Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard


Populært Innhold

Viser mest likte innhold 05/16/2018 i alle kategorier

 1. 13 points
  Har ikke skrevet her inne på evigheter! Men synes det er for lite valpebilder i denne tråden. Sjekk denne søte valpen min da! I natt skal han sove ute i hengekøye for første gang. Det blir spennende!
 2. 6 points
  En som nyter sommerværet
 3. 5 points
  Helt uenig. Bedre å si ifra en gang for mye enn en gang for lite, og hvis alle hele tiden skal tenke "kanskje det bare er et engangstilfelle" er det mye dyreplageri som aldri blir tatt tak i.
 4. 3 points
  Jeg tenker man skal være forsiktig med å sette seg på sin høye hest ved enkelthendelser. Vil tro at vi alle har vært i situasjoner som kan se uheldig ut for en tilskuer i rette øyeblikk. Det er også menneskelig å handle i affekt og å ha mindre ”stolte” øyeblikk. I ettertid angrer man gjerne på hvordan man håndterte hendelsen og lærer av det. Innen hundeverden er det veldig mange meninger om ”alt og ingenting”. Spør man tre hundeeiere om hva som kan regnes som dårlig behandling, vil man få tre forskjellige svar, med noen få fellesnevnere. Jeg prøver å legge meg minst mulig borti andres trening og hundehold. Skal man omgås andre hundeeiere i litt større skala må man være litt tolerant, både den ene og den andre veien. Jeg omgås heldigvis ingen som mishandler hundene sine. Noen bruker hardere treningsmetoder enn jeg selv ville brukt, men ellers behandler de hundene sine bra og er oppriktig glade i dem. Jeg har vært vitne til det jeg vil kalle direkte stygg behandling av hund, problemet er at det ofte ikke er så mye å gjøre. De som behandler hundene sine dårlig lar seg ikke stoppe av en negativ kommentar fra en tilfeldig forbipasserende. Det er få, uavhengig av filosofi, som er åpne for å ta til seg kritikk. Vanskjøtsel er enklere å forholde seg til enn mishandling og hardhendt håndtering, førstnevnte har klare retningslinjer og er mye enklere å bevise.
 5. 3 points
  det er veldig opp til definering. Nå kan jeg ikke si at jeg er eller har vært plaget med at folk bryr srg eller legger seg borti mitt hundehold, men man hører jo hvor forskjellige man er og hva andre kan finne på å reagere på. Og jrg har selv opplevd at noen står å snakker om meg og demonstrerer rundt meg uten at jeg hverken har tatt i eller hevet stemmen til bikkja mi. Nå kjenner jeg vedkommende da så akkurat det tar jeg meg over hodet ikke nær av, ikke greide h*n å fremprovosere noe fra hunden heller, men ja, hva folk skal bry seg med er veldig individuelt og absolutt ikke avhengig av at man behandlier bikkja bra eller dårlig. Jeg har forsåvidt ogaå blitt beskyldt for å strømme bikkja mi fordi den "brakk seg" når den fikk en godbit i vranga 😅 personlig blander jeg meg i minst mulig med mindre jeg blir spurt om råd eller vet at vedkommende er åpen for innput. Viss ikke så fører det sjeldent noe godt med seg uansett. Jeg har jo min måte å trene på, også har jeg en litt større grense for hva som er akseptabelt og ikke selv om jeg ikke ville gjort det selv nødvendigvis, også har vi til slutt utenfor den grensa hvor jeg mener at det utenfor all tvil er misshandling etc og da melder jeg helst i fra om det er en sak for mt. Resten lar jeg ligge.
 6. 2 points
  @MegaMarie jeg har vel egentlig ikke så mye planer utover. Venter valper (forhåpentligvis) i Juli og da forsvinner minst 2 mnd hvor jeg ikke kan reise så mye. Men klubben i nærheten skal vel ha stevne i september- så kanskje da... Så ut som om dere hadde ett flot feltkurs!! ---- I går gikk vi jordespor- første gang på stubbmark, og jeg innser at godbiter i sporet kan jeg bare kutte ut. Selv om hun stoppet ved de, så spiste hun kanskje bare en- eller ingen. Hun lot seg forstyrre MYE av "stebror" som gikk spor på nabojordet. Men hun markerte i det minste alle 3 pinnene, selv om hun gjør det motsatte av hva jeg egentlig vil hun skal gjøre Jeg vil gjerne at hun plukker de opp, men blir stående der hun er,(eller legger seg, sitter- spiller ingen rolle) nå dekker hun- plukker pinnen, men tygger på den og spytter den gjerne ut flere ganger, så hun må lete etter den igjen før jeg rekker å komme fram til henne... litt usikker på hva jeg skal gjøre med det- siden hun IKKE tygger/spytter om jeg trener på det utenfor sporet jeg må også se litt mer på belønningen på pinnene- vil gjerne finne en godbit hun ELSKER og som hun kun skal få ved pinnene, men tror ikke jeg klarer å finne noe som er "bra nok" så da må vi nok bare leke, selv om det blir slitsomt den dagen vi går i A og det er 30 varmegrader Vi trente også litt meldingstrening, og nå begynner også innkomstene å sitte-bokstavelig talt For noen dager siden trente vi også spor- og felt i skogen... Veldig fornøyd med det, selv om hun på slutten fikk overvær av feltet (gjenstandene) og ble mer giret på å sjekke ut det, enn å spore... Tror jeg må tenke litt mer over slike ting med denne... Hun gjør liksom ikke bare det hun blir satt til- hun får med seg det meste rundt også
 7. 2 points
  Men hva om det ene tilfellet man ser, faktisk er et engangstilfelle da? Jeg fikk selv stygge blikk en gang jeg var ute med hunden. Som flere vet så har vi mange utfordringer med henne og det er veldig slitsomt. Etter hele forbanna dagen med bjeffing, knurring og utagering på alt som kunne krype å gå, rant begeret over for meg, og jeg røsket henne bakover med båndet, tok tak i selen og brølte noen heftige gloser til henne. Det så nok mer brutalt ut enn det var. Men det er jo overhodet ikke sånn jeg pleier å gjøre. Jeg elsker hunden min, og det var et resultat av at jeg var sliten å lei. Det har aldri skjedd igjen. Hvis folk som jeg ikke kjenner hadde konfrontert meg med det, så skal jeg innrømme at jeg hadde blitt steike forbanna. For de vet ingenting om meg og mitt hundehold og våre utfordringer. (Dog skal jeg innrømme at jeg er verdens dårligste til å ta i mot kritikk. Og hvis jeg føler den er uberettighet, så tenner jeg på alle plugger) Det er vel og bra at folk er oppmerksomme, og ønsker dyrets beste. Men jeg syns man skal trå litt varsomt uansett. Spesielt hvis det er folk man ikke vet hvem er, og bare ser én gang på gata. Men hvis det er folk man vet hvem er/kjenner og som man vet behandler dyrene dårlig så hadde jeg ikke vært i tvil og å melde fra! Jeg har selv meldt i fra om naboen til svigers. De hadde en hund som sto ute på terassen. Dag og natt, sommer og vinter. De ville ikke ha den inne i huset. Den bjeffet konstant stakkars. Etter at jeg meldte i fra, ser jeg den mye mindre ute på terassen heldigvis.
 8. 2 points
  Veldig bra tema og ta opp, og helt klart et vanskelig spørsmål å svare på. En ting er naboer og lignende, men hva med som @Maria_ sier, folk man omgåes mye med? Jeg har vitnet noe uheldig behandling av hund på trening. Folk som gjerne vil det beste for hunden, men de vet ikke helt bedre. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si i fra om det på en eventuell fin måte uten å ødelegge stemningen på trening fremover. Ellers har jeg heldigvis aldri sett så veldig ille behandling av hund, så jeg har ikke følt så veldig behov for å si ifra heller. Noen ganger behandler jeg mine egne hunder på en måte som jeg er redd andre skal synes er voldsomt, for det kan kanskje se voldsomt ut, men det er det ikke. Jeg skubber dem bort med foten noen ganger, og folk som ser det kan jo kanskje tro at jeg sparker dem. Så hvem vet om det man noen ganger ser virker verre enn det egentlig er.
 9. 2 points
  Nå har jeg fått en ny kattefamilie i hus De ble født inne, så de er ikke redd slik som den forrige gjengen. De er så utrolig nysgjerrig! Hver gang jeg kommer inn i rommet til dem med noe, så er de rett på å klatrer på det og leker med det. Det er så morsomt å se! Alt kan lekes med mener de I går kom jeg inn med en sekk, det var plutselig nytt klatrestativ. Det var to mammaer og 8 kattunger. Mammane delte på ungene, så de vet ikke helt hvem som tilhører hvem, men de fordelte 4 kattunger på hver mor. Vi har gitt de egne kallenavn her hjemme, men de har også navn som dyrebeskyttelsen har gitt de. Jeg presenterer begge navn her. Mammapus. Jeg tror vi skal kalle henne Dawn. Dyrebeskyttelsen kaller henne Jasmine. Hun er ganske kosete og rolig. Veldig redd for hundene, så hun har slitt med å føle seg komfortabel. Men det kommer seg. I går tok hun seg en runde i hele leiligheten, og hun har begynt å tørre å stå rett ved døren når jeg kommer inn og hundene står nysgjerrig å ser inn utenfor. Heldigvis har ikke hennes redsel smittet over på barna, de løper rundt og utforsker som bare det likevel. Molly, aka Jane hos dyrebeskyttelsen. Hun er den roligste av de. Hun virker og noe mindre smidig og stabil på beina enn de andre. Jeg er litt bekymret for at hun er syk eller noe, mtp hva som skjedde med forrige kullet mitt Men jeg tenker også at hun kanskje bare minst? Kanskje hun egentlig tilhører den andre kattamamman og derfor egentlig er yngre enn de andre. Når hun først er våken så er hun ganske aktiv hun og. Leia, aka Juliana. Hun er rett i helen på sin søster Emma på å utforske ting. Ganske tøff frøken. Mime, aka Stich. Eneste gutten. Han er ganske tøff han også. I tillegg liker han visst å spille gitar Han klatrer alltid rundt borte ved gitaren i stuen. Emma, aka Jessie. Hun er garantert den tøffeste! Fra dag 1 da vi kom hjem og jeg åpnet buret deres så var det hun som var ute først. Hun er den første til å sjekke ut alt. Hun er alltid på eventyr og finner ofte på rampestreker. Jeg sa fra dag 1 at hun kom til å skape problemer Hun har allerede sjarmert han ene jeg bor med så mye at han sier hun må vi beholde. Hun har øyne store som tinntallerken og ser alltid årvåken og super giret ut. Litt diverse bilder
 10. 2 points
  I dag fikk vi masse bra tips på trening! Det er typisk at man lager seg et mønster uten at man legger merke til det selv. Det fikk vi masse tips til å se i dag. Vi har blant annet kjørt oss fast i et start mønster hvor jeg alltid har belønnet at hun blir først, også har jeg latt henne starte. Så da jeg går fra henne gang nummer to sitter hun mye mer spent. Så det må vi jobbe med. I tillegg startet hun på kroppen min og ikke signalet mitt. Vi kjørte også slalåm med bøyler for å jobbe opp litt mer forståelse og få opp tempo. Det var kjempe gøy å få nye øyne på det og kommentarer deretter
 11. 2 points
  Jeg trodde du skrev somatisk bryllup
 12. 2 points
  Det er visst HG dagen idag! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1712929385450293&id=349757248434187
 13. 2 points
  Nå har vår kommende valp blitt over tre uker gammel! Og denne helgen skal vi reise å besøke henne for første gang. Oppdretterne er fra Norrkøping i Sverige, så det er et stykke å kjøre. Vi får dermed ikke reist dit noe mer før vi skal hente henne, men får mange bilder og videosnutter fra oppdretter - så det får gå fint. Vi har også bestemt oss for navn, hun skal hete Ceres! Oppkalt etter en av vårt solsystems dvergplaneter. Slenger ved to bilder som vi fikk tilsendt i dag.
 14. 2 points
  Jeg har sendt mail og spurt spesifikt om stamtavlenavn og helsestatus på hundene de hadde planlagt å sette i avl da jeg, i følge min email, var veldig interessert i en hund fra de og så fram til å kunne velge ut et kull som for meg var mer interessant. De svarte meg aldri. Regner med man må skrive noe sånn som "hei skal ha en hund, sender dere 30000, dere sender hund tilbake", for å få svar
 15. 2 points
  Da var bacheloroppgaven vår ferdig! Ikke levert enda, da vi skal se over at oppsett og alt er greit, en gang til. Men iløpet av dagen blir den levert
 16. 2 points
  Er det lov å henge seg på her? Jeg har vært innom denne tråden og tidligere års tråder, og vært så misunnelig som man kan bli, men endelig er det også min tur! Vi er så utrolig glade! I fjor høst la vi ut innlegg her hvor vi søkte anbefalinger på raser. Vi ble veldig nyskjerrige på Breton og sjekket opp rasen, samt reiste for å hilse på to oppdrettere på nyåret. Vi fikk også hilse på en tidligere valp fra et kull etter de samme foreldrene til et av kullene som kunne være aktuelle for oss. Vi fikk så godt inntrykk av rasen, og satte oss dermed på liste hos kanskje 5 opdrettere som ventet kull den tiden vi hadde tenkt at passet best mtp at jeg har fri i hele sommer (jobber som lærer). Vi forstod raskt at det er stor interesse for rasen og mange på liste hos de forskjellige oppdretterne. Første kullet ble født i påsken, og vi fikk telefon bare timer etter fødselen hvor vi fikk vite at det var en hann til oss. Det kom 4 valper og var veldig mange interesserte, så vi følte oss heldige. Vi kunne nok takke oss selv for at vi var så ivrige og viste så stort engasjement som vi gjorde. Vi skulle jo ha hund nå. Vi takket ja og angrer ikke et sekund! Lille Dexter er nå 6 uker gammel, og når han blir 10 uker flytter han hjem til oss, noe vi gleder oss masse til😃 Vi har vært på besøk hos han tre ganger allerede, noe vi setter pris på at vi får lov til - det er gøy å følge utviklingen.
 17. 1 point
  Lydighet på planen i dag, på klubben! Veldig fornøyd med mye, mens en del igjen på annet. Første klubbtrening på gress i år, så fellesøvelsene hadde fokus på ikke snuse. Økt nr én var en kjede med tre sport inn, løpe rundt, transport og ruta - bra! Økt to ble fokus neseprøve, der har vi en del igjen,men det handler mye om mengdetrening... Så hadde vi en siste økt med fri ved fot. Der var fokuset på at det ikke var lov å kikke, så ble kommandering med mye ting som jeg hele tiden - og jeg fikk en saktemarsj jeg er innmari fornøyd med 😍 Alt i alt, godfølelsen på plass! Bilde fra tidligere, men sånn det føltes 😁
 18. 1 point
  Det var et herlig bilde!
 19. 1 point
  Hvem trenger vel hest, når man har hund?
 20. 1 point
  Men hva vil det si da? Jeg kan feks ha en annen oppfatning enn naboen min om hva som er ok og ikke
 21. 1 point
  Hovedprinsippet mitt er at jeg holder kjeft med mindre: det er klart en sak for mt/politi, det er fare for akutt skade der og da eller jeg blir spurt om råd. Kjenner altfor godt til geskjeftige «tribuneryttere» fra hestemiljøet :/ jeg ser en situasjon uten å se bakgrunn, foranledning eller kjenne til hele bildet, viktig å ikke dømme for raskt. Ved bekymring kan man ta en prat. Hadde noen beskyldt meg for å ikke gå tur med bikkja bare fordi de ikke hadde sett oss, hadde jeg blitt grinete og bedt dem holde kjeft. Men nå er jeg en sur gammel dressurtante, også da
 22. 1 point
  Er du interessert i å bruke klikkertrening og vil lære deg grundig hvordan det brukes så vil jeg virkelig anbefale klikkertrener-kurset til Canis. Jeg gikk det i fjor, og er superfornøyd! Jeg hadde ikke trent noe særlig hund før, i alle fall ikke skikkelige øvelser osv, og vi lærte så utrolig mye! Vet det starter opp et i Nittedals-området til høsten. Bare å sende en melding om du ønsker mer informasjon
 23. 1 point
  Det er bare å behandle bikkja si på en ordentlig måte det, så slipper man at andre blander seg.
 24. 1 point
  Jeg mener ikke at alle hele tiden skal tenke at "kanskje er det et engangstilfelle". Det spørs jo helt hva personen gjør. Hvis en person feks sparker hunden sin så vil jeg tenke at det er tvilsomt at det bare er en engangsgreie. Fordi oppgående, normale personer ikke sparker hunden sin. Men jeg blir irritert når jeg ser i diverse hundegrupper at folk mener det nærmest er dyremishandling å brøle til hunden sin feks. Eller ta tak i selen og snakke strengt til den. Jeg syns det er bra at folk bryr seg, men jeg syns også at noen legger seg litt vel mye oppi andres hundehold og hele tiden skal passe på alle andre.
 25. 1 point
  Gratulerer med nydelig valp! Jeg har også fulgt kullet på fb, oppdretter bodde i Trheim for flere år siden og vi trente litt sammen da Nå skal jeg straks dra hjem, pakke hunder og stash i bilen og kjøre til Trheim, uten AC...Den skulle fikses på verksted i går, men var den det? Næh. Vi har hatt så uflaks med bilene den siste tida så nå er jeg litt lei og brukte noen timer på morningen for å avreagere, men nå er det greit Ha en fin 17.mai folkens!
 26. 1 point
  Det stemmer, han er kullbroren til Sirkus og sønn av Jippi og Vill.
 27. 1 point
  Helt enig i dette. Jeg kan også av og til bli irritert så jeg blir litt mørk i stemmen, eller dytte hunden bort når den prøver å spise bæsj... Men jeg vet jo selv at jeg er snill mot hunden og at dette skjer veldig sjeldent og at den ikke har noe vondt av det. Hadde noen sett på dette som dyreplageri og sagt i fra til meg, hadde jeg bare forklart saken, og ikke tenkt noe mer på det. Bedre at folk sier i fra èn gang for mye!
 28. 1 point
  Takk! Han redder seg inn på et meget søtt utseende for han er ganske klin gæren (men utrolig kul!). Cocker spaniel (eller jaktcocker eller working cocker eller hva man ønsker å kalle det, prøver å være bevisst på å si at jeg har golden retriever og cocker spaniel, for mine er jo like renrasede som utstillingsvariantene).
 29. 1 point
  Smart, det kunne vi prøvd. Vi har en sånn lav balje ute som vi fyller med vann som hun vasser i så kunne prøvd å ta inn den. Den øverste har vi, den synes hun er supermorsom å plukke opp og slenge rundt seg så vannet spruter 😂 Den nederste ser jo genial ut! Den tror jeg absolutt kunne funka! Skal prøve en sånn. Takk for alle svar! Her hjemme har vi funnet en løsning da. Når vi setter vannkoppen i andre trinnet i trappa velter hun den ikke og plukker den faktisk ikke opp. Setter frambeina opp på det nederste trinnet og drikker og går ned igjen ☺
 30. 1 point
  Valpekurs! Fint for det sosiale for både deg og valpen, og så får du hjelp til det mest basic sakene. og om kurset er bra, verktøy å bruke i fremtiden.
 31. 1 point
  For å gjøre det bør du kjenne hunden din, hvordan det reagerer. Min hadde med all sannsynlighet "bøsa" rett mot dør/grind for å skremme, og står katten inntil på andre siden blir den garantert redd å fyker - dette hadde bare gjentatt seg = mer og mer redd katt. Så for min del hadde jeg startet med hund i bånd any day. (Brukte selv den metoden med kaniner med godt hell, men hund/katt blir litt annerledes)
 32. 1 point
  Det kommer an på hva du definerer som sykdom. Jeg jobber ikke med syke mennesker i den forstand, men psykisk syke kan man jo så klart også kalle en sykdom. Rusavhengighet også, men som sagt, det kommer an på hva du definerer som syk. Jeg jobber verken med stell eller pleie, det er ikke noe for meg. Samme her. Min jobb består i hovedsak i å gi et best mulig liv og livskvalitet til de jeg jobber med. Og å møte de med respekt og likeverd, noe de nok ikke møter så mange andre steder i livet.
 33. 1 point
  Jo, det er må jo være ulovlig, for som du siterer, så er det ikke lov å strupe hunden, og det er heller ikke lov å bruke treningsmetoder som fører til fysisk ubehag. En hund som trekker hardt skal da, slik jeg forstår det, ikke ha strup, og i hvert fall ikke med flexi, for det kan jo knuse strupen på stakkaren. Ellers sier jeg fra dersom jeg mener det er nødvendig. Hvordan jeg gjør det, er alt etter situasjon og hvem det gjelder. F.eks. fikk en bekjent seg nylig en valp, fra en berømt valpefabrikk, og han hadde selvfølgelig fått beskjed om at bur måtte den stakkars valpen bo i hele natta. Da forklarte jeg så hyggelig jeg kunne at det ikke var å anbefale, at jeg visste mange oppdrettere kom med den anbefalingen, og at han ikke trengte å ta mitt ord på det, men kunne lese selv hva MT mener om saken. I den andre enden er en tidligere nabo fra mange år tilbake, som jeg tilfeldigvis observerte fra stuevinduet da han daska/piska bikkja et par ganger med lenka rett utenfor gårdsplassen min. Da ble jeg så sint at jeg gaula ut vinduet "Drit i å piske bikkja på den måten!" Nevnte nabo så ikke meg i øynene på lang tid, men jeg så aldri han piske vofsen igjen. Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke skjedde, men han hadde i hvert fall skam nok til å i så fall skjule det for meg. Generelt er jo ganske tydelig på at jeg ikke aksepterer fysisk straff mot dyr foran meg, og har bedt et par folk roe seg ned når de har tatt litt av i møte med meg og vofferten, selv jeg aldri har opplevd skikkelig vold (det nærmeste var piskinga, som var ille nok). Den dagen det skjer, blir det månelyst, for er det noe som gjør meg forbanna, så er det plaging av dyr.
 34. 1 point
  Jeg er blitt invitert til helafrikansk bryllup. Hvor spennende er ikke det?
 35. 1 point
  Så fin hun er @Absolute Entertainer! Har ikke noen soveunge, jeg heller, akkurat. Men nå som hun snart er to sover hun stort sett natta gjennom og etter klokkestillinga er det som regel fram til nærmere 6.30. Luksus! Så får det bare være at hun ikke sovner før 20-20.30, for jeg trenger ikke være inne på rommet med henne lenger. Så hun får bare turne, jodle og rope mens jeg rydder leiligheten, spiser kveldsmat og titter innom henne i blant. Det kan jeg leve med
 36. 1 point
  Kjente denne tråden traff meg veldig. Jeg er vokst opp med et hundehold jeg først innså da jeg ble voksen at ikke var noe særlig. Tror ikke hundene led veldig, men de ble "tatt hardt i", kjeftet på mye og ble brukt struphalsbånd på. I tillegg innser jeg jo nå at de jeg vokste opp hos ikke kan noe om hundens språk eller hvordan man skal behandle hunder. Det var streng disiplin og til tider reagerte jeg og sa i fra selv som barn. Nå skal jeg få min egen valp, og desto mer jeg leser om hundens språk, hvordan de lærer og hva man burde gjøre i visse situasjoner, desto mer innser jeg at jeg er vokst opp med et hundehold som ikke er ok. (Må sies at jeg alltid behandlet hundene bra, selv om jeg fikk mye kjeft for å ikke være like streng som de andre) Etter jeg ble voksen har jeg prøvd å si i fra mange ganger om at hvordan de behandler hundene ikke er ok. Jeg blir ledd av og det er helt tydelig at de ikke skjønner selv at det de driver med ikke er ok. Heldigvis har ingen i familien hund akkurat nå, men jeg frykter dagen de får seg ny. Det er jo ikke direkte dyreplageri, hundene har jo alltid fått nok mosjon, mat og kos (mest av meg), men rett og slett hvordan de har blitt behandlet er helt på grensen. Jeg vet ikke helt hva man skal gjøre i sånne situasjoner, fordi dette er jo folk jeg må omgås med til en hver tid. Noen i familien som er vokst opp med det samme hundeholdet skal få seg valp nå, men jeg tror dette er folk som vet bedre selv om de rett og slett ikke kan noen ting om hund. Jeg har presset på de mange bøker, de har lovet å gå på valpekurs, og er gode mennesker så da er det håp der. Konklusjonen for meg er vel at det er lett å si ifra, men hva skal man gjøre når man ikke blir hørt på? Spesielt når det ikke er "så alvorlig" at politiet hadde brydd seg.. Hadde det vært det, så hadde jeg anmeldt for mange år siden.
 37. 1 point
  Har også lurt på dette. Og jeg synes det er helt sinnsykt mystisk og absurd at INGEN av cobberdogoppdretterne går ut med noe som helst info verken på hjemmesider eller annonser, på HVILKE raser som er blandet inn, og hvordan avlsarbeidet har foregått. Det står jo bare den samme regla om og om igjen, copy-pastet, om at den er den perfekte familiehunden, trives på landet og i byen, bla bla bla.. Og disse teite egenkonstruerte betegnelsene på de ulike pelstypene. Fleece liksom??
 38. 1 point
  Fellesdekk på avstand i går. Andre økten vi har trent med det. Jeg sto på 10 meter avstand og han lå som en prest! Hjalp nok litt at det var varmt, men han ble liggende selv når hunden vedsiden av han spratt opp og løp til fører flere ganger samt ikke ville dekke igjen. Veldig fornøyd med innsatsen hans!
 39. 1 point
  Ja jeg ble nettopp medlem av den prey gruppen på facebook. Tenkte å høre der
 40. 1 point
  Lørdag ble det lydighet. En økt med pirk på neseprøve - det går sakte men sikkert fremover. Økt nr 2 kjedet vi sammen sitt/dekk u/marsj(l'en), ruta og apportdirigering uten å apportere. Økt tre ble kjeding av L'en motsatt vei ift momenter, løpe rundt og fri ved fot. Alt i alt går ting fremover, må veksle hva som skal piskes og hva som skal kjedes sammen, men vi fikk en fin fremadsending rundt kjegle - den tar jeg med meg! I går var det redning. En økt med runderingstrening, to slag med noe påvirkning og så to uten at hun fikk påvirkning. Veldig fint! 100-150 m spor etterpå, gikk sporet, men ble veldig hektisk - ble nok for ferkst. Men mye fint både på LP og med NRH om dagen
 41. 1 point
  Akkurat bestilt denne tapeten til barnerommet
 42. 1 point
  Jo det mest reale er å si fra, og det har jeg gjort i alle tilfellene utenom til han som banket den stakkars hunden sin daglig. Noen ganger har det hjulpet, og andre ganger ikke. Jeg tror det er mulig å nå inn til de som ikke er klar over at de gjør hunden noe (som til kompisen min, men han mishandlet han ikke altså, det var levevilkårene som ikke var innafor). Når en person banker hunden sin med overlegg med diverse hjelpemidler kan ingen få meg til å tro at han ikke vet nøyaktig hva det er han holder på med. Da gidder jeg ikke å risikere en særdeles ubehagelig konfrontasjon med en aggressiv person for å advare han om at jeg anmelder om han ikke skjerper seg. Hvis jeg ser noen på gata som behandler hunden sin dårlig og som jeg ikke vet hvem er eller hvor de bor så ville jeg prøvd å si fra til de.
 43. 1 point
  Jeg tenker at i de fleste situasjoner vil ikke folk ta imot kritikk angående sitt hundehold fra andre på en god måte. Fordi folk som behandler hundene sine dårlig neppe vil ta til seg kritikken og endre seg uansett hva forbipasserende måtte mene. En gang kjørte jeg forbi en skikkelig diger fyr som gikk tur med en liten hund. Hunden satt og besjet og han fyren begynte å dra med seg hunden etter halsen og slepte den over veien mens den satt og besjet. Jeg ble så forfjamset at jeg stoppet bilen og åpnet vinduet og sa at kanskje det var en idé å la hunden besje seg ferdig og drite i å slepe den etter halsen sånn. Eieren ble selvfølgelig skikkelig fornærmet og sa at jeg skulle passe mine egne saker. Det er jo forsåvidt greit det da, men jeg bare måtte fordi jeg synes det var en dårlig behandling av hunden. I to ulike situasjoner har jeg meldt fra til politiet om hunder som har blitt behandlet dårlig hvor det har vært brudd på dyrevelferdsloven. I det ene tilfellet gjaldt det en setter som stod ute i et kort bånd i iskaldt vintervær og glovarme sommerdager uten ly, skygge, liggeunderlag eller vann. I tillegg ble den banket daglig med kosteskaft, slag og spark og eieren syklet milevis med han når han var halt. Den hunden led sånn stakkar Det var naboen til mine foreldre, og de ville ikke si noe pga "husfreden", men jeg anmeldte fyren. Politiet kom etter kort tid og hundens levevilkår ble mye bedre. Han fikk en hundegård med et hundehus og tilgang på vann. Politiet kom tilbake for å følge opp at det var utbedret, og selv om hunden sikkert fikk like mye juling innenfor husets fire vegger, så ble noe bedre og eieren ble bevisst på at noen (han visste det var jeg som anmeldte) fulgte med på han, så han modererte seg litt. I den andre situasjonen meldte jeg fra om noen som hadde kjøpt valp til en veldig ung datter, og som overlot hundeholdet til henne. De dro fra valpen på jobb fra dagen etter den kom i hus, så den var overlatt til seg selv i en situasjon den ikke hadde noen forutsetninger for å håndtere. Det er mulig det var litt drøyt å melde fra om det, men jeg gjorde det likevel. Politiet kom på døren og tok en prat med de om hundeholdet. Det ble dårlig stemning, men de ble mer bevisst på at hunden faktisk trengte at noen tok seg av den, og at det ikke var lov å overlate ansvaret for et dyr til et barn på rundt 10 år. Jeg har også en god kompis som kjøpte seg en hund som han ikke var i stand til å ta seg av hverken økonomisk, tidsmessig eller kunnskapsmessig. Han kunne så lite om hundehold og han brøt faktisk dyrevelferdsloven selv om han ikke ville hunden noe vondt. Han bare visste ikke bedre. Jeg passet den hunden en del og hjalp han med stell og div, men etter å ha sett hvor trist liv den hunden hadde over en periode så snakket jeg med han på en sympatisk måte og foreslo omplassering. Det ble møtt på en veldig fin måte og han valgte å omplassere hunden til noen som kunne tilby den et godt liv. Mitt inntrykk er at om man faktisk ser at noen bryter dyrevelferdsloven så har det mye større effekt å melde fra til politiet om det enn å si fra selv. Folk hører sjelden på noen som de oppfatter som bedrevitere, og de vil neppe ta det på alvor at de bryter loven før de blir konfrontert av noen som håndhever loven. Det blir dårlig stemning av sånt om man melder inn kjentfolk, men dyrene kan få et bedre liv, og da er det verdt det for min del iallefall. Om det er noen som er veldig nære så kan man jo snakke med de og kanskje nå igjennom om en velger en litt ydmyk og taktisk måte å si det på.
 44. 1 point
  Så mange søte valper ❤️ I går hentet vi hjem vår valp. Det meste har gått veldig bra enn så lenge 😊 Her er Taiga 😊
 45. 1 point
  Hvis dette er 'gjengs' for rasen, så er det skremmende.. Ett er at de tilsynelatende må behandles som den sarteste drivhusblomst , et annet er at så mange potensielle plager/sykdommer ikke kan sies å være forenelig med god dyrevelferd. Jeg visste på forhånd at det sto skralt til med helsen rasen, at det er så ille burde fått alle varselsflagg til å veie til topps hos raseentusiaster og ikke minst oppdrettere.
 46. 1 point
  Nå er det bestemt at vi får denne herlige, tøffe lille karen Han har vært min favoritt hele veien så det ble jeg veldig glad for. Han er en selvsikker, trygg, aktiv, sosial og tøff gutt. Gleder meg så utrolig til vi skal hente han om 1,5 uke! Stamtavlenavnet hans er Nordmytens Agnar og han skal hete Maui til daglig Bildene er tatt av oppdretter
 47. 1 point
  En av de to tispene
 48. 1 point
  En vokal rase vil generelt ha en lavere terskel for å bjeffe en hunder som ikke er det. En vokal hund vil kanskje varsle på dørklokka, når noen går forbi, ved lyder i etg over ol, mens en hund som ikke er vokal kanskje bare vil reagere på slike ting med et blikk eller ingen reaksjon i det hele tatt. Så det er alltid en grunn til at de bjeffer, men noen hunder trenger ikke gode grunner (i våre øyne)for å sette i gang, enkelt sagt.
 49. 1 point
  En av disse tre skal hit ^^ Godt det er mye som skal være gjort før hun kommer seg i hus, da går tiden fortere
 50. 1 point
  Da kan jeg endelig si at jeg blir en del av valpegjengen 2018. Vi står i valpekø til et Lagotto-kull fra en oppdretter i Sverige. Forventet levering er i slutten av juni! Det blir utrolig gøy og utrolig spennende. Det blir vår første hund, med unntak av de jeg har vokst opp med, så her er det mye jeg skal lære meg. Først og fremst så lurer jeg på om noen vet hvordan det er med toll og mva når vi frakter valp over grensa med bil? Og videre så vil vi jo da få valpen i sommerferien. Når bør man starte på valpekurs? Det er vel ikke slike kurs i løpet av sommerferien? I tillegg lurer vi på - når kan man (med riktig tilvenning) la hunden være hjemme mens vi er på jobb? Vi starter begge på jobb i midten av august, men får til en litt midlertidig ordning i en måneds tid dersom det trengs.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×