Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/08/18 in all areas

 1. 5 points
  Blir litt irritert av valpeoppdragelsen på farmen. Valpen har tissa inne, jenta leiter etter valpen, bærer den til tisset og kjefter tar den litt i skinnet. Snakker om at valpen er den strieste valpen hun har vært borti og da må hun sette foten ned.. Like etterpå sitter hun og leker med hånda i munnen på valpen, lar den bite, for å så be den om å ikke bite. Det er jo ikke en såå "uvanlig" valpeoppdragelse, men synes jo produksjonen kan veilede dem litt ihvertfall, er jo vanskelig å snu trenden med kjefting på tissing inne når det skjer i beste sendetid på tv2. De kan ta noe ansvar og lese seg opp på valpeoppdragelse før de lar hvemsomhelst oppdra den, på tv.
 2. 3 points
  Hvorfor må det være motsetninger? Jeg har ikke gått nøye inn i alle uttalelser, men sånn på generelt grunnlag så er det vell en del forskjell på hest og hund ifht hold. Ikke nødvendigvis det ene bedre eller verre enn det andre, men det kan jo hende han har har holdepunkter for å ta fullstendig avstand fra hundekjøring som han ikke har ifht hest. Eller kanskje han her hadde mulighet til å sjekke hvilken hest og til hvilket bruk mens han ikke fikk til det med hundene.. Det betyr ikke at man nødvendigvis slår alle hundekjørere under samme kam heller, men at man velger å ta avstand fra en sport eller en type dyrehold eller ja, hva som helst. Kanskje var det fordi det var tv og en mulighet til å få publisitet på tema, kanskje. Er det like vanlig at kjørehester står på kjetting så mye? Er det like vanlig at kjørehester kjøres så langt i trav og galopp? At det blir mye ensformig trening? Altså det er mange mulige forskjeller her. Og for han så kan det være stor forskjell på hva han synes om de forskjellige temaene.
 3. 3 points
  Jeg forsøkte å presisere hva jeg tenkte på med «betenkelig avl» i denne sammenhengen, nemlig det at friske hunder avlives. De avlives fordi de ikke oppfyller et gitt krav til ekstrem funksjon som sledehunder. Jeg synes slik praksis er forkastelig og det strider dessuten mot norsk lov som sier at dyr har egenverdi. Ellers mener jeg at argumenter ala «det er like ille eller verre andre steder» aldri er gode argumenter.
 4. 3 points
  Jeg vil ikke på noen måte kalle hundekjørere - som gruppe - for dyremishandlere, men at det er en sport som, i min bok, altfor ofte bedriver betenkelig avl (avliving av friske dyr) og som overbelaster dyr for å nå personlige mål. I alle fall i et globalt perspektiv. Som sport baserer hundekjøring seg på såpass ekstrem fysisk utfoldelse at jeg personlig mener det burde vært konkurranseforbud. Det er for lett å trå over streken, enten grunnet uvitenhet, feilberegninger, uflaks (som vær og føreforandringer) eller kynisk kalkulasjon. Som hobby/kos/tur har jeg imidlertid ingen betenkeligheter. Når det er sagt så synes jeg det blir spesielt å melde seg på en konkurranse der man kan forvente at noe slikt oppstår. Spannene som ble brukt kan også utmerket godt være fra noen som bedriver 100% etisk. Det blir merkelig å markere et slikt standpunkt i en slik situasjon.
 5. 2 points
  Skal man dømme etter annonser på Finn og andre steder, så avles det svært mange ‘trekkhunder’. Hvalper/unghunder/voksne individer dumpes ofte ut til gibortpriser/gratis omplassering med påfølgende ‘egnede’ kjøpere i kø.. Hva slags liv disse får, for kortere eller lengre tid..vel..det finnes plenty av eksempler på det, både lokalt og lengre bort.. Det ER overproduksjon av ‘trekkhunder’ og så lenge man avler hunder for utnyttelse i en tildels ekstrem sport, så vil det fortsatt være det. Jeg vil på ingen måte dra alle under samme kam men det er ikke til å komme bort fra, enten man liker å innrømme det eller ei, at synet på hund og hundens egenverdi, er pent sagt noe variabel i miljøet.. Etter mitt syn er det tullete å bruke argumenter ‘som at de elsker det’ ( trekking) for de er avlet for det’. Vel, da må man jo kunne forsvare f.eks hundkamper ut fra samme mal? De må jo elske det, siden de er avla for det? At hunder som i svært mange tilfeller står på kort kjetting 24/7 ‘ elsker’ trekking er vel ikke det minste merkelig.. Det er jo stort sett eneste sjansen de har til fysisk utfoldelse og opplevelser. Jeg undres over om trekkhunder som ble holdt som løshunder under mer normale forhold og der man mosjonerte hundene uten sele og pulk, ville ‘elske det’ like meget..
 6. 2 points
  Jeg aner ikke, men i en tidligere tråd her (som ble temmelig opphetet) så virket det på meg som relativt vanlig, også i Norge. Poenget mitt nå som da er at det selvsagt er helt greit å avlive hunder som man ikke får omplassert til høvelige hjem eller som man av ulike årsaker ikke kan ta vare på selv. Problemet oppstår, i mitt hode, når man bruker volum som avlsstrategi. Man VET at man sannsynligvis vil sette seg selv i en situasjon hvor man enten ikke kan ta vare på hundene selv eller få omplassert alle. Det ligger altså i kortene at friske hunder vil bli avlivet og miljøet synes det er greit. For å nå sine menneskeskapte mål om å få et toppspann. Jo, jeg synes det er forkastelig. Ja, heldigvis forsøker de fleste seg på omplassering først i alle fall. Veike eller på annet vis uomplasserbare hunder er en annen historie. Det er ikke det jeg refererer til i alle fall. Angående loven og dyrs egenverdi så skal jeg ærlig innrømme at det er min egen tolkning som ligger til grunn. Og jurist er jeg ikke. Jeg ser bare ikke hvordan en slik lov skal ha noen som helst funksjon hvis den ikke dekker tilfeller hvor dyr blir avlet som verktøy - og ansett som uten verdi hvis de ikke oppfyller ekstremt strenge kriterier.
 7. 2 points
  Dette! Spesielt den siste delen. Du kan påstå at du er så uskyldig du bare vil, men jeg er tilbøyelig til å tro at personen var der ene og alene for å filme - fordi dette skal deles i etterkant. Det gjør deg faktisk like delaktig som de som aktivt sloss. Det er for øvrig vanskelig å si ut ifra en film, selvfølgelig, men for meg ser det ut som om han sparker målrettet etter den (relativt) rolige hunden. Den virket kanskje lettere å skade enn politimannen? Selvforsvar var det ihvertfall ikke, da har du misforstått begrepet. Enda godt angrep på politihund i arbeid regnes som angrep på offentlig tjenestemann!
 8. 2 points
  Nei altså, hallo. Her er politiet på jobb, og forsøker å løse en potensielt farlig situasjon på en god måte, og så står du i veien og bidrar til å lage kaos og du får gjentatte beskjeder om å komme deg vekk? Da er det din egen feil, politiet gjorde jobben sin. Filmingen er vel også en del av problemet, som bidrar til å opprettholde situasjonen med mye slossing, som så deles på sosiale medier.
 9. 1 point
 10. 1 point
  Reagerte på det samme! Som om valpen skjønte at den fikk kjeft for å ha tissa inne for 1 time siden🤦🏼‍♀️ Kanskje hun skulle ha kjeftet på seg selv istedet som ikke fulgte godt nok med
 11. 1 point
  På grunn av kneet har jeg hatt en ca 5 uker lang pause fra å jogge, men i dag jogga jeg 6 km uten at det ble vondt. Endelig! Kanskje jeg for en gangs skyld klarer å opprettholde jogginga gjennom vinteren. Hatt det som mål flere vintre nå, men ikke orket å gjennomføre.
 12. 1 point
  Når de bor sammen, er det jo begge som passer hunden. Mennesker i veldig ruset tilstand opptrer annerledes og kan finne på å gjøre ting de aldri ville ha gjort edru. Om det bare var så vel som at det var en automatikk i at hunden blir glad for å se en person = vedkommende kan da aldri ha vært ufin eller opptrådt truende ovenfor hunden...
 13. 1 point
  De har vel ikke lov å bruke makt i det hele tatt ? Hvorfor ble ikke denne tosken ført vekk med et godt tak i nakken og fratatt telefonen? Han hindret jo politiet i å gjøre jobben sin !
 14. 1 point
  Uff, jeg blir helt matt altså.. Så denne saken forleden og var også dum nok til å lese kommentarene. Kan ikke si annet enn at det står dårlig til med intelligensen rundt om... Når vi er mer opptatt av våre rettigheter(som vi tror vi har iallefall) til å stå å filme og forstyrre politiet enn å gå vekk å la de gjøre jobben sin... Jeg hørte ikke med lyd så aner ikke hva som ble sagt eller ikke sagt, men sparket kom nå ikke med en gang og var ikke spesielt dramatisk akkurat. Og fyren gjorde ingen tegn til å ta hintet å stikke hverken før eller etter. Å det sparket han sendte i retur var hardt og på ingen måte noen refleks handling etter selv å ha blitt "sparket". Ikke har situasjonen spesielt truende heller. Og å henge seg opp i at man blir dyttet med en fot.. Eh, ja, mannen står med ei sinna bikkje i hånda, alternativet til foten hadde vært å risikere å bli bitt🤦og hadde politiet vært dust så hadde han jo iallefall bare latt bikkja bite når det sparket kom. Håper vedkommende får seg en passe saftig bot og kanskje noen dager soning og. Dust. Nei, hunden ble løftet vekk. De vil nok ikke bruke hundene unødig først og fremst også blir det jo selvsagt litt mer styr med det på en travel plass med mye folk rundt og en ellers prekær situasjon som skulle løses. Men helt enig med deg, hadde vært til pass for han. Jaggu går det nedover med IQ'en på mennekseheten. Bare det å sparke en politimann med hund (eller hunden) er ganske dumt, samme hvilken årsak man evt måtte ha. De biter og det er vondt liksom..
 15. 1 point
  Hvis en person går løs på en politimann, har politimannen rett på å forsvare seg og ta mannen med makt. Så her skulle hunden ha fått lov å forsvare seg med å sette tenna i leggen eller armen hans! Det har han fortjent. (antar den ikke fikk det, har ikke sett videoen da. Liker ikke se vold)
 16. 1 point
  Det virker som om det er den edru kvinnen som er den som faktisk passer hunden? At det sitter en (antatt) rolig, full mann i den samme bopelen tror ikke jeg heller at hunden tar skade av. Noe av problemet med folk med rusproblemer er vel at de kan finne på å glemme å mate og lufte hunden - mer enn at hunden blir så fryktelig redd av oppførselen. Det blir vel ikke alltid så mye struktur i hverdagen når man går (be)rusa rundt. Forutsatt at de ikke er utagerende, selvfølgelig. Det vil jo ikke være et problem i dette tilfellet, virker det som. Hunden ser tvert imot ut til å være veldig fornøyd. Den blir aktivisert, priorert og er en del av familien mens den er der. Hvis TS allikevel har en dårlig magefølelse - og det tenker jeg at du kanskje har, siden du er her - så ville jeg sett etter noen andre faste passere. Men det går mer på hvorvidt du klarer å slappe av eller ikke, mens hunden din er der. At den eventuelt er en trøst for kvinnen synes jeg ikke du skal tenke så mye på. Det er ikke ditt ansvar å gi henne en krykke, i form av et levende vesen, i et potensielt destruktivt forhold. Selv om det kanskje føles litt sånn., siden du nå på et vis er blitt involvert i deres relasjon. Jeg tenker at du kanskje kan hjelpe henne mer ved å faktisk si det som det er - at du vil finne andre hundepassere fordi du ikke vil la hunden være der sammen med den alkoholiserte mannen. Hvis du går for det alternativet, da.
 17. 1 point
  Eg som ikkje skulle ha kvalp... Den planen gikk i vasken gitt! For ho her flyttar inn om 2-3 veker
 18. 1 point
  Det vet jo ingen av oss noe som helst om? Mennesker i svært påvirket tilstand blir naturlig nok uberegnelige og det hører ikke sammen med å samtidig ha ansvaret for en hund mener jeg. Hunder blir veldig påvirket av våres sinnstilstand, så har ingen tro på at en hund ikke blir noe påvirket av svært berusede mennesker.
 19. 1 point
  Så nettopp at det fortsatt sto Elverum som bosted i profilen min og fikk endret den til Trondheim. Selv om ikke alt er på stell og mye er usikkert så er jeg i hvert fall hjemme Angrer ikke en dag på at jeg flytta hjem. I kveld var det dugnad på klubben, men siden jeg hadde bedre tid på dagen dro jeg nedover da og fikk raket sammen litt løv fra parkeringa og trent hund. To fluer i en smekk, sånt kan man like.
 20. 1 point
  Trener dere på passering i hverdagen? Jeg ville ihvertfall kuttet ut all hilsing i en lang periode. For hver gang hun får hilse så bygger du opp den forventningen som skaper problemene. Ellers så er det vel i grunn "tradisjonell passringstrening" som vil hjelpe her. Kontakt, belønning, avstand, alternativ adferd, sladring, osv.
 21. 1 point
  I morgen skal jeg leke bestemor Håper ungen ikke har glemt meg. Litt nervøs, men jeg får sitte på gulvet og leke med Lego Duplo.
 22. 1 point
  Oppfatter det ikke som i startinnlegget at passer bare tar seg etpar øl iløpet av en kveld akkurat, og hvis det er slik at han blir svært beruset, er det ikke greit i mine øyne.
 23. 1 point
  Jeg ser ikke noe problem med det. Så lenge de er greie med hunden, så spiller det ikke noen rolle at de/han drikker alkohol. Vi har selv fest hjemme av og til, og da er hundene med. De synes bare det er stas, for det er så mange som vil kose og mange fang å ligge på.
 24. 1 point
  Det er jo strålende da at vi her i Europa med vår velfungerende samfunnstruktur importerer tusenvis av folk fra dysfunksjonelle land som krever at vi skal tilpasse oss deres skikker..
 25. 1 point
  Uenig, det er helt naturlig at hvis de har lykkes med jakta - ikke minst også siste sekvensen - vil det øke sannsynligheten for gjentagelse. (Altså selve jakta) Selv om "de har det i seg". F eks fuglehunder skal jo sitte når fugl letter, men hvis de klarer å ta en fugl i oppflukten, som av og til kan skje, eller at de på annen måte klarer å ta en levende fugl, så blir de mye vanskeligere å stoppe etter på.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00


×