snaphjørne!

  Har lagt deg til
 17. Påmelding hundesonens snap

  Tar dagen i dag, jeg Uke 3: 15-21 januar Søndag: @Emilie Uke 4: 22-28 januar Mandag: @Kristin_nordTirsdag: Onsdag: Torsdag: @Perfect ImageFredag: Lørdag: @Monab88Søndag: Uke 5: 29 januar - 4 februar Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lørdag: @SiljeSMSøndag:
 18. For meg finnes det hunder og wow-hunder. Og det er egentlig litt avhengig av individet. Og her kan jeg snu meg etter en hvilken som helst type hund, hvis den har en viss wow-faktor over seg. Når jeg har kjøpt meg hund så har jeg jo gått for raser jeg synes er flotte, men det er liksom helheten jeg har falt for i utgangspunktet. Jeg synes ikke schæferen var en spesielt outstanding rase før jeg ble kjent med en. Ikke sankt bernhardshund heller. Overhodet ikke i grunnen. Men nå er det liksom disse to rasene som er blitt "mine" og jeg kan ikke tenke meg å bytte. Enn så lenge.
 19. Lot hundene bite ihjel andre dyr

  Ja, de som har tatt de til seg er/var ambulloppdretter.
 20. Hundesonens snaphjørne!

  Takk
 21. Hundesonens snaphjørne!

  Må dessverre hoppe av snapdagen min i dag. Noen som vil steppe inn? @Mirai? @Mackenzie?
 22. Hundesonens snaphjørne!

  Mye bedre det, enn at den står tom. Så bare å hive seg på
 23. Påmelding hundesonens snap

  Uke 1: 1.- 7 januar Mandag: @Perfect Image Tirsdag: @Benedicte Onsdag: @Vvoffen Torsdag: @Frida og fuglehundene Fredag; @Kristiin Lørdag: Søndag: @Kaja 2 : 8.-14 januar Mandag: @Poter Tirsdag: @Stine Onsdag: Torsdag: @Snoffe Fredag; @Emilie Lørdag: Søndag: @maysofie
 24. Påmelding hundesonens snap

  Joda, gjør ingenting
×