Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/27/18 in all areas

 1. 4 points
  Åååh, endelig! Etter et par år i systemet og lang tid med både søknader og klager, fikk jeg i dag endelig innvilget AAP. Det er både en seier og et stort nederlag på samme tid, men håper det kan hjelpe til bedring iallefall.
 2. 3 points
  Natt til 24 juli ble disse tre født ♡ Ariel har endelig blitt mamma ♡
 3. 2 points
  Første kjøretime gjennomført! Trinnvurdering for å gå på trinn 3 allerede på onsdag
 4. 2 points
  Minien får ikke komme opp i sengen, bortsett fra om ettermiddagen når jeg ser på en tilfeldig serie fra sengen (les hviler middag) Han har heller ikke lov å hoppe ned fra min veldig høye seng selv, men skal be om hjelp. Der sover jeg i den dypeste søvn, og han vil ned... Han stiller seg opp ca 30 cm fra ansiktet mitt og venter ...og venter, jeg er sikker på at han prøver å hypnotisere meg til å våkne;) Bare så det er sagt , det er ikke verdens kuleste måte å våkne på ( selv om jeg er litt stolt av at han følger reglene.)
 5. 1 point
  Må har jeg ikke lest alle svarene du har fått over her, men for meg høres det ut som at valpen sliter med å roe seg ned også litt for at hvis den bare holder ut med maset så vil det skje noe for å få den til å roe seg. Det blir en ond sirkel. Jeg er i utgangspunktet opptatt av å trene positivt, men den valpen jeg har nå og forrige hund var/er guttebasser med sterke meninger. Han trenger at jeg er tydelig og bestemt. Ikke sint eller slem, men bestemt. For eksempel, når vi fikk han brukte vi valpegrind på natten og på dagen om han ikke klarte å roe seg på annen måte. Han holdt et sabla leven der de første kveldene. Overtrøtt og misfornøyd med at det plutselig ble veldig kjedelig. Vi var i nærheten, men så ignorerte han. Det ble et par kvelder med å holde for ører rett og slett. Han skjønte fort at det ikke skjedde noe og ble flinkere til å roe seg. Nå bruker vi den ikke lenger. Jeg fikk et godt tips på kurs hvis valpen er helt rabiat og må roes, ha på halsbånd og hold hendene rolig og bestemt på brystet/skuldrene med hunden sittende mellom beina dine med ryggen mot deg. Hvis den biter kan du legge en finger på hver side av hals/kjeve på innsiden av halsbåndet så kommer den ikke til. Prøv å slipp opp og når valper roer seg løsner du mer og mer grepet. Du kan også stryke rolig på brystet om det går uten at det eskalerer. Når min valp er helt bajas og jeg gjør det så begynner han som regel alltid å glippe med øynene. Han er trøtt og da går sikringen og han biter og bjeffer og holder det gående. Prøv å hold ut litt sutring. De lærer ganske fort om det overhodet aldri lønner seg å holde på sånn. Jeg roser heller ikke når valpen min roer seg. Han kan fort bli uroet igjen om jeg begynner med godbiter og sånn for at han har roet seg. Han er ganske krevende han jeg har og, men poletter faller ned hver uke og han blir flinkere til å håndtere loppene i blodet. Det er slitsomt mens det står på, men heldigvis er det forbigående 😅 Jeg tror ikke hun synes det er så grusomt, valper er ganske flinke til å la det høres ut som de er døden nær for at de ikke får gjøre som de vil og må slappe av. Jeg tror det er viktig å være sikker på det man velger for hunden sin og stå i det. Det er mye enklere for hunden å forholde seg til et «sånn er det» enn et «sånn er det nå, eller nei kanskje du er sulten? Eller redd? Eller må på do?». Jeg tror alle har de tankene, men noen ganger tenker jeg med min når han holder det gående at hvis han må tisse fem minutter siden sist vi var ute, ja så får han bare tisse seg ut da. Han får ikke viljen sin med den bjeffingen så lenge han ikke er redd.
 6. 1 point
  Hehe, nei håper ikke det! Skal visst bare smitte dersom de spiser bæsjen til andre hunder/dyr... Ja, det burde vi gjort, men det holdt med bildet :-) Det var spoleorm, og hun har nå fått tabletter mot ormen, så vi håper at de døde ormene ikke kommer ut på stuegulvet.
 7. 1 point
  Ormekurer tar ikke alltid alle stadier av parasittene, så om det er både voksne og larver i tarmen så tar den f.eks kun voksenstadiene og larver vil da senere vokse opp, derfor blir man ikke alltid kvitt alt med en behandling Om valper får ofte orm fordi de enda dier, eller fordi de er borte for å lukte/smake på absolutt alt. Holder en knapp på at det er spolorm, de kan ikke utvikle seg i mennesker, men mennesker kan få i seg larver - som vil dø. Normal håndhygiene er ofte godt nok for å unngå det.
 8. 1 point
  Samme her. Svært sjeldent jeg handler på fullpris. Men ikke så ofte jeg finner så mye til 70% (iallefall ikke sko). Så særlig fornøyd med sandalene!
 9. 1 point
  To par sandaler, tre bukser, fire bodyer, to luer og tre par sokker - alt med 70% rabatt på Barnas Hus - totalt rett over 800 kroner. Slik shopping liker jeg.
 10. 1 point
  Enig Skal slanke han litt da, dvs han skal slanke meg og jeg skal slanke han, er planen. Men han er like fin inni som utapå. Gleder meg skikkelig til å få satt han (og meg) forsiktig i gang når barnehageferien er over. Frem til det så tusler han rundt her og er bare søt
 11. 1 point
  I mndskiftet juni/juli henta vi hjem en fantastisk herlig fyr: Pondus. Han er en fjording/kaldblodsmix på 13 år som skal tusler her sammen med lusa, bære litt på meg og ellers bare være en fin flott fyr. Han er så kul og rolig at det er helt fantastisk Tar det meste han møter her på strak arm. Enten det er kaniner som piler mellom beina hans når han spiser, høns som flakser over innhegningen foran han, ender som bader i bekken hans eller som i dag; møter nye "venner" i litt større format: Lusa mener nemlig de har for liten plass, så da jeg kom ut med hundene i dag og hilsa på damene av gammel vane, så var det noe som ikke stemte helt Så siden hun var innpå der, så fikk Pondus også bli med. Og de koser seg Drøyt 40 mål å gå på. Og helt egen fanklubb:
 12. 1 point
  Iraia sklei i gresset så det lagde en slags pipelyd. Herlighet, fikk jo ikke bikkja inn igjen, hu skulle jo finne den forbanna pipeballen. Endte opp med å gå inn og hente en pipeball for å få hu til å bli med
 13. 1 point
  Jeg har akkurat hatt en dialog om bite/manglende ro-tematikken med en bekjent som har valp to uker eldre enn din. Det er vanskelig å si om valpen din blir over- eller understimulert. Men det som ble konklusjonen og løsningen for min bekjente, var at de hadde glemt hvor liten valpen egentlig var, og at han fikk for lite søvn. Etter noen dager med tvangsroing avtok bitingen drastisk. Han er fortsatt full av futt og bitetrang, men nå er de mye mer oppmerksom på at han etter ca 40 min våkentid med impulser trenger å få hjelp til å finne roen, sove. Jeg personlig tenker at å tvangsroe med å holde fast, eller binde fast ( med dere i nærheten) er mer skånsomt enn å bruke bur. Og så en annen ting: dette kommer ikke til å vare evig. Et godt mantra å ha i valpetiden er: This too shall pass
 14. 1 point
  Jeg er enig med Mattilsynet/Torunn Knævelsrud her. (bra dame!) For en kort periode så hjalp jeg til som fosterhjem, og i den perioden så jeg nok av "villkatter" som er født ute og levd mesteparten av livet ute som plutselig nå skulle bli tvunget til å være innendørs og bo med mennesker. Kattene tilbringer jo resten av sitt liv som en redd, stressa hårball under sofaen. For et liv. Nå var den jaggu redda, gitt.. Utallige fosterhjem med slike katter, som heller kunne brukt tid og penger på en katt som man faktisk kan gjøre om til en sosialisert hyggelig pus.
 15. 1 point
  Som kattedame, altså frivillig i en dyrebeskyttelsesforening ikke tilknyttet DB Norge, er jeg uenig med damen som intervjues. Ikke alle kan eller bør reddes. Kattunger, ja, om de er friske, er det håp for de fleste, men voksne som har gått ute lenge bør vurderes nøye (det varierer veldig hvor tamme de er), og de som er født hjemløse er det sjelden mulig å rehabilitere på en dyrevelferdsmessig måte. Det tar måneder, for ikke å si år, og stressnivået er skyhøyt i lang tid hos disse kattene. Og til slutt er det beste man kan håpe på at de tolererer en eller to bestemte personer. Tillitsfulle og sosiale blir de aldri. Jeg er altså helt enig med MT. Og jeg er veldig glad for at foreningen jeg tilhører har samme syn som meg på dette, vi holder ikke liv i alt. Men vi vurderer hvert tilfelle for seg. F.eks. fanget vi inn en mor med en unge (hadde vært tre, men to ble drept av ukastrerte hanner). Mor var selv født hjemløs, og helt fullstendig panisk da hun kom innendørs. Normalt ville hun blitt avlivet hos oss, men ungen var kun en uke gammel, og mor lot oss håndtere den så mye vi ville, hvilket var avgjørende for ungens skjebne. I tillegg kunne moren få komme tilbake som låvekatt på gården hun holdt til ved etter kastrering og avvenning. Noen ville kanskje vært så kyniske at de hadde avlivet begge, men vi avliver ikke friske unger med en fremtid, spesielt ikke når det fantes løsninger. Ungen ble adoptert ut i går, faktisk, veldig vemodig for oss som har hatt henne siden hun var en uke gammel, men hun var fantastisk selvsikker, trygg og tillitsfull, og vi er stolte av hvordan hun utviklet seg. Mor har det fint som låvekatt. En annen ting som irriterer meg er helse. Jeg vet at flere foreninger adopterer ut katter som har testet positivt på FIV (kattehiv) eller FeLV (smittsom leukemi) som innekatter. Hos oss er positive utslag på dette automatisk avliving. I tillegg har vi et etisk standpunkt som ikke er forenelig med innekatter, så det adopterer vi ikke ut.
 16. 1 point
  Skikkelig seriøs oppdretter gitt... Håper hun slutter med oppdrett av hund, for det har hun åpenbart ikke peiling på
 17. 1 point
  Hei! Jeg håper dette er innafor å poste her (jeg har lest reglene, og kan ikke se at dette bryter noen regler, men beklager hvis jeg har misforstått noe). Jeg og samboeren min elsker begge hunder, og har planer om å skaffe oss hund etter hvert. Men for øyeblikket leier vi, og har ikke anledning til å ha hund (jeg syns uansett det er litt risikabelt å skaffe hund før vi eier, i tilfelle vi plutselig må flytte, og det kan være vanskelig å finne utleiere som godtar hund). Uansett, jeg har litt lyst til å overraske samboeren min. Han gir alltid så fine gaver, men er umulig å kjøpe til, ettersom han hater "ting og rot" (eiendeler, som de fleste kaller det ). Men han elsker som sagt hunder, og er spesielt fascinert av brukshunder som gjør en jobb. Derfor har jeg tenkt å lage en adventskalender (ja, jeg er tidlig ute!) til ham med 24 historier (+ bilder) av hunder. Og da trenger jeg litt hjelp, noe jeg håper noen kan være villige til å gi Planen er som sagt å lage en liten kalender, der han hver dag får en historie og et bilde av en hund, fortrinnsvis en brukshund (alt fra terapihunder til sporhunder, politihunder, førerhunder, lavinehunder... Det meste er av interesse!). Men har du en helt vanlig familiehund med en fin historie kan det også være av interesse! Jeg har allerede sondert litt på reddit og noen internasjonale forum, og har fått noen historier, men det kunne vært veldig fint å få noen historier fra Norge også. Jeg kunne selvsagt bare googlet meg frem til hundehistorier, men jeg vil gjøre dette litt ordentlig og ikke bare "stjele" historier og bilder fra nettet. Jeg vil ha historier fra folk som faktisk VIL dele. Det trenger liksom ikke å være de store nyhetshistoriene om hunder som gjør noe utrolig, og dessuten er han mer enn flink nok til å google seg frem til slikt på egenhånd, ettersom han elsker å lese om hunder. Han er spesielt glad i Corgi, Labrador, Golden Retriever, Samojed og Finsk lapphund, men alle raser er av interesse (bare nevner det i tilfelle noen tilfeldigvis skulle ha en Pembroke welsh corgi med en spennende jobb eller noe, da tror jeg kanskje han dør av lykke ) Det jeg lurer på er derfor om noen er villige til å dele en historie om hunden sin, og et bilde eller to jeg kan få bruke til kalenderen min? Skriv gjerne hva hunden heter, hvor gammel den er, hvilken rase det er og hva den jobber med. Hvis du har noen morsomme historier, detaljer rundt treningen dens/hvordan den jobber eller noe annet interessant er det også av interesse! Formatet jeg har jobbet med så langt er 1-2 bilder og maks 3-4 små avsnitt, så du trenger ikke å skrive langt (men skriv gjerne så mye du føler for, jeg kommer til å redigere alt for å ha samme format uansett). Jeg kommer ikke til å publisere historiene og bildene noe sted, bare samle dem i brev som blir brukt i kalenderen min Jeg hadde satt enorm pris på om noen ville hjelpe meg med dette ved å bruke noen minutter på å skrive litt om hunden sin! Det er så mange fine, flinke hunder der ute, og inntil vi kan skaffe oss en selv tror jeg dette er en overraskelse han hadde satt veldig stor pris på! På forhånd tusen takk for all hjelp
 18. 1 point
  Problemet og hindringen her er alle de steingale katte'damene' av begge kjønn, som ikke har vært i nærheten av jording siden fødselen.. Disse er et studium verdt og enhver psykiaters ønskedrøm, skulle man behøve studieobjekter.. Jeg trodde jeg hadde sett det meste av hårresiende innlegg på sosiale medier angående katter men man blir stadig overrasket.. En person skrev et meget pent innlegg på en side og ba om råd for hvordan hen skulle holde katter vekk fra sine blomsterbed. At garasje/uthus var helt nedpisset hadde vedkommende 'godtatt' og hdde resignert på det området.vedkommende fikk da flere råd men se.. Her kommer også EIER av kattene på banen..Skjeller spørsmålstilleren huden full og ber vedkommende lette på ræva og komme seg ut å passe på bedene, hvis det nå var så om å gjøre... og så skjønner ikke folk hvorfor det er så mange kattehatere og hvorfor så mange katter bare 'forsvinner'..
 19. 1 point
  Se den søte lille som ble med oss hjem på onsdag: Forløpig enklest å ta bilde av når hun sover, for ellers er hun oppi og kooooooooooooooooooooooser, eller finner på ramp
 20. 1 point
  Morsomt uttrykk på en av valpene til yngste hannhunden min Nesten synd det ikke er plass/tid til flere hunder her hjemme
 21. 1 point
  Overhodet ikke noe negativt. Har vært fjordinger på gården her før, så svigerfar er lykkelig I dag møtte han meg med en skikkelig god humring
 22. 1 point
  Jo altså jeg kan sikkert bare la være å kjøpe hund altså Easy .. Men jeg forventer faktisk at en hund til mange tusen kr fra en god oppdretter skal bli litt eldre enn 3 år gammel med sykdoms debut 9 mnd gammel.. Og da mener jeg ikke de vanlige tinga som hd og slikt, men sykdommer som gir hunden et kort og vondt liv. Hadde vår kortis hatt bare hd så hadde han jo vært her i dag. Nok om det. Whippet virker jo som en veldig trivelig rase. Men sitter også med et intrykk av at de er populære og liksom passer alle. Sånn som collier ofte blir fremstilt. Jeg må vel nesten få kommet meg på en utstilling for å hilse på noen eksemplarer. Samme med podengo. Mellompuddel er vel den som passer best mtp bruksegenskaper og aktivitets nivå. Men hvordan er denne å holde i utstillings kondisjon ? Kan en glad amatør som meg klare å vise puddel på utstilling, eller må man hyre handler? Da er i så fall poenget med utstilling borte for meg . Noen som kan fortelle meg om kinesisk nakehund ? Har bare møtt to, begge sinssyke sådan, men så kule bikkjer !!!
 23. 1 point
  Litt bildespam av jentungens ponnis, og min hest (ikke jeg som rir min på stevnebildet)
 24. 0 points
  Det her må vere tidenes verste sommar... Får beskjed om at bestefar har fått lungekreft, nokre dagar seinare kjem beskjeden om at det er med spredning og at han ikkje har så innmari lenge igjen. Dagen etterpå ringer pappa med beskjed om at onkel er funne død heime i si eiga seng. Bestefar blir dårleg og innlagt på lukka isolat, kun flaks at dei fikk alt "opp og gå igjen" så raskt, då alle prøvene var heilt på bunnen når han kom inn. Får vidare beskjed om at han ikkje kjem til og få meir behandling enn den eine kuren han fikk, sidan han ikkje vil tåle det. Og opp igjen på det heile er det nærmast full krig mellom eit par familiemedlem, då den eine er meir opptatt av seg sjølv og å slenge dritt om den andre som faktisk er der gjennom alt. Ser også ut til at den eine lille sjansen for meg å komme meg litt vekk i sommar, gikk rett i vasken. Herlege greier! Snart 4 dagar ut i ferien og eg har mest lyst til og grave meg ned allerede. Passar ein tysk jaktterrier den her veka, og for ein behageleg hund å ha i hus! Han og Hera er full match I tillegg er mamma her med sin hund, men 5 bikkjer i samme hus går overraskande greit og roleg for seg altså. Einaste som kan vere litt knot, er at begge hannbikkjene er kjent for å ikkje gå så greit overens med andre hannbikkjer. Så Fenris er stort sett ute på gangen, og ellers har vi 2 utegardar (ein med og ein utan tak), så en eller begge kan vere ute. Nokon hadde glømt å lukke døra mellom gangen og kjøkkenet utan at eg var klar over det, så eg slapp tyskeren ut av buret sitt når han var ferdig og ete på kvelden. Han sprang rett ut i gangen, der Fenris var, så eg fikk jo nærmast full panikk på heile greia. Og det einaste som skjedde, var at tyskeren snuste på søppelposen som sto der, mens Fenris iherdig prøvde å invitere han til leik
 25. 0 points
  Og faren som ikke har fylt to år enda er far til syv valpekull hos samme oppdretter ser jeg. Løp og kjøp. 😝
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×