Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard


Populært Innhold

Viser mest likte innhold 05/22/2018 i alle kategorier

 1. 3 points
  Sett i forhold til andre populære rasers vekst er det ikke så fryktelig ille. Det er derfor slik statistikk bør skaleres likt. Mange andre raser har hatt en langt høyere vekst enn whippet, så det er litt snodig å kun trekke frem denne som tragisk. For å nevne noen; JRT, sibirsk husky, chi, staff +++ Er ikke enig i at registreringstallene trenger å gå tilbake til slik de var før. Whippet er en enkel og grei rase som passer til mange, og økningen som har skjedd er en naturlig følge av dette ettersom rasen ble mer kjent. Det er ikke lenger sånn at alle som skal ha familiehund kjøper golden eller labrador retriever, noe som også gjenspeiles i vekstnedgangen rasene har hatt. Ellers er jeg selvfølgelig enig i at veksten bør flates ut og at ukritisk avl bør stoppes. Jeg tror nok også det kommer til å komme en dip før eller senere, tilsvarende den f.eks dvergpincher og flere andre raser hadde etter sin vekstperiode, før den tilslutt stabiliserer seg på et passende nivå.
 2. 3 points
  Spennende tråd! Takk for de flotte grafene, artig å se!
 3. 3 points
  Men altså. Disse snåle, rare hundene begynner å krype seg litt inn i hjerterota mi 😍 Får vite i løpet av uka hvilken av valpene som blir vår ❤️
 4. 2 points
  https://i.imgur.com/IFo8sdd.png https://i.imgur.com/r4GR6LJ.png Hvis tallene ser rare ut, så er det fordi det var noen år hvor den ene rasen hadde ingen valper, mens den andre hadde valper. For en sjelden rase i Norge! https://i.imgur.com/1ns7AaH.png Går visst ned de óg Jeg bruker statistikkprogrammet R til å lage grafer R <3 https://i.imgur.com/TQ5SifZ.png Det er ikke så lenge siden de først kom til Norge, ser det ut som? https://i.imgur.com/Nfz8UYY.png Sammenlignet den med Engelsk springer spaniel også. https://i.imgur.com/IHnLpOs.png Jeg lurer på om noe av årsaken til at raser skyter til værs, daler ned etterpå og stabiliserer seg er nettopp fordi de har blitt så populære, og hatt en del avl uten vett, og når alle nye helseproblemer som dukker opp blir kjente, så faller det nedover. Jeg lurer på om f.eks Golden begynte å dale nedover i populæritet en stund etter at det ble så "inn" med en hvit golden retriever, pga. helseplager som kom med fargefokuset i avl. Det kan også være fordi raser, som med moteklær, faser ut og blir "so last year" og at nå er det "siste skrik" som gjelder... https://i.imgur.com/CvYEwlO.png
 5. 2 points
  Endelig! Etter utallige avslag fikk jeg endelig innkalling til et møte om ikke annet. Ikke intervju, bare en samtale, men det er nå en start. Det er i Trheim, men iom at det frister svært lite å ta seg fri 1 dag og kjøre dit for en 20 min lang samtale så spurte jeg om vi kunne ta det via tlf/skype og det gikk helt fint. Om det blir 2.gangsintervju drar jeg så klart oppover. *krysser fingre*
 6. 2 points
  Regner med cavalier har vært stabilt (høy), men hadde vært artig å se en graf hvis du gidder
 7. 2 points
  Valpene har blitt hele 10 måneder allerede, og 3 av valpene har allerede debutert i juniorringen. De har enn så lenge ikke hatt de helt store resultatene, men samtlige har fått veldig flotte kritikker. Om bare litt over en uke er det rasespesialen i Drammen, hvor fjerdemann også skal stilles, og denne gangen for rasespesialist fra opprinnelseslandet USA. Det blir fryktelig spennende! I tillegg er det jo NKK Østlandet samme helg så det blir spennende. Til helgen står det en Sverigetur med både mamma Moltres og mine to keepere for tur, så helgene er fylt opp fremover! Sunlily's No Song So Sweet "Mischa" var en av de første valpene til å debutere i ringen på selveste NKK Ålesund. Jeg skulle jo egentlig også oppover for å hjelpe litt til med ringtrening og slikt siden Mischas eiere er helt ferske innen utstilling, men brått måttr jeg reise til Østerrike i stedet. Det hindret ikke de i fra å kaste seg ut i ringen med litt hjelp fra en annen oppdretter som bor der oppe. Så jeg er kjempestolt over jobben de har gjort! "Fem, v.g. head and expression, v.g. ears, exc. shoulders, straight topline, v.g. angulation behind, movement is not typical in front (stepping movement )" Very good. Foto er tatt av Elisabeth Eknes Både Talisa og Peek-A-Boo har også debutert i junior, også de med very good. Peek-A-Boo har også deltatt på et uoffisielt juniorshow hvor hun ble BIR junior.
 8. 2 points
  Etter å ha stått på liste på 4 dachskull hvor 3 tisper gikk tom og den siste kun fikk èn tispevalp, gav jeg opp og kjøpte en annen strihårsrase i stedet Her er i alle fall krabaten som skal hentes i begynnelsen av juli:
 9. 2 points
  Vi gleder oss så ubeskrivelig mye til å endelig bli hundeeiere igjen! Det har vært noen tomme nesten 2 år uten en firbent følgesvenn. Jeg trenger å være litt hønemor og ha noen andre enn samboer å kose, dulle og vie min tid til, og heldigvis virker det som om vår kommende lille valp ikke akkurat har noe imot den type oppmerksomhet. Han virker utrolig lovende, så er veldig glad for hvilken valp som ble utdelt til oss og spent på hvordan han kommer til å utvikle seg videre. Ikke minst veldig takknemlig for at vi får valp fra dette kullet i det hele tatt, som var våres førstevalg, og det har vært gøy å ha fått følge de helt fra begynnelsen. At han skal bli en sprek turkamerat, en kløpper på diverse nesearbeid og personlig "varmeflaske" ligger i kortene, men hva hans andre talenter vil bli, får tiden vise. Om oppdretter er overbevisende nok (), og han fortsetter å utvikle seg lovende eksteriørmessig (tiltross for "grisehale"), så kanskje han blir å ses litt i utstillingsringen også. Jeg er hvertfall overbevist om at vi får oss verdens beste venn og familiemedlem, og at vi skal ha et utrolig innholdsrikt liv sammen. (Bildet er fra vårt siste besøk)
 10. 2 points
  Vi har tilbragt pinsen i skogen. Fått trent hundene og slappet av
 11. 1 point
  Jeg har touran ja. Så godt å høre! Jeg fortsetter nok å bruke den, for det er der de får best luft i buret, de to som står inntil luka.
 12. 1 point
  Fy fader, alt dere skal gjennom Stor klem fra oss! @Anette slet vel med blødninger på Vaps om jeg husker rett? Men det utartet seg kanskje ikke helt slik.
 13. 1 point
  Huff, håper virkelig hun kommer seg. Stakkars vennen. ❤️
 14. 1 point
  Jeg kjøper heller ikke svaret deres. En ting er at selv om de var opptatt med akuttsak så kunne de bare sagt det og bedt meg komme inn senere. Eller bedt meg komme inn så kunne jeg ventet på klinikken. (de nevnte aldri på telefon at de hadde akuttsak inne) Når jeg ringte den roterende veterinærvakten så ba de oss om å komme inn med en gang, så hvordan Dyreklinikk 1 klarte å tolke at det ikke var akutt uten å vite særlig mye om Minion, ei heller om hun hadde feber, aner jeg ikke. Veterinærvakten vi endte opp hos hadde også andre akuttsaker inne, de ba oss fortsatt komme. Jeg føler de bare lyver til meg i mailen, men ikke mye jeg kan gjøre med det. :-/
 15. 1 point
  Jeg er både enig og uenig, fordi det ene drar det andre med seg. Popularitet drar uvettig avl med seg, så å si alltid. Selvsagt er det flott at det er Whippet som har eksplodert i popularitet og ikke Dogoen, og det gjør meg ingenting at uvettige eiere skaffer seg labbiser, chier og Cavalierer- alternativet kunne vært så mye verre. Men det er klart at det gjør noe med rasen når enhver tispeeier kan skaffe seg valper som han vet blir solgt, uansett om de har papirer, er helsesjekka og uansett pris. EDIT: Men jeg tror uansett ikke Whippeten blir den nye Golden eller cavalieren, til det har den ikke utseendet med seg. Det er fortsatt mange som ikke synes mynder er pene, heldigvis.
 16. 1 point
  Ønsker henne god bedring 🌸 håper det er noe som kan gjøres for henne.
 17. 1 point
  Så fin han er! Gratulerer
 18. 1 point
  Mops og Fransk Bulldog ville og vært interessant å sammenlikne.
 19. 1 point
  uff altså, håper virkelig de finner ut hva som skjer og får fikset det ❤ og til det andre, jeg kjøper ikke svaret deres som noe forklaring, du er jo i aller høyeste grad kunde hos klinikken, og dette er vell noe de fleste hadde tatt inn på vakt vil jeg tro. I det hele tatt å nevne at du har vært en annen plass å fått gjort noe som trengtes når de ikke hadde time til deg, det er jo bare tull og tøys å reagere på. Forsåvidt uansett, men ja. Håper virkelig det ordner seg og skulle det ikke det så ville jeg veldig tatt det opp med klinikken og antydet at de dagene du nå ventet fordi de sa at det ikke var akutt nok kanskje er årsak til det som evt skjedde etterpå.
 20. 1 point
  Uff stakkars Det er så trasig når de blir bare verre og verre og en ikke vet hva som er galt. Håper de fant ut noe og at noe hjelper henne. Det må være vondt med så mye hevelse og. Krysser fingre for dere!
 21. 1 point
  Hei, orker du å lage en graf for pudler (alle størrelser)?
 22. 1 point
  Hvis du ikke får tak i dem har de det antageligvis travelt. Ikke ring om du ikke har noe konkret/relevant å spørre om (selv om det KAN lønne seg å gi en heads up hvis du har jobbet der før, men det kan du gjøre etter søknaden er sendt også).
 23. 1 point
  Bare send søknaden. De har sett at du har ringt.
 24. 1 point
  Det er en tidligere i tråden. Samme innlegg som det shibabildet.
 25. 1 point
  og fordi det er enda flere som er "ulveromantikere" etter Game of Thrones (2011) etc (det ser de mye av i utlandet, og det er jo en del hunder med navn Arya, Ghost, Sansa osv i Norge også.. ). I tillegg tror jeg filmer som "Snow dogs" (2002) og Eight Below (2006) kanske hadde noen innvirkning, selv om ikke helt kanskje? I tillegg tror jeg det er flere som ønsker å starte med hundekjøring etter all oppmerksomhet sporten har fått i media (dekning av løp, Lars Monsen osv). mange kjøper seg nå SH fordi det er en pen hund... og det er flere som stiller ut enn før, med linjer vi nesten ikke hadde i landet tidligere. Ederi, kan du lage graf for SH?
 26. 1 point
  Også dynastiet å da gitt Jeg har begynt å strikke igjen, så jeg "skal bare" en omg til- ergo får jeg ikke gjort en skit... mens jeg ser på sesong 3 av Elementary- for andre gang
 27. 1 point
  Først: Ederi, takk for interessant tråd! Denne er jo bare tragisk..Det er uten unntak en ulykke for en rase å bli populær og whippeten er såvisst ikke noe unntak her! Nå later det jo til at omtrent enhver som har en tispe, bare MÅ avle på den, at bikkja ikke ser ut i måneskinn eller det som faktisk er MYE verre; den ikke har det utmerkede vesenet en whippet kan ha, er ikke så nøye..Nei, her skal det avles, for å være oppdretter og ha kennelnavn, later til å være schvære greier for ikke helt få.. Det er vel flere årsaker til den høyst uheldige veksten men at et par oppdrettere som hadde beslektede men mindre salgbare raser hev seg på whippet med rimelig stor produksjon for endel år siden, hjalp nok ikke akkurat på.. Rasen figurerer også dessverre ikke sjeldent høyt i showringen og for de som bruker bikkjer til å fore egen lav selvfølelse, så er selvfølgelig en rase med vinnerpotensiale fristende. Sist men ikke minst; alt for mange innser ikke at å skryte av/anbefale egen rase ikke er uten bivirkninger.. En stund ble gudhjelpe meg whippet anbefalt til alle som skulle ha hund, enten du het Viggo Vintersport eller skrøpelige Olga på 90.. For rasen var jo så lettvint og passet for alle.. Resultatet ser vi nå, Finn.no flommer over av whippetannonser, både hvalpekull ( en har sogar hele TO samtidig.. gad vite hva som skjer når ca 15 hvalper vokser opp , tipper oppdretter blir ekstra nøye med å sile hvalpekjøperne da..) ventede kull og ikke minst whippets til omplasseringer.. Tror faktisk det ligger hele tre whippets til omplassering bare på finn alene , akkurat nå. Får virkelig håpe at rasen får en knekk og at registreringstallene går tilbake til 'før' status.
 28. 1 point
  Ja, hun har kommet langt bare på noen få treninger! Hjelper å trene gitt Søndag gikk hun i ett nytt terreng igjen, og eneste påvirkningen hun da fikk, var at hun (og Taco) var med å tråkke feltet. Så ikke at jeg la ned gjenstandene. Fikk hente 2 av 4 stk. Veldig klart at hun skjønte hva hun skulle- og bare 2-3 sekunders tenking da jeg sendte henne ut andre gang. Men nå må vi ha ukjent felt snart. Så vi ikke risikerer at hun kun går når jeg har vært der... Taco har litt av det- og det er jo ett resultat av at jeg stort sett gjør ting selv I går hadde vi fri. Kun en enkeltdekk i 4 minutter her hjemme, og ett par oppsitt/neddekk. Vi er jo så trege at hun ikke kan ordene ennå, så det er ukens prosjekt i tillegg til masse enkelt/fellesdekker over alt- lære seg kommandoen på oppsitt/neddekk Så fikk hun og Taco massasje og laser behandling før vi la oss
 29. 1 point
  Regner med dere er hos dyrlegen nå. Lykke til! Håper dere finner ut av det og at det blir bra igjen!
 30. 1 point
  Fine lille Peek-A-Boo og de andre søsknene har rukket å bli 10 måneder
 31. 1 point
  Jeg fikk alltid opp døra, men jeg fikk den ikke igjen. 😂 Men ikke noe problem på bilen jeg har nå, 2010 v70. Hvor stor silvershade trenger jeg til bilen min? Ser Nkk har tilbud.
 32. 1 point
  Jeg opplevde dette med den forrige bilen min. Har dere litt eldre biler? @Midas Jeg kom frem til at problemet var at jeg låste når kroken var nede, så låste jeg opp, MEN når jeg skulle åpne bagasjen bare dro jeg den opp ved bruk av kanten, jeg brukte ikke håndtaket. Bruk håndtaket som normalt hver gang du åpner og dette vil ikke skje. På bilen jeg har nå kan jeg lukke bagasjen når bilen er låst, det gikk ikke med den forrige bilen. Tydelig at denne har en annen mekanisme.
 33. 1 point
  Stakkars lille.. Har dessverre ingen råd og komme med, men håper dette ordner seg snart. De må jo finne ut hva det er.. Vi krysser poter og tær her!
 34. 1 point
  Vær obs på at kjølematter (og evt andre liknende kjøleprodukter til hund) kan være veldig giftig om hunden får i seg innholdet. Dermed noe man skal være forsiktig med å la hunden/valpen ha tilgjengelig ubevoktet.
 35. 1 point
  Hvordan får du de grafene? Skulle gjerne hatt en slik grafe på basenjien. Noen opp og ned-turer der, men for det meste stabilt.
 36. 1 point
  Jeg lurer på hvordan Rottweileren gjør det om dagen. Virker nå populære nok.
 37. 1 point
  Fordi 89'erne ble 18 år Takk @Ederi alltid interessant med statistikk i bildeform! Mine øyne og min hjerne fryder seg!
 38. 1 point
  Det var litt gøyalt å se! Kjenner en god del seine 2008/tidlige 2009 hunder, og har selv en. Tydeligvis populært å kjøpe seg valp da, lurer på hvorfor Vært moro å sett pyreneisk gjeterhund VS pyreneisk gjeterhund med korthåret hode
 39. 1 point
  Kunne du tatt alle belgerne også?
 40. 1 point
  «Jeg er en dame på 25 år, jeg eier min egen leilighet. Jeg ønsker meg en valp eller kattunge.» trodde ikke det var i samme gate egentlig 🙄
 41. 1 point
  Han er liksom så kul, og selv om han er aktiv så er han ikke helt sånn overaktiv. I dag har vi vært ute hele dagen. I mårest klipte vi plen og det brydde han seg overhodet ikke om. Har også kjørt støvsugeren litt i dag og den gikk han bort og luktet på før han bare lusket videre. Han er veldig lite lydberørt så langt. I kveld når vi var i hagen så kom nabokatten bort til oss. Hun er snill og var nysgjerrig på han. Først holdt jeg en hånd forsiktig foran han for å kunne stoppe han om han fant ut at han skulle jage henne, men han satt bare og så på henne og hun kom helt bort til oss. Han roer seg selv og legger seg til å sove uten å bli holdt. Har hatt han litt på klippebordet i kveld og kost og børstet litt, han la seg bare ned og sovnet nesten 😍 I går var det endel lyd i han, men i dag har han nesten hverken pepet eller bjeffet. Veldig fornøyd med han så langt 💙
 42. 1 point
  Har klinikken en FB-side med review-muligheter? *hint hint*
 43. 1 point
  I går kom lille Maui hjem fra Ålesund 💙 bilturen gikk fint, han satt litt i fanget og litt i buret. Tidvis litt høylytt protest, men roet seg fort. Helt trygg når vi stoppet forskjellige steder. Når vi kom hjem ble det bare fullstendig match mellom han og lillemor. Det var jeg litt spent på. Han har lært seg mye bitehemming så han biter stort sett bare når han er litt overtrøtt. I natt sov han hele natt, våknet halv syv i mårest og ville ut. Ikke hatt uhell og spiser godt. Han er virkelig bare helt herlig!
 44. 1 point
  Si hei til Flee/Fiken/Flix/Kokos/Java/Lava/Rips/Intility
 45. 1 point
  Herlighet, der hadde jeg aldri satt mine ben igjen.. Uansett om de har rett til det eller ikke så er det ekstremt dårlig kundebehandling, og det virker nesten som om de er furt fordi du gikk til konkurrenten.. Flott at den andre klinikken svarte, til tross for at de er stengt.
 46. 1 point
 47. 1 point
  Gratulerer med dagen 🇳🇴🇳🇴
 48. 1 point
  Det er faktisk et problem. Selv i de fleste grunnleggende momenter i agility er fart et stort fokus tidlig, og man vil fremme fart. Nå vet jeg ikke hvordan platting det er. Men jeg antar at en normal platting er både for glatt, og at det er fare for hunden å sette fast negler o.l. i de små sprekkene mellom plankene. Kunstgress (med/uten demping) er det alle(?) trener på gjennom vinteren, og det man har i hallene sine. Mange stevner igjennom året går på kunstgress. Kunstgress er det nærmeste man kommer naturgress. Det er mange grunner til at man velger kunstgress, og en av dem er at hundene har godt feste. Underlag er veldig viktig i agility, for det er en risikofylt sport, og da er det best å legge opp til minst mulig skader. Jeg hadde ikke trent agilitygrunntrening på platting.
 49. 1 point
  I forrige uke hilste jeg på Theo og eieren hans igjen Jeg ser at flere av valpene helt klart har arvet neseskaftet til mammaen sin, men stort sett synes jeg å kunne se både Moltres og Rene i samtlige av valpene De utvikler seg alle i en god retning, selv om jeg skulle likt å sett mer av Renes snuteparti. De er jevne og fine, og guttene har begynt å legge seg mer ut i kroppen og også vokse litt mer inn. De er litt lange i ryggen, men det kommer jo ikke som noen bombe for meg når både Rene og Moltres har litt lengde. Alt i alt er de en fin og trivelig gjeng med godt temperament. De er trygge, nysgjerrige og glade, og er alle supersosiale, så jeg føler at denne kombinasjonen virkelig ga mye av det jeg savner i Moltres i settinger med nye folk og jeg må si at jeg oppriktig gleder meg til å følge utviklingen videre og ser fram i mot å kunne se hvordan de ligger an når helsetester og MH-er står for tur. Sunlily's Fire And Blood "Theo" 9 mnd
 50. 1 point
  Sunlily's A Taste Of Glory "Talisa" nesten 9 mnd
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×