Jump to content
Hundesonen.no

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/16/18 in all areas

 1. 2 points
  Jeg trodde du skrev somatisk bryllup
 2. 2 points
  Det er visst HG dagen idag! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1712929385450293&id=349757248434187
 3. 2 points
  Nå har vår kommende valp blitt over tre uker gammel! Og denne helgen skal vi reise å besøke henne for første gang. Oppdretterne er fra Norrkøping i Sverige, så det er et stykke å kjøre. Vi får dermed ikke reist dit noe mer før vi skal hente henne, men får mange bilder og videosnutter fra oppdretter - så det får gå fint. Vi har også bestemt oss for navn, hun skal hete Ceres! Oppkalt etter en av vårt solsystems dvergplaneter. Slenger ved to bilder som vi fikk tilsendt i dag.
 4. 2 points
  Da var bacheloroppgaven vår ferdig! Ikke levert enda, da vi skal se over at oppsett og alt er greit, en gang til. Men iløpet av dagen blir den levert
 5. 2 points
  Er det lov å henge seg på her? Jeg har vært innom denne tråden og tidligere års tråder, og vært så misunnelig som man kan bli, men endelig er det også min tur! Vi er så utrolig glade! I fjor høst la vi ut innlegg her hvor vi søkte anbefalinger på raser. Vi ble veldig nyskjerrige på Breton og sjekket opp rasen, samt reiste for å hilse på to oppdrettere på nyåret. Vi fikk også hilse på en tidligere valp fra et kull etter de samme foreldrene til et av kullene som kunne være aktuelle for oss. Vi fikk så godt inntrykk av rasen, og satte oss dermed på liste hos kanskje 5 opdrettere som ventet kull den tiden vi hadde tenkt at passet best mtp at jeg har fri i hele sommer (jobber som lærer). Vi forstod raskt at det er stor interesse for rasen og mange på liste hos de forskjellige oppdretterne. Første kullet ble født i påsken, og vi fikk telefon bare timer etter fødselen hvor vi fikk vite at det var en hann til oss. Det kom 4 valper og var veldig mange interesserte, så vi følte oss heldige. Vi kunne nok takke oss selv for at vi var så ivrige og viste så stort engasjement som vi gjorde. Vi skulle jo ha hund nå. Vi takket ja og angrer ikke et sekund! Lille Dexter er nå 6 uker gammel, og når han blir 10 uker flytter han hjem til oss, noe vi gleder oss masse til😃 Vi har vært på besøk hos han tre ganger allerede, noe vi setter pris på at vi får lov til - det er gøy å følge utviklingen.
 6. 1 point
  Det kommer an på hva du definerer som sykdom. Jeg jobber ikke med syke mennesker i den forstand, men psykisk syke kan man jo så klart også kalle en sykdom. Rusavhengighet også, men som sagt, det kommer an på hva du definerer som syk. Jeg jobber verken med stell eller pleie, det er ikke noe for meg. Samme her. Min jobb består i hovedsak i å gi et best mulig liv og livskvalitet til de jeg jobber med. Og å møte de med respekt og likeverd, noe de nok ikke møter så mange andre steder i livet.
 7. 1 point
  Jo, det er må jo være ulovlig, for som du siterer, så er det ikke lov å strupe hunden, og det er heller ikke lov å bruke treningsmetoder som fører til fysisk ubehag. En hund som trekker hardt skal da, slik jeg forstår det, ikke ha strup, og i hvert fall ikke med flexi, for det kan jo knuse strupen på stakkaren. Ellers sier jeg fra dersom jeg mener det er nødvendig. Hvordan jeg gjør det, er alt etter situasjon og hvem det gjelder. F.eks. fikk en bekjent seg nylig en valp, fra en berømt valpefabrikk, og han hadde selvfølgelig fått beskjed om at bur måtte den stakkars valpen bo i hele natta. Da forklarte jeg så hyggelig jeg kunne at det ikke var å anbefale, at jeg visste mange oppdrettere kom med den anbefalingen, og at han ikke trengte å ta mitt ord på det, men kunne lese selv hva MT mener om saken. I den andre enden er en tidligere nabo fra mange år tilbake, som jeg tilfeldigvis observerte fra stuevinduet da han daska/piska bikkja et par ganger med lenka rett utenfor gårdsplassen min. Da ble jeg så sint at jeg gaula ut vinduet "Drit i å piske bikkja på den måten!" Nevnte nabo så ikke meg i øynene på lang tid, men jeg så aldri han piske vofsen igjen. Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke skjedde, men han hadde i hvert fall skam nok til å i så fall skjule det for meg. Generelt er jo ganske tydelig på at jeg ikke aksepterer fysisk straff mot dyr foran meg, og har bedt et par folk roe seg ned når de har tatt litt av i møte med meg og vofferten, selv jeg aldri har opplevd skikkelig vold (det nærmeste var piskinga, som var ille nok). Den dagen det skjer, blir det månelyst, for er det noe som gjør meg forbanna, så er det plaging av dyr.
 8. 1 point
  Jeg er blitt invitert til helafrikansk bryllup. Hvor spennende er ikke det?
 9. 1 point
  Så fin hun er @Absolute Entertainer! Har ikke noen soveunge, jeg heller, akkurat. Men nå som hun snart er to sover hun stort sett natta gjennom og etter klokkestillinga er det som regel fram til nærmere 6.30. Luksus! Så får det bare være at hun ikke sovner før 20-20.30, for jeg trenger ikke være inne på rommet med henne lenger. Så hun får bare turne, jodle og rope mens jeg rydder leiligheten, spiser kveldsmat og titter innom henne i blant. Det kan jeg leve med
 10. 1 point
  Kjente denne tråden traff meg veldig. Jeg er vokst opp med et hundehold jeg først innså da jeg ble voksen at ikke var noe særlig. Tror ikke hundene led veldig, men de ble "tatt hardt i", kjeftet på mye og ble brukt struphalsbånd på. I tillegg innser jeg jo nå at de jeg vokste opp hos ikke kan noe om hundens språk eller hvordan man skal behandle hunder. Det var streng disiplin og til tider reagerte jeg og sa i fra selv som barn. Nå skal jeg få min egen valp, og desto mer jeg leser om hundens språk, hvordan de lærer og hva man burde gjøre i visse situasjoner, desto mer innser jeg at jeg er vokst opp med et hundehold som ikke er ok. (Må sies at jeg alltid behandlet hundene bra, selv om jeg fikk mye kjeft for å ikke være like streng som de andre) Etter jeg ble voksen har jeg prøvd å si i fra mange ganger om at hvordan de behandler hundene ikke er ok. Jeg blir ledd av og det er helt tydelig at de ikke skjønner selv at det de driver med ikke er ok. Heldigvis har ingen i familien hund akkurat nå, men jeg frykter dagen de får seg ny. Det er jo ikke direkte dyreplageri, hundene har jo alltid fått nok mosjon, mat og kos (mest av meg), men rett og slett hvordan de har blitt behandlet er helt på grensen. Jeg vet ikke helt hva man skal gjøre i sånne situasjoner, fordi dette er jo folk jeg må omgås med til en hver tid. Noen i familien som er vokst opp med det samme hundeholdet skal få seg valp nå, men jeg tror dette er folk som vet bedre selv om de rett og slett ikke kan noen ting om hund. Jeg har presset på de mange bøker, de har lovet å gå på valpekurs, og er gode mennesker så da er det håp der. Konklusjonen for meg er vel at det er lett å si ifra, men hva skal man gjøre når man ikke blir hørt på? Spesielt når det ikke er "så alvorlig" at politiet hadde brydd seg.. Hadde det vært det, så hadde jeg anmeldt for mange år siden.
 11. 1 point
  Har også lurt på dette. Og jeg synes det er helt sinnsykt mystisk og absurd at INGEN av cobberdogoppdretterne går ut med noe som helst info verken på hjemmesider eller annonser, på HVILKE raser som er blandet inn, og hvordan avlsarbeidet har foregått. Det står jo bare den samme regla om og om igjen, copy-pastet, om at den er den perfekte familiehunden, trives på landet og i byen, bla bla bla.. Og disse teite egenkonstruerte betegnelsene på de ulike pelstypene. Fleece liksom??
 12. 1 point
  Lille Pøbelfrø som han kalles av oppdretter har blitt 5 1/2 uke og vokser og gror. 4 ukers bilder 5 uker gammel
 13. 1 point
  Fellesdekk på avstand i går. Andre økten vi har trent med det. Jeg sto på 10 meter avstand og han lå som en prest! Hjalp nok litt at det var varmt, men han ble liggende selv når hunden vedsiden av han spratt opp og løp til fører flere ganger samt ikke ville dekke igjen. Veldig fornøyd med innsatsen hans!
 14. 1 point
  Ja jeg ble nettopp medlem av den prey gruppen på facebook. Tenkte å høre der
 15. 1 point
  Lørdag ble det lydighet. En økt med pirk på neseprøve - det går sakte men sikkert fremover. Økt nr 2 kjedet vi sammen sitt/dekk u/marsj(l'en), ruta og apportdirigering uten å apportere. Økt tre ble kjeding av L'en motsatt vei ift momenter, løpe rundt og fri ved fot. Alt i alt går ting fremover, må veksle hva som skal piskes og hva som skal kjedes sammen, men vi fikk en fin fremadsending rundt kjegle - den tar jeg med meg! I går var det redning. En økt med runderingstrening, to slag med noe påvirkning og så to uten at hun fikk påvirkning. Veldig fint! 100-150 m spor etterpå, gikk sporet, men ble veldig hektisk - ble nok for ferkst. Men mye fint både på LP og med NRH om dagen
 16. 1 point
  Akkurat bestilt denne tapeten til barnerommet
 17. 1 point
  Jo det mest reale er å si fra, og det har jeg gjort i alle tilfellene utenom til han som banket den stakkars hunden sin daglig. Noen ganger har det hjulpet, og andre ganger ikke. Jeg tror det er mulig å nå inn til de som ikke er klar over at de gjør hunden noe (som til kompisen min, men han mishandlet han ikke altså, det var levevilkårene som ikke var innafor). Når en person banker hunden sin med overlegg med diverse hjelpemidler kan ingen få meg til å tro at han ikke vet nøyaktig hva det er han holder på med. Da gidder jeg ikke å risikere en særdeles ubehagelig konfrontasjon med en aggressiv person for å advare han om at jeg anmelder om han ikke skjerper seg. Hvis jeg ser noen på gata som behandler hunden sin dårlig og som jeg ikke vet hvem er eller hvor de bor så ville jeg prøvd å si fra til de.
 18. 1 point
  Jeg tenker at i de fleste situasjoner vil ikke folk ta imot kritikk angående sitt hundehold fra andre på en god måte. Fordi folk som behandler hundene sine dårlig neppe vil ta til seg kritikken og endre seg uansett hva forbipasserende måtte mene. En gang kjørte jeg forbi en skikkelig diger fyr som gikk tur med en liten hund. Hunden satt og besjet og han fyren begynte å dra med seg hunden etter halsen og slepte den over veien mens den satt og besjet. Jeg ble så forfjamset at jeg stoppet bilen og åpnet vinduet og sa at kanskje det var en idé å la hunden besje seg ferdig og drite i å slepe den etter halsen sånn. Eieren ble selvfølgelig skikkelig fornærmet og sa at jeg skulle passe mine egne saker. Det er jo forsåvidt greit det da, men jeg bare måtte fordi jeg synes det var en dårlig behandling av hunden. I to ulike situasjoner har jeg meldt fra til politiet om hunder som har blitt behandlet dårlig hvor det har vært brudd på dyrevelferdsloven. I det ene tilfellet gjaldt det en setter som stod ute i et kort bånd i iskaldt vintervær og glovarme sommerdager uten ly, skygge, liggeunderlag eller vann. I tillegg ble den banket daglig med kosteskaft, slag og spark og eieren syklet milevis med han når han var halt. Den hunden led sånn stakkar Det var naboen til mine foreldre, og de ville ikke si noe pga "husfreden", men jeg anmeldte fyren. Politiet kom etter kort tid og hundens levevilkår ble mye bedre. Han fikk en hundegård med et hundehus og tilgang på vann. Politiet kom tilbake for å følge opp at det var utbedret, og selv om hunden sikkert fikk like mye juling innenfor husets fire vegger, så ble noe bedre og eieren ble bevisst på at noen (han visste det var jeg som anmeldte) fulgte med på han, så han modererte seg litt. I den andre situasjonen meldte jeg fra om noen som hadde kjøpt valp til en veldig ung datter, og som overlot hundeholdet til henne. De dro fra valpen på jobb fra dagen etter den kom i hus, så den var overlatt til seg selv i en situasjon den ikke hadde noen forutsetninger for å håndtere. Det er mulig det var litt drøyt å melde fra om det, men jeg gjorde det likevel. Politiet kom på døren og tok en prat med de om hundeholdet. Det ble dårlig stemning, men de ble mer bevisst på at hunden faktisk trengte at noen tok seg av den, og at det ikke var lov å overlate ansvaret for et dyr til et barn på rundt 10 år. Jeg har også en god kompis som kjøpte seg en hund som han ikke var i stand til å ta seg av hverken økonomisk, tidsmessig eller kunnskapsmessig. Han kunne så lite om hundehold og han brøt faktisk dyrevelferdsloven selv om han ikke ville hunden noe vondt. Han bare visste ikke bedre. Jeg passet den hunden en del og hjalp han med stell og div, men etter å ha sett hvor trist liv den hunden hadde over en periode så snakket jeg med han på en sympatisk måte og foreslo omplassering. Det ble møtt på en veldig fin måte og han valgte å omplassere hunden til noen som kunne tilby den et godt liv. Mitt inntrykk er at om man faktisk ser at noen bryter dyrevelferdsloven så har det mye større effekt å melde fra til politiet om det enn å si fra selv. Folk hører sjelden på noen som de oppfatter som bedrevitere, og de vil neppe ta det på alvor at de bryter loven før de blir konfrontert av noen som håndhever loven. Det blir dårlig stemning av sånt om man melder inn kjentfolk, men dyrene kan få et bedre liv, og da er det verdt det for min del iallefall. Om det er noen som er veldig nære så kan man jo snakke med de og kanskje nå igjennom om en velger en litt ydmyk og taktisk måte å si det på.
 19. 1 point
  Så mange søte valper ❤️ I går hentet vi hjem vår valp. Det meste har gått veldig bra enn så lenge 😊 Her er Taiga 😊
 20. 1 point
  Hvis dette er 'gjengs' for rasen, så er det skremmende.. Ett er at de tilsynelatende må behandles som den sarteste drivhusblomst , et annet er at så mange potensielle plager/sykdommer ikke kan sies å være forenelig med god dyrevelferd. Jeg visste på forhånd at det sto skralt til med helsen rasen, at det er så ille burde fått alle varselsflagg til å veie til topps hos raseentusiaster og ikke minst oppdrettere.
 21. 1 point
  Vi har trent på litt forskjellig i dag, utgangsstilling, dekk, apportering av skje og håndtarget. I tillegg "trener" vi en del på lek og nå i kveld har vi hatt mange fine avleveringer av leke til meg og oppfordring fra Skoj om mer drakamp. Han er litt for glad i å beholde lekene selv så veldig glad for fremgangen der . Jeg legger også inn litt trening på turene våre og vi driver aktivt med sladremetoden mtp andre hunder feks og kontakt ved passeringer.
 22. 1 point
  Nå er det bestemt at vi får denne herlige, tøffe lille karen Han har vært min favoritt hele veien så det ble jeg veldig glad for. Han er en selvsikker, trygg, aktiv, sosial og tøff gutt. Gleder meg så utrolig til vi skal hente han om 1,5 uke! Stamtavlenavnet hans er Nordmytens Agnar og han skal hete Maui til daglig Bildene er tatt av oppdretter
 23. 1 point
  En av de to tispene
 24. 1 point
  En vokal rase vil generelt ha en lavere terskel for å bjeffe en hunder som ikke er det. En vokal hund vil kanskje varsle på dørklokka, når noen går forbi, ved lyder i etg over ol, mens en hund som ikke er vokal kanskje bare vil reagere på slike ting med et blikk eller ingen reaksjon i det hele tatt. Så det er alltid en grunn til at de bjeffer, men noen hunder trenger ikke gode grunner (i våre øyne)for å sette i gang, enkelt sagt.
 25. 1 point
  Da kan jeg endelig si at jeg blir en del av valpegjengen 2018. Vi står i valpekø til et Lagotto-kull fra en oppdretter i Sverige. Forventet levering er i slutten av juni! Det blir utrolig gøy og utrolig spennende. Det blir vår første hund, med unntak av de jeg har vokst opp med, så her er det mye jeg skal lære meg. Først og fremst så lurer jeg på om noen vet hvordan det er med toll og mva når vi frakter valp over grensa med bil? Og videre så vil vi jo da få valpen i sommerferien. Når bør man starte på valpekurs? Det er vel ikke slike kurs i løpet av sommerferien? I tillegg lurer vi på - når kan man (med riktig tilvenning) la hunden være hjemme mens vi er på jobb? Vi starter begge på jobb i midten av august, men får til en litt midlertidig ordning i en måneds tid dersom det trengs.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00


×