Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard


Populært Innhold

Viser mest likte innhold 04/19/2018 i alle kategorier

 1. 6 points
  Jeg er skikkelig gretten gammel kjerring på sånt. Ordene uttales forskjellig FORDI DET ER FORSKJELLIGE ORD, kjede er ikke det samme som skjede og skjønn er ikke det samme som kjønn. Å legge til den s-en på alt er bare latskap. Forskjellen på hvem, hvilken, hva og hvor burde også være grei å få med seg. Og jeg må innrømme at jeg foretrekker at folk faktisk bruker et av skriftspråkene når de skriver, det er meg rykende likegyldig hvor mye dialekt de bruker når de snakker men ikke skriv på dialekt da vær så snill... Men altså, jeg er fullt klar over at mange syns jeg er skikkelig teit som bryr meg om sånt.
 2. 6 points
  Jeg er så gammeldags at jeg gremmes over at kjole blir skjole.
 3. 5 points
  Åh, det der med dialekt! Endel grupper på fb, spesielt landbruksgrupper gir meg mark, mange av de dialektene er jo klin umulig å forstå et kløyva ord av Jeg syns de som legger «s» på alt høres ut som småunger som ikke har lært seg å prate ordentlig rett og slett.
 4. 4 points
  Jeg var veldig forberedt på at dette ville komme Jeg personlig synes ikke noe om dette heller jeg da. Hverken omfattende (teite) klipper som ikke er logiske til hundens originale bruk osv eller timesvis med grooming for å få hunden til å se best mulig ut (da på raser hvor man til og med kan fuske litt på helhetsinntrykket på hunden). Hunder fortjener å leve normale hundeliv.
 5. 3 points
  Jeg synes ikke du er teit Å bli forklart at jeg har skjede rundt halsen er litt spesielt, føler jeg. Og folk som skal ha skylling til middag? Hva fankern er det? Jeg, med mitt gammeldagse kosthold med kjøttkaker og pannekaker, trodde skylling var noe man gjorde med klær og oppvask, ikke noe man spiste, og jeg har ennå til gode å finne ut hva det faktisk er. Må være no' lokale greier... Folk som skriver på dialekt nekter jeg å svare, rett og slett. Halvparten er jo klin umulig å skjønne, det er jo bare masse bokstaver på feil plass. Jeg oppfatter det som respektløst mot andre når sånt brukes på f.eks. FB. En ting er på folks private timeline, men når det er i grupper, så får jeg flass og mark av det.
 6. 3 points
  Jeg og. Mulig det er dømmende, men jeg synes nesten folk virker litt mindre begavet når de sier skjole, selv om jeg skjønner at de ikke ér det altså. Jeg skal prøve det jeg kan for å unngå at lille her i huset begynner å si skj-lyden i tide og utide 🙈
 7. 3 points
  Jeg heter jo ikke Kjersti lenger, men Schæchti. Jeg retter på folk jeg kjenner og nægger på tantebarna. Jeg er kanskje nesten litt i overkant opptatt av det, og irriterer meg over de som ikke er det. Jeg trodde jo at folk var opptatt av å bevare norsk kultur i disse dager - som jeg også trodde språket var en del av Edit: Jeg svarer forøvrig ikke når folk sier Schæchti.
 8. 3 points
  I dag skal vi på visningstime hos fotografen for å se på nyfødtbildene vi tok 😊 gleder meg til å se resultatet
 9. 3 points
  Jeg hadde nok beholdt det selv hvis jeg hadde funnet noe ^_^ Da de gravde tomta til min bestefars hus for mange ,mange år siden, så fant de rester fra jernalder. Noen pilspisser og slikt. De leverte det inn, og det er nå gjemt i en kjeller på Tromsø museum, som så mye annet som har blitt funnet her i Nordland. Her jeg bor er det en rik vikinge historie med mange gravfunn og nydelige skatter, men ingenting får man sett noe av. En Skam!
 10. 3 points
  Jeg tror alle her er enige i at hunder ikke smiler på AKKURAT samme måte som oss - med samme betydning. Og vi er alle enige om at hunder som sliter og misforståes av folk som ikke vet at flatnesa hunder faktisk ikke SMILER når de holder på å dævve av varme osv er dumt. Jeg tror vi her inne er over hvermansen når det gjelder kompetanse på hund, å forstå seg på hundens kroppspråk og intensjoner med den. Vi VET nok at hunder ikke bruker smilet på samme måte som oss, men å kalle en spade for en slikkepott må da være lov når det (for oss her inne) er uskyldig menneskeliggjøring. Jeg synes det burde være lov å si at hunden en har smiler når man kan kommer hjem (fordi den er glad for å se oss - noe som er sant. Om det smilet er en reaksjon, miming, en tilfeldig medpassasjer eller ett resultat av gleden i seg selv spiller vel ingen rolle i den sammenhengen - FOR OSS HER INNE). Jeg ser ikke problemet med å kalle dette et smil.
 11. 3 points
  Oi, wow. Skulle de på død og liv brukt denne "sjarmerende, så-søte-snorkelyder" - rasen, så kunne de jo i det minste valgt en som ikke lider så åpenbart liksom? Det der var utrolig ugreit å se på! Hvor er humoren i det der??
 12. 3 points
  Dette er nettopp hvorfor folk må slutte å like, framelske og hylle deformerte hunder. Fordi reklamebyråer SER engasjementet, og bruker derme/hopper på engasjementet som salgstriks. Akkurat som finn.no med katt (pga virale kattevideoer = oppmerksomhet = bra). Hver eneste positive kommentar, like og hyllest av deformerte hunder bidrar til å skape en "salgsverdi" i utseendet av hunden: det er noe som "tiltrekker" folk (ser det iallefall ut som..) og folks tiltrekning er verdt millioner av kronasjer. Reklamebyråer tiltrekkes det som fluer. Dermed blir det en vond sirkel hvor det mer og mer framstilles som "morsomt og (stygg)søtt" (gjennom reklamer, publiseringer, videoer, viralitet) - når dermed ut til flere og flere, og bidrar til at flere og flere tror at det ikke er noe galt med det. "Mamma sånn hund vil jeg ha".....
 13. 2 points
  På valpeshowet fikk vi tatt noen bilder av de tre søsknene som var tilstede. Det var ikke så lett, for de hadde bare lyst til å leke med hverandre Evie, Ivrig og Easy Evie og Ivrig Ivrig Easy Evie
 14. 2 points
  Jeg undrer meg på hva de legger i at de har fått mye bra tilbakemeldinger. Likes fra folk som ikke vet bedre på FB? På youtube har de ihvertfall ingen positiv tilbakemelding eller likes...
 15. 2 points
  Jeg skjønner ikke at det er blitt så vanskelig å uttale kj... (men jeg irriterer meg også over at da og når brukes i hytt og pine) Men jeg husker at jeg for mange år siden traff min bror og kjæresten og spurte hvor de skulle. "vi skal på ski no" var svaret. Hæ, hvor er det snø nå, svarte jeg. De skulle på kino...
 16. 2 points
  Cold hard CASH er nok grunnen. Mange som sliter med arbeidsledighet og manglende lyst til arbeid som ser en enkel innkomst gjennom hundeavl. Bare å lage crazy nok blanding så kan du huke inn 100,000 skattefrie kroner på ett kull. Det er jo rene narkotika-handel-fortjenesten, sånn egentlig.
 17. 2 points
  Åh, jeg er så glad jeg ikke er den eneste!
 18. 2 points
  Jeg har rotet meg inn i vognpose-jungelen. Så mye å velge imellom! Og så mye jeg vil ha Samboeren er dog ikke helt enig i at vi trenger tre forskjellige vognposer per sesong, så jeg får vel bare begrense meg
 19. 2 points
  Det lureste er å holde kjeft og grave det ned igjen, om ikke risikerer man å få byggestopp pga arkeologiske utgravinger.
 20. 2 points
  Jeg får mark av skjole osv. Og at søringene sier hvem til «alt». Både hvem, hva og hvor. Eller hvorfor 🤮
 21. 2 points
  Naturlig er ikke det samme som trygt. Det finnes flerfoldige giftige, allergifremkallende og direkte skadelige naturlige stoffer. Likevel forbinder mange forbrukere "naturlige produkter" med sunnere, tryggere og mindre helseskadelige produkter, noe som selvfølgelig ikke nødvendigvis sant. 100% naturlig er absolutt ingen garanti for at produktet er trygt. Denne logiske bristen i mange forbrukeres tankegang skyldes i hovedsak misvisende markedsføring, der forbrukere blir ledet til å tro at alt som er naturlig automatisk er helsefremmende og at syntetiske stoffer er skadelige. En annen ofte brukt misvisende markedsføring er "uten kjemikalier". Kjemikalier høres for mange skummelt ut, og mange forbrukere tenker derfor at kjemikalier er farlig - men kjemikalier eller kjemiske stoffer er grunnstoffer eller kjemiske forbindelser, både naturlige og syntetiske. Likevel markedsføres gjerne produkter som "uten kjemikalier" dersom de er fri for syntetiserte forbindelser, og siden produktet da er 100% naturlig og i tillegg uten kjemikalier tror forbrukere automatisk at produktet er trygt. Det er rett og slett en måte å skape falsk trygghet hos forbrukere. Poenger er altså at det overhodet ikke spiller noen rolle om fargen er naturlig eller ikke - det som er viktig er at den ikke inneholder skadelige stoffer (hverken naturlige eller syntetiske).
 22. 2 points
  Enig, men hva med hundene som groomes til vanlig utstilling i timesvis? Som gjerne ikke får leve normale hundeliv pga papiljotter (eller hva det nå enn heter) og diverse? Er dette egentlig noe bedre? Etter min mening; Nei absolutt ikke!
 23. 2 points
  Enig, men hva med hundene som groomes til vanlig utstilling i timesvis? Som gjerne ikke får leve normale hundeliv pga papiljotter (eller hva det nå enn heter) og diverse? Er dette egentlig noe bedre? Det viktigste er at hunden får leve et normalt liv. Hårfarging kan være alt fra trivielt (farging av små hårpartier) til omfattende (helfarging eller kreativt farging). Omfattende hårfarging kan jeg ikke se for meg ikke innebærer noen ulemper for hunden. Selv milde hårfarger kan gi allergiske reaksjoner og skal ikke brukes helt inntil hodebunnen, noe jeg ser for meg vil være nærmest umulig å unngå ved helfarging av hund. I tillegg blør slike farger relativt mye, som innebærer at hunden f.eks vil kunne sleike i seg stoffer fra hårfargen.
 24. 2 points
  Vi har vinterhageløsning på stua, altså påbygg med bare vinduer mere eller mindre. Men glassene er av sånn type at de ser ut som speil fra utsiden + at vi har stor granhekk langs veien . Så det er ingen problem med innsyn. Snutemerker derimot.... All the way. Og poteavtrykk av hunder som kan å åpne skyvedøra selv... Gah. Kaldt om vinteren men veldig deilig nå og fremover. Tatt utenifra. Rett innenfor ligger hund i sofaen og ser ut
 25. 2 points
  Har ingen råd, men sender deg en stor Kjenner jeg er glad det ikke er meg som går mellom hunden og pulken I dag har vi trent ute på gress og gått spor på samme gresset!! Så utrolig deilig. I morgen skal vi ha reprise, bare med litt flere hunder og folk
 26. 2 points
 27. 2 points
  Snakka med Eva Egeberg i ettermiddag, og hun sa at de var på saken, og holdt på å få sendt et brev til Skeidar. Ellers har jeg meddelt min misnøye på FB, der Skeidar har en konkurranse gående, og jeg informerte om at jeg ikke engang vil ta i mot noe gratis fra noe som reklamerer med dyreplaging. Så får vi se hvor lenge den kommentaren får stå...
 28. 2 points
  Skjønner ikke at normale folk ikke ser at denne hunden og deres beslektede har det vondt... Er meg ubegripelig at folk ønsker å kjøpe slike hunder.
 29. 2 points
  Nettopp nettopp. Fordi folk synes deformerte dyr er søte, opptrer derfor en av de sykere katterasene. Hadde folk sluttet å elske på syke dyr, ville reklamene og etterspørselen etter de gått ned. I stedet ser vi det motsatte: en norsk kjedelig grå elghund får 4 likes, en mops får 5000 likes. Satt på spissen. De sunne gode hunderasene er kjedelige og gørka, de syke og deformerte er ÅÅÅÅÅÅ SÅ SØT AAAAA! Same shit med katter. Gi folk en perser eller noe annet deformert, og de går i fistel. Dette plukker reklamefolka opp.
 30. 2 points
  Vi er blitt eiere av leilighet idag Sp planlegger alle rom i full fart!
 31. 2 points
  Valpene kom på termin og er nå 1 1/2 uke gamle. Det kom 4 valper, 2 tisper og 2 hannhunder. Det kom 4 merle, ser ut som det er 2 blue merle og 2 bi-blue, en av hvert kjønn.
 32. 2 points
  Om fargen ikke er skadelig og hunden ikke lider noe videre under ppføring så be my guest tenker jeg. Men ja, jeg synes det er forferdelig teit, og ja, jeg har noen fordommer mot slike folk
 33. 1 point
  https://www.nrk.no/vestfold/anmeldt-etter-nrk-avsloring-1.14014087
 34. 1 point
  Helt enig! Jeg vil nå faktisk gå litt lenge, og si at ikke alle klipper som er logiske for hundens originale bruk nødvendigvis er å foretrekke, heller. F.eks. kontinentalklipp hos puddel. Ja, den hadde sin funksjon en gang, men ikke som tuppert og fløffa variant. I så fall ble den rimelig fort flat, tipper jeg De færreste pudler med denne klippen brukes i vann nå for tiden, spesielt ikke langt unna håndklær, varmedekken og føner, så jeg klarer ikke å se noe poeng med den klippen lenger. Helt ærlig får den bikkja til å se ut som en skamfert bomullsdott, og ikke noe som engang minner om en hund. Men det går jo på smak og behag, så det er forsåvidt greit, men det kan umulig ta kort tid å holde en sånn klipp ved like, og jeg har hørt rykter om at puddelfolket monopoliserer mye av stelleplassen på utstillinger, uten at jeg kan bekrefte det, da jeg ikke har observert fenomenet med egne øyne. Men om det stemmer, så er det forferdelig stort fokus på pels og fjonging, som jo overhodet ikke kommer bikkja til gode, kun eieren. Nå er vel ikke det nødvendigvis noe argument i seg selv, vil jeg si, og forteller vel egentlig mest at kanskje tida på bordet burde begrenses...punktum. Joda, prinsippet er det samme, men de klærne vi med prioriteringene på rett plass bruker er jo for hundens skyld, for at den ikke skal fryse eller bli full at kladder. Og dessuten tar det jo knapt ikke lange tida å hive på en sånn dress. Oppspjåking av pelsen er jo utelukkende for eierens skyld, bikkja selv har jo null behov for å bli dolla opp ut over vanlig børsting og klipping for å holde en funksjonell lengde på en pels som i utgangspunktet er i veien (fremfor papiljotter og slikt ). Tviler på at de har spesielt store ønsker om å se fjonge ut, heller, men helt sikker kan jeg jo ikke være Det er nesten som jeg må le, for det er på grensa til komisk hvor usannsynlig kunnskapsløse folk generelt er. Hallo, kvikksølv er helt naturlig, og ble tidligere brukt som sminke og medisin. Funka som bare det, men folk døde jo 40 år før tida. Belladonnadråper ble brukt for å få store, intense pupiller. At det ødela synet på sikt, spilte jo liten rolle, det var jo naturlig. Og så er det jo mye fint i giftig sopp, som er jo så naturlig om det kan bli. Lista er lang. "Naturlig" er ikke synonymt med "trygt". Jeg forstår ikke hvordan de kan få lov til å reklamere med "uten kjemikalier", da noe uten kjemikalier i prinsippet vil være rent vakuum (tror jeg, er ikke kjemiker, men vakuum er vel fravær av materie). Alt er jo kjemikalier her i verden, så ingenting vil være uten. Det må jo være villedende markedsføring, da det gir et inntrykk som ikke er sant.
 35. 1 point
  Jeg var først positiv, men etter å ha lest litt mer om det å e er jeg skeptisk. https://www.vetnett.no/dnb-gambler-med-dyrs-velferd-for-a-selge-forsikringer?WAF_IsPreview=true
 36. 1 point
 37. 1 point
  Her blir jeg gæern av all byggningsbevaringen og fredingen over en lav sko... Før huset her ble bygget, på 60tallet, så hadde Bondens bestefar planer for å restaurere den gamle vinterstua, hadde tegninger og alt klart. Men fikk blankt nei fra banken, skulle han ha lån så måtte det bygges nytt. Så da ble den gamle sommerstua revet og huset her satt opp. Den gamle vinterstua ble stående å forfalle. Så etter ørten år så overtok Bonden gården og sa han ville rive den gamle vinterstua. Men da satt fylkesantikvaren kaffen i vrangstrupen og kom løpende og freda shiten. Skjønner jo det for det står 1798 i mønsåsen på det. Så kom museet fra røros og ville ha det, la på blekktak og begynte å plukke panel og inventar. Så gikk de tom for penger og siden har ingen sett dem. Så her sitter vi da, med et stygt gammelt forfallent hus på tunet, som vi ikke har penger til å pusse opp, men ikke får lov til å rive. Det koster MYE å restaurere det til den standarden det skal ha i følge fredningen. Vi kan vel få noe tilskudd, men ikke i nærheten av det det faktisk koster. Og huset? jo, de blir jo i dårligere stand for hvert år som går... Hva hjelper det om huset er fra 1798 når det bare råtner på rot?
 38. 1 point
  Tenker det kommer an på hvor lenge du ammer og hvordan du vil ha kveldskosen på slutten av dagen. Eget rom med lenestol til å lese bok i eller ta kveldspuppen høres jo innmari kjekt ut, men det blir jo ikke aktuelt før ungen er over året, tenker nå jeg
 39. 1 point
  Jeg har glemt å si at drømmehuset mitt er lokalisert helt ved havet! Jeg vil se rett ut på havet 😍
 40. 1 point
  Så grusomt ☹️Krysser fingrene for at alt går fint!
 41. 1 point
  Helt klart doodle schoodle toodle oppdretter man skulle vært. Sånne fantastiske hunder da gitt, og til langt lavere utgifter for oppdretter også i og med at her kan jo ingen følge med på helse osv så man kan jo bare si at alt er super perfekt! Tispene koster jo 50% mer enn en siberian, og det med 1000 kr tilbake til kjøper ved helsetesting, og 6000 ved testikkelmangel og x antall 1000 ved andre feil og mangler som skulle dukke opp. Bare teite greier å avle på rasehunder
 42. 1 point
  Jeg ser problematikken som du påpeker @Kangerlussuaq, men samtidig så mener også jeg at hundene faktisk smiler. Ja det er vi mennesker som kaller det et smil, men hvis leppene trekkes bakover når de uttrykker glede og de faktisk er glade, hvorfor ikke kalle det et smil selv om ordet smil er funnet opp av oss mennesker..? Hadde en Engelsk Setter som smilte slik som dalmatineren over her m.f, ved å trekke opp leppene. Har også møtt en islands fårehund som gjorde det.
 43. 1 point
  Fordi vi menneskliggjør det. Fordi vi ser noe som ligner på et smil hos mennesker, også kaller vi det det. Akkurat som når vi ser to streker og en lang strek så er det et smil. Vi elsker å se smil/ansikter overalt. Derfor folk elsker mops - fordi de er så flattryna at de delvis ser menneskebabyaktig ut. http://www.thisisinsider.com/why-dog-looks-human-science-2018-3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24847305 Vi leter desperat etter ting som minner om oss selv, og i prosessen kaller vi hunders atferd for "en gest av lykke". At en hund mimer oss, betyr ikke nødvendigvis at den ER lykkelig. En hund som mimer vil f.eks kunne ha lært at mennesker har mye tenner på tørk når de kommer hjem, altså bør jeg også ha tenner på tørk. At den tilfeldigvis er lykkelig samtidig fordi eier kommer hjem, betyr ikke at det vi tolker som et "smil" er et tegn på lykke. Det er en tilfeldig medpassasjer i øyeblikket av kommunikasjon som skjer mellom hund og eier. Hunder er hundedyr, ikke primater.
 44. 1 point
  Frøken nummer to, Zera, som har begynt å utvikle eggfollikler, tenkte å vise hvor visuelt synlig dette faktisk er hos kongepyton! Bilde med hvit bakgrunn er tatt for flere år siden når hun var rundt 1200 gram, bildet på teppet er tatt et par dager siden. På teppebildet ser dere at hun er en mye lysere farge, dette kalles "glow" på reptilspråket. Kongepytoner vil faktisk "gløde" i fargen når de utvikler egg! Hun vil fremdeles fortsette å parre i denne fasen, frem til hun får eggløsning.. som jeg også håper jeg får tatt bilde av, for det er om mulig enda mer moro hvor synlig dèt er.
 45. 1 point
  Om fargen er "trygg" å bruke så er jeg litt sånn - javel, vær så god. Men jeg synes ikke noe om det. Jeg synes det er fjolleri og ekstremt teit i de fleste tilfeller. Slik som de showene over her hvor man konkurrerer i å få hunden til å se "artistisk ut" (mest mulig fjollete??), de kan jeg ikke fordra. Stakkars de bikkjene som må stå i TIMESVIS KUN fordi eier skal dytte farger i pelsen slik at de selv kan "vinne" noe for det. Nei fjas og tøys det meste av det...! Skal nevnes at det er en gammel mann i nabolaget her med to hvite, nedbarberte hunder med rosa øredusker og rosa haledusk Synes det er litt mildere da enn å ta det utover hele hunden. Samme med de tigerstripede hundene eller de som er farget for å likne på pandaer - det er moro å se på men HELT unødvendig
 46. 1 point
  Kongepyton extravangza! Først ute, noen av ungene jeg klekket frem. Noen er normalfarget, mens de kremete grå er mojave. Jeg har beholdt to stykk fra dette kullet, en normal og en mojave. Ei godt voksen yellow belly dame jeg har hatt en del år, hadde håpet på kull på henne i år, men ser kanskje ut til at det ikke skjer noe der i år. :/ Og tre små frø jeg kjøpte i september fra en norsk oppdretter, veldig fornøyd med denne gjengen! En flott liten piebald gutt, født sommer 2017 En pastel gutt, født sommer 2017 Og ei lita beskjeden butter/lesser frøken, født sommer 2016 Dette var litt av gjengen min.
 47. 1 point
  Det kommer helt an på arten, og spesielt hvordan man innreder terrarier. For de aller, aller fleste artene på lista så vil naturlige terrarier helt klart være best. Spesielt for øgler og aktive slanger. Jeg bruker rack-system ("bokser") til juvenile slanger (og et par voksne), da det er både lettere å få de til å trives, samt billigere med tanke på at de vil vokse og bli større, og det blir tullete å kjøpe terrarium hver gang slangen har vokst 10 cm. Det å putte små slanger i et terra ment for en voksen en lager bare problemer for deg, da du må innrede terrariet skikkelig godt (maaaange gjemmesteder i form av huler og vegetasjon), hvilket gjør det umulig for deg å finne en liten, tynn mark på 40 cm i et terra på 150cm. Stresset ved å grave frem og flytte rundt på innredningen for å finne dyret hver 5 dag for fôring vil gjøre slangen så stresset at den ikke vil spise, og det å få juvenile slanger til å spise trumfer helt enkelt eierens følelser rundt det å ha dyr i boks. Ihvertfall slik jeg ser det. Plastikkbokser holder også bedre på varmen, da glass blir kaldt å ligge inntil dersom rommet terrariet står i er kjøligere enn hva dyret opprinnelig skal ha. Slanger liker å ligge trangt og inntil vegger, så selv om termometeret ditt viser 26-33 grader, så vil glasset allikevel kjøle ned slangen dersom rommet terrariet står i er 20-23 grader. Dette skjer ikke med plastikk. (eller bare gjøre som meg - gjøre om et helt rom til dyrerom og ha konstant temp på 26 grader) Forøvrig, bare fordi det er en boks så betyr det jo ikke at miljøet inni den skal være bart og kjedelig. Det kan dekoreres med plastikkplanter og slikt oppi der for å berike miljøet litt, og sånn sett er det jo ett fett for slangen om veggene er laget av glass eller plastikk. Kongepyton, en av artene på positivlisten som også er blant de mest populære, har en slik natur at de helst trives i områder som er veldig mørkt og trangt, og et rack-system klarer fint å mimikere det miljøet. Kongepyton vil ikke trives i åpne, belyste terrarier, og i mange tilfeller vil de matvegre. Så, f.eks: Jeg syns det er helt innafor å ha juvenile slanger i rack-system frem til de er rundt halvvoksne. Dette gjelder igrunn alle slangene på positivlisten. Jeg er ikke fan av rack-system til fullvoksne boaer eller snoker og de fleste pytoner på lista, enten fordi de er for store til at det er forsvarlig, eller at de er for nysgjerrige og aktive og trenger derfor et mer berikende miljø. Hvis jeg tolker setningen din rundt "lufting" riktig, så ønsker jeg bare å presisere det at disse dyrene skal i all hovedsak ikke trenge "lufting". Terrariet deres skal være stort nok og berikende nok, da en løpetur på gulvet faktisk kan gjøre mye er skade enn godt selv om eierne som gjør dette kun ønsker dyrene sine godt. Dette har med kaldt trekk langs gulv å gjøre, at øgler liker å slikke og smake på alt (og får derfor i seg mye støv og hår som ikke er bra for dem), og det faktum at dette er øgler som bor naturlig i et miljø hvor det er 40 + varmegrader hele dagen. Selv en halvtime utenfor terrariet betyr at øglen blir ganske kraftig nedskjølt, og det sier seg selv ikke er bra. Dessverre så er skjeggagamer veldig utsatt for å bli behandlet som en hund eller et barn, og det er helt klart et enormt seriøsitetsskille mellom folk som kjøper seg skjeggis som kjæledyr og duller og koser med de daglig, og de som faktisk respekterer dem for det dyret de faktisk er. Samme problem har man forøvrig også hos skilpadder.. Jeg vil tippe den lista ser noe ala slik ut: 1) Skjeggagam 2) Kornsnok 3)Kranset gekko 4) Kongepyton 5) Leopardgekko De minst vanlige på lista er soleklart pigghaleagamen, rett og slett fordi underarten som har havnet på positivlista er særdeles vanskelig å få tak i akkurat nå. (Den var ikke det da positivlista ble utarbeidet 10-12 år siden..), samt jeg ser ikke altfor mange av hagetreboa, regnbueboa, perlefirfisle eller rødfotet skogsskilpadde enda. Boaene er nok kun pga CITES-reglene, selv kunne jeg veldig gjerne tenkt meg både regnbue og hagetreboa. Og ja, det stemmer at det er forbudt i Norge å ha reptiler utendørs. Fjomper med reptiler i jakka er idioter som ikke burde hatt dyra, da de setter sitt eget ego ovenfor dyrets velferd. Det er forøvrig akkurat like forbudt å ha eksotiske fugler utendørs i Norge også, men det finnes folk som allikevel har utevolier til fuglene sine, og driver med friflyving. Temperaturene i Norge er forøvrig stort sett ikke høye nok til at det er forsvarlig å ha de fleste positivlistedyra ute, selv i 10-15 min - MEN unntaket er gresk landskilpadde, som helst egentlig bør kun være ute, hele sommeren. Men dersom du skal gjøre det, så må du søke til Miljødirektoratet om tillatelse, og de vil mest sannsynligvis si nei. Sånn sett kan man vel spørre seg om landskilpadder i det hele tatt burde være lov. Landskilpadder er et underlig tema i Norge.. Da reptiler generelt var ulovlig i Norge, så var det allikevel mulighet for å søke om lov til landskilpadde dersom man var allergiker. Ironien her er at landskilpadder er desidert de vanskeligste dyrene av reptilene å ha! Og skilpadder er det dyret veterinærer har sett MEST vannskjøtsel og feilhold hos, selv om det var minst like mange som hadde slanger og øgler før i tiden også. Skilpadder er generelt veldig misforståtte dyr, og lider i stor grad på grunn av det.
 48. 1 point
  12,000kr er mer enn for en renraset BC med helsetestede, meriterte foreldre og papirer i orden! «Champions i sauesanking», javell, den var ny. Man skal lete lenge etter en BC i Norge (etter bruks-/sportslinjer) som ikke har en national/international champion, landslagshund eller annen ‘grønnmerritert’ hund innen de første 5 leddene.
 49. 1 point
  Om du finner noe av stor kulturhistorisk verdi kan du faktisk få en ganske grei finnerlønn. Jeg hadde levert inn
 50. 1 point
  Hvilken glede har man av å sitte med ulovlige verdier i heimen?
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×